To je poražavajuće, a realno imamo kvalitet da se borimo za drugo mjesto.Rusilac je napisao/la:Grupa je teska ali to se znlo odranije,nemoguce je dobiti laku grupu.
Citao sam prvu reakciju selektora u kojoj se on unaprijed predaje,odmah trazi alibi i opravdanja i porucuje nam da se ne nadamo nicemu.
Trenera koji se unaprijed predaje treba odmah otpustiti ali ko ce to uraditi kad su oni koji su ga izabrali isti kao i on.
Kako sam pisao ranije,mlada reprezentacija ce ostati ono sto je i do sada bila,poligon za vlastiti biznis pojedinaca.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Porazavajuce druze nego sta.A imamo tako dobrih i perspektivnih mladih igraca da svijetla obraza napadnemo jedno od prva dva mjesta.FaraonTM je napisao/la:To je poražavajuće, a realno imamo kvalitet da se borimo za drugo mjesto.Rusilac je napisao/la:Grupa je teska ali to se znlo odranije,nemoguce je dobiti laku grupu.
Citao sam prvu reakciju selektora u kojoj se on unaprijed predaje,odmah trazi alibi i opravdanja i porucuje nam da se ne nadamo nicemu.
Trenera koji se unaprijed predaje treba odmah otpustiti ali ko ce to uraditi kad su oni koji su ga izabrali isti kao i on.
Kako sam pisao ranije,mlada reprezentacija ce ostati ono sto je i do sada bila,poligon za vlastiti biznis pojedinaca.
Po meni,osnovna greska koja se i ovdje pravi je sto se ne postavi jasan cilj.U ovom slucaju jedno od prva dva mjesta,ako ne ostvaris,letis,ako mislis da ne mozes pa nemoj brate prihvatati,tako jednostavno.
A ne,on unaprijed zna da je siguran kakav god rezultat napravi.
Ovoj drzavi je prijeko potreban institut odgovornosti u svim sferama zivota pa i u sportu.Imas rezultat-ostajes,nemas li-letis.
uz dobar skauting igraca,kao i skautiranje protivnika mozemo biti medju prve dvije ekipe . Ako bi kojim slucajem dobili prvu utakmicu u norveskoj sto i nije ne moguce, kao i da dobijemo kazahstan, onda bi nam se dosta i otvorilo i opucala bi nas euforija 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Upravu si, ali šta ćeš kakva država takav i sport. Tek kad vidiš ovakve stvari počneš cijeniti ove naše reprezentacije (i reprezentativce naravno) i kakav oni uspjeh naprave samim plasmanom na neko veliko takmičenje...Rusilac je napisao/la:Porazavajuce druze nego sta.A imamo tako dobrih i perspektivnih mladih igraca da svijetla obraza napadnemo jedno od prva dva mjesta.FaraonTM je napisao/la:To je poražavajuće, a realno imamo kvalitet da se borimo za drugo mjesto.Rusilac je napisao/la:Grupa je teska ali to se znlo odranije,nemoguce je dobiti laku grupu.
Po meni,osnovna greska koja se i ovdje pravi je sto se ne postavi jasan cilj.U ovom slucaju jedno od prva dva mjesta,ako ne ostvaris,letis,ako mislis da ne mozes pa nemoj brate prihvatati,tako jednostavno.
Ovoj drzavi je prijeko potreban institut odgovornosti u svim sferama zivota pa i u sportu.Imas rezultat-ostajes,nemas li-letis.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
SjeverniVjetar
S obzirom da se uglavnom slazemo, volio bih da mi navedes koji su to igraci U21 s kojima mozemo da napadamo prva dava mjesta, fakat ih ne vidim ?Rusilac je napisao/la: Porazavajuce druze nego sta.A imamo tako dobrih i perspektivnih mladih igraca da svijetla obraza napadnemo jedno od prva dva mjesta.
Ja licno razmisljam o ovima:
Haris Duljevic, Samir Radovac, Riad Bajic, Amer Gojak, Andrej Modic, Aleksandar Subic, Daniel Graovac, Zvonimir Kozulj, Kerim Memija, Alem Merajic, Josip Corluka, Miljan Govedarica, Haris Hajradinovic, Raif Husic, Armin Cerimagic(?), Edin Sehic, Renato Gojkovic, Armin Hodzic, Jozo Spikic, Edin Bahtic(?), Ismar Hairlahovic
Cerimagic i Bahtic ne znam dali su i dalje dobri, Spikic ne znam dali je izabrao drugu repku ili ne.
Za prvog golmana Raif Husic
Za ostala dva golmana su kandidati:
Adin Husic, Emir Plakalo, Kenan Piric, Vedran Kjosevski
Haris Duljevic, Samir Radovac, Riad Bajic, Amer Gojak, Andrej Modic, Aleksandar Subic, Daniel Graovac, Zvonimir Kozulj, Kerim Memija, Alem Merajic, Josip Corluka, Miljan Govedarica, Haris Hajradinovic, Raif Husic, Armin Cerimagic(?), Edin Sehic, Renato Gojkovic, Armin Hodzic, Jozo Spikic, Edin Bahtic(?), Ismar Hairlahovic
Cerimagic i Bahtic ne znam dali su i dalje dobri, Spikic ne znam dali je izabrao drugu repku ili ne.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
@Mokroguz
Ove kvalifikacije mogu samo igrati igraci rodjeni 1994 ili kasnije. Nekoliko od igraca na tvome spisku nemaju pravo nastupanja vise za U21-selekciju.
* * *
Sto se tice nasih mladi zmajeva situacija je jasna. Mi smo veliki autsajderi u ovoj grupi sa minimalnim sansima, no to ne znaci da se odma treba predati a la bosanski/balkanski mentalitet. Osim Engleske mislim da ce bitka za drugu poziciju biti sasvim otvorena. A cak ni engleze ne vidim kao ogromne favorite jer ne pruzaju inace bas vrle rezultate u mladjim selekcijama a mnogi od igraca koji su nastupali u proslim kvalifikacijama nemaju vise pravo nastupati.
Podjimo redom od nas. Mislim da imamo sasvim solidnu sansu da napravimo uz veliko zalaganje dobar rezultat u ovoj grupi, medjutim ima tu neki stvari koji se moraju poklopiti i bez nekoliko "stranaca" mi nazalost necemo se moci boriti za prva dva mjesta, jer sirina nije na nekom zavidnom nivou. Prvenstveno mislim na cetvoricu igraca koji se inace vrte po nasim medijama, a to su Raif Husic, Stefan Simic, Deni Milosevic i Nikola Jelisic. Nazalost, mislim da cemo samo Denia vidjeti u U21 repci u skorijoj buducnosti, ali eto nadam se da se varam.
* * *
Nadam se da Savez radi nesto kad je u pitanju Husic pogotovo (pa i Simic) jer iskreno treba nam golman. Piric evo vec dvije godine ne brani nigdje, kofol Gent pa Sloboda, nesto Sarajevo... Vasilj nazalost ima vrlo lose iskustvo od igranja u U21 proslog ciklusa. Kjosevskog ocekujem kao prvog golmana u Zelji iduce sezone, ono malo sto je branio do sada u ligi je za svaku pohvalu. Ako Husic ne bude dobio zeleno svijetlo za nastup za BiH nadam se da ce Vedran dobiti priliku medju stativama.
Odbrana...Ovo ce biti nazalost ogromna rak rana ove generacije...Neznam gdje da pocnem jer iskreno nema tu nekog veceg kvaliteta, iskljucivo mislim na poziciju stopera. Barem sto se tice igraca rodjeni 1994. Spikica naprimjer nema na mapi posle povrede a obecavao je puno. Sasvim druga situacija kad su u pitanju bocni igraci. Kerim Memija, Adis Omerbasic, Alem Merajic pa i Haris Hajradinovic moze igrati beka. Od stopera nadam se da ce barem tu Marko Mihojevic i Adnan Corovic biti od igraca 1996 godista. Zakljucak, Stefan Simic nam je prijeko potreban...
Sasvim druga situacija kad je u pitanju vezni red. Bez ikakve sumnje nasa najveca snaga i ako uspijemo pobijediti sredinu u kvalifikacijama imacemo vrlo izgledne sanse da poremetimo planove nasih protovnika. Spomenuci neke od igraca; Andrej Modic, Samir Radovac, Amer Gojak, Josip Corluka, Damir Sadikovic, Haris Hajradinovic, Cazim Suljic, Nemanja Andjusic... Uz naprimjer jos Denia Milosevica i Nikole Jelisica, bice to vrlo dobra veza.
Kad je napad u pitanju najvise tereta na svojim ramenima ce imati Armin Hodzic i iskreno od njega ocekujem dosta, kao i mnogi ostali. Tu je i Riad Bajic koji je odlicno zamjenio Aru u spicu Zelje. Iz U19 ocekujem sa vremenom Luku Juricica iz Sirokog, Anela Hajrica iz Maribora, Amara Burovica iz Sarajeva kao primjer.
Vrijeme ce pokazati sve. Igraj Bosno, nedaj se! Igraj svi smo uz tebe!

Ove kvalifikacije mogu samo igrati igraci rodjeni 1994 ili kasnije. Nekoliko od igraca na tvome spisku nemaju pravo nastupanja vise za U21-selekciju.
* * *
Sto se tice nasih mladi zmajeva situacija je jasna. Mi smo veliki autsajderi u ovoj grupi sa minimalnim sansima, no to ne znaci da se odma treba predati a la bosanski/balkanski mentalitet. Osim Engleske mislim da ce bitka za drugu poziciju biti sasvim otvorena. A cak ni engleze ne vidim kao ogromne favorite jer ne pruzaju inace bas vrle rezultate u mladjim selekcijama a mnogi od igraca koji su nastupali u proslim kvalifikacijama nemaju vise pravo nastupati.
Podjimo redom od nas. Mislim da imamo sasvim solidnu sansu da napravimo uz veliko zalaganje dobar rezultat u ovoj grupi, medjutim ima tu neki stvari koji se moraju poklopiti i bez nekoliko "stranaca" mi nazalost necemo se moci boriti za prva dva mjesta, jer sirina nije na nekom zavidnom nivou. Prvenstveno mislim na cetvoricu igraca koji se inace vrte po nasim medijama, a to su Raif Husic, Stefan Simic, Deni Milosevic i Nikola Jelisic. Nazalost, mislim da cemo samo Denia vidjeti u U21 repci u skorijoj buducnosti, ali eto nadam se da se varam.
* * *
Nadam se da Savez radi nesto kad je u pitanju Husic pogotovo (pa i Simic) jer iskreno treba nam golman. Piric evo vec dvije godine ne brani nigdje, kofol Gent pa Sloboda, nesto Sarajevo... Vasilj nazalost ima vrlo lose iskustvo od igranja u U21 proslog ciklusa. Kjosevskog ocekujem kao prvog golmana u Zelji iduce sezone, ono malo sto je branio do sada u ligi je za svaku pohvalu. Ako Husic ne bude dobio zeleno svijetlo za nastup za BiH nadam se da ce Vedran dobiti priliku medju stativama.
Odbrana...Ovo ce biti nazalost ogromna rak rana ove generacije...Neznam gdje da pocnem jer iskreno nema tu nekog veceg kvaliteta, iskljucivo mislim na poziciju stopera. Barem sto se tice igraca rodjeni 1994. Spikica naprimjer nema na mapi posle povrede a obecavao je puno. Sasvim druga situacija kad su u pitanju bocni igraci. Kerim Memija, Adis Omerbasic, Alem Merajic pa i Haris Hajradinovic moze igrati beka. Od stopera nadam se da ce barem tu Marko Mihojevic i Adnan Corovic biti od igraca 1996 godista. Zakljucak, Stefan Simic nam je prijeko potreban...
Sasvim druga situacija kad je u pitanju vezni red. Bez ikakve sumnje nasa najveca snaga i ako uspijemo pobijediti sredinu u kvalifikacijama imacemo vrlo izgledne sanse da poremetimo planove nasih protovnika. Spomenuci neke od igraca; Andrej Modic, Samir Radovac, Amer Gojak, Josip Corluka, Damir Sadikovic, Haris Hajradinovic, Cazim Suljic, Nemanja Andjusic... Uz naprimjer jos Denia Milosevica i Nikole Jelisica, bice to vrlo dobra veza.
Kad je napad u pitanju najvise tereta na svojim ramenima ce imati Armin Hodzic i iskreno od njega ocekujem dosta, kao i mnogi ostali. Tu je i Riad Bajic koji je odlicno zamjenio Aru u spicu Zelje. Iz U19 ocekujem sa vremenom Luku Juricica iz Sirokog, Anela Hajrica iz Maribora, Amara Burovica iz Sarajeva kao primjer.
Vrijeme ce pokazati sve. Igraj Bosno, nedaj se! Igraj svi smo uz tebe!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
amo da se ne provaljuju ko s Jgodicem muka gleatDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ambicije su kod nas velike kao i uvjek ali za godinu dana ce biti kao i svake godine kad se budemo borili za 4 mjesto sa Kazakstanom i 90% budu yebali Nestorovicu sve po spisku.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Ma ja, a prije Jagodica smo bas bili sila.zgembo89 je napisao/la:amo da se ne provaljuju ko s Jgodicem muka gleatDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ambicije su kod nas velike kao i uvjek ali za godinu dana ce biti kao i svake godine kad se budemo borili za 4 mjesto sa Kazakstanom i 90% budu yebali Nestorovicu sve po spisku.
http://www.transfermarkt.de/stefan-simi ... ler/198613" onclick="window.open(this.href);return false;Mokroguz je napisao/la:Ja licno razmisljam o ovima:
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com
Dodajmo i njega onda i ostale koji igraju u vecim klubovima naravno.
@sajo10 znas li za Mirzu Halvadzica? Prosao upravo omladinski pogon Malmö-a
[youtube][/youtube]
@sajo10 znas li za Mirzu Halvadzica? Prosao upravo omladinski pogon Malmö-a
[youtube][/youtube]
S E M P E R - V I R I D I S
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Mislis sa Ibrom Zukanovicem, generacija Ibisevic, Vrsajevic, Salihovic, Pandza doigravanje protiv Ceske, to je najveci uspjehDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ma ja, a prije Jagodica smo bas bili sila.zgembo89 je napisao/la:amo da se ne provaljuju ko s Jgodicem muka gleatDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ambicije su kod nas velike kao i uvjek ali za godinu dana ce biti kao i svake godine kad se budemo borili za 4 mjesto sa Kazakstanom i 90% budu yebali Nestorovicu sve po spisku.Cudo je bilo kad nismo zadnji ili predzadnji u grupi zavrsili. A sa Jagodicem na predproslim kvalifikacijama (za Euro 2013) dozivili najveci uspjeh sa u21 repkom u historiji.
Limvo Likce
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
@bagra
Dobro o tome se i da raspravljati, za mene je 2013 bio malo bolji ucinak, ali eto i 2007 je isto jako dobar, mislim te dvije godine su jedini uspjehi od kad igramo. Jedan od tih bio bas sa Vladom Jagodicem, kojem su ovdije sve pljuvali, i sa kojim smo se "provaljivali".
Dobro o tome se i da raspravljati, za mene je 2013 bio malo bolji ucinak, ali eto i 2007 je isto jako dobar, mislim te dvije godine su jedini uspjehi od kad igramo. Jedan od tih bio bas sa Vladom Jagodicem, kojem su ovdije sve pljuvali, i sa kojim smo se "provaljivali".
Jedini koji su napravili uspjeh i selektirali igrace su Ibro Zukanovic i Vlado Jagodic, u vrijeme Zukanovica tu su bili Dzeko, Stilic, Buric, Vrsajevic, Ibisevic, Salihovic, Pandza, dok u vrijeme Jagodica Visca, Zahirovic, Stevanovic, Besic, Kvesic, Cimirot, Đurić,DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:@bagra![]()
Limvo Likce
-
SjeverniVjetar
Mi realno nemamo U21 ekipu koja moze konkurisati za prva dva mjesta, ali to ne daje pravo selektorima da polazu oruzje i daju defetisticke izjave.
Nazalost kod nas , u mladjim selekcijama, selektori nemaju nikakvu odgovornost ni plan koji trebaju ispuniti, kada ga izaberu, siguran je barem dva ciklusa, ne mora imati nikakve rezultate.
Nazalost kod nas , u mladjim selekcijama, selektori nemaju nikakvu odgovornost ni plan koji trebaju ispuniti, kada ga izaberu, siguran je barem dva ciklusa, ne mora imati nikakve rezultate.
-
SjeverniVjetar
Bio je kod Zukanovica i Ibricic, to je bila najjaca selekcija i najuspjesnija, ova Jagodiceva nije bila losa, ali nije uspjela da izbori baraz, iako su Svabe dosle i igrale sa pola snage, ako cemo pravo.bagra je napisao/la:Jedini koji su napravili uspjeh i selektirali igrace su Ibro Zukanovic i Vlado Jagodic, u vrijeme Zukanovica tu su bili Dzeko, Stilic, Buric, Vrsajevic, Ibisevic, Salihovic, Pandza, dok u vrijeme Jagodica Visca, Zahirovic, Stevanovic, Besic, Kvesic, Cimirot, Đurić,DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:@bagra![]()
Nego u ovoj sada generaciji, cini mi se , da od igraca iz inostranstva na seniorskom nivou, imamo samo Hajradinovica i Hodzica i Gojaka, ako se nametnu u Dinamu? Od domacih koji odskacu, tu je Radovac...
Neznam ga licno ali znam za njega, i iskren da budem malo sam iznenadjen sa odlukom da napusti Malmö. Jeli to bila njegova iskljuciva zelja jer hoce da igra seniorski fudbal ili nije to neznam. Znam samo da je njegov ugovor bio pred kraju i mozda nisu nasli zajednicki jezik. Sad je u Norrköpingu u glavnom, jednom OK klubu u Svedskoj prvoj lizi. Sjedio je na klupi nekoliko meceva no ove sezone ce sigurno imati sta da pokaze. Ako uspije u tome onda moze biti igrac za buducnost. Ali put je dug i momak je jos vrlo mlad.Mokroguz je napisao/la:Dodajmo i njega onda i ostale koji igraju u vecim klubovima naravno.
@sajo10 znas li za Mirzu Halvadzica? Prosao upravo omladinski pogon Malmö-a![]()
[youtube][/youtube]
Inace moj drug i kolega je uradio jedan intervju sanjim krajem 2013:e godine, pa ako ko hoce da procita ima google translate. Evo i link: http://www.svenskafans.com/europa/ett-p ... 93504.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Kratko receno kad je u pitanju nasa repka kaze da je Sergej Barbarez bio jedan od njegovih idola, kao i Baljic i Bolic ali da je sad najvise impresioniran Pjanicem.
Na pitanje o mogucnosti igranja za BiH u buducnosti kaze da je kao prvo ponosan sto igra za omladinski pogon Svedske jer je to bio jedan od ciljeva kao jos mladji fudbaler i da uzima dan za dan i ne misli trenutno (tad) previse na buducnost.
I za kraj kako bosanski cevapi sa kajmakom ne mogu porediti nisakvom svedskom hranom!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Havariju ima da napravimo u Drammenu 
Nydalen je napisao/la:Havariju ima da napravimo u Drammenu
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
imam rodbinu u Hortenu blizu Dramena,a je li utakmica u Dramenu ??Nydalen je napisao/la:Havariju ima da napravimo u Drammenu