Millwall FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

STEVIE
Kontakt:

Re: Millwall FC

Post Postao/la STEVIE » 19 sep 2011, 11:50

sta reci nakon putovanja i derbija protiv wh? ovaj dogadaj je naravno ostavio utisak na meni, pozitivan i negativan. u london sam stigao u petak nakon kraceg leta, ovaj put sam se odlucio smjestiti u kensington - iako je ovaj kvart udaljen od bermondseya isplati se radi kvaliteta hotela i okoline. petak sam proveo najvise u baru u hotelu cugajuci :D u subotu krecem taxiem pravac bermondseya i tu sam proveo pre-match u lokalnom pubu pommelers gdje je vladala apsolutno odlicna i prava engleska atmosfera. tu sam vidjeo i legendu kluba terry hurlocka koji se odlucio za popularni potez prije meca - tj. cuganje s navijacima 8-) u ovom pubu mi je nakon meca receno da je bilo preko 1.000 drotova i 500++ redara sto je recimo vise nego na hajduk-dinamo, to sve govori o velicini ovog derbija. zacudila me jedna stvar a to je da prije meca nigdje nisam vidio ni jednog navijaca wh, taj famozni icf je imao toliko sansi za direktan okrsaj prije meca al' wh-ovaca nije bilo ni na vidiku prije meca. na stadion ulazim oko sat vremena prije pocetka meca i primjetio sam da su vec svi navijaci wha bila smjesteni na gornji dio juzne tribine. dobili su bili tacno 2.000 karata za tu sekciju tribine al' ni to nisu u stanju bili isprodati pa po mojoj procjeni ih je bilo maksimum oko 1.800 sto je svakako **** slabo za jedan mec ovakvog karaktera! millwallovci su bili maksimalno nabrijani za ovaj mec i to se vidjelo na tribinama tokom prvog poluvremena gdje su zaista vladali navijaci millwalla. na suptrotnoj tribini je neko bio objesio zidovsku zastavu(valjda sala v wh radi granta) al' ova zastava je brzo skinuta od jednog lika sto je izazvalo ogroman aplauz medju navijacima millwalla 8-) takve zastave nemaju niti ce ikad imati mjesta na the denu, u to sam uvjeren! atmosfera je malo opala u drugom poluvremenu al' je to sve bolje izgledalo pri kraju meca. jos bi ovdje dodao da je bilo mnogo stranaca na the denu danas, bas je sto rece jedan lik: "millwall are the only club in the world with supporters more famous than the team itself" :D interesantan dogadjaj se desio nakon meca kad su gosti poceli pjevati bubbles al' ih je jedan ogroman povik milllllllllllllll skroz nadjacao njihovu pjesmicu 8-) nakon meca sam se opet uputio u pomenuti pub gdje je ipak vladala vesela atmosfera iako millwall nije uspio pobijediti gorkog rivala. tu se vecina slozili da je ovo bio mozda i najslabiji derbi do sada kad su u pitanju neke stvari... premiership je skroz sjebao basu navijaca gostiju, odavno se nisu pokazali u ovakvo slabom svijetlu. sad ce neki mozda reci da sam pre-subjektivan, al' vidio sam to sve svojim ocima i mogu reci da su wh-ovci bili pre-slabi. ovaj derbi mozda vise nikad nece biti isti, millwall je izgubio jednog velikog rivala koji je unisten modernim nogometom! zato mi je jos draze vidjeti kakvi ljudi idu redovno na meceve millwalla, to je redovna ekipa pravi navijaca. isto tako sam siguran da ce im millwall zadati jos jednu lekciju u uzvratu u okolini i na upton parku! prije meca sam sam vidio jednu nabrijanu ekipu koja je trazila wh-ovce al' kao sto sam vec rekao njih nigdje nije bilo :roll: sami mec je protekao mozda i pre-tiho, igra na terenu je bila izjednacena tako da je 0-0 fair rezultat. u prvom poluvremenu je millwall trebao zabiti gol(ove), pri kraju meca je wh dominirao i onaj derpe bentley je mogao odluciti al' je usrao udarac s samo 6metara. tenzije nije bilo na terenu uopste sto me na negativan nacin iznenadilo. izgleda nazalost da je sve vise placenika na oba tima i nema mnogo igraca vise koji znaju sta upravo znaci derbi millwall-wh! kako god za mene je igrac utakmice bio jimmy abdou, covjek je prava radilica u vezi. sve u svemu ovo moje gostovanje u londonu je donekle bio antiklimaks, ocekivao sam mnogo vise od ovog derbija. ps: vidio sam slucajno poznatog glumca gary oldmana koji se slikao s navijacima millwalla i koji navodno navija za millwall 8-)

slika
slika
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 19 sep 2011, 15:13

Realno i ocekivao sam ovakav izvjestaj :lol: :lol:

Jedino jos milwol ima prave old school navijace, a svi ostali su se izgubili :lol: Tako si prosle god. pric'o i za utakmicu sa Leddsom kad ste igrali, a ljudi daleko bolje navijace imaju, gostujuci sektor im redovno pun za razliku od vaseg. Ja kako sam cit'o na "nasem" forumu rasprodato je 2 hiljade karti koliko je bilo i dato. A kad vec spominjes brojnost West Hamovih navijaca, zasto ne spomenes i milwolovu, niste u stanju stadion kapaciteta 20 000 napuniti. Icf se pokaz'o prosle godine na derbiju ko su i sta su, bilo je i tada policajaca i redara ali svejedno niste se uspjeli izvuci bez batina :D

Dovoljno je pogledati slike od proslogodisnjeg derbija i ovog i vidjeti ciji su navijaci u qrcu.

slika

slika

slika

slika

:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 19 sep 2011, 15:33

nemoj se blamirati opet bola, pricas o kapacitetu the dena a realno covjece neznas kako to izgleda. radi murije 1/3 the dena je uvijek prazna radi murije je millwall izgubio preko £100.000 u subotu samo na prodaji karata, tj. donji dio juzne tribine je uvijek zatvoren i dio glavne tribine koji je najblizi juznoj je zatvoren. ako mislis da ovo ja izmisljam slobodno se raspitaj ;) a u vezi kvaliteta navijaca wh najbolje govori cinjenica da navijaci velikog southenda se sprdaju s vama po forumu KUMBa :lol: icf se bruka, protiv millwalla na upton parku izboli covjeka koji je tu bio s sinom svojim, hrabro nema sta :roll: . pa onda ljetos bio dogovoren "miting" pa ko' fol nisu uspjeli naci adresu lokacije :lol: nemoj bola da dalje pisem ovdje, nije ni sve za foruma vec ti procitaj sta su govorili allardyce i igraci o atmosferi na the denu prije meca ;)

veliki pozdrav uz ovu slicicu ;)
slika

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 19 sep 2011, 16:18

Daj ba Stevie prestani iznosit gluposti. Kakva ba policija, davno su prošla vremena kad su se navijači sukobljavali na svakom ćošku. Sigurnost jeste veća na ovakvim utakmicama, ali vi kad igrate protiv timova tipa Barnsley imate posjetu od desetak hiljada gledalaca. Po tebi samo još Millwall ima zajebane navijače, a svi ostali su ****. Ne možete da napunite stadion, jer ili nemate dovoljno navijača, ili su skupe ulaznice(što je slučaj kod Leedsa koji ima jednu od najskupljih sezonskih karti u Engleskoj, a u drugoj ligi). Vjerujem da nemate velik broj navijača u Londonu, jer ste jedan manji klub u odnosu na par premierligaša, bez obzira što u takvim klubovima ima dosta gloryhuntera.

Tvoja subjektivnost prelazi svaku granicu, a to za forume itd. itd. što uvijek spominješ je čista glupost. Mogu ti dati 3234535 linkova na kojima će se navijači i Millwalla i West Hama, Leedsa ili bilo kojeg drugog kluba blatiti kao smiješne grupice, nedovoljno hrabri navijači itd. itd. Napiši kad realan post.
Side before self

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 19 sep 2011, 16:37

prvo na stranu stavi to prijateljstvo sto gajis s hammasom pa onda pricas o mojoj subjektivnosti covjece :roll: .. ofirno je kako se lizete ovdje po forumu.. jeste millwall manji klub u londonu, nadji mi jedan moj post gdje ja tvrdim drugacije. al' upravo to sto je millwall manji klub i jeste car, a ne poput west hama koji je nekada bio pravi klub radnicke klase al' toga danas nema posto su im vecina navijaca danas naseljeni u essexu. pisete i pametujete o nekim stvarima ovdje a engleske ocima niste vidjeli. ja kazem kako vidim stvari, da su se navijaci millwalla obrukali napisao bih naravno i to. na otoku danas postoje nekoliko proper english klubova ostalo je smijesno i sramotno, PL je unistio fan base mnogo klubova a west ham je jedan od njih. protiv arsenala na upton parku prosle sezone na tribinama ljudi bukvalno spavaju :roll:

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 19 sep 2011, 16:57

Stevie je u pravu, najveći engleski derbi je gledao, to je san svakog pravog navijača.
Osobno poznajem neke navijače WH i nisu to loši momci, ali Millwall je Millwall.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 sep 2011, 18:42

Nešto mislim i ja da je Stevie upravu.
Who dares, wins !

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 19 sep 2011, 19:04

STEVIE je napisao/la:a u vezi kvaliteta navijaca wh najbolje govori cinjenica da navijaci velikog southenda se sprdaju s vama po forumu KUMBa :lol:
Bas je forum mjerilo kvaliteta navijaca :lol: :lol: Koliki kompleks imas da posjecujes i West hamove forume :lol: :lol:

Da, da, bas se bruka, vi ste dobili svoje prosle god. od njih. A to sto se zadesio jedan pacijent i izb'o covjeka ne moze ukaljati ime Icf-a, ko uopste garantuje da je iz icf-a kad ne zna ni navijacki kodeks. I prestani svega ti spominjati to zijevanje, kamera uhvatila nekog' djeda/nenu sa strane kako zijeva i sad treba blatiti sve navijace, zna se bolan gdje su pravi navijaci, a gdje ti penzioneri koji dodju na utakmicu reda radi. Ne mozes od 34 hiljade navijaca imati isto toliko pravih navijaca cc.

Znao sam da ces spomenuti kako smo mi iz bosne, te kako engleske nismo ocima vidjeli, kako si ti "bolje" upucen, bla, bla.. Jbg-a nismo mi u bosni toliko finansijski jaki ko vi u norveskoj da pruzimo sebi taj luksuz, moras i nas razumjeti.

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 19 sep 2011, 19:12

prvo "mi" nismo nista fasovali prosle godine posto meni nije stalo toliko do huliganizma i ti sranja kao sto je tebi ocigledno cim stalno pominjes icf i sve znas sjedeci ispred kompjutera. i nemoj da mijesas jabuke i kruske, tebi sam i tvom prijatelju iz leedsa napisao da pametujete o svemu stalno a ima po ovome forumu mnogo navijaca koji takodje nikad nisu bili u engleskoj al' njih cijenim posto oni nisu pametnjakovici kao ti i tvoj kompa iz leedsa. vidis tu lezi razlika, kad malo proradis na respektu prema nekim stvarima biti ce sve bolje.. ovo je svakako moja posljednja rijec u ovoj "diskusiji", dobro bi bilo da sad prestane spamanje teme!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 sep 2011, 19:16

Ja necu da raspravljam jer nisam gledao utakmicu kao Steve,ali vise verujem izvestaju sa lica mesta nego pretpostavkama.I nemojte mesati simpatizere sa navijacima.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 sep 2011, 19:17

Suknu vam ga Stevie pravo :mrgreen: Ima li neki klip sa tekme Stevie ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 19 sep 2011, 19:19

Sarajlijc@ je napisao/la:Suknu vam ga Stevie pravo :mrgreen: Ima li neki klip sa tekme Stevie ?
imam jedan videoklip na mobitelu pa cu ga pokusati prebacit na youtube..

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 19 sep 2011, 19:21

Uopste mi nije stalo do huliganizma, vec si ti prvi koji si poceo kao i uvijek blatiti sve ostalo a dičiti "svoje". Svi ostali su izgubili draz, samo ste vi jos u fazonu old school navijaca. I bolje ti poradi na tom respectu i budi malo objektivan, nece naskoditi svakako. Ne da mi se vise, vozdrica.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 sep 2011, 19:24

Sarajlijc@ je napisao/la:Suknu vam ga Stevie pravo :mrgreen: Ima li neki klip sa tekme Stevie ?
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 20 sep 2011, 13:52

slika

veceras je na programu trece kolo ligacupa gdje millwall gostuje u wolverhamptonu. wolverhamptona trenira bivsi igrac i trener millwalla, mick mccarthy. millwall je desetkovan kad je u pitanju ovaj mec naime darius henderson je jos uvijek out dok novajlije jay simpson i liam feeney nemaju pravo za nastup u ligacupu. tam mkandawire ce takodje propustiti wolves nakon ozljede protiv wh u subotu. kapiten paul robinson je pod upitnikom. ovo znaci da bi veceras od prve minute mogli zaigrati igraci poput tobi alabia, darren purse, aiden o'brien etc. kod domacina nece igrati johnson, foley, zubar i craddock. gledajuci objektivno millwall nema sta traziti protiv wolvesa veceras, sve osim poraza bi bilo veliko iznenadjenje.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 20 sep 2011, 22:40

5-0 FT. koja sramota :lol: :oops:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 sep 2011, 23:32

STEVIE je napisao/la:5-0 FT. koja sramota :lol: :oops:
Strasno :!: Nisam mogao da verujem,a tek kad sam video ko je dao golove za Wolvse :roll:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 20 sep 2011, 23:43

5 komada 5 komada to je naša nada :lol:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 21 sep 2011, 11:15

Tribalian je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:5-0 FT. koja sramota :lol: :oops:
Strasno :!: Nisam mogao da verujem,a tek kad sam video ko je dao golove za Wolvse :roll:
pisu neki sto su bili na utakmici da se igraci uopste nisu trudili ccc. nebih mi smetalo da su izgubili na normalan nacin u ovome mickey mouse-takmicenju sto je ligacup al' 5-0... :oops:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 22 sep 2011, 03:05

@ Steve s kim za vikend?

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Quartararo i 7 gostiju.