2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
Danas nas očekuje rasplet u Dritti,jedina nepoznanica je ta koji tim ce zavrsiti na trecem mjestu ,Cottbus ili Saarbrucken.
Cottbus na svom stadionu dočekuje Ingolatadt koji je na sredini tabele,dok Saarbrucken dočekuje drugi tim Dortmund koji se jos nada da može ostati u ligi.
Hansa iz Rostocka se nada prosto nemogucem čudu, da sa eventualnom pobjedom i porazima Cottbusa i Saarbruckena izbije na trece mjesto,što je jako malo vjerovatno.
Vec znamo tri tima koji sele u Regionallige,to su Unterhaching,Hannover2 i Sandhausen.
Četvrtog tima dobit cemo između timova Dortmund2/Stuttgart2. Manheim je zahvaljujuci dobroj gol razlici(samo-1)bezbjedan.
Sve utakmice ovog posljednjeg kola igraju se od 13:30
Cottbus na svom stadionu dočekuje Ingolatadt koji je na sredini tabele,dok Saarbrucken dočekuje drugi tim Dortmund koji se jos nada da može ostati u ligi.
Hansa iz Rostocka se nada prosto nemogucem čudu, da sa eventualnom pobjedom i porazima Cottbusa i Saarbruckena izbije na trece mjesto,što je jako malo vjerovatno.
Vec znamo tri tima koji sele u Regionallige,to su Unterhaching,Hannover2 i Sandhausen.
Četvrtog tima dobit cemo između timova Dortmund2/Stuttgart2. Manheim je zahvaljujuci dobroj gol razlici(samo-1)bezbjedan.
Sve utakmice ovog posljednjeg kola igraju se od 13:30
-
- Kontakt:
Drama za trece mjesto,Saarbrucken se vraca iz mrtvih,izjednacili,a Cottbus gubi na svok stadionu 1:2 od Ingolstadta,ponisten je i gol Cottbusu kod rezultata 1:1.
Po svemu sudeci Dortmund2 seli u Regionalligu.
Jos ima oko 25-30 minuta da se igra
Po svemu sudeci Dortmund2 seli u Regionalligu.
Jos ima oko 25-30 minuta da se igra
Kakva bruka u Saarbrucken, cist gol iz ofsajda, u sta je gledao pomocni sudija.
Opet nebitno, Cottbus se obrukao i nekako je "mirisalo" da ce danas izgubiti.
Cottbus je ostao bez promocije kad je kuci 2:4 izgubio od Mannheima. Taman Cottbus primi 3 gol.
Opet nebitno, Cottbus se obrukao i nekako je "mirisalo" da ce danas izgubiti.
Cottbus je ostao bez promocije kad je kuci 2:4 izgubio od Mannheima. Taman Cottbus primi 3 gol.
Pa bio je jedno 1,5 metar u ofsajdu
-
- Kontakt:
Ako se izbjegne Braunšvajg, sve je moguće
-
- Kontakt:
Konačni rezultati posljednjeg kola i tabela:
Arminnia -Manheim 1:0
Dresden-Unterhaching 3:0
Saarbrucken-Dortmund2 2:1
Cottbus-Ingolstadt 1:4
Hannover2-Hansa 2:1.
Sandhausen-V.Keln 0:4
Osnabruck-Verl 0:3
Wehen-Aachen 2:1
Stuttgart2-Essen 1:1
Munchen 1860-Aue 1:1
Tabela:
1.Arminia Bielefeld 72
2.Dresden 70
3 Saarbrucken 65
4 Cottbus 62
5 Hansa 60
6.Viktoria Keln 59
7.Verl 57
8.Essen 56
9.Wehen 55
10.Ingolstadt 54
11.Munchen1860 53
12.Aachen 50
13.Aue 50
14.Osnabruck 48
15.Stuttgart2 47
16.Manheim 46
17.Dortmund2 43
18.Hannover2 37
19.Sandhausen 35
20.Unterhaching 25
Dortmund2 iako je osvojio 43 boda nisu uspjeli ostati u ligi.
Ranijih sezona,Manheimu je prosle sezone bilo dovolino isti broj bodova da ostane u ligi,Hallescher je sezonu ranije sa 41 bod ostao u ligi,Verlu sa 40 je bilo dovoljno u sezoni2021/22 za opstanak,Uerdingenu 2020/21 41 bod.
Samo je Chemnitzeru sezone 2019/20, 44 boda nisu bila dovoljna da ostane u ligi
Arminnia -Manheim 1:0
Dresden-Unterhaching 3:0
Saarbrucken-Dortmund2 2:1
Cottbus-Ingolstadt 1:4
Hannover2-Hansa 2:1.
Sandhausen-V.Keln 0:4
Osnabruck-Verl 0:3
Wehen-Aachen 2:1
Stuttgart2-Essen 1:1
Munchen 1860-Aue 1:1
Tabela:
1.Arminia Bielefeld 72
2.Dresden 70
3 Saarbrucken 65
4 Cottbus 62
5 Hansa 60
6.Viktoria Keln 59
7.Verl 57
8.Essen 56
9.Wehen 55
10.Ingolstadt 54
11.Munchen1860 53
12.Aachen 50
13.Aue 50
14.Osnabruck 48
15.Stuttgart2 47
16.Manheim 46
17.Dortmund2 43
18.Hannover2 37
19.Sandhausen 35
20.Unterhaching 25
Dortmund2 iako je osvojio 43 boda nisu uspjeli ostati u ligi.
Ranijih sezona,Manheimu je prosle sezone bilo dovolino isti broj bodova da ostane u ligi,Hallescher je sezonu ranije sa 41 bod ostao u ligi,Verlu sa 40 je bilo dovoljno u sezoni2021/22 za opstanak,Uerdingenu 2020/21 41 bod.
Samo je Chemnitzeru sezone 2019/20, 44 boda nisu bila dovoljna da ostane u ligi
-
- Kontakt:
Dvije sezone uzastopno su se provlacili u Cvajti,i mislim da je vrijeme da ih neko konacno vrati tamo gdje pripadaju po mom misljenju a to je Dritta.
Mislim da je bolja opcija za Saarbrucken igrati upravo s njima nego sa Munsterom.
Ne zelim vjerovati da ce Furth sebi dozvoliti da igra baraž i eventualno ispadanje iz lige
viewtopic.php?t=19142Amirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 15:57Dvije sezone uzastopno su se provlacili u Cvajti,i mislim da je vrijeme da ih neko konacno vrati tamo gdje pripadaju po mom misljenju a to je Dritta.
Mislim da je bolja opcija za Saarbrucken igrati upravo s njima nego sa Munsterom.
Ne zelim vjerovati da ce Furth sebi dozvoliti da igra baraž i eventualno ispadanje iz lige
Eto je, bujrum

Imam osjecaj da ovo Furth sve namjerno radi, sjecas se kad su uvijek predkraj sezone ostajali bez Bundeslige. Mislim da oni imaju ekipu za top 5 u vrhu a ne da budu dole pri dnu.
-
- Kontakt:
Nesto se tamo desava,promijenili su i trenera nedavno,kockaju se,vrlo lako sutra i Braunschweig ali i Munster mogu pobjediti,a oni izgubiti ili nerijeseno,i u problemu su.Neutral je napisao/la: ↑17 maj 2025, 16:11viewtopic.php?t=19142Amirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 15:57Dvije sezone uzastopno su se provlacili u Cvajti,i mislim da je vrijeme da ih neko konacno vrati tamo gdje pripadaju po mom misljenju a to je Dritta.
Eto je, bujrum
Imam osjecaj da ovo Furth sve namjerno radi, sjecas se kad su uvijek predkraj sezone ostajali bez Bundeslige. Mislim da oni imaju ekipu za top 5 u vrhu a ne da budu dole pri dnu.
Znamo da je Saarbrucken nepredvidiv,ako bi ispali kojim slučajem u Drittu,znamo kako je teško vratiti se,znaju to vrlo dobro ekipe Hansa,Dresden,Arminia ,a da ne spominjem neke koji su tu duzi niz sezona,a neki i u regionalligi
1860 MünchenAmirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 16:21Nesto se tamo desava,promijenili su i trenera nedavno,kockaju se,vrlo lako sutra i Braunschweig ali i Munster mogu pobjediti,a oni izgubiti ili nerijeseno,i u problemu su.Neutral je napisao/la: ↑17 maj 2025, 16:11viewtopic.php?t=19142Amirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 15:57
Dvije sezone uzastopno su se provlacili u Cvajti,i mislim da je vrijeme da ih neko konacno vrati tamo gdje pripadaju po mom misljenju a to je Dritta.
Eto je, bujrum
Znamo da je Saarbrucken nepredvidiv,ako bi ispali kojim slučajem u Drittu,znamo kako je teško vratiti se,znaju to vrlo dobro ekipe Hansa,Dresden,Arminia ,a da ne spominjem neke koji su tu duzi niz sezona,a neki i u regionalligi

-
- Kontakt:
Ma eee sve znaš,kome je u srcu fudbal u Germany, ko prati kao ja 20 i kusur godina,Neutral je napisao/la: ↑17 maj 2025, 16:331860 MünchenAmirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 16:21Nesto se tamo desava,promijenili su i trenera nedavno,kockaju se,vrlo lako sutra i Braunschweig ali i Munster mogu pobjediti,a oni izgubiti ili nerijeseno,i u problemu su.Neutral je napisao/la: ↑17 maj 2025, 16:11
viewtopic.php?t=19142
Eto je, bujrum
![]()

Jos ih onaj bogatas kupio, sada ih prodaje. Pogresna transfer politika, omladinski pogon na nivou Premijer lige BiH. Smijesno sta se desava. Vrhunac je sto su se odrekli Allianz arene za smijesne stvari.
Toliko pogresnih poteza...
Toliko pogresnih poteza...
-
- Kontakt:
Vidjet cemo kako ce proci na ljeto,koliko ce uloziti,sta ce uraditi konkurencija,povratnici Ulm i Regensburg.
Njih i eventualno Duisburg očekujem da budu mini iznenađenje.
Ove sezone se otprilike znalo da ce Arminia i Dresden biti na prve dvije,sljedece ipak nece biti bas tako lako procjeniti.
Hansa se svakako izdvaja,a i vidjet cemo sta ce učiniti Saarbrucken.
Cottbus ce ostati bez dvojca koje sam naveo to je sigurno,i znatno ce biti slabiji,tesko da ce pronaci adekvatnu zamjenu
-
- Kontakt:
Za oko 20etak minuta čeka nas rasplet u Cvajti.
Pred Kelnom je ogromsn pritisak ali Funkel sa svojim iskustvom pokusava taj pritisak smanjiti,izjavama da Keln nece igrati nerijeseno,sto bi im bilo dovoljno za BL,vec ce ekipa igrati na pobjedu,ali sam priznaje da ce protiv Klauterna koji se još nada trecem mjestu biti teško.
Elversberg gostuje kod nepredvidivog Schalkea i sigurno ce se odsluksivati rezultat u Kelnu.
Kakav bi to bio uspheh da jedan Elversberg igra BL,ali ja ih ne zelim tamo.
Radije bih ako bi kiksao Keln,želio vidjeti Paderborn u BL,koji igra na teškom gostovanju kod Karlshruea.
Fortuni i Klauternu treba luda sreca da se poklope rezultati da bi se domogli treceg mjesta.
Pred Kelnom je ogromsn pritisak ali Funkel sa svojim iskustvom pokusava taj pritisak smanjiti,izjavama da Keln nece igrati nerijeseno,sto bi im bilo dovoljno za BL,vec ce ekipa igrati na pobjedu,ali sam priznaje da ce protiv Klauterna koji se još nada trecem mjestu biti teško.
Elversberg gostuje kod nepredvidivog Schalkea i sigurno ce se odsluksivati rezultat u Kelnu.
Kakav bi to bio uspheh da jedan Elversberg igra BL,ali ja ih ne zelim tamo.
Radije bih ako bi kiksao Keln,želio vidjeti Paderborn u BL,koji igra na teškom gostovanju kod Karlshruea.
Fortuni i Klauternu treba luda sreca da se poklope rezultati da bi se domogli treceg mjesta.
-
- Kontakt:
16 mjesto u ligi ce pokušati izbjeci Bŕaunschweig,Munster i Furth.
Braunschweig igra protiv Nurberga na svom stadionu,Munster putuje u Ulm kod prežaljenog domacina koji je vec ispao iz lige,dok Furth dočekuje HSV
Braunschweig igra protiv Nurberga na svom stadionu,Munster putuje u Ulm kod prežaljenog domacina koji je vec ispao iz lige,dok Furth dočekuje HSV
-
- Kontakt:
Koln odmah 2:0, osigurava se Bundesliga. Apsolutno zasluženo ipak
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
-
- Kontakt:
Braunschweig je ekipa koja ce igrati baraž protiv Saarbruckena.
Želim im od srca ispadanje iz Cvajte,jer im je mjesto u Dritti
Želim im od srca ispadanje iz Cvajte,jer im je mjesto u Dritti

-
- Kontakt:
Keln i Hamburg svakako trebaju biti članovi Bundeslige,a ne da gledamo Union,Kiel,St.Pauli,Darmstadt itd itd,ima tu masa primjera.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 16:07Koln odmah 2:0, osigurava se Bundesliga. Apsolutno zasluženo ipak
Radujem se povratku ovih klubova
Jao Braunsvajga
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.