Bio sam na utakmici i bacit cu mali komentar. Za mene nimalo obecavajuca igra. Gubili smo citavu utakmicu, a onda uz par dobrih odbrana Blazevica stigli i prestigli crnogorce. Igra taktički nije losa i Markovic je to odlicno zamislio i bas se vidi da se uigrava s ciljem. Brza igra, tranzicija iz odbrane u napad djeluje fino, medjutim mi nemamo dovoljan kvalitet i dovoljno kompetentne igrače da podrze tu igru. Kad spomenem izraz "tehnicke greske", najezim se i ne mogu da vjerujem da jedna reprezentacija ima toliko bacenih lopti u aut, u bunar, da ispadaju, gadjaju u noge i slicno.
Buric i Blazevic - Po meni su golmani na visini zadatka, Buric je odlicno otvorio utakmicu, Blazevic odlicno zatvorio i donio preokret (po meni)
Ovcina - nula bodova
Zulfic - nula bodova
Becic - Nesto je malo i odradio, par kontri istrcao, ali nista previse vrijedno pomena
Prce -

Fantasticni golovi, penali, asistencije, blokovi u odbrani, vise nego solidna odbrana od onog sto sam ocekivao. Najbolji igrac trenutno
Karacic - Za mene vec duze vremena nedefinisan igrac. Ima mi kretnje beka sutera, a srednji je bek. Odradio je dosta posla, ali nekako mi to nije to sto bih volio gledati na sredini (naravno svako svoje misljenje ima)
Savic - Boze sacuvaj...
Panic - Najbolja utakmica od kad ga ja pratim. Odbrana standardni beton, u napadu je jak ko stijena, zabija, probija, razbija, dijeli lopte. Dade po par golova s obje ruke, sto niko ne ocekuje, pa ono i vrijedi imati u ekipi. U formi je jednoj finoj i nadam se da ce koristit
Tarabochia - Moze se reci da je odigrao nesto, koristio je lijepe promjene pravca i spustao na pivotu. Izvukao 2 sedmerca, cini mi se. Neka prolazna ocjena.
Terzic - svaka rijec suvisna, veliki profesionalac, u neka doba je i 2 igraca cuvao, trecem faul na ruku pravio. Odbrana fenomenalna. U napadu mu zamjerim sto nece da je osuta i rastereti Prcu, Panica, Tarabochiu (u ovoj utakmici) , nego do centra ispepa, eventualno u faul i na izmjenu. Pritom ima cist prolaz ili "napad u leđa" , medjutim stane. Jedina zamjerka na njegovu igru, ali ako se koristi kao specijalista u odbrani onda je ok.
Peric - Za onog momka se samo nadam da ce iduci selektor mu dati pravu priliku. Usao 10 minuta , dao je najmanje 4 asistencije (zapamtio sam ih jer su fantasticne) , zabio penal ili dva te ubrzao igru. Inace budem na treninzima rep. BiH , po meni momak koji je u treningu i koji je definitivno kondiciono najspremniji tamo.
Milas - Vratite se na Kostu Savica
Vranjes i Buric - Na visini zadatka, vise mi povjerenja ulijeva Vranjes. Desilo se par cistih lopti da Buricu ispadne, medjutim i on je jako fin posao uradio i mislim da su spremni za Svedsku.
To je odprilike 15 igrača koji i idu za Svedsku + Malinovic koji odmara rame i nije igrao veceras. Radio je sa strane neke vjezbice, malo s gumom, doktor bio s njim masirao itd.