Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Malo se omalovazava skauting timova iz Primere.. Dobro je poznato da klubvi sa Pirineja slabije ulazu u pojacanja jer nisu finansijski mocni..
Evo dat cu samo par imena koje je ove godine iznjedrila Primera,a dakle ti igraci su dovedeni u klubove za minimalac:
Ander Herrera,Michu,Perez,Ruben Castro,Miranda,Isco,Coke,Feghouli..Prosle godine: Tino Costa,Parejo,Borja Valero,Musachio,Thiago.Del Moral...
Dakle trenutna cijena ovih igraca nije manja od 10 miliona,s obzirom na godine ona ce rasti.. Kada igraci budu djelomicno iskoristeni ili kada dodje dobra ponuda za njih oni odlaze a dolaze novi igraci za male pare..
Spanija jednostavno ''radja'' talente ..
Evo dat cu samo par imena koje je ove godine iznjedrila Primera,a dakle ti igraci su dovedeni u klubove za minimalac:
Ander Herrera,Michu,Perez,Ruben Castro,Miranda,Isco,Coke,Feghouli..Prosle godine: Tino Costa,Parejo,Borja Valero,Musachio,Thiago.Del Moral...
Dakle trenutna cijena ovih igraca nije manja od 10 miliona,s obzirom na godine ona ce rasti.. Kada igraci budu djelomicno iskoristeni ili kada dodje dobra ponuda za njih oni odlaze a dolaze novi igraci za male pare..
Spanija jednostavno ''radja'' talente ..
Ako itko ima bolji skauting za mlade igrace to su onda Španjolci.Prvo treba pogledati kakvi igraci (mladi) igraju u "B" momčadima u Primeri pa tek onda nesto pricati.
Španjolci ne ulazu velike novce jer vise voli stvarati domace igrace,ovo sa strane vecina klubova naziva placenicima sto i jeste istina.
Španjolci ne ulazu velike novce jer vise voli stvarati domace igrace,ovo sa strane vecina klubova naziva placenicima sto i jeste istina.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ja bih pre rekao da bolji skauting za mlade imaju Italijani,dok su Spanci vise skloni brusenju talenata iz Spanije.Adi_Zepce je napisao/la:Ako itko ima bolji skauting za mlade igrace to su onda Španjolci.Prvo treba pogledati kakvi igraci (mladi) igraju u "B" momčadima u Primeri pa tek onda nesto pricati.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Pa vjerovatno si upravu.Kad sagledamo kakve su talentovane igrace doveli proteklih godina Italijani,glava zaboliDevil je napisao/la:Ja bih pre rekao da bolji skauting za mlade imaju Italijani,dok su Spanci vise skloni brusenju talenata iz Spanije.Adi_Zepce je napisao/la:Ako itko ima bolji skauting za mlade igrace to su onda Španjolci.Prvo treba pogledati kakvi igraci (mladi) igraju u "B" momčadima u Primeri pa tek onda nesto pricati.
Kao sto si rekao Španjolci vecinom se oslanaju na domace igrace,jer ocito je da su oni najtalentovaniji u ovom trenutku.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Zašto je City kvalitetniji od Dinama Zagreb?Adi_Zepce je napisao/la: Ne mora znaciti da su novci garant kvalitete.Španjolci ulazu manje,ali za razliku od Engleza dovode mlade,telentovane igrace.Englezi kupuju "gotove" igrace i dzaba je recimo City da ulozi 400 miliona,a opet nema rezultata.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Zasto je City ispao iz Europa lige,a Atl.Bilbao dosao do finala?Arnelinho je napisao/la:Zašto je City kvalitetniji od Dinama Zagreb?Adi_Zepce je napisao/la: Ne mora znaciti da su novci garant kvalitete.Španjolci ulazu manje,ali za razliku od Engleza dovode mlade,telentovane igrace.Englezi kupuju "gotove" igrace i dzaba je recimo City da ulozi 400 miliona,a opet nema rezultata.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Imal' uigranost išta u tome što je Atl.Bilbao dogurao daleko a City nije ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Dzaba uigranost ako nemas kvalitetuGunnerS je napisao/la:Imal' uigranost išta u tome što je Atl.Bilbao dogurao daleko a City nije ?!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ti bi sad cijelu teoriju da razvijemo. Obično pitanje prenosiš na jedan kup. Odavno sam rek'o da logika ovaj je bolji od ovog jer je pobjedio ovog ne vrijedi, jer ogromno je faktora koji utiču na ishod jedne utakmice (ili utakmica, da ne bi rek'o niĐe logike konstatacija).Adi_Zepce je napisao/la:Zasto je City ispao iz Europa lige,a Atl.Bilbao dosao do finala?
Liverpool je one godine osvojio Ligu prvaka (a ne Europa ligu), iako daleko od toga da su imali najjaču ekipu, niti po imenima, niti bilo čemu drugom.
Al' na jednostavno pitanje, sa dosta objektivnim odgovorom vidim nisi spreman odgovoriti, pa ću ja. City ima proračun od (lupam) pola milijarde eura, dok Dinamo ima od 20 miliona. I aj ti takav se takmiči sa Cityem? Ne ide.
Što je Barcelona bolja od Celte? Isti odgovor. Celta i da napravi nekog igrača, preći će u Barcu, jer imaju više para (i zbog toga bolju ekipu, naravno).
Ozbiljno ?! Hočeš reči da je Atl.Bilbao kvalitetniji tim od City-a ?!Adi_Zepce je napisao/la:Dzaba uigranost ako nemas kvalitetuGunnerS je napisao/la:Imal' uigranost išta u tome što je Atl.Bilbao dogurao daleko a City nije ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Da,ali je razlika između Barcinih i Cityevih novaca ogormna.Barca ima nesto i zarađeno,dok City nema.Eh sad o kvaliteti nekog tima suludo je pricati,Citya ima kvalitetu,ali ona je nazor stvorena i tesko dolaze do nekih uspjeha.S obzirom koliko su potrosili oni su morali 4-5 kola prije kraja EPL da osiguraju titulu.Arnelinho je napisao/la:Ti bi sad cijelu teoriju da razvijemo. Obično pitanje prenosiš na jedan kup. Odavno sam rek'o da logika ovaj je bolji od ovog jer je pobjedio ovog ne vrijedi, jer ogromno je faktora koji utiču na ishod jedne utakmice (ili utakmica, da ne bi rek'o niĐe logike konstatacija).Adi_Zepce je napisao/la:Zasto je City ispao iz Europa lige,a Atl.Bilbao dosao do finala?
Liverpool je one godine osvojio Ligu prvaka (a ne Europa ligu), iako daleko od toga da su imali najjaču ekipu, niti po imenima, niti bilo čemu drugom.
Al' na jednostavno pitanje, sa dosta objektivnim odgovorom vidim nisi spreman odgovoriti, pa ću ja. City ima proračun od (lupam) pola milijarde eura, dok Dinamo ima od 20 miliona. I aj ti takav se takmiči sa Cityem? Ne ide.
Što je Barcelona bolja od Celte? Isti odgovor. Celta i da napravi nekog igrača, preći će u Barcu, jer imaju više para (i zbog toga bolju ekipu, naravno).
Ja to nisam rekao.Rekao sam da ne mozes postici neki rezultat ako se nekoliko cinjenica ne poklomi,medju njima su kvaliteta i uigranost.City ima određenu kvalitetu,ali im je uzaludna kad su to sve placenici koji se ni 1% ne bore za svoj klub.U Španiji svaki klub ima po 4-5 domaca igraca koji srcem vuku klub ka boljem rezultatu i zato vjerovatno imaju i bolje rezltate neko ti klubovi iz "americko-rusko-arapske" lige.GunnerS je napisao/la:Ozbiljno ?! Hočeš reči da je Atl.Bilbao kvalitetniji tim od City-a ?!Adi_Zepce je napisao/la:Dzaba uigranost ako nemas kvalitetuGunnerS je napisao/la:Imal' uigranost išta u tome što je Atl.Bilbao dogurao daleko a City nije ?!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
To i nije bitno u ovoj priči. Bitno je samo da oni koji imaju pare jedu one koji nemaju. Sav kvalitet je skoncentrisan tamo gdje su i pare, kratko i jasno, pa bio to Real ili Chelsea- nebitno.Adi_Zepce je napisao/la:Da,ali je razlika između Barcinih i Cityevih novaca ogormna.Barca ima nesto i zarađeno,dok City nema.
Slažem se, al' i tu opet možemo pričati o očiglednim razlikama (D.Zagreb i M.City npr.)Adi_Zepce je napisao/la:Eh sad o kvaliteti nekog tima suludo je pricati,
Imaju kvalitet, al' nemaju svašta nešta drugog. Ovo drugo će dobiti vremenom. Al' nakon par godina mislim da će i oni zastati. Okrenuće se akademiji, jer ovo što rade je dugoročno neisplativo čak i za šeika. Nije ni on budala.Adi_Zepce je napisao/la:Citya ima kvalitetu,ali ona je nazor stvorena i tesko dolaze do nekih uspjeha.S obzirom koliko su potrosili oni su morali 4-5 kola prije kraja EPL da osiguraju titulu.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Kad se samo sjetim prica i bajki o super snazi Barcelone i Reala koji bi se u svakoj drugoj ligi poigravali sa ostatkom klubova kao sto to rade u Primeri pa haj sto Chelsea izbaci Barcelonu nego i ove sezone jos bolji klub od Barcelone Real dobi po usima od Bayerna u oba meca(a koliko se sjecam oni nisu tako dominantni u Bundesligi inace trecoj po snazi a cak nisu ni prvaci). Ja znam da ce neki pricati o defanzivnoj igri Chelsija i nekoj sreci i nezasluzenom prolazu a nece se sjetiti 0 suteva u okvir gola do onog gola inieste na stamford bridgu kad je Barcelona i vise nego nezasluzeno otisla u finale, vjerujem da bi rekli nesto u stilu dobroj ekipi potrebna jedna sansa za gol ali onda bi to znacilo da je jos boljoj ekipi u ovom slucaju Chelsiju potrebna jedna sansa da zabiju 2. Ali Real je dokaz kakva je to prevara od lige, porazili su i smijesnu Barcelonu imace 100 bodova a Bayern ce im i taj argument o sreci i nesreci izbiti iz ruku jer je bio bolji oba meca, u kojima je sve osim prolaza Bayerna nepravda pa cak i oni penali.
O smijesnoj Evropa ligi necu da pricam ok postujem ja da oni to tamo osvajaju ali budimo realni kad jedan Totenhem koji je u Engleskoj neka verzija Atletica u Spaniji znaci latentni luzeri, namjerno ispada iz tog takmicenja sve mi je jasno.
O smijesnoj Evropa ligi necu da pricam ok postujem ja da oni to tamo osvajaju ali budimo realni kad jedan Totenhem koji je u Engleskoj neka verzija Atletica u Spaniji znaci latentni luzeri, namjerno ispada iz tog takmicenja sve mi je jasno.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Tebi je znači Barcelona u toj utakmici bila nešto kao Chelsea u ovoj?BigBigBang je napisao/la:Ja znam da ce neki pricati o defanzivnoj igri Chelsija i nekoj sreci i nezasluzenom prolazu a nece se sjetiti 0 suteva u okvir gola do onog gola inieste na stamford bridgu kad je Barcelona i vise nego nezasluzeno otisla u finale
Barcelona se u toj tekmi nije zavukla u 16 metara i parkirala bus pred svoj gol i čekala priliku za kontru i sl, za razliku od Chelsea....
-
BigBigBang
- Kontakt:
NAravno da jeste, bila je u podredjenom polozaju cijelu utakmicu imala je igraca manje kao i Chelsi u drugoj tekmi, branili bi se sa igracem manje isto kao i Chelsea da nisu imali cijelo vrijeme negativan rezultat haj baci na stranu sudijsku kradju i penale al sta je Chelsea promasio cistih sansi tu tekmu, Barcelona nije kako treba zaprijetila golu a zabili su na kraju gol isto tako Chelsea je u drugoj zabio dva u utakmici u kojoj se branio. Vi koji bi da diktirate drugima kako da igarju fudbal i koji stil igre treba igrati ste obicne neznalice fudbal je igra koja ima svoja pravila Chesea je igrao po pravilima to sto se tebi ne svidja njihova igra tvoj problem i sto ti je krivo da tim za koji navijas nije sposoban da prodje tim koji gubi 2-0 sa penalom i igracem vise takodjer je tvoj problem. Ali dobro u ovom poredjenju taj mec Chelsea i Barcelone je totalno nebitan, vise bih stavio naglaask na izvikani Real tim koji je izdominirao sa lakocom cijelu Primeru za koji su mnogi govorili da bi sa lakocom dominirao sa Barcom u svakoj drugoj ligi bude u obje tekme nadigran od Bayerna koji uopste nije dominantan u Njemackoj. Chelsea i Bayern su nam pokazali da ipak ta dva spanska kluba u drugim ligama pogotovo Premiershipu ne bi tako dobro kotirali ko u Primeri i to je jedina poenta sve ostalo su rasprave su suvisne.mandraX je napisao/la:Tebi je znači Barcelona u toj utakmici bila nešto kao Chelsea u ovoj?BigBigBang je napisao/la:Ja znam da ce neki pricati o defanzivnoj igri Chelsija i nekoj sreci i nezasluzenom prolazu a nece se sjetiti 0 suteva u okvir gola do onog gola inieste na stamford bridgu kad je Barcelona i vise nego nezasluzeno otisla u finale
Barcelona se u toj tekmi nije zavukla u 16 metara i parkirala bus pred svoj gol i čekala priliku za kontru i sl, za razliku od Chelsea....
A sta su to klubovi iz "rusko-arapske" lige pokazali da si dosao do zakljucka da Real i Barca tamo ne bi dominirali.Evo necu uzimati bruku Mancestera u EL,nego idemo po LP.Basel izbacio Manchester United koji do zadnjeg kola se bori za prvaka u EPL,Napoli koji je tek treci klub (3 ili 4 lige na svijet) izbacio City.Zapravo nije ih izbacio nego ih razbio.Milan se poigravao u prvoj utakmici s Arsenalom.u drugoj se manje-vise opustili i dali sansu da se Arsenal vrati u igru.BigBigBang je napisao/la:NAravno da jeste, bila je u podredjenom polozaju cijelu utakmicu imala je igraca manje kao i Chelsi u drugoj tekmi, branili bi se sa igracem manje isto kao i Chelsea da nisu imali cijelo vrijeme negativan rezultat haj baci na stranu sudijsku kradju i penale al sta je Chelsea promasio cistih sansi tu tekmu, Barcelona nije kako treba zaprijetila golu a zabili su na kraju gol isto tako Chelsea je u drugoj zabio dva u utakmici u kojoj se branio. Vi koji bi da diktirate drugima kako da igarju fudbal i koji stil igre treba igrati ste obicne neznalice fudbal je igra koja ima svoja pravila Chesea je igrao po pravilima to sto se tebi ne svidja njihova igra tvoj problem i sto ti je krivo da tim za koji navijas nije sposoban da prodje tim koji gubi 2-0 sa penalom i igracem vise takodjer je tvoj problem. Ali dobro u ovom poredjenju taj mec Chelsea i Barcelone je totalno nebitan, vise bih stavio naglaask na izvikani Real tim koji je izdominirao sa lakocom cijelu Primeru za koji su mnogi govorili da bi sa lakocom dominirao sa Barcom u svakoj drugoj ligi bude u obje tekme nadigran od Bayerna koji uopste nije dominantan u Njemackoj. Chelsea i Bayern su nam pokazali da ipak ta dva spanska kluba u drugim ligama pogotovo Premiershipu ne bi tako dobro kotirali ko u Primeri i to je jedina poenta sve ostalo su rasprave su suvisne.mandraX je napisao/la:Tebi je znači Barcelona u toj utakmici bila nešto kao Chelsea u ovoj?BigBigBang je napisao/la:Ja znam da ce neki pricati o defanzivnoj igri Chelsija i nekoj sreci i nezasluzenom prolazu a nece se sjetiti 0 suteva u okvir gola do onog gola inieste na stamford bridgu kad je Barcelona i vise nego nezasluzeno otisla u finale
Chelsea do finala dosao vise sretno,nego spretno.Nisu nadigrali ni Napoli,ni Benficu,a kamo li Barcelonu.Protiv Barce su demonstrirali anti nogomet,jer su se na domaćem terenu branili svih 90.minuta.Po nekoj logici (ali nema je u nogomet) Barce je tad trebala minimalno slaviti s 4 ili 5:1.Druga utakmica je vec posebna prica.Barca napadala,Chelsea se branio i cekao kontre.
Real je sam sebi krvi za ispadanje.Mou se nije trebao braniti jer ima tim koji nije sposoban za to.Da su nastavili s napadima do poluvremena su sve mogli rijesiti.Oni su Bayernu za 15 minuta zabili 2 gola i onda se povukli.I onda su na red dosli penali,a tu znamo da prolazi momcad koja ima malo vise srece,tu nema znanje neku veliku ulogu.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
Hhahahahahaha ma ja ba Real je mogao proci Bayerna nego Mourinho nije znao da treba napadati steta sto nije imao strucnjaka poput tebe da mu da savjet, nije Bayern bio bolji nego eto Real se zajebavao malo u polufinalu pa prosao , Mourinho nije znao da njegova ekipa moze natrpati sabanski BAyern
Nabroja on ispadanja Engleza sve normala i onda prica o nesretnom ispadanju Barcelone od Chelsija i nabrjoa fol razloge jer **** taj Chelsi bezobrazan cuj imaju igraca manje i brane se sram ih bilo umjesto da sve u napad posalju. A nece da nabroji sta je sve City fulao protiv Napolia, o glupoj Evropa ligi mi nemoj pricati tamo je jedan klaun Roy Hodgson igrao finale sa Fulhamom a eto City sa Mancinijem ne moze da to strasno finale da izbori to je realan pokazatelj. Ali dobro Englezi su imali najlosiju sezonu u Evropi u zadnjih par godina a opet imaju finalistu to govori o snazi Premirshipa, finale igra sestoplasirana ekipa. Dominantni Real zvani 100 bodova u strasnoj Primeri je zaustavljen i to nadigran u oba meca za Bayern ne mogu reci da se branio.
Nabroja on ispadanja Engleza sve normala i onda prica o nesretnom ispadanju Barcelone od Chelsija i nabrjoa fol razloge jer **** taj Chelsi bezobrazan cuj imaju igraca manje i brane se sram ih bilo umjesto da sve u napad posalju. A nece da nabroji sta je sve City fulao protiv Napolia, o glupoj Evropa ligi mi nemoj pricati tamo je jedan klaun Roy Hodgson igrao finale sa Fulhamom a eto City sa Mancinijem ne moze da to strasno finale da izbori to je realan pokazatelj. Ali dobro Englezi su imali najlosiju sezonu u Evropi u zadnjih par godina a opet imaju finalistu to govori o snazi Premirshipa, finale igra sestoplasirana ekipa. Dominantni Real zvani 100 bodova u strasnoj Primeri je zaustavljen i to nadigran u oba meca za Bayern ne mogu reci da se branio.
Eto neka si ti strucnjak jer vidim da sve znas.S tobom je nemoguce normalno raspravljati zato odustajem od toga.
Samo bih te nesto pitao (ne moras odg) ako je toliko mocna ta EPL kako to da je United prosle godine "preslusan" od strane Barcelone na "domacem" terenu.Mislim na finale LP.
P.S Chelsea nije imao igraca manje na svom stadionu pa se je branio,a ti ocito nisi gledao Ligu prvaka.Mozda je u tom periodu ti bila najdraza sapunica na TV-u,pa si sutra dan pregledao kratke sazetke utakmice
Samo bih te nesto pitao (ne moras odg) ako je toliko mocna ta EPL kako to da je United prosle godine "preslusan" od strane Barcelone na "domacem" terenu.Mislim na finale LP.
P.S Chelsea nije imao igraca manje na svom stadionu pa se je branio,a ti ocito nisi gledao Ligu prvaka.Mozda je u tom periodu ti bila najdraza sapunica na TV-u,pa si sutra dan pregledao kratke sazetke utakmice
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ponovo lose rezonovanje stvari kao i mnogo puta do sada.
Jednu ligu ne cine Chelsea,Man.United,Man.City odnosno Barcelona,Real,odnosno Bayern,Dortmund vec cini u zavisnosti od lige do lige 12,16,18,20 klubova.
Jednu ligu ne cine Chelsea,Man.United,Man.City odnosno Barcelona,Real,odnosno Bayern,Dortmund vec cini u zavisnosti od lige do lige 12,16,18,20 klubova.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
http://www.bbc.co.uk/news/business-13588118" onclick="window.open(this.href);return false;
Championship play-off final win 'worth £90m'
Swansea player Stephen Dobbie celebrates scoring in the team's play off semi final victory over Nottingham Forest Swansea are hoping to become the first Welsh club in the Premier League
The Football League Championship play-off final on Monday will again be worth about £90m to the winner, accountancy group Deloitte has calculated.
Evo od prosle godine, sad vidite zasto su klubovi jaci i konkurentniji. I da spominjete kako je relevantna stvar o tome koja je liga najjaca, a u posljednjih nekoliko godina EPL skoro svake godine ima jednog RAZLICITOG finalistu! Spanija ima samo Barcu, jer Real 100 godina nije bio tamo.
Championship play-off final win 'worth £90m'
Swansea player Stephen Dobbie celebrates scoring in the team's play off semi final victory over Nottingham Forest Swansea are hoping to become the first Welsh club in the Premier League
The Football League Championship play-off final on Monday will again be worth about £90m to the winner, accountancy group Deloitte has calculated.
Evo od prosle godine, sad vidite zasto su klubovi jaci i konkurentniji. I da spominjete kako je relevantna stvar o tome koja je liga najjaca, a u posljednjih nekoliko godina EPL skoro svake godine ima jednog RAZLICITOG finalistu! Spanija ima samo Barcu, jer Real 100 godina nije bio tamo.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.