LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adnan24
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la adnan24 » 01 feb 2011, 17:17

A ne bi ga ni ja dao da je zdrav ali ovako nikad ne znas kad ce se opet povrijediti...evo cak citam da je opet upitan za Houston zbog koljena...bolje i dvije zdrave cetvorke nego Bynum koji ce igrati 20 minuta po mecu i to sa 60-70% mogucnosti

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 feb 2011, 17:28

Eh zdrave cetvorke...Vidjeli smo kakav je Love protiv jacih ekipa. Kad ga je Gasol cuvao (koji je pokazatelj kako izgleda kc koji nema pojma od obrane),imao je sut 0-7 i 7 skokova. Gdje ce mi on dominirati protiv KG,Duncana i Howarda.

Sto se tice Love-a - OTPADA

Bynum - pitanje je u kakvom su stanju ta njegova koljena. Ako su u losem,sigurno se to nece saznati tako lako. Ako su losa,rijesit ce se njega Phil sigurno. Ako ode on iz Lakesa (Bynum) otici ce samo zbog toga. Ja bi ga dao za Tysona Chandlera . Dobar u obrani,dobar u napadu...sta nam bolje treba??

Tyson Chandler - IN

Artest i Blake out - Mislim da je suvisno bilo sta reci. Ovaj prvi je propuha kako u napadu ,tako i u obrani. Ja bi prije ubacio kvadru u kos nego on loptu. Blake me nije odusevio ni o cemu,osim one trojke protiv houstona za pobjedu.

Kirk Hinrich - IN
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 feb 2011, 17:39

majestic24 je napisao/la:Eh zdrave cetvorke...Vidjeli smo kakav je Love protiv jacih ekipa. Kad ga je Gasol cuvao (koji je pokazatelj kako izgleda kc koji nema pojma od obrane),imao je sut 0-7 i 7 skokova. Gdje ce mi on dominirati protiv KG,Duncana i Howarda.

Bynum - pitanje je u kakvom su stanju ta njegova koljena. Ako su u losem,sigurno se to nece saznati tako lako. Ako su losa,rijesit ce se njega Phil sigurno. Ako ode on iz Lakesa (Bynum) otici ce samo zbog toga. Ja bi ga dao za Tysona Chandlera . Dobar u obrani,dobar u napadu...sta nam bolje treba??

Tyson Chandler - IN

Artest i Blake out - Mislim da je suvisno bilo sta reci. Ovaj prvi je propuha kako u napadu ,tako i u obrani. Ja bi prije ubacio kvadru u kos nego on loptu. Blake me nije odusevio ni o cemu,osim one trojke protiv houstona za pobjedu.

Kirk Hinrich - IN

Ma dobro ne mora biti Love ali neka druga kvalitetna cetvroka...imam neki los osjecaj sa Bynum-om...ne moze on 10 utakmica povezati bez povrede...
Chandlera ja nikako ne bi volio...odbrana tu i tamo ali napad ocajan...on moze dati kos samo na neki aley-oop...1 na 1 je katastrofalan...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 01 feb 2011, 17:40

otkud vam ideja da bi vam neko dao lova prvog skakaca lige

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 feb 2011, 18:21

dema je napisao/la:otkud vam ideja da bi vam neko dao lova prvog skakaca lige

A sto ne bi dali...kad su mogli Gasola za Browna sto ne bi Love-a za Bynuma :mrgreen:

Bezveze pricamo...trazimo neka zanimljiva rjesenja a vidjet cemo sta ce i da li ce biti nesto od toga...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 feb 2011, 18:33

majestic24 je napisao/la:Eh zdrave cetvorke...Vidjeli smo kakav je Love protiv jacih ekipa. Kad ga je Gasol cuvao (koji je pokazatelj kako izgleda kc koji nema pojma od obrane),imao je sut 0-7 i 7 skokova. Gdje ce mi on dominirati protiv KG,Duncana i Howarda.

Tyson Chandler - IN

Kirk Hinrich - IN
Da ne bi tog smijesnog Artesta prosle godine LAL bi sada bili vicesampioni, a ne dvostruki uzastopni sampioni...
Zasto uvijek tako kriticki pricas za igrace LAL...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 01 feb 2011, 18:37

Da nema Artesta nigdje nas ne bi bilo, frajer je masina, niko nece u LA da igra odbranu osim njega, ne brinite, bit cemo opet sampioni i prestici Boston po broju prstenova ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 01 feb 2011, 19:29

adnan24 je napisao/la:
dema je napisao/la:otkud vam ideja da bi vam neko dao lova prvog skakaca lige

A sto ne bi dali...kad su mogli Gasola za Browna sto ne bi Love-a za Bynuma :mrgreen:

Bezveze pricamo...trazimo neka zanimljiva rjesenja a vidjet cemo sta ce i da li ce biti nesto od toga...
tad vam je west sreddio taj deal,a da vam sad daju love ma daj jedno su zelje a drugo stvarnost
vi inace imate igrace koje ce bit tesko trade sve dugi ugovori a i preplaceni su neki

kirk kad bi vam dosao to bi bilo super a love ipak previse je to

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 feb 2011, 19:47

neno,mora biti i kriticara. Sta bi bez nas jbt??

A sto se tice Artesta i 7 utakmice...da nije bilo njega,da je bio neko drugi tu,to bi mi zavrsili i prije tog meca sve.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 feb 2011, 20:48

Ovi vasi trejdovi sto postavljate ni na NBA 2K11 nisu moguci, puno pretjerujete, puno precjenjujete tog Browna kojeg ce slabo ko uzet za npr. Hinricha, a i vasi pikovi su medju zadnjim i nikom nisu potrebni. Imate odlicnu ekipu u kojoj samo treba malo hemiju poboljsat.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 feb 2011, 21:13

Trade ce se sigurno dogoditi i ostaje da se vidi sta ce smisliti Kupchak. Mi ovdje moze nagadjati i uvijek ce neko biti protiv ili za, no najbolje je da to prepustimo Jacksonu i Kupchaku jer oni znaju sta je najbolje po ekipu. Veceras nas ocekuje utakmica u Stapelsu protiv Rocketsa i sve osim pobjede bi jos vise pogorsalo situaciji i zato ocekujem da ce veceras svi pruziti odlicnu igru.

Ako je vjerovati LA Timesu kao moguci nasljednjik Jacksona se spominje Brian Shaw koji je trenutno njegov asistent. Ja iskreno nisam bas za tu opciju jer je on jos "zelen" za Lakerse, njima treba iskusan strucnjak.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 02 feb 2011, 00:03

"To bi bilo klasično samoubistvo. Pustite nas, ovo je ekipa koja je dva puta bila prvak u zadnje dvije godine, znamo kako se to radi. Doigravanje je daleko, a u doigravanju se stvaraju pobjednici i gubitnici."

Lamar Odom je, pak, u mikrofone "urlao":

"Ne, ne, ne, ne... Ne želimo promjene."
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2011, 00:22

majestic24 je napisao/la:neno,mora biti i kriticara. Sta bi bez nas jbt??

A sto se tice Artesta i 7 utakmice...da nije bilo njega,da je bio neko drugi tu,to bi mi zavrsili i prije tog meca sve.
Mora, ali ne moras uvijek jedne te iste da krivis..Vrtis se u krug, stalno sa Fisherom, pa s Artestom sada...
Sta ocekujes da Lakersi imaju petorku :Nash, Bryant, Durant, Nowitzki, Bynum.....

Fishera si citavo vrijeme napadao, a covjek je donosio titule...To se cijeni jednostavno, covjek ima mentalitet pobjednika....

Drugi dio posta je neozbiljan, tako da ga ne treba ni komentirati..

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2011, 02:23

Na pitanje novinara koje promjene planira izvrsiti pred vecerasnju utakmicu s Houstonom, Phil Jackson je odogovrio sljedece:

"Izvrsit cemo kolektivno samoubistvo". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takodje je izjavio da je uvjeren da ce ekipa biti na svom vrhuncu sto se forme tice negdje oko 15. Aprila.

Dalje Gasol je izjavio da ekipe protiv kojih igraju da su zeljne dokazivanja, ali se pita jesu li i oni zeljni za dokazivanjem. Mene licno ova recenica zabrinjava. Ono nije bio Cleveland vec su bili Celticsi i ako tu odredjeni igraci ne pokazu motivaciju onda ih treba poslati u neku stvar. Na kraju svog razgovora je rekao da ukoliko zele da opet postanu prvaci moraju poceti igrati kao sampioni.

I naravno kao slag na tortu igrac koji se nista ne pita u Lakersima Luke Walton izjavi da je glavni problem Ron Artest jer nije u formi i ne igra odbranu kako treba, jer on glavni faktor u odbrani Lakersa. Ja da sam Artest bi mu spacao jednu veliku vaspitnu samarcinu. Koji je on ku.rac da daje neke izjave i kritikuje a iz utakmice u utakmicu nista ne pokazuje. Imao bi razumjevanja da su to izjavili Bryant ili Odom, ali Walton......

PS: Kupchak je izjavio da ce vidjeti razvoj situacije u ovoj sedmici i onda se odluciti hoce li povuci trade ili ne. Ali nakon Nedeljnog meca je @adnan24 bio upravu kada je rekao da ce se nakon San Antonia znati mnogo toga, jer ako tu ne pokazu motivaciju i dozu agresivnosti onda ce biti primoran povuci neki trade, no mozda ce im Bryant u svlacionici hebati sve po spisku pa ce konacno poceti igrati ono sto znaju.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 02 feb 2011, 05:06

Haha,pogledajte kako se kobe smirio,a ne ko protiv bostona,divljao ko monkey :lol: :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 feb 2011, 11:33

Pobjeda protiv Rocketsa na produzetke...bez Bynuma :twisted: koji je na "day to day"

Bryant,Gasol,Odom odigrali odlicno...Kobe 32 poena sa 11 asistencija(sad odjednom nije sebican :? ) ,Gasol 26 poena uz 16 skokova,Odom po 20 poena i skokova...iako Gasol mora imati nesto bolje procente... prije je bio konstanta na 55-60% a u zadnje vrijeme je na prosjeku nekog vanjskog igraca...ako nista dobro je da je uzeo 20 lopti...nije se izgubio ovaj put...

E sad protiv Spursa...rekao bi vjerovatno bez Bynuma ali i bez toga valja pobjediti u tom mecu jer u suprotnom neko ce ostati bez posla u L.A.-u(iako mozda je tako bolje)

@neno#4

Slazem se da ne treba poslije svakog meca prozivati igrace ali Artest je ove sezone stvarno los...da je to Artest od prosle godine ja ne bi ni razmisljao o njegovom odlasku ali ovako mozda bi cak i volio da ode...na stranu sto je nekonstantan u napadu,takav je bio i dosad ali odbrana mu je oslabila za 50% a na kraju krajeva zbog nje je i doveden..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2011, 15:13

adnan24 je napisao/la:Pobjeda protiv Rocketsa na produzetke...bez Bynuma :twisted: koji je na "day to day"

Bryant,Gasol,Odom odigrali odlicno...Kobe 32 poena sa 11 asistencija(sad odjednom nije sebican :? ) ,Gasol 26 poena uz 16 skokova,Odom po 20 poena i skokova...iako Gasol mora imati nesto bolje procente... prije je bio konstanta na 55-60% a u zadnje vrijeme je na prosjeku nekog vanjskog igraca...ako nista dobro je da je uzeo 20 lopti...nije se izgubio ovaj put...

E sad protiv Spursa...rekao bi vjerovatno bez Bynuma ali i bez toga valja pobjediti u tom mecu jer u suprotnom neko ce ostati bez posla u L.A.-u(iako mozda je tako bolje)
Naravno da je sebican. Sad ce doci s teorijom u fazonu: Vecina tih asistencija je bila na otvorene suteve, a nije uradio kao ostali igraci, da je po dva puta prediriblao petorku protivnika na terenu, zatim na sebe navukao pet igraca i onda uposlio slobodnog igraca koji je poentirao.

Kao sto sam rekao samo su tu kada Lakersi odigraju jednu veoma losu utakmicu i znaju "filozofirati", ali kada Bryant odigra odlicnu utakmicu onda ih ne vidim da ostavljaju komentare.

Sto se tice utakmice dosta su popravili neke stvari ali na +6 dvije minute do kraja nisu smijeli dozovoliti da udju u produzete, no opet su i tu pokazali karakter i dosli do pobjede kojoj ja licno ne bi pridodavao veliku paznju jer je i sam Jackson rekao da je ispit zrelosti i ozbiljnosti sutra poritv Spursa, nakon cega ce mnoge stvari biti jasnije.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2011, 17:59

adnan24 je napisao/la:Pobjeda protiv Rocketsa na produzetke...bez Bynuma :twisted: koji je na "day to day"

@neno#4

Slazem se da ne treba poslije svakog meca prozivati igrace ali Artest je ove sezone stvarno los...da je to Artest od prosle godine ja ne bi ni razmisljao o njegovom odlasku ali ovako mozda bi cak i volio da ode...na stranu sto je nekonstantan u napadu,takav je bio i dosad ali odbrana mu je oslabila za 50% a na kraju krajeva zbog nje je i doveden..
Slazem se ja s tobom, ali opet ipak Artest zna sistem, zna kako se igra u LAL, vrlo tesko je dobiti boljeg igraca od Artesta u ovom trenutku...Ja ipak ocekujem da ce da se podigne...

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 feb 2011, 19:07

Sad ce neko rec da sam dosadan i da ce se to popravit u play offu ali je cinjenica da odbrana cijelu sezonu skripi i to se vidi i ova zadnja pobjeda nije plod dobre odbrane,a neka jaca ekipa bi sinoc dobila Lakerse,isto tako ce bit tesko do prvog mjesta zapada a uz ovakve igre i drugo mjesto nije osigurano.

Znam da svi kazu da je druga kosarka u play offu itd ali kad ekipa cijelu godinu ne igra odbranu tesko je to odjednom promjenit,vidjecemo ali Artest ako ne povrati formu sto se tice odbrane a ne bude trade u tom slucaju ja mislim da nece moc do titule.

Napad je ok,skok takodje ali posebno ako se nastave problemi s Bynumom bice tesko branit reket,jer ovaj Gasol ne znam dopusti svakom da ga izgura stavi u poziciju gdje ne moze zastitit svoj kos.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 feb 2011, 20:20

neno#4 je napisao/la: Slazem se ja s tobom, ali opet ipak Artest zna sistem, zna kako se igra u LAL, vrlo tesko je dobiti boljeg igraca od Artesta u ovom trenutku...Ja ipak ocekujem da ce da se podigne...

http://espn.go.com/nba/columns/story?co ... est-110202

Evo i ovdje pisu kako Artest navodno i zeli da ide...e sad ne treba ove sa espn-a uzimati za ozbiljno,oni su postali k'o zuta stampa za kosarku ali opet ne bi me iznenadilo da je tako...prije nekoliko sedmica sam citao kako je Artest izjavio da i dalje smatra da je on medju top 10 igraca u ligi i da je odlican i ofanzivno...mozda jednostavno ne moze vise da bude peta-sesta opcija u Lakersima,ipak je on igrac koji je prije uzimao dosta suteva a i ostvario je svoj cilj zbog kojeg je dosao u L.A...tj.uzeo je prsten...

E sad to si upravu da je tesko dobiti nekog boljeg od njega ali ako on stvarno zeli da ide onda neka mu je sretno...ima solidnih igraca koji ce da grizu i kojima ce biti velika cast da igraju u ovim Lakersima...ako ipak i ostane treba ocekivati mnogo bolju igru s njegove strane kako i ti napisa...mislim da je ostalo jos nekih 20.-etak dana za trejdove tako da necemo dugo cekati na rasplet...

@dema

Slazem se za odbranu,ne moze se nista preko noci ali ipak ostalo je jos mnooogo do play-offa tako da ima vremena...
Sinoc je odbrana bila opet losa kao u sustini i citav mec...Ako je potrebno da Gasol,Odom i Kobe odigraju skoro perfektne partije da bi se dobio Houston kuci na produzetke onda necemo daleko...
Mnoge stvari ce biti jasnije protiv Spursa...eventualni poraz u tom mecu mora donijeti neke vece promjene...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.