FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

belosevic28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la belosevic28 » 01 jun 2015, 00:21

PeppermintSA je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:

Evo sta sam nasao o Mariju. Mada ja licno nikad ne sudim po klipovima, ali eto, koga zanima nek pogleda...
Da valja već bi bio u Zvezdi, Partizanu ili inostranstvu, a ne šest godina u Čačku.
Brate, mnogo smo se mi nafurali da cemo dovesti Miisketa, Spahu, Krasica... Nije Tan jos poceo ulagati u pojacanja, shavatite vec jednom !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 01 jun 2015, 00:22

PeppermintSA je napisao/la:

Evo sta sam nasao o Mariju. Mada ja licno nikad ne sudim po klipovima, ali eto, koga zanima nek pogleda...
Da valja već bi bio u Zvezdi, Partizanu ili inostranstvu, a ne šest godina u Čačku.
moje skromno misljene da grijesis a u to ces abd da se uvjerris
Samo Sarajevo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 jun 2015, 00:23

vec puno puta dokazano ne treba unaprijed pricati ko moze biti pojacanje a ko promasaj . sigurno da kvalitet tipa delac ,jajalo ,benko nije lako naci narocito za lovu koju mi imamo .Cimirot ,tatomirovic itd su pokazatelj da se moze naci dobar igrac i u manjim klubovima ,tako da unaprijed suditi o nekome nije dobro

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 01 jun 2015, 00:29

@PeppermintSA, kratko i jasno. Ali...
Na ovom klipu i nije toliko los. Vidi se da dobro prati igru, 6 sezona u JSL nije malo, znaci iskustvo.
Ne zaboravimo koliko smo samo problema imali ove sezone oko stoperske pozicije. Ako bude bolji od Dzeme, Kove i Tatomirovica, vec smo malo napredovali. Trebaju nam igraci, ako cemo na oba fronta.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jun 2015, 00:29

Brate, mnogo smo se mi nafurali da cemo dovesti Miisketa, Spahu, Krasica... Nije Tan jos poceo ulagati u pojacanja, shavatite vec jednom !
Ako će biti u pet deka sa nekim bh. štoperom, onda bolje uzeti bh. štopera jer će te izaći troduplo jeftinije. Nemoj živjeti u zabludi da će te taj izaći jeftino. Ja opet ponavljam, mi ako hoćemo bez problema iduće sezone uzeti titulu, onako bez srkleta, trebaju nam 3 do 4 pojačanja na nivou Benke. A budi siguran da ne bi svi bili toliko skupi, pogotovo ako su mlađi. Jedan klasni štoper, dva kvalitetna beka i jedan-dva igrača u sredini koji će imati brzinu i koji će osvajati loptu.

Ako budemo tovarili i dalje nekakve Bariće, Puriće, Kallasije, Okiće imaćemo, istina, najširi pogon ali nećemo odskakati dovoljno da se prošetamo ligom ili da nedaj bože napravimo neki iskorak u Evropi. Opet će biti mučnina iduće sezone. Mogu se kvalitetni igrači dovesti za manju lovu, puno tržište Afrikanaca i Brazilaca. Baš neki dan gledam na transfermaarktu nekog Nigerijca - ima 7 nastupa za reprezentaciju, nastupao za Valenciju (istina, svega tri nastupa), Getafe i za nekog španskog drugoligaša, kasnije prešao u CSKA Sofiju gdje mu je tržišna vrijednost pala na milion i po eura. Možeš ga dovesti za platu od 5 hiljada eura.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 jun 2015, 00:29

MortemHz je napisao/la:Pozivam Marconata :D
Maslac za JSL prilike sasvim solidan stoper, visok, jak, stamen i ima veliko iskustvo s obzirom da je jos relativno mlad...Za Sarajevo bi sigurno bio pojacanje, u smislu da bi kod vas igrao u prvoj. Sad, za sta je to dovoljno, tesko je reci...u zavisnosti kakvi su vam ciljevi u Evropi... ;)
[youtube][/youtube]

Bosniacum Lilium je napisao/la:Koliko se on meni sladio na pp poslije Veleza ili Drine da necemo biti prvaci, to je ovako, onako
Niti sam se sladio, niti tvrdio da necete biti prvaci! Samo sam te sacekao na zicer, jer si se (uz par saboraca) nakon pobjede nad Partizanom bahatio i pisao kako ste bolji od njih, a o Zvezdi da ne pricamo...a ja sam i tada pisao u fazonu da ne trcis pred rudu i sacekas prvenstvo... ;)

P.S. Cestitke svima na tituli!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jun 2015, 00:35

bordobijeli je napisao/la:vec puno puta dokazano ne treba unaprijed pricati ko moze biti pojacanje a ko promasaj . sigurno da kvalitet tipa delac ,jajalo ,benko nije lako naci narocito za lovu koju mi imamo .Cimirot ,tatomirovic itd su pokazatelj da se moze naci dobar igrac i u manjim klubovima ,tako da unaprijed suditi o nekome nije dobro

Tatomirović uopšte nije dobar igrač. Koliko god mi bio drag kao lik, a drag mi jeste, s takvim igračima nećemo napraviti ništa značajno. Naša zadnja linija trenutno i jeste na nivou ovog Maslaća i zato se konstantno mučimo. U Evropi primali tobejarabi golove, protiv Borussije bili na ringišpilu, u prvenstvu smo rijetko koju utakmicu završavali bez primljenog gola. Eno, dovoljno je bilo vidjeti kako nam je zadnja linija reagovala kod Zebinog gola.

Cimirot jeste itekako odlična kupovina. Po meni je on, generalno gledajući, najbolji bh. veznjak trenutno. Ne mislim na ligu već generalno. Ali je on doveden s 20-21. godinom i to je ok, logično je da u tim godinama, pogotovo u našoj ligi koja je nerazvijena nađeš ponekog izrazitog talenta. Međutim, pričati priče o evropskog Sarajevu i šetanjem kroz ligu, a dovoditi isključivo igrače kalibra Barića, Tatomirovića, Kallasija, Maslaća je malo deplasirano.

Na kraju krajeva - bolje dovesti dva igrača ali istresti kesu, nego dovesti 5-6 ''pojačanja'' tog kalibra.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jun 2015, 00:40

marconato je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pozivam Marconata :D
Maslac za JSL prilike sasvim solidan stoper, visok, jak, stamen i ima veliko iskustvo s obzirom da je jos relativno mlad...Za Sarajevo bi sigurno bio pojacanje, u smislu da bi kod vas igrao u prvoj. Sad, za sta je to dovoljno, tesko je reci...u zavisnosti kakvi su vam ciljevi u Evropi... ;)
[youtube][/youtube]

Bosniacum Lilium je napisao/la:Koliko se on meni sladio na pp poslije Veleza ili Drine da necemo biti prvaci, to je ovako, onako
Niti sam se sladio, niti tvrdio da necete biti prvaci! Samo sam te sacekao na zicer, jer si se (uz par saboraca) nakon pobjede nad Partizanom bahatio i pisao kako ste bolji od njih, a o Zvezdi da ne pricamo...a ja sam i tada pisao u fazonu da ne trcis pred rudu i sacekas prvenstvo... ;)

P.S. Cestitke svima na tituli!
Hvala ti na cestitci i sretno u europi a nama bi bio cilj grupne faze EL u naredne 3 godine a ne bi vise da kupujemo srpske polovnjake...evo naprimjer Protic,najbolji bek Pazara a Pazar dosta dobro stoji u ligi i svake su godine 4,5,6 a kod nas klupu grije i dosta nas misli da goreg beka nismo imali odavno sa Baricem recimo..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jun 2015, 00:41

Ako ti kazem da Maslac nije bolji igrac od Kosorica iz Zelje, to bi ti valjda trebalo biti jasno.

Mladji je 4 godine pa ima vise fore da napravi nesto u karijeri ali u ovom trenutku ako uspredjujemo kvalitet njih dvojice,
nema nikakve razlike.

Ako vasa uprava dovede Maslaca i pocne pricu o dobrom rezultatu u Evropi, ozbiljno cu poceti sumnjati u strucnost Ibrakovica
i kompanije jer ako vec imas pare i zelis rezultat onda moras dovesti kvalitet.

Stvar je jednostavna. Imas masu kvalitetnijih slobodnih stopera (pogotovo u letnjem prelaznom roku) koji nisu preskupi
cak ni za nase klubove.
Ako ste u napadu mogli dovesti Benka, onda mozete dovesti i nekog stopera takvog kvaliteta. Onda bi vec mogli pricati o napredovanju
i jacanju vaseg tima. Igraci tipa Tatomirovic, Protic, Puric, Maslac, to je tapkanje u jednom mestu
I opet, evo šta kaže taj momak. Ponavljam, njegovom sudu vjerujem jer je do sad sve i jednog igrača koji je dolazio iz Srbije odlično opisao.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 01 jun 2015, 00:43

Evo prilike da vam cestitam na osvojenoj tituli po meni ocekivano i zasluzeno , da tu nije bilo par kikseva kuci prije svega mislim na Velez i Travnik bila bi to setnja kakvu smo svi ocekivali i ocekujem da u kvalifikacijam za LP prodjete 2 pretkolo a onda je sve moguce grupna faza LP ili EL!
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 jun 2015, 00:47

Pa naravno da je tako. Halo braco, Borac Cacak ali bez ikakvog podcjenjivanja. Oni jesu prije 2 godine imali europske ambicije, ali sad iz ovog ugla, da igrac iz takvog kluba bude pojacanje. Pa znate vi kakav skauting imaju veliki klubovi po Srbiji, pa da je valjao, ne bi bio tu gdje jeste. Takodjer ne znam sta pricate na osnovu klipova, ja samo vidim tromost i nesigurnost kod iznosenja lopti
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jun 2015, 00:54

samirr je napisao/la:Evo prilike da vam cestitam na osvojenoj tituli po meni ocekivano i zasluzeno , da tu nije bilo par kikseva kuci prije svega mislim na Velez i Travnik bila bi to setnja kakvu smo svi ocekivali i ocekujem da u kvalifikacijam za LP prodjete 2 pretkolo a onda je sve moguce grupna faza LP ili EL!
Voljeli bi i mi da to moze tako odmah ali treba nam jos otprilike 5-7 igraca tipa Benko,Delac,Cimirot..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 jun 2015, 00:55

Ajax je napisao/la:Videoton, Qarabag, HJK i Skenderbeg se mogu izbaciti uz 110% angazman. Nisu to neki giganti. A ovi ostali jako jako tesko. Steta fali jos sam jedan dobar rezultat pa bi bili nositelji u drugom pretkolu :roll: :roll:
Ako cemo vec dobiti neku ekipu koju ne mozemo izbaciti onda bih volio Celtic.Bilo bi vrhunska atmosfera,veliki gigant i uzivanje samo takvo.

Najvise bih volio da zaobidjemo ovaj Maccabi,goni ih vise.Hem nisu atraktivni hem bi nas zgazili.

Celtic ili Legia ili neko od hadalja tipa Molde ili Skenderbeu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 01 jun 2015, 00:57

MortemHz je napisao/la:
samirr je napisao/la:Evo prilike da vam cestitam na osvojenoj tituli po meni ocekivano i zasluzeno , da tu nije bilo par kikseva kuci prije svega mislim na Velez i Travnik bila bi to setnja kakvu smo svi ocekivali i ocekujem da u kvalifikacijam za LP prodjete 2 pretkolo a onda je sve moguce grupna faza LP ili EL!
Voljeli bi i mi da to moze tako odmah ali treba nam jos otprilike 5-7 igraca tipa Benko,Delac,Cimirot..
pa valjda Tan ulozi opet 10 miliona :P
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 jun 2015, 00:58

Qarabag ne moze u istu recenicu sa tim ekipama. Igracki, ekipa im nije nista slabija od Partizana i Maribora.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jun 2015, 01:01

Može se sa svim tim ekipama igrati. Samo je potrebno dovesti 4-5 pravih pojačanja. Nikakvih ovih polovnjaka iz JSL, već zasukati rukave i iskopati neke kvalitetne, brze, agresivne igrače u sredini, jedan vrhunski štoper i dva dobra beka. Za jedan milion možeš dovesti četiri takva igrača, puno ih tržište. Dižemo veliku lovu od titule i plasmana u LŠ, prodali smo Dupovca, prodaćemo i Cimija, idu tv prava i te zajebancije, legla lova od Turkisha, Amidža je tu. Može se ovaj prelazni rok odraditi itekako kvalitetno da budemo za 60% jači. Samo se, ponavljam, moraju rukavi zasukati. Ne pravite od Celtica Real, a pogotovo ne pravite od nekih žlj istočnoevropskih timova Barcu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 jun 2015, 01:04

Mozda nije Qarabag igracki slabiji samo protiv njih nebi imali nikakav kompleks. A protiv Partizana, Dinama i slicnih mislim da bi imali jos neki kompleks i vec zbog toga bi ih teze izbacili.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 01 jun 2015, 01:05

Ove godine i prolazak 1 kola kvalifikacija bi bio ogroman uspijeh za nas.
1.Nismo nosioci,naredne godine bi vec mogli biti,jer nam se brise sezona kada nismo igrali evropu
2.Nece biti obaveza prema poreskoj upravi,i postoji mogucnost vecih novaca za transfere.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 jun 2015, 01:05

PeppermintSA je napisao/la:Može se sa svim tim ekipama igrati. Samo je potrebno dovesti 4-5 pravih pojačanja. Nikakvih ovih polovnjaka iz JSL, već zasukati rukave i iskopati neke kvalitetne, brze, agresivne igrače u sredini, jedan vrhunski štoper i dva dobra beka. Za jedan milion možeš dovesti četiri takva igrača, puno ih tržište. Dižemo veliku lovu od titule i plasmana u LŠ, prodali smo Dupovca, prodaćemo i Cimija, idu tv prava i te zajebancije, legla lova od Turkisha, Amidža je tu. Može se ovaj prelazni rok odraditi itekako kvalitetno da budemo za 60% jači. Samo se, ponavljam, moraju rukavi zasukati. Ne pravite od Celtica Real, a pogotovo ne pravite od nekih žlj istočnoevropskih timova Barcu.
Za milion mozes dovesti JEDNOG igraca koji ti nesto moze garantovati. Pa sta ti mislis koliko su Salzburg, Dinamo i slicni ulozili para, zatim Ludogorets, Steaua itd. i svi su skupa u zadnje tri godine dva puta igrali LP odnosno uspjeli pregurati preko ovih "slabijih" timova.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 jun 2015, 01:08

MortemHz je napisao/la: Hvala ti na cestitci i sretno u europi a nama bi bio cilj grupne faze EL u naredne 3 godine a ne bi vise da kupujemo srpske polovnjake...evo naprimjer Protic,najbolji bek Pazara a Pazar dosta dobro stoji u ligi i svake su godine 4,5,6 a kod nas klupu grije i dosta nas misli da goreg beka nismo imali odavno sa Baricem recimo..
Pazi, sve je to relativno i sve je lutrija! Niti ja sada mogu da tvrdim sa sigurnoscu da bi neki igrac Borca, Radnickog, Napretka...bio pojacanje za Sarajevo, niti ti mozes suprotno! Zasto?! Zato sto ima i pozitivnih i negativnih primjera...Evo ti si pomenuo Pazar, a recimo Partizan je prvo ovoljetno pojacanje doveo upravo iz Pazara! Dalje, mnogi ovde vidim olako daju karakteristike igracima i imaju predrasude ako je neko iz osrednjeg JSL tima da automatski nema kvalitet ili da je polovnjak...Ne pricam konkretno za Maslaca, nego kazem onako uopsteno! Medjutim, niko se ne pita koga je to Sarajevo prodalo i lansiralo u najjace lige Evrope poslednjih par godina?! Recimo, u skorije vrijeme je Jagodina prodala Pešića u Toulose, Radnički iz Kragujevca Kostića koji je jedan od zapazenijih igraca bundeslige ovu polusezonu, Zvezda iz tog istog Borca dovela Lazovića koji je davno prekucao JSL i sada ide u Djenovu...itd itd..

JSL kakva god da je, ipak je jaca i ozbiljnija liga od PLBiH, pa cak eto i taj Maslac ima jace utakmice u nogama od, ajmo reci svih stopera Sarajeva, sto, opet ponavljam, ne mora nista da znaci... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia i 21 gost.