FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Orton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Orton » 26 maj 2015, 00:33

slika
Novi stanovnik akademije.Za Čelik postigao 33 gola do sada u kadetskoj konkurenciji

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2015, 00:34

Sabinho je napisao/la:@ajax ne vjerujem ja da mi i ovakvi mozemo ponuditi vise od CZ. :think:
Dogodine Mujdza na desnom beku. Istice mu ugovor poslje sljedece sezone. Imat ce 32 godine i taman jos 3 sezone da zaigra u Sarajevu i LP :D :D :thumbup: :thumbup:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 maj 2015, 00:35

Orton je napisao/la:slika
Novi stanovnik akademije.Za Čelik postigao 33 gola do sada u kadetskoj konkurenciji
da to nije Masic? :hmmmmm: Aferim kako god

@ajax amin :pray:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2015, 00:35

Ajax je napisao/la:Pa CZ je u jako teskoj situaciji. Nemaju para da zadrze sadasnje igrace a kamoli da dovedu nove. Igraci ne slusaju trenera i cak biraju koga zele za novog trenera :crazy: :crazy: U nikad goroj situaciji nisu bili. A u Partizan nema sanse da ide jer je zestoki zvezdas a i otac mu je legenda Zvezde. :kafa: :kafa:
Ne siri dezinformacije!

Kao prvo, Savić nije bio ni problizno ponajboljem stoperu Zvezde poslednjih par godina! Od svjezijih primjera su redom bolji od njega bili Maksimović (sada u Torinu), Spajić (Tuluz), Duško Tošić...a igrali su stopersku poziciju u Zvezdi. Taj isti Savić bi pjeske dosao u Zvezdu, ali ga niko i ne trazi, jer nema mjesta pored Pavićevića, Lukovića, omladinskog reprezentativca koji je momentalno sa U20 reprezentacijom na SP Jovanovića, U21 reprezentativca Lazića itd...

Dalje, Zvezda jeste u nikad po klub goroj situaciji, ali je i kao takva ovih dana obezbijedila 10-ak mil. evra za evro licencu, tako da nije toliki crnjak kao sto mislis...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 26 maj 2015, 00:35

Posto ce Cimi vrlo vjerovatno ici na kraju sezone, misljenja sam da tu moramo dovesti dva igraca. Ordagica bih volio vidjeti medju ta dva, a ovaj drugi neka bude malo iskusniji.

Druga zelja mi je da zadrzimo Delaca.

Ostali transferi uveliko zavise od odlazaka.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 26 maj 2015, 00:37

Ajax je napisao/la:
NeshaFCB je napisao/la:Pa teško Boga mi. Parker i Lazović nema šanse. Isto važi i za Pavićevića i stariju gardu. Saša Stojanović, pa takav Sarajevu nije potreban.
Aha. A sta je sa Savicem iz Watforda. Jer bio kakav interes da se vrati u Zvedzu. Kakav je bio dok je igrao za vas ??
Ne sjećam se da je u mom Borcu igrao :)

Što se Savića tiče, da se ne lažemo, jedini tim za koji bi igrao u regiji je CZV. Nijedan drugi, ni za kakve pare. Može lagodno živjeti i bez fudbala, a već će mu menadžeri naći neki klub, ako ne iz top liga, onda Cvajta, Eredivisiea ili slično. Da me ne shvate navijači Sarajeva pogrešno (znam da je ovo glavna tema gdje mi možda ne bi trebali ni pisat) ali Dušan nema šanse da bi došao u Sarajevo ili Banjaluku. Na prijateljsku da.

Možda sam malo i grub, ali taj Vujadin je bio ogroman potencijal, koji je oženio slatku Mirku i nije napravio neku karijeru.
Kao što rekoh, ukoliko Sarajevo ima novac i ukoliko želi eto nekog igrača iz Srbije, nek dobro pogleda u tim OFK Beograda, platiće 200-300k obeštećenje, ali dobiti vrijedno pojačanje. Ili u Vojvodini, pa i Radu.

Konkretno, štoper ---- Pankov, Raspopović, Antonić. Perspektivni štoperi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 maj 2015, 00:40

Hvala na informacijama Nesha :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 26 maj 2015, 00:41

Jeste Amir Mašić

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2015, 00:41

Nesha :thumbup: :thumbup:

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 26 maj 2015, 00:44

Dva igraca su skoro pa potpisala za prvi tim...jedan je iz veleza drugi iz slobode...licno nisam ni za jednog..ali...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2015, 00:47

marconato je napisao/la:Dalje, Zvezda jeste u nikad po klub goroj situaciji, ali je i kao takva ovih dana obezbijedila 10-ak mil. evra za evro licencu, tako da nije toliki crnjak kao sto mislis...
Dobro vjerujem ti. Ja moram da priznam da ne pratim skoro nikako vase klubove pa neznam. Jedino sam mislio da zbog trenutne situacije da cete tesko potpisati nekog novog skupljeg igraca. E sad dali bi on ili neko imao mjesta u vasem timu to stvarno neznam.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2015, 00:49

@ Ajax

Za vas bi Savić svakako bio pojacanje, decko ima medjunarodnog iskustva, relativno je mlad...Samo sam napravio malu digresiju na tvoju konstataciju da se Zvezda toliko raspada :mrgreen:

Kao sto Nesha rece, u Srbiji ima sigurno 10-ak kvalitetnih stopera (mimo Zvezde i Partizana), samo je pitanje koliki im je motiv da igraju u PLBIH, osim eto evropskih meceva sa Sarajevom...
Jednostavno, igraci se dosta lakse prodaju iz JSL, nego iz PLBIH... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2015, 00:49

Orton je napisao/la:Jeste Amir Mašić
e to su pravi potezi ,dok je ove uprave ja ne brinem za buducnost FKS ,sve cemo mi biti jaci i jaci u svim segmentima ,bit ce padova i loši rezultata al ako ovako nastavimo u naredni 7-8 godina gledat ce nam svi u ledja ,a bit ce i u evropi iskorak siguran sam ako ne ove onda u naredne 2 godine sigurno ce biti :salut: :salut:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 26 maj 2015, 00:52

MortemHz je napisao/la:Hvala na informacijama Nesha :thumbup:

Nema na čemu, rijetko pišem na vašoj temi, ali eto kontam da nije zgoreg nešto napisati. Ono što je generalno problem za sve timove iz Bih u odnosu na timove u SRB, je taj što uglavnom ti potencijali već od 16 imaju menadžere, koji ih naravno guraju ka Zapadu. Ne bi me čudilo da taj Panko (19 godina) već sada ima čovjeka koji ga zastupa i koji i po cijenu da recimo Sarajevo ponudi lijepu cifru ga ne bi pustio, jer eto konta da će ga šibnut u neku Italiju ili Belgiju, uzet veću kintu za godinu i dečku uništiti karijeru. Pravi primjer je Nastić (bek), forsiran je isključivo u odnosu na konkurenciju na toj poziciji da bi se prodao (ljeto će pokazati to i prelazni rok). U Srbiji je taj menadžerski lobi mnogo jači i prisutniji. Menadžeri sklapaju postave svako kolo. Tačno se zna kad dolazi klijentela na stadion. Borac, Sarajevo (i ovako finansijski stabilno) u ovom trenutku nisu primarna tržišta, bez obzira što bi možda ti momci daleko više mogli napredovati nego sjedeći na klupi u Seriji A sa 19 ili 20 godina i gledajući nekog žabara od 33 u prvoj postavi... Ali....

Da ne davim. I u Sloveniji ima materijala, uvijek ga je i bilo. Ne zalijeću se tako slučajno žabari za mlade janeze. Dosta se kvalitetno radi.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2015, 00:54

marconato je napisao/la:@ Ajax
Za vas bi Savić svakako bio pojacanje, decko ima medjunarodnog iskustva, relativno je mlad...Samo sam napravio malu digresiju na tvoju konstataciju da se Zvezda toliko raspada :mrgreen:

Kao sto Nesha rece, u Srbiji ima sigurno 10-ak kvalitetnih stopera (mimo Zvezde i Partizana), samo je pitanje koliki im je motiv da igraju u PLBIH, osim eto evropskih meceva sa Sarajevom...
Sarajevu treba "kapitalac". Znaci kvalitetan i iskusan stoper sa kojim bi probali mozda napraviti neki rezultat u evropi. ( izboriti grupe EL naprimjer ) A ti stoperi iz manjih klubova po Srbiji neznam dali su bas toliki kvalitet a i ima i ovdje par talentata u manjim klubovima u PLBIH. Zato sam i mislio igrac kao sto je Savic ili slicnog kvaliteta a da je slobodan. Pa da potpise i za godinu nije lose za pocetak.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2015, 01:03

Ajax je napisao/la:
Sarajevu treba "kapitalac". Znaci kvalitetan i iskusan stoper sa kojim bi probali mozda napraviti neki rezultat u evropi. ( izboriti grupe EL naprimjer ) A ti stoperi iz manjih klubova po Srbiji neznam dali su bas toliki kvalitet a i ima i ovdje par talentata u manjim klubovima u PLBIH. Zato sam i mislio igrac kao sto je Savic ili slicnog kvaliteta a da je slobodan. Pa da potpise i za godinu nije lose za pocetak.
Objektivno, tesko cemo i mi i vi do grupne faze EL! To je neko moje objektivno misljenje, nadam se da cu se prevariti... :)

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 26 maj 2015, 01:09

Joj da nam je nekako partizana dobit u 2 pretkolu da ga dernemo po drugi put..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 maj 2015, 01:09

E sta mi jos trebamo uraditi da bi izborili grupe EL po prvi put u zivotu...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2015, 01:10

marconato je napisao/la:Objektivno, tesko cemo i mi i vi do grupne faze EL! To je neko moje objektivno misljenje, nadam se da cu se prevariti... :)
Tako je. Realno je zadnje pretkolo i castan poraz ako pricamo o EL. A i za to je potreban jedan dobar stoper. A posto ce Sarajevo igrati kvalifikacije za LP najvjerovatnije to ce biti jos puno teze. U svakom slucaju treba pojacat momcad do tada.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 maj 2015, 01:13

NeshaFCB je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Hvala na informacijama Nesha :thumbup:

Nema na čemu, rijetko pišem na vašoj temi, ali eto kontam da nije zgoreg nešto napisati. Ono što je generalno problem za sve timove iz Bih u odnosu na timove u SRB, je taj što uglavnom ti potencijali već od 16 imaju menadžere, koji ih naravno guraju ka Zapadu. Ne bi me čudilo da taj Panko (19 godina) već sada ima čovjeka koji ga zastupa i koji i po cijenu da recimo Sarajevo ponudi lijepu cifru ga ne bi pustio, jer eto konta da će ga šibnut u neku Italiju ili Belgiju, uzet veću kintu za godinu i dečku uništiti karijeru. Pravi primjer je Nastić (bek), forsiran je isključivo u odnosu na konkurenciju na toj poziciji da bi se prodao (ljeto će pokazati to i prelazni rok). U Srbiji je taj menadžerski lobi mnogo jači i prisutniji. Menadžeri sklapaju postave svako kolo. Tačno se zna kad dolazi klijentela na stadion. Borac, Sarajevo (i ovako finansijski stabilno) u ovom trenutku nisu primarna tržišta, bez obzira što bi možda ti momci daleko više mogli napredovati nego sjedeći na klupi u Seriji A sa 19 ili 20 godina i gledajući nekog žabara od 33 u prvoj postavi... Ali....

Da ne davim. I u Sloveniji ima materijala, uvijek ga je i bilo. Ne zalijeću se tako slučajno žabari za mlade janeze. Dosta se kvalitetno radi.
Ovom boldiranom dijelu sam se nasmijao od srca. :D A sad ozbiljno, lijepo je sve receno u ovom postu, danas tacno kad vidim kakvi sve igraci imaju menadzere koji ih vode po raznim probama dođe i meni da ponovo zaigram.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bajroni, bvsic, napoleon72 i 24 gosta.