Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Tribalian
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:07

[quote="HZ_ilidzaa"
Preporuci mi prijateljica...[/quote]

Normalno, tesko bi ovo neki muskarac preporucio.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 18:07

@Tribaliane jesi čitao Ime ruže sve zaboravim da te pitam? i jesi pogledao Kaslera što sam ti davno preporučio?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 18:13

DANTES je napisao/la:@Tribaliane jesi čitao Ime ruže sve zaboravim da te pitam? i jesi pogledao Kaslera što sam ti davno preporučio?
Ime ruze citao svaku trecu stranicu :roll: Znam da znas za foru oko te knjige , tako da sam i ja jedan od tih za koga je ovaj pisao prvih 70-tak strana.Od Kaslera nabavio " Saharu" , ali je nisam procitao jos uvek.

p.s. @ Dantes jesi streberas ( mislim da li si to bio u skoli) , ili si onaj tip sto mu je skolski program samo oduzimao slobodno vreme za citanje pravog stiva ?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 18:33

bio sam odlikas ali nisam bio vukovac(nikad nisam imao sve petice), jer nisam volio da učim previše... ali sam bio radoznao pa sam čitao sve živo bez izuzetka... uz knjige te sony igrice, pivu i društvo za učenje se nije imAlo puno vremena... :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 21 nov 2013, 19:04

Tribalian je napisao/la:[quote="HZ_ilidzaa"
Preporuci mi prijateljica...
Normalno, tesko bi ovo neki muskarac preporucio.[/quote]
Fak u :mrgreen:

Kad bi je procitao promjenio bi misljenje.Meni je knjiga , onako više za muskarce nego za dame :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 30 nov 2013, 12:00

slika
Preporuka
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 nov 2013, 12:11

Dex je napisao/la:slika
Preporuka
ja sam davno preporučivao sve od Terija... potpis mi je iz ovog romana... inače trenutno čitam Zanimljiva vremena... sve knjige o Straži su mu vrh... ali i ostale su dobre
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 30 nov 2013, 12:17

Ja ne stignem sve, moram u PDF-u čitat, ništa nema u ovoj mojoj biblioteci :?
A znam za potpis, negdje na 7 stranici dođe :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 30 nov 2013, 18:58

slika
Danas počeo, pola knjige već pročit'o, zanimljivi dijelovi kada narator priča o smrti te zabranjenoj temi na forumu :lol:

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 01 dec 2013, 19:13

Štovatelji pisane riječi (fanovi Paola Koelja i Nore Roberts ne spadaju u ovu kategoriju), od 11.12. počinje zimski salon knjige u galeriji Collegium Artisticum, Skenderija, Sarajevo. Čisto da znate, da kupite nešto što nije napisao Paolo Koeljo ili Nora Roberts. :D
Znam da ste mi zahvalni, nema na čemu.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 dec 2013, 19:17

Znamo, dolazi se svake godine na taj sajam :P Tako znači da ću doć i ove 8-)

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 01 dec 2013, 19:20

Tim bolje. Eto samo vodite računa da ne čitate nonsense Paola Koelja i Nore Roberts.

Jel čitao ko scifi roman Dmitrija Gluhovskog "Metro 2033" i nastavak "Metro 2034" ?
Pojavila se kasnije i video igra za pc, ne tako loša. Ako ste ljubitelji postapokaliptičnog "Fallout" svijeta ovo je prava stvar za vas. Roman, dakle. Nema pretjeranu veliku umjetničku vrijednost. :D Ali i dalje svemirski brod za gore pomenute N.R. i P.K. :lol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 dec 2013, 19:24

posto od iduce godine do prvih 8 mjeseci nemam nista pametno raditi, osim eventualno raditi ako nadjem neki zanimljiv posao, dajte preporucite mi kakvih knjiga punih sarkazma, ironije i svega moguceg u tom smislu, nesto slicno kamijevom strancu (uzimam to za primjer jer se to imalo za lektiru pa eto moralo se procitati :mrgreen: ) inace, moram priznati i stid me, ali relativno slabo citam knjige koje ne moram jer slabo citam i one koje moram :lol: ali sada stvarno imam vremena, cist semestar na fakultetu pa da bar nekako pametno iskoristim isti, mogu takodje neke zanimljive misterije, nesto "pitko", definitivno ne trazim neke teske stvari, koje ce me ucrnjaciti, smoriti, umoriti dok ih citam, hocu bas da uzivam citajuci nesto :D vidim drug @dantes je nacitana osoba pa se nadam se moze preporuciti dosta knjiga koje bi mi se, sudeci po ovom svemu, mogle sviditi, bio bi jako zahvalan :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 01 dec 2013, 19:26

Jergović, Bukowski, i najveći od svih Džamonja Dario. Eto ubio sam ti mjesec dana.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 dec 2013, 19:29

Proces od Kafke, filozofija apsurda kao i kod Kamija
Miodrag Milojević "Revolucija koja peče"

Još se sjećam kad sam prošle godine išo na sajam, pa me mama nagovarala da joj kupim knjigu o Sulejmanu i Hurem :lol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 dec 2013, 19:30

ne bi bukovskog, imam averziju prema doticnom zbog silnih budala koje ga citiraju na facebooku :D ostale cu provjeriti, na koja djela prvenstveno da obratim paznju?

proces sam citao takodje :mrgreen tu drugu nisam, staviti cu je na listu cekanja :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 01 dec 2013, 19:35

Treb'o si kupiti, bolje da čita nego da gleda. :D
Ja inače sve žene u svom životu obasipam knjigama - recepata.

LenBias je napisao/la:ne bi bukovskog, imam averziju prema doticnom zbog silnih budala koje ga citiraju na facebooku :D ostale cu provjeriti, na koja djela prvenstveno da obratim paznju?

proces sam citao takodje :mrgreen tu drugu nisam, staviti cu je na listu cekanja :D
Ma pusti budale, nađu sajt nakrcan citatima i prave se pametni.
Kompletan opus pomenutih. Dario Džamonja je majstor kratke priče, imho jedan od najvećih pisaca ikad. (Mada bi mi on jeb'o mater da je živ, da me slučajno poznaje i da vidi šta sam napisao. :lol: )

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 dec 2013, 00:37

LenBias je napisao/la:posto od iduce godine do prvih 8 mjeseci nemam nista pametno raditi, osim eventualno raditi ako nadjem neki zanimljiv posao, dajte preporucite mi kakvih knjiga punih sarkazma, ironije i svega moguceg u tom smislu, nesto slicno kamijevom strancu (uzimam to za primjer jer se to imalo za lektiru pa eto moralo se procitati :mrgreen: ) inace, moram priznati i stid me, ali relativno slabo citam knjige koje ne moram jer slabo citam i one koje moram :lol: ali sada stvarno imam vremena, cist semestar na fakultetu pa da bar nekako pametno iskoristim isti, mogu takodje neke zanimljive misterije, nesto "pitko", definitivno ne trazim neke teske stvari, koje ce me ucrnjaciti, smoriti, umoriti dok ih citam, hocu bas da uzivam citajuci nesto :D vidim drug @dantes je nacitana osoba pa se nadam se moze preporuciti dosta knjiga koje bi mi se, sudeci po ovom svemu, mogle sviditi, bio bi jako zahvalan :D
ja sam prije svega fan epske i naučne fantastike... a gore smo spominjali Terija Pračeta... sjajan pisac, sjajnih knjiga na izmišljenom svijetu Discworld... prvo poglavlje prve knjige Boja magije ti može izgledati nebulozno, ali nakon toga počinje šou... parodija epske fantastike, kapitalizma, komunizma, kine, organa reda, bogova i svega sve ne.... jedan od likova sporednih doduše je smrt koja ima smisao za humor da umreš....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 02 dec 2013, 00:46

slika

Odlicna knjiga,cita se u jednom dahu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2013, 01:16

Čitam Paulo Coelho-a i sada gledam drugačije na život (oplakao sam na ovaj status na fejsbuku).

Čitao sam malo Adolf-ovu knjigu i smeće je, ništa značajno nema u njoj, tako da sam prekinuo. Možda je bio veliki govornik ali ne tako dobar pisac. Na samom početku knjige je to i obrazložio da je tu istu pisao radi reda.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: FCB1986, Venom i 30 gostiju.