FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Saurman
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Saurman » 10 dec 2010, 17:55

Napokon su se neki ljudi u Barceloni osvijestili u ucinili pravu stvar 150 mil je velika svota,,godinama su gubili ogroman novac zbog nenošenja sponzora na dresu...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 10 dec 2010, 18:28

Los_Blanos2 je napisao/la:Klub je u ekonm. kriz duga od preko 500 mill eura, pametan potez predsijednika uostalom neodlucuje sam on o tome..
izdrzali 110 godina bez sponzora i sad odjednom steglo sa svih strana da na dres mora sponozor :evil: ..nema logike nikako..
rosel je ispunio svoje obecanje,koje se upravo odnosilo na ovo,da ako bude izabran da ce ukinuti tradiciju nenosenja imena sponzora na dresu..i ovo mi se nimalo ne svidza....nesto po cemu je barca bila jedinstvena,to se ukida..110 godina baceno uz vjetar...pao mi je u ocima,vjerovatno i vecini...al sta ces :evil:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 dec 2010, 18:33

T-MAC je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:Klub je u ekonm. kriz duga od preko 500 mill eura, pametan potez predsijednika uostalom neodlucuje sam on o tome..
izdrzali 110 godina bez sponzora i sad odjednom steglo sa svih strana da na dres mora sponozor :evil: ..nema logike nikako..
rosel je ispunio svoje obecanje,koje se upravo odnosilo na ovo,da ako bude izabran da ce ukinuti tradiciju nenosenja imena sponzora na dresu..i ovo mi se nimalo ne svidza....nesto po cemu je barca bila jedinstvena,to se ukida..110 godina baceno uz vjetar...pao mi je u ocima,vjerovatno i vecini...al sta ces :evil:
Ma to je šuplja prica Rosella. On je pljunuo po tradiciji koja je Barcelonu izdizala iznad ostalih klubova i sad je sa ovim potpisom spuštena u istu ravan.Pizda od covjeka i ništa više :x :oops: :oops:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 dec 2010, 18:40

Ma nema veze to toliko ljudi, a ionako se radi o neprofitnoj organizaciji, barem nije kladionica jbg . Najbitnije nam je da je klub finansijski stabilan, vidite koliko imamo velikih igraca u ekipi , valja njima isplacivati i velike plate, ponekad nam valja dovesti i skupo pojacanje neko. Valja se drzati u vrhu svjetskog fudbala, a konkurencija je velika, vidimo sad ovu pojavu klubova koji se razbacuju stotinama miliona, ali mi opet imamo svoju skolu koja nam daje najveci broj igraca, tako da nismo prisiljeni kupovati dosta skupih igraca, tu smo mi u velikoj prednosti u odnosu na ostale. Neka ovih 150 miliona, valja nama odrzati hegemoniju i u narednih desetak godina heh.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 10 dec 2010, 18:44

Romariooo je napisao/la:Ma nema veze to toliko ljudi, a ionako se radi o neprofitnoj organizaciji, barem nije kladionica jbg . Najbitnije nam je da je klub finansijski stabilan, vidite koliko imamo velikih igraca u ekipi , valja njima isplacivati i velike plate, ponekad nam valja dovesti i skupo pojacanje neko. Valja se drzati u vrhu svjetskog fudbala, a konkurencija je velika, vidimo sad ovu pojavu klubova koji se razbacuju stotinama miliona, ali mi opet imamo svoju skolu koja nam daje najveci broj igraca, tako da nismo prisiljeni kupovati dosta skupih igraca, tu smo mi u velikoj prednosti u odnosu na ostale. Neka ovih 150 miliona, valja nama odrzati hegemoniju i u narednih desetak godina heh.
ma ima veze romario..to je bilo nesto sto nas je predstavljalo drukcijima od ostalih,,nesto po cemu smo bili posebni
barca je sve to prije radila...dovodila je skupe i velike igrace..bila je financiski stabilna,i kako najednom...kriza..nema se love..i na dres mora logo sponzora..to mi nije jasno... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 10 dec 2010, 18:47

Nadam se da se ovo neće odraziti na partije igrača. I ja sam razočaran ovim potezom Uprave Barce.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 10 dec 2010, 18:50

Mozel neko ukratko da mi objasni ovu razliku za sponzora na dresu sto ce imati i ssto dosad nisu imali jer ne kontam....zasto nisu imali i zasto sad moraju imati....
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 dec 2010, 18:54

Zna li ko kako se pise tacno:
"Barcelona-ista kao i svi ostali klubovi" na Spanski
ovako sam dobio preko online prevodioca: Barcelona-igual que todos los demás clubes
Eto vam novi moto :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 10 dec 2010, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 10 dec 2010, 18:55

van gall je napisao/la:Mozel neko ukratko da mi objasni ovu razliku za sponzora na dresu sto ce imati i ssto dosad nisu imali jer ne kontam....zasto nisu imali i zasto sad moraju imati....
Nisu imali reklamu od postanka kluba 1899. god i eto hoce sada da se prodaju za lovu.Unicef ne racunam kao reklamu.
1921-2011

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 10 dec 2010, 18:59

T-MAC je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Ma nema veze to toliko ljudi, a ionako se radi o neprofitnoj organizaciji, barem nije kladionica jbg . Najbitnije nam je da je klub finansijski stabilan, vidite koliko imamo velikih igraca u ekipi , valja njima isplacivati i velike plate, ponekad nam valja dovesti i skupo pojacanje neko. Valja se drzati u vrhu svjetskog fudbala, a konkurencija je velika, vidimo sad ovu pojavu klubova koji se razbacuju stotinama miliona, ali mi opet imamo svoju skolu koja nam daje najveci broj igraca, tako da nismo prisiljeni kupovati dosta skupih igraca, tu smo mi u velikoj prednosti u odnosu na ostale. Neka ovih 150 miliona, valja nama odrzati hegemoniju i u narednih desetak godina heh.
ma ima veze romario..to je bilo nesto sto nas je predstavljalo drukcijima od ostalih,,nesto po cemu smo bili posebni
barca je sve to prije radila...dovodila je skupe i velike igrace..bila je financiski stabilna,i kako najednom...kriza..nema se love..i na dres mora logo sponzora..to mi nije jasno... ;)
Prije 10 godina jedan igrac nije imao 15 miliona eura platu nego se toliko izdvajalo godisnje za cijeli prvi tim, pa i za rezerve. Sad su stvari drukcije, sad kad Messiju platis toliko para preostaje ti da finansiras jos 18-19 igraca.

I drugi timovi pomazu, grade skole u siromasnim zemljama, finansiraju manje klubove, otvaraju nogometne skole i akademije i malim i nerazvijenim drzavama. Barcelona se od njih razlikovala samo po tome sto je stavila UNICEF na dres a ne BWiN

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 dec 2010, 19:04

Barca je nosila natpis i grb UNICEFA i još im placala 2 miliona godišnje (zapravo Barca je njih sponzorisala, a ne obratno kako to rade ostali klubovi u svijetu sa svojim sponzorima)...to nema nigdje drugo na svijetu...110 godina se uspješno odupirala SVIM mogucim sponzorima i cuvala svoj dres od toga i sad je Rosell dohakao toj tradiciji :oops:

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 dec 2010, 19:09

enobarca je napisao/la:
losmi je napisao/la:Kakav je ovaj Sandro, ko jefitna K*rva!ONO sto je bilo 111 godina simbol naseg kluba ,prodaje za pisljivih 25 miliona.
ko da ce mu nesto znaciti,bolje da je prodo gabi millita ,keitu ,abidala ili maxvela!Zaradio bi te pare,nego gospodin gazi preko ponosa da bi imao malo vise kesa u banci!Sta je sa MES Que Un Club???Bas me zanima kako ce izgledati dresovi kad na njima bude pisalo
Qatar Foundation! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
...vidis li ti sta pises...prodati abidala????...abidal igra odlicno ovu sezonu...i nije vazno kako ce dresovi izgledati,vazno je da dobro igramo... ;)
Gle,Abidal jeste odlican ove sezone,al i Abidal ima 32 godine,u postu nisam rekao da se odma u januaru proda,vec sam misliio u junu kad bude imao 33 god.Imak je to previse za beka u tako velikom klubu.
Al opet nisam ja rekao da se Abidal mora prodati,da ne valja,ja sam tu nabrojao jos par igraca,koji nisu toliko bitni,a mogli bismo da zaradimo kes od njih.
PS : jel znate da je grb Te Organizacije iz Qatara nekakvo Drvo,pa bi moglo ono da nam stoji na dresu :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 10 dec 2010, 19:10

Nema potrebe za nekim kukanjem.Ovo samo moze pomoci Barci.Finansijski ce ih itekako pogurati.

Qatar Foundation je neprofitabilna organizacija ! nije to neka firma,kladionica...Oni su nesto slicno kao UNICEF,samo se bave edukacijom.Za razliku od UNICEFA,Barca ce od ovog ugovora dobiti 30 mil. godisnje,znaci 150 mil za 5 godina.Velika lova.

Barca samo sponzorise Qatar i njene organizacije.A Barca ima jako dobre odnose sa ovom zemljom.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 10 dec 2010, 19:11

Brnjoo je napisao/la:
Prije 10 godina jedan igrac nije imao 15 miliona eura platu nego se toliko izdvajalo godisnje za cijeli prvi tim, pa i za rezerve. Sad su stvari drukcije, sad kad Messiju platis toliko para preostaje ti da finansiras jos 18-19 igraca.

I drugi timovi pomazu, grade skole u siromasnim zemljama, finansiraju manje klubove, otvaraju nogometne skole i akademije i malim i nerazvijenim drzavama. Barcelona se od njih razlikovala samo po tome sto je stavila UNICEF na dres a ne BWiN
ali brnjo tad je tih 15 miliona bila velika lova,kao sto je danas nekih 100 miliona..bila su druagcija vremena..razumio bih ja sve,da je prije bilo problema oko kluba,finansija i slicno...pa se moralo traziti neko rjesenje...a sada ovo odjednom,kao iz vedra neba..msm nema mi to logike..
zbog ovog slucaja rosel mi je pao mnogo u ocima..jer stvarno ne mogu da vjerujem,da se srusila tradicija kluba :roll:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 dec 2010, 19:17

Ne znam koliko godina ko ovdje prati Barcu, ne zelim sad da ispadne da omalovazavam nase mladje navijace jer i njih postujem, a ja recimo volim i pratim Barcu tamo nekad od rata, i mogu vam reci da smo uvijek dovodili skupe igrace atraktivne, ali da smo znali imati i krize, morali smo prodavati najja ce igrace, sjecam se kako sam se shebao kad cuo da smo Interu prodali Ronalda, kasnije je i Figo otisao za velike pare i jos neki igraci. Nikad Barca nije bila najbogatiji klub, jesmo uvijek bili u vrhu negdje, ali nikad nismo mogli kupovati koga smo htjeli, nego sto je bilo dostupno onako. Danas smo sigurno najpozeljniji klub za vecinu svjetskih igraca, sto zbog lijepog stila igre, sto zbog mogucnosti da dajemo velike plate, koje su danas puno vece nego prije 5 - 10 - 15 godina, ali danas smo puno jaci nego prije i ne desava nam se da moramo prodavati velike igrace. Da bi se ovako i nastavilo, mora se imati dosta para, zato i mislim da nam je ovaj posao ipak dobro dosao, koliko god da i ja zalim sto je tradicija prekinuta.

Place danas jesu puno vece, ali skuplje su i ulaznice, tv prava, reklame ,sve to ide svojim tokom nekako, jedino sto je neprirodno su pojave extra bogatih vlasnika klubova koji narusavaju ravnotezu, pa normalni zdravi klubovi kao recimo Barca, bayern, united, arsenal i ostali, moraju da se snalaze i izdrze veliki pritisak novopecenih velikana

Mislim da ce uprkos dugovima koji postoje, ali koji su sigurno prenapumpani, klub imati finansijsku stabilnost i da cemo i dalje moci dovoditi ponekog vrhunskog igraca, kao npr Cesc, neki lijevi bek i stoper, mozda i napadac, i onda smo opet mirni u narednih 5 -6 godina jer imam mladu ekipu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 10 dec 2010, 19:21

T-MAC je napisao/la:
Brnjoo je napisao/la:

ali brnjo tad je tih 15 miliona bila velika lova,kao sto je danas nekih 100 miliona..bila su druagcija vremena..razumio bih ja sve,da je prije bilo problema oko kluba,finansija i slicno...pa se moralo traziti neko rjesenje...a sada ovo odjednom,kao iz vedra neba..msm nema mi to logike..
zbog ovog slucaja rosel mi je pao mnogo u ocima..jer stvarno ne mogu da vjerujem,da se srusila tradicija kluba :roll:
Pa ima tu i istine, ali opet ti kazem, danas se izdvaja trostruko vise novca nego prije 10-15 godina. Igraci zele vise, danas imas i bonuse, ne samo troskove na plate nego i druge troskove, a danas je i kriza pa mnoge firme odustaju od sponzorstva. Barca ne mora imati sponzora na dresu, ali ima druge sponzore, neki odustaju naravno, firme ti i propadaju.

Sta ima veze sto ce se staviti reklama na dres.

Ja bi, da sam na vasem mjestu, to i podrzao jer klub ne bi imao problema i samo bi nastavili ovako dobro igrati, i vjerovatno i trofeje osvajati

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 dec 2010, 20:40

To stoji da ce pare klubu dosta doneti Stabilnost klubu,tradicija se na kraju morala jednom prekinuti,samo se nadam da se ovo nece odraziti na igrace.
sad jedno-dva kvalitetna pojacanja.Mozda treba traziti levog beka,abidal i maxvel su odlicni,al opet maxvel nije ta klasa koja treba barci,dok je Abidal vec mator,tu bi nam najvise odgovarao Bale,al posto je on preskup onda je druga opcija Coentrao,on je veoma mlad i talentovan.Onda na mestu stopera ne treba nikog dovoditi,trebalo bi u januaru fontasa prebaciti u prvi tim,i ako se ne snadje do juna,onda da dovedemo Davida Luiza iz benfike ili Sakho iz PSG.on je po meni odlican,i ima samo 20 god.tako da bi i fontas i bartra imali sanse da se sa njim takmice za to mesto sttopera.Vezni red se nebi trebao menjati,jer Smo dobili Thiaga kao veoma talentovanog igraca,a i Afellaya,tako da mislim da nam je Fabregas ne potreban,i na kraju bi mozda mogli dovesti nekog mladog napadaca,ili mozda torresa,jer je verovatno ne zadovoljan u Liverpoolu a i mogo bi da igra u LS.Pedro jeste dobar,al opet kao i za maxvela,ne mislim da je jos toliko dobar kao pravi napadac,vise je on krilni igrac,nama treba prava devetka,tipa torresa ili Ljorentea. :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 dec 2010, 20:43

Znaci i njima dopizdilo slika pametan potez Barce .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 10 dec 2010, 20:46

Pare ne dolaze s neba, ovo je bilo samo pitanje vremena s obzirom na danasnje troskove u svijetu fudbala...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 dec 2010, 20:48

losmi je napisao/la:To stoji da ce pare klubu dosta doneti Stabilnost klubu,tradicija se na kraju morala jednom prekinuti,samo se nadam da se ovo nece odraziti na igrace.
sad jedno-dva kvalitetna pojacanja.Mozda treba traziti levog beka,abidal i maxvel su odlicni,al opet maxvel nije ta klasa koja treba barci,dok je Abidal vec mator,tu bi nam najvise odgovarao Bale,al posto je on preskup onda je druga opcija Coentrao,on je veoma mlad i talentovan.Onda na mestu stopera ne treba nikog dovoditi,trebalo bi u januaru fontasa prebaciti u prvi tim,i ako se ne snadje do juna,onda da dovedemo Davida Luiza iz benfike ili Sakho iz PSG.on je po meni odlican,i ima samo 20 god.tako da bi i fontas i bartra imali sanse da se sa njim takmice za to mesto sttopera.Vezni red se nebi trebao menjati,jer Smo dobili Thiaga kao veoma talentovanog igraca,a i Afellaya,tako da mislim da nam je Fabregas ne potreban,i na kraju bi mozda mogli dovesti nekog mladog napadaca,ili mozda torresa,jer je verovatno ne zadovoljan u Liverpoolu a i mogo bi da igra u LS.Pedro jeste dobar,al opet kao i za maxvela,ne mislim da je jos toliko dobar kao pravi napadac,vise je on krilni igrac,nama treba prava devetka,tipa torresa ili Ljorentea. :D
U naredne dvije godine trebat ce nam zamjena za Puyola, dakle vrhunski stoper neki, zatim lijevi bek jer Abidal nece dugo, te mozda jedna klasicna devetka. Koliko ce to para sve kostati ostaje da se vidi, ali sigurno da nece malo. Za jedno tri sezone trebat ce i zamjena za Xavija, ali do tada ce se mozda Tiago ili Afelay dokazati, ako ne onda vjerovatno da klub dovesti Cesca. Sto se svih ostalih pozicija, pokrivene su mladjim igracima koji mogu jos dugo igrati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.