FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

likusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la likusa » 16 maj 2013, 15:02

a za sta sluzi onaj securitas kombi novi s nekim antenama ,zar on ne snima ?
Željeznicar za život cijeli !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 maj 2013, 15:18

Opet osnovci pisu... Ne mozes kazniti nekoga za nesto, a nema zakon za to nesto... :oops: :oops: :oops:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 maj 2013, 15:28

Baja_Zvjerka je napisao/la:Opet osnovci pisu... Ne mozes kazniti nekoga za nesto, a nema zakon za to nesto... :oops: :oops: :oops:
Osnovci misle da je stadin mjesto gdje se sve smije.

Mozes ga izbaciti sa tekme, za te stvari zakon nije potreban.
Moze se i pokusati naci neka rupa u zakonu i sloziti mu prijavu za narusavanje javnog reda i mira. Nije ni stadion mjesto gdje nekog mozes ubiti kamenom, topovskim udarom ili bakljom i da prodjes nekaznjen.
Mnogi se vade na taj nepostojeci zakon ali ja vjerujem da ima nacina da se uradi nesto, samo sto klub nece da ulazi u konflikt sa navijacima.

Naravno da zakon o sportu treba donijeti sto prije ali i bez njega se treba obracunati sa divljanjem navijaca zbog kojeg ljudi sa djecom ostaju kuci.

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 16 maj 2013, 15:29

Baja_Zvjerka je napisao/la:Opet osnovci pisu... Ne mozes kazniti nekoga za nesto, a nema zakon za to nesto... :oops: :oops: :oops:
Ma ovi ovdje sad sto pisu su ti oni koji nisu vidjeli Grbavice dugo ili koji nemaju pojma. Jer da dolaze na tekme znali bi da se svaka utakmica snima, ima covjek iz MUP-a s kamerom koji sve biljeze. Ali hajd se s njim natezi..

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 16 maj 2013, 15:39

Ovo sto je napisao @Oxidenks me ponukalo da se oglasim iako njegovo misljenje ne uzimam za ozbiljno.

Znaci, ako postoji nada da ce nekad bit napravljena neka nova arena, stadion od 15-20 miliona... mi u ovu Grbavicu vise ne trebamo ulagati? Ne trebamo dat marke vise i pustit je da propada samo jer ce ko zna ko i ko zna kad samo za nas napravit novi stadion po standardima UEFE. Smijesna prica po meni. Para nema, da se ne lazemo i bilo kakva veca ulaganja je tesko ocekivati, ali strategija kluba mozda bas i treba ici u smjeru da se kao prvi prioritet postavi stadion. Vidjeli smo da ne treba puno Osimu da slozi ekipu i odvede je na sam vrh, vidjeli smo isto tako da takva ekipa ne moze napraviti ozbiljniji pomak u Evropi, zasto sve iduce pare koje dodju u klub (Sehiceve rate, novi transferi, pare od UEFE, pare od nekog novog Dzekinog transfera...) ne bi isle u svrhu renoviranja Grbavice, kamen po kamen palaca... Mozda zvuci kao utopija, mozda izgleda smijesno, ni ja pretjerano nisam siguran koliko smo to u stanju, ali sam svjedok da je stadion ono sto fali ovoj generaciji. Na danasnjem vaktu tesko je ocekivati da ce neko sa strane sam od sebe ulozit te ogromne pare, zasto mi sami ne bi za pocetak uradili istocnu tribinu po uzoru na onu tribinu na Otoci ili u I.Sarajevu. Tribine kojima nista ne fali, a ukupni dojam stadiona bi se popravio. Nakon te tribine je potrebno mijenjati neke druge stvari koje UEFA trazi, a mi trenutno ne ispunjavamo. Svlacionice, mjesta za novinare, sve bi se to trebalo ugradit u tu neku novu tribinu. Sad kad bih ovako nastavio, moglo bi ici u nedogled. Ali ono sto mi se mjesecima mota po glavi je ta sumnja da ce neko doci sa 20 miliona i spustit ih nama pred stadion i rec eto vam igrajte se. Tesko, pogotovo na danasnjem vaktu. U subotu svi na Grbavicu!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 maj 2013, 15:53

Treba gledati da se uzme kakav kredit i krene u izgradnju npr. Istoka ili Zapada i da se to spoji sa Sjeverom i bude isto. Nije to puno, kredit od npr. 2 miliona na 5 godina se moze uzeti i otplatiti bez vecih problema. Pa za 5 godina jos jednu tribinu... ;)
Kad pocnes, naci ce se valjda neko da jos malo pogura i olaksa.

Ovako sjediti i cekati da nam neko napravi je naivno. Ko ce to uloziti tolike milione u ovakvoj situaciji?
Mogu i ljudi u Ustikolini ili Trnovu cekati da im neko napravi BBI centar ali ce se nacekati. Nije niko lud da ulozi tamo gdje nece izvuci svoje pare i zaraditi. ;)

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 16 maj 2013, 15:53

exbabilon je napisao/la:Ovo sto je napisao @Oxidenks me ponukalo da se oglasim iako njegovo misljenje ne uzimam za ozbiljno.

Znaci, ako postoji nada da ce nekad bit napravljena neka nova arena, stadion od 15-20 miliona... mi u ovu Grbavicu vise ne trebamo ulagati? Ne trebamo dat marke vise i pustit je da propada samo jer ce ko zna ko i ko zna kad samo za nas napravit novi stadion po standardima UEFE. Smijesna prica po meni. Para nema, da se ne lazemo i bilo kakva veca ulaganja je tesko ocekivati, ali strategija kluba mozda bas i treba ici u smjeru da se kao prvi prioritet postavi stadion. Vidjeli smo da ne treba puno Osimu da slozi ekipu i odvede je na sam vrh, vidjeli smo isto tako da takva ekipa ne moze napraviti ozbiljniji pomak u Evropi, zasto sve iduce pare koje dodju u klub (Sehiceve rate, novi transferi, pare od UEFE, pare od nekog novog Dzekinog transfera...) ne bi isle u svrhu renoviranja Grbavice, kamen po kamen palaca... Mozda zvuci kao utopija, mozda izgleda smijesno, ni ja pretjerano nisam siguran koliko smo to u stanju, ali sam svjedok da je stadion ono sto fali ovoj generaciji. Na danasnjem vaktu tesko je ocekivati da ce neko sa strane sam od sebe ulozit te ogromne pare, zasto mi sami ne bi za pocetak uradili istocnu tribinu po uzoru na onu tribinu na Otoci ili u I.Sarajevu. Tribine kojima nista ne fali, a ukupni dojam stadiona bi se popravio. Nakon te tribine je potrebno mijenjati neke druge stvari koje UEFA trazi, a mi trenutno ne ispunjavamo. Svlacionice, mjesta za novinare, sve bi se to trebalo ugradit u tu neku novu tribinu. Sad kad bih ovako nastavio, moglo bi ici u nedogled. Ali ono sto mi se mjesecima mota po glavi je ta sumnja da ce neko doci sa 20 miliona i spustit ih nama pred stadion i rec eto vam igrajte se. Tesko, pogotovo na danasnjem vaktu. U subotu svi na Grbavicu!
Ma shvatao ti ozbiljno ili ne najveca glupost je ulagati u starudiju i bacati pare bezveze ionako koliko svi znamo nema novca. A sigurno svi znamo da ce se praviti novi stadion kad - tad a do tada imamo sta imamo.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 16 maj 2013, 15:55

exbabilon je napisao/la:Ovo sto je napisao @Oxidenks me ponukalo da se oglasim iako njegovo misljenje ne uzimam za ozbiljno.

Jest nam svima boljka stadio toliku zelju imamo da svaki od nas pocne da zamislja iako znamo da od toga nema nista mozda i KOLDZO bude na Grbavici kao specijalni bombas
ali ovo sto si boldirao je bitno

SVI NA GRBAVICU

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 16 maj 2013, 15:57

SamoZeljo je napisao/la:Treba gledati da se uzme kakav kredit i krene u izgradnju npr. Istoka ili Zapada i da se to spoji sa Sjeverom i bude isto. Nije to puno, kredit od npr. 2 miliona na 5 godina se moze uzeti i otplatiti bez vecih problema. Pa za 5 godina jos jednu tribinu... ;)

Ovako sjediti i cekati da nam neko napravi je naivno. Ko ce to uloziti tolike milione u ovakvoj situaciji?
Mogu i ljudi u Ustikolini ili Trnovu cekati da im neko napravi BBI centar ali ce se nacekati. Nije niko lud da ulozi tamo gdje nece izvuci svoje pare i zaraditi. ;)
Kako misli dizati kredit a skoro svi volontiraju u klubu. Amaru kad se cefne moze otici, a sigurno nece zavaljivati klub u dubiozu ko zna sta se moze desiti sutra.
Nije uzeti kredit kako vi pisete kao otici u pekaru po hljeb.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 16 maj 2013, 16:00

Covjek koji nasu Grbavicu, stadion koji za nas nije samo stadion, naziva starudijom i koji za igrace koji su sampioni kaze da nemaju kvaliteta i nemaju pojma sa fudbalom NIJE NAVIJAC ŽELJE!

Kad imas potrebu da nesto napises, idi prni u WC bolje je.

Cuj starudija... banovat ce me ako kazem sta mislim u ovom trenutku.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 16 maj 2013, 16:06

SamoZeljo je napisao/la:Treba gledati da se uzme kakav kredit i krene u izgradnju npr. Istoka ili Zapada i da se to spoji sa Sjeverom i bude isto. Nije to puno, kredit od npr. 2 miliona na 5 godina se moze uzeti i otplatiti bez vecih problema. Pa za 5 godina jos jednu tribinu... ;)

Uredu mozes dignuti kredit i imati pare za vracanje rate ali moras odrediti prioritet titula ili stadion oboje bar kod nas ne moze ni pod razno.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 16 maj 2013, 16:21

Odlicno razmisljanje, i ovaj kredit nije losa ideja (neki dugorocni po niskoj kamatnoj stopi) to Zeljo moze dobiti. Danas smo svi u nekom kreditu i to je jedini nacin da se covjek obezbjedi ili stambeno ili nesto drugo da uradi, tako i Zeljo sebi stadion. Pa Neka malo rezultati i trpe mada i ne moraju, jer bi vise publike dolazilo da pomogne ako nista bar tom ulaznicom klubu kad bi vidjelo da se krenulo sa gradjenjem bar ove istocne tribine koju bi spojili sa sjevernom i koja bi u sebi imala sve ono sto je potrebno za odigravanje evropskih tekmi a moglo bi se uporedo i graditi i igrati utakmice ne bi bilo problema (nesto kao sto je bio slucaj na Tusnju). Onda bi se stekli i preduslovi za izgradnju juga ili zapada nakon toga a siguran sam da bi se u medjuvremenu stigla i neka lova od Uefe ili nekog drugog kad bi ljudi vidjeli da smo nesto napravili. Dok sami ne pokrenemo stvari sa mrtve tacke nece niko drugi!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 16 maj 2013, 16:27

Bolje bi bilo da se "milioni" uloze u tim negu u stadion. Bolje sastaviti dobar tim, pojacanja, bas igarci da nam budu extra. Olaksamo sebi posao u ligi, laskse je osvojimo a onda i nesto (pokusati) napraviti i u europi.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 maj 2013, 16:29

Daj ba zašto je ovako rano utakmica :S
Čuj u 17:00 :(
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 maj 2013, 16:29

kakav kredit ja nisam za to. Ako se digne sta to ce biti milioni i rok vracanja deset i vise godina a ko nam garantuje da ce ova uprava i ovi ljudi biti kasnije. Jos uzmi ogromne kamate jos zatezne ako se ne bude vracalo kredit ni pod razno. Ovako kako guramo je odlicno za sada. Po meni je jedini ispravan nacin da se da pomocni teren za stadion da nam neko napravi ili tako nesto kompezacija.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 maj 2013, 16:32

AsharaK je napisao/la:Daj ba zašto je ovako rano utakmica :S
Čuj u 17:00 :(
Zanja 3 kola se igraju sve u istom terminu iz dobro poznatih razloga.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 maj 2013, 16:33

Pa subota je , neki ljudi i rade, kako naprimjer da ja stignem iz Gračanice na utakmicu ?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 16 maj 2013, 16:34

Rikardo je napisao/la:Bolje bi bilo da se "milioni" uloze u tim negu u stadion. Bolje sastaviti dobar tim, pojacanja, bas igarci da nam budu extra. Olaksamo sebi posao u ligi, laskse je osvojimo a onda i nesto (pokusati) napraviti i u europi.
Bez uvrede ali ovo sto si napisao zaista nema logike, sta ako ti ta ekipa ne bude dovoljno jaka za neki iskorak ili uspjeh u evropi? Oni odose duzan si im brdo para a opet nemas nikakvu ekipu i hajd sad ponovo iz pocetka, a nemas ni tribine nove. Ma kakvo ulaganje u ekipu to zaboravi, zasto od sljedece sezone ulaznice ne bude recimo 2 km skuplja i to ide za rate kredita a od ovih ostalih para normalno funkcionisemo ka i do sad.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 maj 2013, 16:38

Evo ovaj pise sto je tekma u 17, a zna se da su zadnja kola u istom terminu... Ovaj pise da dignemo kredit, a nemamo para za plate uposlenicima, nemamo da vratimo Hadzicu 35.000 KM, nemamo ČIST RAČUN (bez dugova prema drzavi) da bi mogli dici kredit, ovaj pise da se ugrade kamere i kaznjavaju navijaci, pa da se nadje rupa u zakonu, kojeg nema... Ne mozes kazniti covjeka na cesti kad PR'NE jer nema zakona koji kaznjava naprdjivanje na cesti... Isto tako nema ni zakona koji ce kazniti zestoko sranje po forumu, a ja bih volio da ima neka rupa u zakonu pa da se kazne po 1000 KM svi koji se stalno nesto zale i kukaju... Stadion ce doci na svoje, navijaci ce doci na svoje, prvo da postanemo neko i nesto u ovoj ligi, da se prosetamo kroz nju kao i Dinamo ili Maribor, da dovodimo sve najbolje BH igrace, da se svi jagme za nas, a mi samo da biramo, da se napravi kamp, da steknemo renome u Evropi, da budemo nosioci u Evropi pa da namaknemo par miliona od ucesca, sponzorstva, tv prava, prodaje igraca i sl. pa cemo onda praviti stadion... SABURA MALO, a u subotu svi na utakmicu ! Ko ne moze, eto mu prenos i nek navija, nece ga niko istuci ako ne moze doci...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 16 maj 2013, 16:40

zar ce biti prenos ?
Željeznicar za život cijeli !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.