Novi stanovnik akademije.Za Čelik postigao 33 gola do sada u kadetskoj konkurenciji
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Dogodine Mujdza na desnom beku. Istice mu ugovor poslje sljedece sezone. Imat ce 32 godine i taman jos 3 sezone da zaigra u Sarajevu i LPSabinho je napisao/la:@ajax ne vjerujem ja da mi i ovakvi mozemo ponuditi vise od CZ.
da to nije Masic?Orton je napisao/la:
Novi stanovnik akademije.Za Čelik postigao 33 gola do sada u kadetskoj konkurenciji
Ne siri dezinformacije!Ajax je napisao/la:Pa CZ je u jako teskoj situaciji. Nemaju para da zadrze sadasnje igrace a kamoli da dovedu nove. Igraci ne slusaju trenera i cak biraju koga zele za novog trenera![]()
U nikad goroj situaciji nisu bili. A u Partizan nema sanse da ide jer je zestoki zvezdas a i otac mu je legenda Zvezde.
![]()
Ne sjećam se da je u mom Borcu igraoAjax je napisao/la:Aha. A sta je sa Savicem iz Watforda. Jer bio kakav interes da se vrati u Zvedzu. Kakav je bio dok je igrao za vas ??NeshaFCB je napisao/la:Pa teško Boga mi. Parker i Lazović nema šanse. Isto važi i za Pavićevića i stariju gardu. Saša Stojanović, pa takav Sarajevu nije potreban.
Dobro vjerujem ti. Ja moram da priznam da ne pratim skoro nikako vase klubove pa neznam. Jedino sam mislio da zbog trenutne situacije da cete tesko potpisati nekog novog skupljeg igraca. E sad dali bi on ili neko imao mjesta u vasem timu to stvarno neznam.marconato je napisao/la:Dalje, Zvezda jeste u nikad po klub goroj situaciji, ali je i kao takva ovih dana obezbijedila 10-ak mil. evra za evro licencu, tako da nije toliki crnjak kao sto mislis...
e to su pravi potezi ,dok je ove uprave ja ne brinem za buducnost FKS ,sve cemo mi biti jaci i jaci u svim segmentima ,bit ce padova i loši rezultata al ako ovako nastavimo u naredni 7-8 godina gledat ce nam svi u ledja ,a bit ce i u evropi iskorak siguran sam ako ne ove onda u naredne 2 godine sigurno ce bitiOrton je napisao/la:Jeste Amir Mašić
MortemHz je napisao/la:Hvala na informacijama Nesha
Sarajevu treba "kapitalac". Znaci kvalitetan i iskusan stoper sa kojim bi probali mozda napraviti neki rezultat u evropi. ( izboriti grupe EL naprimjer ) A ti stoperi iz manjih klubova po Srbiji neznam dali su bas toliki kvalitet a i ima i ovdje par talentata u manjim klubovima u PLBIH. Zato sam i mislio igrac kao sto je Savic ili slicnog kvaliteta a da je slobodan. Pa da potpise i za godinu nije lose za pocetak.marconato je napisao/la:@ Ajax
Za vas bi Savić svakako bio pojacanje, decko ima medjunarodnog iskustva, relativno je mlad...Samo sam napravio malu digresiju na tvoju konstataciju da se Zvezda toliko raspada![]()
Kao sto Nesha rece, u Srbiji ima sigurno 10-ak kvalitetnih stopera (mimo Zvezde i Partizana), samo je pitanje koliki im je motiv da igraju u PLBIH, osim eto evropskih meceva sa Sarajevom...
Objektivno, tesko cemo i mi i vi do grupne faze EL! To je neko moje objektivno misljenje, nadam se da cu se prevariti...Ajax je napisao/la:
Sarajevu treba "kapitalac". Znaci kvalitetan i iskusan stoper sa kojim bi probali mozda napraviti neki rezultat u evropi. ( izboriti grupe EL naprimjer ) A ti stoperi iz manjih klubova po Srbiji neznam dali su bas toliki kvalitet a i ima i ovdje par talentata u manjim klubovima u PLBIH. Zato sam i mislio igrac kao sto je Savic ili slicnog kvaliteta a da je slobodan. Pa da potpise i za godinu nije lose za pocetak.
Tako je. Realno je zadnje pretkolo i castan poraz ako pricamo o EL. A i za to je potreban jedan dobar stoper. A posto ce Sarajevo igrati kvalifikacije za LP najvjerovatnije to ce biti jos puno teze. U svakom slucaju treba pojacat momcad do tada.marconato je napisao/la:Objektivno, tesko cemo i mi i vi do grupne faze EL! To je neko moje objektivno misljenje, nadam se da cu se prevariti...
Ovom boldiranom dijelu sam se nasmijao od srca.NeshaFCB je napisao/la:MortemHz je napisao/la:Hvala na informacijama Nesha
Nema na čemu, rijetko pišem na vašoj temi, ali eto kontam da nije zgoreg nešto napisati. Ono što je generalno problem za sve timove iz Bih u odnosu na timove u SRB, je taj što uglavnom ti potencijali već od 16 imaju menadžere, koji ih naravno guraju ka Zapadu. Ne bi me čudilo da taj Panko (19 godina) već sada ima čovjeka koji ga zastupa i koji i po cijenu da recimo Sarajevo ponudi lijepu cifru ga ne bi pustio, jer eto konta da će ga šibnut u neku Italiju ili Belgiju, uzet veću kintu za godinu i dečku uništiti karijeru. Pravi primjer je Nastić (bek), forsiran je isključivo u odnosu na konkurenciju na toj poziciji da bi se prodao (ljeto će pokazati to i prelazni rok). U Srbiji je taj menadžerski lobi mnogo jači i prisutniji. Menadžeri sklapaju postave svako kolo. Tačno se zna kad dolazi klijentela na stadion. Borac, Sarajevo (i ovako finansijski stabilno) u ovom trenutku nisu primarna tržišta, bez obzira što bi možda ti momci daleko više mogli napredovati nego sjedeći na klupi u Seriji A sa 19 ili 20 godina i gledajući nekog žabara od 33 u prvoj postavi... Ali....
Da ne davim. I u Sloveniji ima materijala, uvijek ga je i bilo. Ne zalijeću se tako slučajno žabari za mlade janeze. Dosta se kvalitetno radi.
Trenutno korisnika/ca: Bajroni, bvsic, napoleon72 i 24 gosta.