kolezeljovac je napisao/la: ↑11 dec 2022, 17:56
Ma neka svako navija za koga hoće. Nemaš pravo nikoga napadati radi izbora, ja navijam za Hrvate na svakom prvenstvu. Rođen sam neposredno poslije dejtona, hvala dragom Bogu nikoga nisam izgubio u ratu iako mi je babo kao i dedo učestvovao u odbrani grada. Zašto ovo govorim, nemam problema sa Hrvatima jer sam rođen i odgajan da sve poštujem, a svoje volim. Naravno da nije meni isto kao onome nekom koji je radi Hrvata nekog izgubio najmilije. Sigurno da takav čovjek neće navijati, isto kao što neće navijati onaj kome je neko poginuo u porodici rukom Srpske vojske za Srbiju. Ja hvala Bogu ponavljam imam tu sreću da mi niko od familije nije nastradao od jedne ili druge strane u sukobima i radi toga nemam problem, ali itekako shvatam čovjeka koji je izgubio nekoga dragog u ratu radi ruku tih "velikohrvata" ili "velikosrba" zbog kojih će uvijek navijati protiv njih...
Misliš u odbrani države su tvoji učestvovali ?
Tu je ujedno i ovoj "vjeverici" odgovor.
Za države iz kojih dolaze ideje i politike, koje rastaču državu koju ti voliš, moralna i patriotska higijena ti ne bi smjele dozvoliti da za njih navijaš. Ignorancija, neutralnost i indiferentnost je nešto što je najbolje u takvim slučajevima, a nikako ne postaviti se na stranu onih država koje ti ne žele dobro, koje te u svakom smislu devastiraju, direktno ili indirektno.
Mlad si, malo razmisli o tom.