Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Astren
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Astren » 12 dec 2013, 00:09

xxh2o je napisao/la:
Astren je napisao/la:A jel Kaja Rogulj standardan prvotimac, on je ako me sjecanje sluzi svojevremo igrao u nekad dobrostojecem premjerligasu Posusju.
Ne znam gdje cupate samo ove pokemone da debituju za repku u tridesetima i to sad tik pred SP. Ako koga treba sad isprobavati pa i povesti na SP to trebaju biti mladi igraci tipa Dilaver, Hrgota koji mogu u narednih 10 god biti nosioci repke
A gdje to pise da sam ja spomenuo Kajeta, u kontekstu potencijalnog reprezentativca. Samoo sam htio reci da je covjek napravio solidnu karijeru s obzirom gdje je poceo, on i Krstanovic(Rijeka) su bili tad suigraci

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 12 dec 2013, 00:13

Astren je napisao/la:
xxh2o je napisao/la:
Astren je napisao/la:A jel Kaja Rogulj standardan prvotimac, on je ako me sjecanje sluzi svojevremo igrao u nekad dobrostojecem premjerligasu Posusju.
Ne znam gdje cupate samo ove pokemone da debituju za repku u tridesetima i to sad tik pred SP. Ako koga treba sad isprobavati pa i povesti na SP to trebaju biti mladi igraci tipa Dilaver, Hrgota koji mogu u narednih 10 god biti nosioci repke
A gdje to pise da sam ja spomenuo Kajeta, u kontekstu potencijalnog reprezentativca. Samoo sam htio reci da je covjek napravio solidnu karijeru s obzirom gdje je poceo, on i Krstanovic(Rijeka) su bili tad suigraci
Ja koliko vidim da je ovo tema potencijalnih reprezentativaca ;) pametnom dosta :D
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 dec 2013, 00:14

:lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 dec 2013, 00:18

Austrija je sad igrala LP i ko zna kad ce opet, nemojte sad od ovog Dilavera praviti neku zvijezdu koja standardno svake godine igra Ligu prvaka. Evo izgleda da ih niko nije ni gledao pa da nam kaze koju o njemu. Toliko su zanimljivi. :)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 dec 2013, 00:23

calcio je napisao/la:Austrija je sad igrala LP i ko zna kad ce opet, nemojte sad od ovog Dilavera praviti neku zvijezdu koja standardno svake godine igra Ligu prvaka. Evo izgleda da ih niko nije ni gledao pa da nam kaze koju o njemu. Toliko su zanimljivi. :)
Ja sam gledao zbog Zenita, ne bih mogao sem Hosinera kojeg pratim jos od prije izdvojiti nekog drugog igraca pogotovo ne Dilavera. Svi su odigrali bratski i to im se isplatilo. Sad da je Dani Alves-nije.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 dec 2013, 00:25

Mozda nije Dani Alves ali je sigurno bolji od Vrsajevica :mrgreen: .Ja ga par put gledao u austrijskoj ligi i mogu reci da nije lose odigrao to sto sam gledao.Po meni i zbog godina i nekvaliteta Avdije trebao bi da ima mjesta u reprezentaciji.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 dec 2013, 00:26

Nista od Salatica. Susic izjavio da nema neko misljenje o njemu. :roll:

Steta. on bi nam pomogao.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2013, 00:31

calcio je napisao/la:Austrija je sad igrala LP i ko zna kad ce opet, nemojte sad od ovog Dilavera praviti neku zvijezdu koja standardno svake godine igra Ligu prvaka. Evo izgleda da ih niko nije ni gledao pa da nam kaze koju o njemu. Toliko su zanimljivi. :)
Gledao bi ih, da nije bila tekma Schalke-Basel, ipak se morao Kolasinac ogledati, a tako i kod vecine nase raje.

Sto se tice Dilavera, citao sam komentare, a i ocjene medija, uglavnom, dobio je ocjenu 2 (najbolja ocjena 1), jak u duelima, nije dopustao previse preko svoje strane, ali se nije ukljucivao u ofanzivu toliko kao i Suttner (LB).

Istina da ce tesko Austria i sljedece godine igrati Ligu Prvaka, ali Dilaver je dokazao da valja, i stoga i zasluzuje da se proba. Kad je onakav Mravac iz Mattersburga mogao igrati, ne moram vam pricati kakav rejting ima Mattersburg u Austriji, ali i Muratovic je iz Sturma igrao poprilicno uspjesno u repci, stoga kao back-up Mujdzi, ne bih imao nista protiv.

Evo i ocjena goal.com:

slika

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 dec 2013, 00:37

Rak-rana Zmajeva pozicija je zadnjeg veznog. Spletom okolnosti popunio ju je Haris Medunjanin, koji je nogometno odgajan kao ofenzivni veznjak, no ispalo je dobro. Sušić ga obožava. Cijeni on i Rahimića, ali…
- Tu je problem. Rahimić je u posljednje dvije godine praktički igrao više u reprezentaciji nego u klubu. Nisam siguran da će biti pozvan. Ako nekomu treba podići spomenik, nema problema, to ćemo učiniti…, meni trebaju igrači na koje mogu računati.
Zahirović?
- On je poziciju zadnjeg veznog trebao popuniti na duže vrijeme, međutim, otišao je u Bochum gdje vrlo malo igra. Može se dogoditi da ga zovnem, da bude dodatno rješenje uz Medunjanina koji je jedan od onih za sada sigurnih. On je bio naš najbolji igrač u pojedinim utakmicama, posebno protiv Argentine…, tada je jedini odigrao kako treba, bez grešaka.
Veroljub Salatić, igrač čije je ime iskočilo u posljednje vrijeme, čini se, nije opcija.
- Nemam neko mišljenje o tom igraču, odjednom se pojavio.
Nije Sušića zaintrigirala ni izjava Salatićevog suigrača Izeta Hajrovića, koji je izjavio da takav igrač (ratoboran zadnji vezni) treba BiH…
- Nisu igrači ti koji biraju, jasan je bio izbornik.
Nema starih zasluga, zvacu samo najspremnije!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 dec 2013, 00:48

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Nije mi jasno zasto se spominje sam Emir, Leovac je zasluzio poziv vise od njega, ista im je situacija???
slika
pa dobro je momak napisao, ista im je situacija, nema ni Dilaver naš pasoš :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2013, 00:52

JTS je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Nije mi jasno zasto se spominje sam Emir, Leovac je zasluzio poziv vise od njega, ista im je situacija???
slika
pa dobro je momak napisao, ista im je situacija, nema ni Dilaver naš pasoš :lol:
Haman. Samo sto je Leovac vec promjenio jednom drzavljanstvo (medju njim i sportsko), i koliko znam, da to nije moguce i drugi put.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 dec 2013, 01:02

zašto je mjenjao državljanstvo? koliko vidim, neki igrači imaju dvojno državljanstvo, npr. Harnik :D ili naš Hadžić, ima oba državljanstva :D a nije mi jasno zašto je mjenjao sportsko državljanstvo Leovac, pa nikad nije nastupio za bilo koju repku :?

mislim da je situacija kod Leovca i Hadžića potpuno ista .. oba rođena u (Jugoslavija) BiH, otišli u Austriju, imali samo njihovo državljanstvo i onda ovaj naš dobio i naš pasoš
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 12 dec 2013, 09:10

Cartman je napisao/la:
imperator10 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Poznato je da ko god sjedi na klupi protiv Barcelone postane igracina.
Tvoji puleni ce doci do nivoa da sjede protiv Barcelone na klupi.
Koji su to? Sad ide neka provala za Mesanovica ili Maletica. A ja sam jedino pohvalio Prcica i Duljevica od ovih u mladoj. Atajic je prosjecan kao vecina njih.
I tvoja inteligencija je ispodprosjecna i znanje o fudbalu katastrofalno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 dec 2013, 09:28

Da u pravu si, Hajduk nikad nije igrao ligu prvaka i nikad ni nece pa opet od tamo imamo reprezentativce.
Ali je zanimljiv jer igra mali Sven ten tino pa se forsiraju ublehe tipa Vrske, i jos neki potencijalni Vrsajevici ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 dec 2013, 09:34

Zbog čega je zanimljiv Tino, osim što se preziva Sušić pa bi ga amidža mogao uvaliti u reprezentaciju ?
Umjesto da od početka radimo na iskorištavanju svih mogućih kapaciteta i potencijala koje imamo, zadovoljavamo se pokušajima od igrača, Papetovim izjavama za raju, nelogičnostima u vođenju ekipe, nestručnosti, koja će se u budućnosti skupo naplatiti, ako ovako nastavi.

Sreća neće vječno pratiti ovaj stručni štab, u to ne sumnjam, niti sekunde.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 12 dec 2013, 09:43

DANKE - BITTE! sto bi rekle Svabe/Össis (Austrijaci kako ih njemci nazivaju)

Austrija Wien je sa vise srece nego pameti/znanja upala u ligu prvaka i to nece dugo dugo vremena vise. Oni su prosjecan klub u Austriji (prosjecna liga) sa prosjecnim igracima. Jedini klub koji malo oskace jer imaju dosta love je Red Bull Salzburg (prije za vrijeme Osima i kriminalnog prjesjednika Kartniga je to bio Sturm Graz koji je sad totalno propo), ali prosle godine RB Salzburg je bio katastrofalan u ligi i zato nisu zavrsili kao prvi.

Jedino sto u ovim slucaju govori za Dilavera je da je mlad igrac koji igra standardno a mi na njegovoj poziciji (LB i DM) nemamo dovoljo adekvatnih igraca. Zato sto nam znaci fale kvalitetni igraci ili kvalitetne alternative na tim pozicijama gdje Dilaver zna igrati, on bi trebo biti isproban ALI NE ZATO STO ON OSKACE KVALITETOM u ovo momentu (mozda ga reprezentacija pogura i on se razvije u igracinu, ali to jos stoji u zvjezdama).

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 dec 2013, 09:46

kakav diletant je ovaj pape

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 12 dec 2013, 09:49

JTS je napisao/la:zašto je mjenjao državljanstvo? koliko vidim, neki igrači imaju dvojno državljanstvo, npr. Harnik :D ili naš Hadžić, ima oba državljanstva :D a nije mi jasno zašto je mjenjao sportsko državljanstvo Leovac, pa nikad nije nastupio za bilo koju repku :?

mislim da je situacija kod Leovca i Hadžića potpuno ista .. oba rođena u (Jugoslavija) BiH, otišli u Austriju, imali samo njihovo državljanstvo i onda ovaj naš dobio i naš pasoš
Austrija nedopusta dupla drzavljanstva (osim u vrlo vrlo vrlo rijetkim slucajevima: ako je jedno od roditelja njemac a drugo austrijanac onda mozes imati duplo sto je to kod Harnika - ako si neka javna licnost i donosis puno para Austriji onda mozda mozes dobiti - ako imas veoma jake veze :) - za Hadjica nisam siguran da ima duplo, ali mogo bi ga pitati)!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 dec 2013, 10:09

Dilaver NEMA BH pasos.
1946

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 12 dec 2013, 10:11

Head je napisao/la:Dilaver NEMA BH pasos.
To sam vec prije nekoliko stranica objasnio i odma su me napali :)
(a ja to samo ono kao informaciju stavio)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 26 gostiju.