Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rodjenisa
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la rodjenisa » 01 sep 2014, 19:41

hilmo je napisao/la:Izgleda da je najveći problem kod navijača drugih timova što su sliku o Sarajevu stekli na osnovu pisanja nekih likova, koji se evo ne javljaju od sinoć, znaju oni ko su i vjerovatno će sad osuti drvlje i kamenje na mene.

Mi imamo dosta kvelitetnu ekipu sa većim brojem igrača slične kvalitete, nema tu nekog velemajstora, jer velemajstor ima konstantu u igrama a ne oscilacije.
Što se tiče odnosa kvaliteta sa ostalim klubovima sve je to tu negdje, ali i ako si kvalitetetniji od ostalih ne znači da ćeš biti šampion.
Mi smo na početku igrali dopadljivo i napravili neke fine rezultate, ali je umor stigao ključne igrače i zato su igre sada takve kakve jesu. Umor može opravdati lošu igru pojedinca ali ne može opravdati stručni štab, jer nije vršio rotacije u utakmicama u kojima je trebao.
Ja sam svoje misljenje izgradio na osnovu igre FKS koja je zaizta plijenila lijepim i ofanzivnim stilom.Inace sam jedan od starijih koji se jako dobro sjeca utakmica ljepotica i fudbalskih velicina koji su igrali na ovim prostorima.Samim tim obozavam napadacki fudbal,mozda zvuci glupo al volim vidjeti velemajstorski potez ponekad nego sam rezultat.Nazalost postala je prava rijetkost na nasim terenima vidjeti dobar potez ili gol kakav si nekad redovno gledo kad igra Pape,Mesa,Baka itd.Istina je da su se pojedini forumasi ponasali prepotentno ali i medju njima ima razlike,tako da imas grupu onih hinja koji jako malo znaju ali eto da lupaju i imas grupu jakih forumasa koji dobro vladaju situacijom u klubu ali istovremeno zele iz sebe izbaciti frustracije koje su se godinama kupile u njima zbog prevelikih ocekivanja.Posteno je navijati i voliti svoj klub ali pritom se nesmije zaboraviti na lijepo ponasanje i postovanje drugih.
EDIT Zamalo zaboravih spomenuti i pofin broj vrlo korektnih i objektivnih ljudi sa ovog foruma koji uticu na stvaranje normalne diskusije medju svim forumasima.Za njih poseban pozdrav
Zadnja izmjena: rodjenisa, dana/u 01 sep 2014, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 19:50

Nakon ove reprezentativne pauze, odnosno nakon dva, tri kola iza nje može se suditi da li je Sarajevo toliko dobro ili ne. Sada se samo može reći da su igrački vjerovatno najjači u cijeloj ligi, po igri isto tako. Moje mišljenje je da ih je stigao umor i da su zato kiksali, ali bez obzira na sve sumnjam da će se prošetati ligom kako dio njihovih navijača tvrdi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 sep 2014, 19:51

FaraonTM je napisao/la:Nakon ove reprezentativne pauze, odnosno nakon dva, tri kola iza nje može se suditi da li je Sarajevo toliko dobro ili ne. Sada se samo može reći da su igrački vjerovatno najjači u cijeloj ligi, po igri isto tako. Moje mišljenje je da ih je stigao umor i da su zato kiksali, ali bez obzira na sve sumnjam da će se prošetati ligom kako dio njihovih navijača tvrdi.
Sinoc sam rekao, daj Boze da mi u punom sprintu prvi prodjemo kroz cilj a kamoli setnjom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 sep 2014, 19:56

Evo uzet ćemo primjer Veleža, ja zaista mislim da imaju solidnu ekipu igraju dosta dobro, ali još će se mnogo morati preznojiti za Evropu. Mene su impresionirali na Koševu, jesu imali sreće, ali su se i dosta znalački branili, nije to ono samo ispucavanje lopte nego zadrži i izbori prekršaj.
Gledao sam ih u Zenici, nisu bili na niovu ali su opet na momente igrali lijepo.

@avlami97
Ne bih ja isključio ni Željezničar, jer vi imate ono nešto što vam je Amar usadio a to je pobjednički mentalitet, koliko ste utakmica dobili a bili ste u podređenom položaju na terenu. Ne može to svako, dok mi npr gubimo utakmice ili bodove u utakmicama u kojima smo znatno bolji protivnik.

Uglavnom, naša liga je nepredvidiva i meni je baš zato interesantna ..

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 sep 2014, 20:10

hilmo je napisao/la:Evo uzet ćemo primjer Veleža, ja zaista mislim da imaju solidnu ekipu igraju dosta dobro, ali još će se mnogo morati preznojiti za Evropu. Mene su impresionirali na Koševu, jesu imali sreće, ali su se i dosta znalački branili, nije to ono samo ispucavanje lopte nego zadrži i izbori prekršaj.
Gledao sam ih u Zenici, nisu bili na niovu ali su opet na momente igrali lijepo.

@avlami97
Ne bih ja isključio ni Željezničar, jer vi imate ono nešto što vam je Amar usadio a to je pobjednički mentalitet, koliko ste utakmica dobili a bili ste u podređenom položaju na terenu. Ne može to svako, dok mi npr gubimo utakmice ili bodove u utakmicama u kojima smo znatno bolji protivnik.

Hilmo budi siguran da ce vam Rođeni dosta olaksat posao na proljece jer svi pretendenti za titulu dolaze kod nas. Mozda olaksamo i Sirokom dobijanjem vas npr ali opet cvrsto stojim da uzimate titulu bez obzira na par losih rezultata. Yebote i Everton bi kiksao protiv Travnika da je odigrao 26 utakmica za mjesec ipo
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 sep 2014, 20:12

Sarajevo igrački nije ništa jače od Širokog.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 sep 2014, 20:16

Virtu4l je napisao/la:Sarajevo igrački nije ništa jače od Širokog.
Tu su negdje za nijansu Sarajevo kvalitetnije samo je problem Sirokog sto ce popusit u Zvorniku Bjeljini i na ovim slabijim protivnicima. Tu oni svake godine gube prvenstvo. Da je liga 10 bili bi sampioni zadnjih 5 godina
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2014, 20:22

Pa ne bi rekao siroki se pojaca konkretnim igracem a ne nekom navikanom ublehom. Znali su biti i jaci od zelje pa mi uzmemo. Ali pitari su nesto drugo ne znaju ni formu tempirati a ne uzet prvenstvo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 01 sep 2014, 20:38

Uzmete zato sto uzimate ove ''bezvezne'' utakmice gdje se i osvajaju prvenstva, dok mi tu gubimo, a od ovih velikih, jacih timova ne vidim da itko ima bolji medjusobni omjer sa nama, tu smo neprevazidjeni.
No, bit ce sta bude na kraju, nama fali jos kvalitetan napadac i realni smo pretendenti za titulu uz ostale.

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 01 sep 2014, 20:58

Sad ni formu tempirat neznamo, ccccc, e majko moja sta sve od njih procitat neces
since 1973

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 sep 2014, 21:12

RezervniGolman je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Evo uzet ćemo primjer Veleža, ja zaista mislim da imaju solidnu ekipu igraju dosta dobro, ali još će se mnogo morati preznojiti za Evropu. Mene su impresionirali na Koševu, jesu imali sreće, ali su se i dosta znalački branili, nije to ono samo ispucavanje lopte nego zadrži i izbori prekršaj.

@avlami97

Hilmo budi siguran da ce vam Rođeni dosta olaksat posao na proljece jer svi pretendenti za titulu dolaze kod nas. Mozda olaksamo i Sirokom dobijanjem vas npr ali opet cvrsto stojim da uzimate titulu bez obzira na par losih rezultata. Yebote i Everton bi kiksao protiv Travnika da je odigrao 26 utakmica za mjesec ipo
Biće opet priče o prodaji bodova :rol: :rol:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 01 sep 2014, 21:27

Ja imam utisak da Siroki zeli da bi bio prvak 10 godina zaredom,vjerovatno je to moje misljenje ali opet sponzor je dugo kladionica WWIN pa dodje neki mali klub kvota 1.2 a ono zavrsi x.Nemaju pritisak velike armije navijaca,ne traze se trofeji kao u velikim sredinama....

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 01 sep 2014, 21:39

Papalukas je napisao/la:Ja imam utisak da Siroki zeli da bi bio prvak 10 godina zaredom,vjerovatno je to moje misljenje ali opet sponzor je dugo kladionica WWIN pa dodje neki mali klub kvota 1.2 a ono zavrsi x.Nemaju pritisak velike armije navijaca,ne traze se trofeji kao u velikim sredinama....
ima ti ta mjesta, slicno je i sa Olimpikom, nema pritiska javnosti
jednom pitar-uvijek supak

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 01 sep 2014, 21:40

mentalitet87 je napisao/la:
Papalukas je napisao/la:Ja imam utisak da Siroki zeli da bi bio prvak 10 godina zaredom,vjerovatno je to moje misljenje ali opet sponzor je dugo kladionica WWIN pa dodje neki mali klub kvota 1.2 a ono zavrsi x.Nemaju pritisak velike armije navijaca,ne traze se trofeji kao u velikim sredinama....
ima ti ta mjesta, slicno je i sa Olimpikom, nema pritiska javnosti
samo je razlika da siroki moze i umije biti prvak a olimpik koliko god se trudio, nece ni za 100 godina. ne zaboravi da siroki od 2002. do danas neprestano igra evropu (osim sezone 2003/04)...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 01 sep 2014, 21:43

Najveći problem Širokog su male utakmice. Tu redovnu gubimo bodove za prvaka. Mada imam osjećaj da se ove godine i to malo promijenilo. Politika Širokog je jasna. Mi želimo trofej prvaka!! Ali, ne pod svaku cijenu. Prije će uprava dići kredit i napraviti kamp „Musa-Karačić“, nego novac potrošiti na igračka pojačanja. U raspodijeli financija im nema ravnih u BiH. Sarajevo, koje se trenutno, smatra financijski najmoćnijim klubom ne moze stati u isti nivo sa Širokim, trenutno, igrački da, infrastrukturno ne. Čak će im trebati koja godina da srede financije na razinu Širokog. Tu se razlikujemo od ostalih. Ove godine je kamp otplaćen, ide se na natkrivanje sjeverne tribine. Ako iskoči neko pojačanje, neka klasa koja će stvarno pojačati Široki, uprava će dovesti takvog igrača. Prvak , nije pod moranje, ali Europa jeste.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 21:45

Ma ne mogu se porediti Široki i Olimpik. Široki bar ima neku publiku, Olimpik nema ama baš ništa. I po hiljaditi put Širokog gura svaki privrednik iz tog grada ma mogu slobodno reći i kantona, dok Olimpik ima konkurenciju u Želji i Sarajevu, mada ni nama ni pitarima privrednici ne daju ništa.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 01 sep 2014, 21:48

samo je razlika da siroki moze i umije biti prvak a olimpik koliko god se trudio, nece ni za 100 godina. ne zaboravi da siroki od 2002. do danas neprestano igra evropu (osim sezone 2003/04)...
Slazem se u potpunosti i mislim da je cilj svake godine odigrati tu evropu,pratim Bh ligu od pocetka i svake godine kad je Siroki gostovao u BL djelovali su kao ubjedljivo najjaca ekipa u ligi,jedino mi je one godine Leotar izgledao mocnije kad su i bili prvaci al eto nisu se nesto naosvajali titula,zato sam misljenja da je jedini razlog kladionica.....

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 01 sep 2014, 22:28

FaraonTM je napisao/la:Ma ne mogu se porediti Široki i Olimpik. Široki bar ima neku publiku, Olimpik nema ama baš ništa. I po hiljaditi put Širokog gura svaki privrednik iz tog grada ma mogu slobodno reći i kantona, dok Olimpik ima konkurenciju u Želji i Sarajevu, mada ni nama ni pitarima privrednici ne daju ništa.
Olimpic po gledanosti je sedmi u PL.Ukupan prihod kod svih klubova je zanemarljiv od prodaje karata i ne cine ni 10 posto od ukupnog budjeta.Gledanost se povecava i na Otoci a kada se odluci formiranje neke navijacke grupe to ce se i uraditi.Nas sef je to davno shvatio i pobjegao od suplje i okrenuo se sto donosi prihode.Sada smo klub koji ima vece prihode od dugova i daleko smo pri vrhu ne BH nego i sire kada je u pitanju finansijska situacija.Sto je najvaznije nema pritiska niti ga zelimo nego radimo i stvaramo bez pomoci politike,privrednika i dr. vec opstajemo samo sposobnoscu jednog covjeka.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 22:34

lupus je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma ne mogu se porediti Široki i Olimpik. Široki bar ima neku publiku, Olimpik nema ama baš ništa. I po hiljaditi put Širokog gura svaki privrednik iz tog grada ma mogu slobodno reći i kantona, dok Olimpik ima konkurenciju u Želji i Sarajevu, mada ni nama ni pitarima privrednici ne daju ništa.
Olimpic po gledanosti je sedmi u PL.Ukupan prihod kod svih klubova je zanemarljiv od prodaje karata i ne cine ni 10 posto od ukupnog budjeta.Gledanost se povecava i na Otoci a kada se odluci formiranje neke navijacke grupe to ce se i uraditi.Nas sef je to davno shvatio i pobjegao od suplje i okrenuo se sto donosi prihode.Sada smo klub koji ima vece prihode od dugova i daleko smo pri vrhu ne BH nego i sire kada je u pitanju finansijska situacija.Sto je najvaznije nema pritiska niti ga zelimo nego radimo i stvaramo bez pomoci politike,privrednika i dr. vec opstajemo samo sposobnoscu jednog covjeka.
Nećete vi nikada ništa osvojiti bez navijača, a navijače nikada nećete imati, može ih samo Nijaz napraviti i finansirati al' u to iskreno sumnjam.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 01 sep 2014, 22:41

Nijaza ne interesuje praviti milionske gubitke sa titulama nego napraviti lijepi ambijent u kome ce uzivati prije svega on a i zaposleni.Ponavljam da nakon kampa u Hadjicima,klub bez duga,sa igrackim kadrom koji je sada njegova zarada ti vidi ko je lud a ko pametan.Ako bude htio uci ce u evropu ali sam misljenja da je prioritet promocija i prodaja igraca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []