Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Monolog » 28 jun 2012, 23:21

Kad sam vidio Podolskog i Kroosa, sve mi je bilo jasno. Zasluge, zasluge, zasluge. Podolskog treba nabit' nogom i nikad ga ne pozvat u reprezentaciju. :roll:

Gomez nije mogao meda, Klose u poznim godinama opasniji, brži, bolji, više se bori.

Kroos & Schweinsteiger = velika nula. Posebno Schweini. Čovjek se pretvara u amatera kad obuče nacionalni dres. :mrgreen:

Sve u svemu, Italija zasluženo slavila. Moglo je biti i ubjedljivije da nije bilo klizanja, sebičnosti i ofsajda. Balotelli iznio Strudlu i Hummelsa, puhalo je na oba boka, u sredini samo Khedira i Ozil...Mah, dugo nisam gledao slabiju Njemačku. Dugo.

@AGB,

Koliko Podolski može pomoći ovoj Njemačkoj, bilo mi je jasno u jednoj situaciji. Ozil pravi višak i ide sa desne na lijevu stranu (prema Podolskom), koji čeka kao ukopan uz aut liniju, te se ni u jednom trenutku ne mrda ni naprijed ni nazad, da je čak i Lahm koji je bio nekih 50 metara iza njega, bio opasniji u tom napadu i uzeo tu loptu koja je "namijenjena" novom igraču Arsenala. Ovo nije atak na klub Arsenal, već na Podolskog. Uostalom, nije on kriv, već Low koji mu je dao prednost u odnosu na Reusa ili bilo koga s klupe. Tačka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 28 jun 2012, 23:25

po meni krivac slinorov Low!
uigra se ekipa u grupnoj fazi, dobiju Holandiju, Portugal i dobre Dance, Gomez počne trpat, ostali odlični, i onda promijeni svu trojicu protiv Grčke i to dobro ispadne zato što su Grci=kuurci. Prekino ih je u naletu, to je problem, ne znam koji qrac je mijenjao ekipu kojoj dobro ide!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2012, 23:26

Vec rekoh jel Podolski kriv za losu odbranu Njemacke na ovom prvenstvu? Da je lose odigrao jeste, medjutim u vecerasnjoj utakmici bar su tri igraca bila gora mozda i vise, samo se na njeg svaljuje sva krivica. Naravno da je i on kriv, istjerati ga iz repke ne(vec je neko rekao kako mu je transfer u Arsenal poremetio sve i da vise na to misli, znaci opet bi trebao biti stari), ali nije jedini i nije glavni kriva. Ima i situacija gdje Podolski ide lijevo sam, a Ozil gura loptu desno Kedhiri koji je savrsen u ofanzivnim situacijama.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jun 2012, 23:30

A treba biti realan i reči da je Podolski bio dosta loš,ne samo večeras nego kroz cijelo EP..Nije konkretan kad dobije loptu,nema tu prodornost koju ima mali Reus ali da je jedini za "spaliti" to sigurno nije..

Švajni,ljubimac navijača Baye je katastrofalan tokom cijelog EP,onako vezati može i Zaha..
Gomez se nije vidio,ali njemu nije ni zamjeriti,on ako dočeka svoju priliku i iskoristi če je,večeras je nije dočekao,tipičan sidraš..
Lahm večeras nije bio ništa bolji od Podolskog,ali njega niko ne proziva..
AKo gledamo večerašnju tekmu onda možemo zakljuciti da je Bonuci doktor za Humelsa a o Badstuberu da ne govorim,al pazi,bitno je da on igra u Bayernu i sigurno je da je vrhunski štoper ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 jun 2012, 23:31

Posteno i zasluzeno smo ispali i idemo kuci ... Svaka cast Prandeliu kakav trener, koji doktor . Covjek da ima sastav kakav Low ima svijet bi drhtao citav ...

Podolski hajd mozes shvatit nikad nije ni bio neki igrac nije momak kriv trudi se koliko moze , ali SCHWEINSTEIGER UBJEDLJIVO NAJGORI IGRAC ELFA NA TURNIRU, i kad cujem bavarce da je on na nivou Xavia :lol: .... Ostale momke ne vrijedi kritikovati dali su koliko znali i mogli ... Ali Jogi Joachim Low hajde lijepo spakuj kofere i potpisi ugovor za svoj cjenjeni Freiburg pa njima tamo je.bi zivce ... A ne jednoj naciji od 80 mio ...

Nema mjesta za jednog Ballacka koji ima muda jedini uz Poldija ... Za njeg nema mjesta bitno je da igra 90 % Bayerna u prvoj . Kog je.benog kurca igra Kroos ? ili Badstuber prije Howedesa , ili Boateng na beku iako je stoper ma da vise ni on ne zna sta je ? Je.bem mu sve zivo i mrtvo sve mu je.bem vise dokle vise da budemo bez titule imao je sastav glava boli jak a on debil izmislja toplu vodu baca Ozila na krilo Kroosa na desetku, Kroos da ima 3 zivota od njeg nece bit igrac svjetske klase samo suti isto pi.zda kakva ... Garantujem da je bilo mjesta u elfu za Ballacka pa makar na klupi ako nista vise ... Eh nek sad pokaze Low muda i da ostavka . S ovim covjekom Elf ne moze do titule preglup je ovo trener , do polufinala je dosao ima 23 spremna igraca i on mjenja postavu kao da je prijateljska i uigrava ozila na DESNOM KRILU . A Reusu kupio soleu kremu i reko mu dr.kaj ti momak na klupi nek si najbolji igrac lige bio meni je drazi Kroos jer mu guzim mamu i seku ... Koji idiot koji kreten . Citav je.beni turnir nismo odigrali utakmice dobre da se vidi neka lijepa igra da bude ubjedljiva pobjeda osim protiv grka al halo GRCKA njih ce Burkinafaso nabit ....

Ne znam ogorcen sam iako sam znao da cemo popusit i to 99 % ali opet boli jer postoji samo jedan jedini krivac za sve ovo JOAHIM LOW . Gdje ste bavarci de mi recite jel bitno sad ono iskustvo vase o kojem prdite non stop, gdje iskusni Schweini ili ostatak vasih reprezentativaca . Je.bo vas Low i njegova prica o iskustvu eto zato uzima svaki turnir titulu jer igraju INTERNACIONALNO ISKUSNI IGRACI . Jedan Howedes je BOG za Badstubera, jedan Schurrle s jednom nogom bolji od Mullera i Kroosa zajedno ... O Reusu da ne pricam da ne trosim rijeci dzaba ...

Svim navijacima Italije cestitam od srca svaka cast zasluzeno u finalu pobjedila je bolja ekipa ne samo da je pobjedila vec je nadigrala ELF u potpunosti, i blago vama sa Doktorom Prandelijem . Jos jednom sve cestitke Talijanima zasluzeno nema sta ...
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 jun 2012, 23:33

Njemacka ce osvojiti nesto kad okosnica ekipe bude iz BvB !!!

Reus-Ozil-Gotze
Sami-Gundo

Treba izbaciti ove igrace koji su rodjeni gubitnici....zna se koji su !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jun 2012, 23:33

Semir bvb je napisao/la:Jogi je jedini krivac. Sam je pobijedio sebe. Treba ga nabit' špicom do Schwarzwalda. :twisted: :twisted: :twisted:
Rovokopač kreće u utakmicu sa igračem manje (Podolski), ubacuje Kroosa u sredinu, a Ozila gura na krilo pored prirodnih krila Reusa, Schurrlea, Gotzea. Mullera. :roll: :twisted:
Razlog poraza.

Žabari se mogu zahvaliti Lowu na pobjedi jer on je najzaslužniji što su poluamteri iz Italije došli do pobjede, taj čovjek je večeras upropastio Njemačku svojom nakaradnom taktikom i odabirom igrača.Dao prednost dvojcu Podolski i Kroos a Reusa i Mullera ostavio na klupi e moj zalizanko nataknem ti Danielu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 28 jun 2012, 23:34

poluamteri iz Italije
:lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 28 jun 2012, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 28 jun 2012, 23:34

Oxygen je napisao/la::lol: :lol: :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 jun 2012, 23:35

čestitke talijancinima na zasluženoj pobjedi.

jako loša partija, nema se tu šta za dodati. kao pravog i jedinog isključivog krivca vidim u Low-u, katastrofa postavka momčadi večeras...

Pirlo dottore
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 28 jun 2012, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 28 jun 2012, 23:35

Saurman je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Jogi je jedini krivac. Sam je pobijedio sebe. Treba ga nabit' špicom do Schwarzwalda. :twisted: :twisted: :twisted:
Rovokopač kreće u utakmicu sa igračem manje (Podolski), ubacuje Kroosa u sredinu, a Ozila gura na krilo pored prirodnih krila Reusa, Schurrlea, Gotzea. Mullera. :roll: :twisted:
Razlog poraza.

Žabari se mogu zahvaliti Lowu na pobjedi jer on je najzaslužniji što su poluamteri iz Italije došli do pobjede, taj čovjek je večeras upropastio Njemačku svojom nakaradnom taktikom i odabirom igrača.Dao prednost dvojcu Podolski i Kroos a Reusa i Mullera ostavio na klupi e moj zalizanko nataknem ti Danielu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[youtube][/youtube]
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 jun 2012, 23:38

HzBvB je napisao/la:Njemacka ce osvojiti nesto kad okosnica ekipe bude iz BvB !!!

Reus-Ozil-Gotze
Sami-Gundo

Treba izbaciti ove igrace koji su rodjeni gubitnici....zna se koji su !
Slažem se ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jun 2012, 23:41

@Saurman nastavlja po starom. Nazvati Talijane poluamaterima nakon večerašnje partije jednako je nazvati Portugalce poluamaterima nakon meča protiv nas. Govorim iz perspektive gubitnika. Dakle, zamisli samo šta su Nijemci, ako su Talijani poluamateri. :lol:

@AGB,
Podolski nije igrao za Arsenal, već za nacionalni tim. Prestani ga gledati kao igrača Arsenala, jer niko nije bacio provokaciju na klupske boje, pobogu. :roll: Čovjek je loš. Jednostavno loš. Nije napravio višak na lijevoj strani, a "napadao" (apstraktna imenica za Lukasa) je Balzarettija. Šta bi bilo da je morao ići na Chiellinija? :roll: Jednostavno, čovjek je neupotrebljiv, jbt. Ali, to nije do njega. Njegovo mjesto je na klupi, jer su i Reus i Muller poput Messija kada ih poredimo sa Podolskim. Inače, 3-4 igrača Njemačke bi večeras mogli dobiti nešto bolju ocjenu od bosanske jedinice. To su Reus, Klose, Ozil i Khedira. Ostali zaslužuju šamar, ribanje i to je to. Naravno, najgoru ocjenu bismo trebali dati Lowu, koji je pogriješio u odabiru igrača. S druge strane, plusevi idu reprezentaciji Italije i Prandelliju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 jun 2012, 23:42

Meni je Badstuber bio solidan včrs. Ne treba ga kritikovat uopšte @Damire. Realno imao je dosta dobrih intervencija.

Jogi je kriv što je hrlio grlom u jagode. Prepustio je odbranu samu sebi bez prave podrške zadnjih veznih.
Kontam ja Njemačka imala posjed i ovi igraju na polukontre, ali previše mi je bilo slobodnog prostora između odbrane i sredine. Schweini se cijelo vrijeme skriva, a Khedira koji je poznat kao destruktivac vodi glavnu riječ u gradnji napada. :roll:

Kao što rekoh, Jogija su puno falili i on je umislio da zna, ali zna on qarinu. Onakav promašaj sa odabirom ekipe dugo nisam vidio. Pa poluludi Rangnick bi bolje postavio ekipu. :twisted:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2012, 23:47

Da se mene pita igrao bih sa :

Gotze-Reus kao krilima, a Podolski bi mijenjao spiceve(dakle na klupi). Muller nikako, on je isto kao i Podolski samo sa slabijim sutem(na krilu naravno).
Celik!3,2,2.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jun 2012, 23:52

@Monolog - razlog večeršanje partije žabara sam već naveo.

Što se tiče igre same odbrane Badstuber je krivac za prvi gol dopustio je Balonji da ga nadskoči al' treba spomenuti da je Cassano prethodno okrenuo Hummelsa koji je kumovao golu.

Dok je Low na klupi Elfa ova ekipa neće osvojiti neki značajan trofej iako raspolaže sa odličnim kadrom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 28 jun 2012, 23:57

Klopp je napisao/la: Sve u svemu, nisam optimista sto se tice titule za Njemacku. Garantujem dok je Low selektor da Njemacka nece nikad nista osvojiti. Evo ima najbolju selekciju igraca u historiji Njemacke i opet nece uzeti prvenstvo. Ako uzme titulu ja prestajem pratiti fudbal, priznacu da ne poznajem taj sport i okrenuti se necem laksem :D
Evo da se citiram od 7.juna. Tad su mnogi rekli da sam preostar prema Jogiju. Krivica je njegova i samo njegova za vecerasnji poraz. Zato sto frajer nema muda da izbaci Svajnija koji mu se sam ponudio da ode na klupu poslije Grka, zato sto gura Poldija **** mu on onu truhlu kobilu, zato sto gura Gomeza pored Klosea, zato sto gura Ozila na krilo, mogao bih do sutra nabrajati. Jao kako sam se iznervirao kad sam vidio sastav, tad sam izgubio svaku nadu. I opet ista prica, ekipa je mlada, jos uvijek se razvija, iz ovog poraza ce ekipa izvuci pouke...

Nevjerovatno, nemam rijeci
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 jun 2012, 00:00

Mislim da bi i trio Greuskreutz+ braca Bender bio kreativniji od ove sjajne trojke Podolski-Gomez-Kroos.Cak Kroos i nije odigrao toliko lose ali njegova uloga u ovom mecu je totalno nejasna.

Podolski je najgori igrac cijelog prvenstva i ima bar 4 igraca koja su treba igrati prije njega.

Cak ni Gomez nije toliko kriv jer kako neko vec napisa,covjek zivi od krilnih igraca koje Njemacka uopste nije imala.
Svabe po ko zna koji put gubi utakmice zbog lose takticke postavke...a ako protiv nekog nemas pravo na tako nesto onda je to Italija.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 jun 2012, 00:02

Saurman je napisao/la:@Monolog - razlog večeršanje partije žabara sam već naveo.

Što se tiče igre same odbrane Badstuber je krivac za prvi gol dopustio je Balonji da ga nadskoči al' treba spomenuti da je Cassano prethodno okrenuo Hummelsa koji je kumovao golu.

Dok je Low na klupi Elfa ova ekipa neće osvojiti neki značajan trofej iako raspolaže sa odličnim kadrom.
Amateri ne mogu imati 10 mrtvih zicera protiv 'najdominantnije nacije svijeta'. Ne ide.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jun 2012, 00:04

Ajde bre, kanite se tih klupskih prepucavanja. Jegulja je iskljucivi krivac i mora snositi poslijedice.

Inace, duboko sam razocaran Hummelsovom partijom, momak nema agresivnost i cao. Ne smije se napadati igrac tako mekano i ici na cisto oduzimanje lopte. Veceras je napravio prvi preksaj na citavom turniru. :roll:

O Svinjceku ne zelim trositi rijeci.

Nijemci su ponovo dobili po njusci zbog pasivnosti i mekanosti. Sablonska igra ne pali protiv mudrijeg protivnika.

Vakat je da se krene u restruktuiranje ove repke. Gofnara otjerati, postaviti mudonju na klupu. Podhitno vratit Lahma desno, a ubaciti u sistem jednog klasicnog lijevog beka. Novi napadac je pod muss, Klose je vec u ozbiljnim godinama, mada je i dalje yebeni stroj.

Gotzeu vec sada treba dati puna ovlastenja, ocigledno je da niko sadasnjih nositelja nema ono nesto u sebi.

Sokiran sam vecerasnjom postavkom, pa kakav bogalj moras biti da svojoj ekipi oduzmes okomitost i stavis dva peglaca lopte na krila. :shock: Low je gori Safeta.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.