FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Sta se Enes Mesanovic (vojnik Slobode) vrti oko kluba,vidim otisao sa onom dvojicom momaka u Manchester..
Svaka mu cast sto je ustupio balon igracima Slobode,al ce to debelo naplatit.
Svaka mu cast sto je ustupio balon igracima Slobode,al ce to debelo naplatit.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Da nije Alen Vuckic ?TaRgEt_ je napisao/la:Albert Racic bio na probi preko Alena Mesanovica, ali sta se desilo ne znam. A ovaj bek je raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane, ne trazi puno love, trazi priliku da igra i proda se dalje. Cak se i Husnija Arapovic jednom prilikom pohvalno izrazio o njegovim kvalitetama.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Ne nije rijec o Alenu Vuckicu. Stvarno nije da ja njega kritikujem ili nesto nego njegovi roditelji zamolili da se nista ne objavljuje dok on ne dogovori ili ne. Alen Vuckic je bio u kombinacijama da dođe na posudbu ali to je propalo.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Evo dio intervjua Denisa Sadikovica sa drugog portala :
Kako sada gledate na stanje u Slobodi?
- Svi znamo da je klub u izuzetno teškoj situaciji, Sloboda je moj klub, klub koji je meni dao mnogo toga i žao mi je zbog trenutnog stanja. Međutim, moram reći da Slobodi treba mnogo toga, prije svega pomoći od struktura vlasti u gradu Tuzli, koje su jednostavno digle ruke od Slobode. Ne samo Slobode kao fudbalskog kluba, vidite i da je nekadašnji gigant, KK Sloboda ugašen, što je velika sramota. Sport u Tuzli proživaljava veoma teške trenutke, ponajviše iz razloga jer se grad ne brine o sportu, kaže Sadiković te dodaje:
- Kada smo kod FK Slobode, nije tu više bitan kvalitet u ovom trenutku. Jer, svejedno je da li će Sloboda biti 5. ili 14. na tabeli. Sloboda će u ligi ostati i sa domaćim igračima, sa svojim juniorima, isto kao što će ostati sa igračima koji dolaze sa strane. Mnogo toga je do organizacije u samom klubu, za Slobodu su uvijek igrali igrači sa područja Tuzlanskog kantona i Sloboda je odgojila mnogo kvalitetnih igrača. Ali, o čemu da govorimo kada meni od 2002. godine nije uplaćeno penziono i zdravstveno? Teško je uopšte pričati o tome kada klub nekim igračima ne može platiti autobusne karte da dolaze na trening, a da ne govorimo o tome što plate kasne po nekoliko mjeseci
Imate li Vi želju da se jednog dana vratite u Slobodu?
- Ja ću se jednog dana u Slobodu sigurno vratiti, to je moja želja i moj cilj. Ali, vratit ću se onog dana kada bude bolja situacija u klubu i nastavit ću tamo gdje sam stao. A kada se vratim u Slobodu, postat ću prvak BiH. Budite uvjereni u to, stvorit ću ekipu koja će biti prvak BiH. A doći će i to vrijeme.
Kako sada gledate na stanje u Slobodi?
- Svi znamo da je klub u izuzetno teškoj situaciji, Sloboda je moj klub, klub koji je meni dao mnogo toga i žao mi je zbog trenutnog stanja. Međutim, moram reći da Slobodi treba mnogo toga, prije svega pomoći od struktura vlasti u gradu Tuzli, koje su jednostavno digle ruke od Slobode. Ne samo Slobode kao fudbalskog kluba, vidite i da je nekadašnji gigant, KK Sloboda ugašen, što je velika sramota. Sport u Tuzli proživaljava veoma teške trenutke, ponajviše iz razloga jer se grad ne brine o sportu, kaže Sadiković te dodaje:
- Kada smo kod FK Slobode, nije tu više bitan kvalitet u ovom trenutku. Jer, svejedno je da li će Sloboda biti 5. ili 14. na tabeli. Sloboda će u ligi ostati i sa domaćim igračima, sa svojim juniorima, isto kao što će ostati sa igračima koji dolaze sa strane. Mnogo toga je do organizacije u samom klubu, za Slobodu su uvijek igrali igrači sa područja Tuzlanskog kantona i Sloboda je odgojila mnogo kvalitetnih igrača. Ali, o čemu da govorimo kada meni od 2002. godine nije uplaćeno penziono i zdravstveno? Teško je uopšte pričati o tome kada klub nekim igračima ne može platiti autobusne karte da dolaze na trening, a da ne govorimo o tome što plate kasne po nekoliko mjeseci
Imate li Vi želju da se jednog dana vratite u Slobodu?
- Ja ću se jednog dana u Slobodu sigurno vratiti, to je moja želja i moj cilj. Ali, vratit ću se onog dana kada bude bolja situacija u klubu i nastavit ću tamo gdje sam stao. A kada se vratim u Slobodu, postat ću prvak BiH. Budite uvjereni u to, stvorit ću ekipu koja će biti prvak BiH. A doći će i to vrijeme.
Ma Sadikovic je jedan od najboljih trenera u BIH , covjek kad je preuzeo Slobodu napravio je dosta toga dobrog, cak su poceli pobjedjivati u gostima, ali nazalost nije ostalo zbog nekih ljudi u klubu. posle Sadikovica mozda najbolji trener u Slobodi poslije rata.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
kad se sjetim te utkamice protiv Jedinstva kad mu tadasnji reprezentativac Mehadzic slomi nogu
..mi smo tad bili smjesteni navijaci na A tribini nismo bili na stajanju iz nekih razloga, a to se desilo na nasoj strani ...pa ja mislim da se onaj volej Mehadzica na kojeg je nasjeo Sadikovic cuo se na slatini
...fakat ga je razvalio da mu je slomio nogu na dva djela ebote...mislim ebeno je bilo taj dan biti navijac Slobode i gledati onakvu povredu Sadikovica 

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Maksumić i Čejvanović kandidati za mjesto stopera u Slobodi
Ekipa tuzlanske Slobode gotovo je pa kompletirala igračku križaljku za nastavak sezone u Premijer ligi.
Pojačanja poput Bekića, Hadžića, Šmigalovića i Demića, za sada obećavaju koliko toliko, sigurnije proljeće.
Međutim, Darka Vojvodića muči još samo pozicija stopera koja je u ovom trenutku, najdeficitarniji dio tima. Naime, Samir Jogunčić prije nekoliko dana operisao je prepone i sa terena će izbivati mjesec dana.
Upravo zbog toga, Slobodi je u ovom trenutku neophodan igrač u odbrani. Među kandidatima se za sada nameću dva imena, Kenan Čejvanović, bivši igrač Karlovca te Ajdin Maksumić koji je nosio dres Sarajeva.
Čejvanović je već trenirao sa Slobodom, ali je otputovao u Antalyu na probu u jedan inostrani klub. Ukoliko ne zadovolji, trebao bi se vratiti i potpisati ugovor sa Slobodm. Šanse za Maksmumićev dolazak u tim sa Tušnja za sada su nešto manje, ali ne i nemoguće, tako da bi situacija mnogo jasnija trebala biti u narednoj sedmici.
Inače, fudbaleri Slobode još uvijek treniraju u Tuzli a u subotu će biti gosti u Osijeku, sa istoimenim domaćinom odigrat će drugu provjeru pred nastavak prvenstva.
Sve više se govori i o odlasku u toplije krajeve, a kao najvjerovatnija destinacija spominje se Makarska, gdje bi crveno-crni trebali otputovati u narednih nekoliko dana.
Ekipa tuzlanske Slobode gotovo je pa kompletirala igračku križaljku za nastavak sezone u Premijer ligi.
Pojačanja poput Bekića, Hadžića, Šmigalovića i Demića, za sada obećavaju koliko toliko, sigurnije proljeće.
Međutim, Darka Vojvodića muči još samo pozicija stopera koja je u ovom trenutku, najdeficitarniji dio tima. Naime, Samir Jogunčić prije nekoliko dana operisao je prepone i sa terena će izbivati mjesec dana.
Upravo zbog toga, Slobodi je u ovom trenutku neophodan igrač u odbrani. Među kandidatima se za sada nameću dva imena, Kenan Čejvanović, bivši igrač Karlovca te Ajdin Maksumić koji je nosio dres Sarajeva.
Čejvanović je već trenirao sa Slobodom, ali je otputovao u Antalyu na probu u jedan inostrani klub. Ukoliko ne zadovolji, trebao bi se vratiti i potpisati ugovor sa Slobodm. Šanse za Maksmumićev dolazak u tim sa Tušnja za sada su nešto manje, ali ne i nemoguće, tako da bi situacija mnogo jasnija trebala biti u narednoj sedmici.
Inače, fudbaleri Slobode još uvijek treniraju u Tuzli a u subotu će biti gosti u Osijeku, sa istoimenim domaćinom odigrat će drugu provjeru pred nastavak prvenstva.
Sve više se govori i o odlasku u toplije krajeve, a kao najvjerovatnija destinacija spominje se Makarska, gdje bi crveno-crni trebali otputovati u narednih nekoliko dana.
-
- Kontakt:
SaltCityAttack kupi koju viška, eto me ako ukradem šta para .. Nadam se da ću imati smještaj

3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Fk Sloboda
Okk Sloboda
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
mislis zza utakmicu BiH-Mexico?..ma imas bujrum ako dolazis bice i ulaznica nije frkanekad^navijac je napisao/la:SaltCityAttack kupi koju viška, eto me ako ukradem šta para .. Nadam se da ću imati smještaj![]()
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
ovdje forumasi bas spavaju, nego sutra igramo sa Osijekom jos jedna dobra prijateljska prije nego sto odu u Makarsku za 2 dio priprema, sve blizi povratak Cejvanovica.
Danas sa Osijekom rezultat nije bitan koliko je bitnije da se ekipa pomalo uigrava 

Lagano Cejvan po Vivi veceras kulira, znaci vratio se sa te probe i ocito nije zadovoljiofukara87 je napisao/la:ovdje forumasi bas spavaju, nego sutra igramo sa Osijekom jos jedna dobra prijateljska prije nego sto odu u Makarsku za 2 dio priprema, sve blizi povratak Cejvanovica.

Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.
Imali gdje da se prati utakmica ?harry_90 je napisao/la:Danas sa Osijekom rezultat nije bitan koliko je bitnije da se ekipa pomalo uigrava
Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Evo bas trazim hoce li se imat gdje pratit mec,ali nigdje nista.Isao sam na stranicu Osijeka al i tu nema nista,mozda nakon zavrsetka meca ubace rezultat i koju sliku sa meca ??
2-0 vodi Osijek, kako sam cuo dosta bolje igraju od nas.
Porazeni u Osijek,al haj nema veze ionako su ljudi kvalitetniji od nas ..
-
- Kontakt:
Samo jedno da kazem, Vojvoda je kombinirao sigurno 18-20 igraca, jer mu treba prva postava a eto pocetka sezone jos 20.ak dana 

3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda
Fk Sloboda
Okk Sloboda
Početnih 11: Mujkić, Likić, Čivić, Zoletić, Salihović, Jahić, Demić, Šmigalović, Bekić, J. Mešanović i A. Mešanović. Još su igrali: Divković, Pršeš, Jusufović, Rahmanović, Kasapović, Avdić, Jašarević, Zonić, Hadžić, Aljukić.
Kad pogledas da HNL liga pocinje 26 februara , onda je razumljivo da je Osijek ranije krenuo sa pripremama i naravno vise spremniji, opet ovo je samo prijateljska i treba dobro ekipu pripremit, vidim nema Nikolica, a kako nam samo fali stoper u ekipi, nadam se da ce se to rijesit do pocetka sezonenekad^navijac je napisao/la:Samo jedno da kazem, Vojvoda je kombinirao sigurno 18-20 igraca, jer mu treba prva postava a eto pocetka sezone jos 20.ak dana
- Omerbavarac
- Kontakt:
Koga briga za rezultat.
Cilj je sto brze pronaci idealnih 11 koji ce se na najbolji nacin uigrati i u tom formatu krenuti u proljetni dio sezone.
Cilj je sto brze pronaci idealnih 11 koji ce se na najbolji nacin uigrati i u tom formatu krenuti u proljetni dio sezone.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.