FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elki » 12 maj 2013, 02:37

Liga prekucana,ma ljepota šampioni!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
I mrtvi žive za ŽELJU! 1921..TM87..

Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 maj 2013, 03:19

Ajde da se svako postavi u situacija multimilijardera, zasto bi ulkozio u Zelju i njegov stadion, koja je korist od toga? Iskreno po mom misljenu nikakva, sto dovodi do zakljucka da stadion treba da finansira vise nivoa vlasti, a ne komanije i neki privatnici, jer realno oni nemaju nikakve koriste. Sta ce neko ulagati u nesta gdje je prosjek 3 000 ljudi, a pri tome svaki put platis kaznu za njihovo navijanje ili bajklje, pa te dodje haman na 2000 hiljade ljude, kad pomnozis sa kartom, po tekmi zaradis "sicu". Malo realnosti, stadion se n ece napraviti dok klub ne ulozi 50% novca, a tek onda uz dobru srecu da ostali nivoi vlasti uloze ostatak, a i to je upitno. Ja bih volio da nije ovako, ali treba biti realan.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 12 maj 2013, 04:17

Mene licno trenutno vise od stadiona interesuje proslava titule u smislu, dal cemo opet utrcat s Juga na teren i istrcat do sjevera i na tramvaj, trolu itd. i kuci il cemo napravit dostojnu proslavu kakvu i zasluzujemo, da li neko moze da mi da neki odgovor na to pitanje ?
1921

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 maj 2013, 05:06

Ma uradit isto sto I velez sa akcijom "jedan navijac jedna stolica" ... reklamirati projekat na svim mogucim siteovima.skupljati novaac..zeljo ima neuporedivo vise navijaca nego velez pa bi sigurno mogli skupiti 3-4 puta vise para dovoljno da se na istoku naapravi tribina slicna sjevernoj I eto licence..

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 12 maj 2013, 08:00

...čestike na tituli, koja nije baš uvijek izgledala tako izgledna; no, time je njeno osvajanje još slađe i ljepše 8-) čestitke idu svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ista nastavi stanovati na grbavici, naravno posebo trenerima i igračima

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 12 maj 2013, 08:03

Cestitke Zelji na zasluzenoj tituli s pola ekipe i mom bratu Keni manijaku s alipasinog
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 12 maj 2013, 08:06

samozeljo1921 je napisao/la:Mene licno trenutno vise od stadiona interesuje proslava titule u smislu, dal cemo opet utrcat s Juga na teren i istrcat do sjevera i na tramvaj, trolu itd. i kuci il cemo napravit dostojnu proslavu kakvu i zasluzujemo, da li neko moze da mi da neki odgovor na to pitanje ?
a sta ocekujes ?
Željeznicar za život cijeli !

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 12 maj 2013, 08:07

[youtube][/youtube]

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 12 maj 2013, 08:37

likusa je napisao/la:
samozeljo1921 je napisao/la:Mene licno trenutno vise od stadiona interesuje proslava titule u smislu, dal cemo opet utrcat s Juga na teren i istrcat do sjevera i na tramvaj, trolu itd. i kuci il cemo napravit dostojnu proslavu kakvu i zasluzujemo, da li neko moze da mi da neki odgovor na to pitanje ?
a sta ocekujes ?
Vjecna vatra
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 12 maj 2013, 10:36

Sampioni nego sta a sta drugo ocekivat.Proslava vec bila na Alipasinu uporiste pitara nisu mogli zaspat od proslave.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 12 maj 2013, 10:36

Jedan od igrača koji je prošao Željinu školu a danas igra u prvom timu je Eldar Hasanović. Sjajni veznjak Željezničara je u prvoj seniorskoj sezoni u Plavom timu osvojio šampionsku titulu.

''Presretan sam zbog titule. Već u prvoj sezoni od mog povratka na Grbavicu smo osvojili titulu i sigurno je da se ovaj osjećaj ne može opisati riječima. Osvojiti titulu sa mojim Željezničarom je ostvarnje mojih dječakih snova. Dok sam igrao u mlađim kategorijam Želje uvijek sam maštao da zaigram za prvi tim i osvojim šampionsku titulu. Sigurno je da će ovi dani ostati zauvijek u mom sjećanju jer je ovo neopisiv osjećaj'' izjavio je Hasanović i dodao:

''Pozivam naše vijerne navijače koji su nam zaista bili ogromna podrška tokom čitave sezone da dođu u što većem broju protiv Leotara, da naprvimo sjajnu atmosferu i ja se nadam proslavimo odbranu duple krune'' izjavio je za ****.ba Eldar Hasanović veznjak tima sa Grbavice.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 12 maj 2013, 10:45

Ima li gdje podatak o prosjecnim posjetama na stadionima,da vidimo kako stvari stoje posle derbija.
SLOBODA NAVIJAČIMA

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 maj 2013, 10:55

@jug-onostalgicar - Stani malo. Ocigledno da je problem u tvom svatanju ovoga. Nisam ja nista generalno stavljao vec sam samo iznio neke teoriske ideje. Posto si preskocio glavni dio, i hvatas se na prvu slamku, izvozi sljedece:

"Dakle, nemojte sada ovo bukvalno svatati, jer su ovo sve neke zamisli, kako bi to zapravo moglo u teoriji, a sada da li to moze u praksi, ne znam iskreno..."

Drugo, ja se opste ne pravim ekspert po pitanju stadiona, vec iznosim svoje videnje. Pa valjda mozemo iznjeti svoje videnje, a sada koliko je ono produktivno to valjda znaju ljudi koji su zaduzeni za taj vid projekta...

Trece, Zeljo nema para, da sam to pravi, jer su prece plate igraca nego zidanje stadiona. To ocigledno vecini nije jasno, niti ce ikada biti. Cak ce i plate biti upitne, ako ne dode do necega. Pa se sada zamisli, isplati li se ulagati u beton, a prati se jedna 3.000 po tekmi.

Cetvrto, ovo sto se ide da pravi kanton, federacija, odmah ti pada u vodi. ZASTO? Jer su toliki stranacki interesi zastuljeni, da se vise ne zna, ko pije, a ko placa. A takoder, (evo jedan primjer, precih sporthih objekata na kojima se moze lova i lova okrenuti). Nase planine, Bjelasnica, Igram i Trebevic? Razmisli, srbi su svoju Jahorinu napucali, ma to boli glava, ali doslovno. Takvu lovu okrecu gore da mi ovdje to necemo svatiti jos za sljedecih 10 godina. A sta radi kanton po pitanju, Bjelasnice, Igmana? Nista, od tolikih mogucnosti, svelo se sve na privatnicke apartmane. Ima li zarade od toga nema? E ajde mi sada reci, kako onda ocekivati od takvih ljudi na vlasti da nesto urade po pitanju nogometnih terena. PA onaj kamp za reprezentaciju je trebao biti na Ilidzi. Na kraju sage, Zenica nam ga suknu pravo. Zasto? Dok se nasi dogovore oko tala, imaju ljudi kojima je stalo do reprezentacije i kampa, ali otom, potom.

Peto, ovo sto sam iznio je mozda nekome smijesno, a mozda opet nekom drugom nije. Mene iskreno ne tangira, sto ce se neko sloziti, a sto neko nece, jer ja stojim iza svoj misljenja, i nece ga promijeniti uticaj ovog ili onog (Sace se javiti onaj pleventivo da nas malo prosvijetli ovdje sa svojim komentarima) .

Ja to vidim kako "TRETNUNO", jedinu soluciju. (Citaj, trenutno) E sada, opet se postavlja pitanje, na koji nacin ces ti ili neko drugi sto svatiti. Ja razumijem, ti neces da se slozis sa mnom, jer ti prodaja stadiona Grbavica uopste nema smisla, i ja to postujem, ali sada isticati i vrsiti direktan attack na mene, radi nekog mog misljenja, koji je cisto idejni i nije generalno postaljen, mi je stvarno bez veze od strane tebe. Ako ces iskreno... ;)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 maj 2013, 11:28

DzoleZeljo je napisao/la:

Trece, Zeljo nema para, da sam to pravi, jer su prece plate igraca nego zidanje stadiona. To ocigledno vecini nije jasno, niti ce ikada biti. Cak ce i plate biti upitne, ako ne dode do necega. Pa se sada zamisli, isplati li se ulagati u beton, a prati se jedna 3.000 po tekmi.
Taj beton bi sam sebe isplacivao izdavanjem poslovnih prostora i suvisno je i pitati "isplati li se ulagati" u njega.. Svi trzni centri su "hrpa betona" a Boga mi vecina ih je poprilicno isplativa.. Nas problem su megalomanski i previse bajkoviti projekti.. Sve neke perverzne arene koje nije realno ocekivati u skorije vrijeme.. Mi trebamo selektivno graditi nas stadion.. Tribinu po tribinu i siguran sam da bi ga zavrsili prije nego sto ce nam ga neko drugi napraviti.. Mislim i da buducnost naseg stadiona u mnogim stvarima ovisi o plasmanu nase repke u kvalifikacijama za SP.. Ako se plasiraju bice mozda neke stimulacije i od saveza i od uefa-e ali mi moramo poceti nesto konkretnije raditi na pocetku realizacije sadasnjeg projekta stadiona ili nekok drugog(realnijeg i jeftinijeg).. Da bi poceli moramo se kreditno zaduziti sto je poprilican rizik na danasnjem vaktu ali je jedina opcija ako hocemo nesto vise od supljiranja..
BUDI ŽELJO !!!

gerinevil
Kontakt:

Post Postao/la gerinevil » 12 maj 2013, 11:36

gruezi je napisao/la:Ma uradit isto sto I velez sa akcijom "jedan navijac jedna stolica" ... reklamirati projekat na svim mogucim siteovima.skupljati novaac..zeljo ima neuporedivo vise navijaca nego velez pa bi sigurno mogli skupiti 3-4 puta vise para dovoljno da se na istoku naapravi tribina slicna sjevernoj I eto licence..
Lafe moj nema Zeljo uopste vise navijaca od Veleza, nego su Velezovi disperzirani po cijelom svijetu, od St. Louisa do Rta Dobre nade.....a super je stvar da kupite fol od Veleza, to mi se jako svidja. Budite malo originalni kao sto vam je originalan sef s brkovima....
A kad vec govorimo o navijacima, ukoliko budes mogao doci u priliku nadji video kasetu iz finala Kupa Marsala Tita Velez - Zeljeznicar,pa pogledaj malo koliko je bilo jednih, a koliko drugih navijaca...
Vremena su se promijenila, Mostar je podijeljen, i nekad jedna od najvecih nogometnih ekipa na ovim prostorima, dozivjela je sudbinu grada u kojem egzistira...
Medjutim, uprkos svim nedacama i problemima nasi navijaci su sirom ex Yu...a evo neki od poznatijih navijaca su i izmedju ostalih: Emir Bukovica frontmen grupe Emir and Frozen Camels, Sergej Trifunovic, Zeljko Samardzic i prof. Zdravko Grebo...
Toliko od mene, i cestitke na tituli sa zeljom da se ne ponovi prosla godina u predkolu lige Prvaka

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 12 maj 2013, 12:22

http://tinypic.com/view.php?pic=6pt94p&s=5" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 maj 2013, 12:24

čestitke na naslovu
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 12 maj 2013, 12:26

fedeltafrotta je napisao/la:http://tinypic.com/view.php?pic=6pt94p&s=5

:mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 12 maj 2013, 12:33

gerinevil je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Ma uradit isto sto I velez sa akcijom "jedan navijac jedna stolica" ... reklamirati projekat na svim mogucim siteovima.skupljati novaac..zeljo ima neuporedivo vise navijaca nego velez pa bi sigurno mogli skupiti 3-4 puta vise para dovoljno da se na istoku naapravi tribina slicna sjevernoj I eto licence..
Lafe moj nema Zeljo uopste vise navijaca od Veleza, nego su Velezovi disperzirani po cijelom svijetu, od St. Louisa do Rta Dobre nade.....a super je stvar da kupite fol od Veleza, to mi se jako svidja. Budite malo originalni kao sto vam je originalan sef s brkovima....
A kad vec govorimo o navijacima, ukoliko budes mogao doci u priliku nadji video kasetu iz finala Kupa Marsala Tita Velez - Zeljeznicar,pa pogledaj malo koliko je bilo jednih, a koliko drugih navijaca...
Vremena su se promijenila, Mostar je podijeljen, i nekad jedna od najvecih nogometnih ekipa na ovim prostorima, dozivjela je sudbinu grada u kojem egzistira...
Medjutim, uprkos svim nedacama i problemima nasi navijaci su sirom ex Yu...a evo neki od poznatijih navijaca su i izmedju ostalih: Emir Bukovica frontmen grupe Emir and Frozen Camels, Sergej Trifunovic, Zeljko Samardzic i prof. Zdravko Grebo...
Toliko od mene, i cestitke na tituli sa zeljom da se ne ponovi prosla godina u predkolu lige Prvaka
:lol: :lol: :lol:

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 12 maj 2013, 12:34

Da se malo nasalimo:

slika

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, knoa, Lokomotifa, Orvel, Pact1921, svrakino1921 i 59 gostiju.