Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Gefufna
Kontakt:

Re: Utakmice i glasanje - sezona 2016/17

Post Postao/la Gefufna » 07 dec 2016, 22:50

Nije bez razloga, Sturaro je u pitanju. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 dec 2016, 22:52

Pipita da skine šest kila bio bi k'o iz logora ;)

Neka se nisu previše istrošili, niko se nije povrijedio, prvi u grupi. Odlično. Dozirati formu za bitke dalje. Ko god je očekivao spektakularnu utakmicu ne poznaje dovoljno ovaj klub. Jasno je da su Lemina i Asa van forme ali moraju igrati nekad i osjetiti teren.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 dec 2016, 23:03

Italia je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:loše-uzasno
asamoah i lemina nisu za juventus, o sturaru je sve receno
Pjanic moze da prekidom rijesi svaki mec... ali svaki
higuain preko zime mora skinuti 5-6 kila minimalno
moramo dovesti veznjaka koji zna dati loptu nekome drugom osim stoperu
Sta je bolan receno covjece ? Sta je receno. Gdje si bio posle Atalante da prodiskutujemo o tom **** Sturaru da ti ukazem na nedostatak materije o kojoj sam ti govorio.

**** livescore navijaci. Dabogda vam se vratio Secco i kompanija pa igrali Samba Juve i redovno zavrsavali 15 bodova ispod prvoplasiranog, a u ligi prvaka dolazili do 1/8 finala i to sam ako imamo slabu grupu. Sline koje su se vratile navijanju 2011 godine. fuj

MOD: Smiri živce više čovječe. Nije ti prvi put da vrijeđaš ljude bez razloga.
ja kad sam gledao juve ti si tutu u rikverc gurao
ovo veceras je uzas i sreca odbijene lopte do higuaina... inace bi bila patnja teska
prije 10 dana nas je u pola sata rastavila prosjecna talijanska ekipa, rastavila nas na proste faktore, jos uvijek je sreca sto ekipe imaju veliki resprekt prema nama ... svako ko nas napadne (lyon, sevilla, milan, inter, genoa) stvori nam velike probleme jer nam je igra uzas... u sevilli nas je samo spasio onaj crveni karton i nista drugo
Sturaro ne zna voditi loptu pravilno a ne da bude ozbiljan fudbaler i ona lopta prema kvadradu dovoljno govori o njegovoj fudbalskoj inteligenciji jos mlatara rukama

Jedino pozitivno eceras je to da igraci nisu se oznojili
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 07 dec 2016, 23:10

Italia je napisao/la:
Sta je bolan receno covjece ? Sta je receno. Gdje si bio posle Atalante da prodiskutujemo o tom **** Sturaru da ti ukazem na nedostatak materije o kojoj sam ti govorio.

**** livescore navijaci. Dabogda vam se vratio Secco i kompanija pa igrali Samba Juve i redovno zavrsavali 15 bodova ispod prvoplasiranog, a u ligi prvaka dolazili do 1/8 finala i to sam ako imamo slabu grupu. Sline koje su se vratile navijanju 2011 godine. fuj

MOD: Smiri živce više čovječe. Nije ti prvi put da vrijeđaš ljude bez razloga.
Tebi nije dobro jarane. Smiri se malo.

ramiral je napisao/la:Pipita da skine šest kila bio bi k'o iz logora ;)

Neka se nisu previše istrošili, niko se nije povrijedio, prvi u grupi. Odlično. Dozirati formu za bitke dalje. Ko god je očekivao spektakularnu utakmicu ne poznaje dovoljno ovaj klub. Jasno je da su Lemina i Asa van forme ali moraju igrati nekad i osjetiti teren.
Ma jok Tigre, samo pravilno, vojnicki da odradi mjesec dana i bio bi ko Kuduz. Pretjerao je, vidi se i po reakcijama, ubacivanjima u prostor, kretnjama izmedju linija... treba se malo srediti.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 dec 2016, 23:22

L'Avvocato je napisao/la: Ma jok Tigre, samo pravilno, vojnicki da odradi mjesec dana i bio bi ko Kuduz. Pretjerao je, vidi se i po reakcijama, ubacivanjima u prostor, kretnjama izmedju linija... treba se malo srediti.
bas sam poslije tekme gledao par snimaka iz napolija, koliko je bio okretniji i brzi, brze jje reagovao na lopte....
kod nas je bar za 30% sporiji
mislim da nije dobro ako navijaci (ali u italiji ) ne kritikuju ovu igru juvea... strah koji su imale ekipe od nas se gradio godinama i to se mora odrzavati... moze nas dobiti jdna genoa ali ne smije sa 3 gola za pola sata
mozemo mi dobiti 2-0 dinamo u torinu ali ne smijes to uraditi sa dva fola iz dvije poluprilike...
ili da imas srece sa crvenim u sevilli pa zavrsis prvi... o tome se radi
samo da pogode na ziimu sa jednim ili dva veznjaka :pray: :pray: :pray: inace su nam realno male sanse sa ovom ekipom i ovim veznim redom gdje jedan hernanes udje i izgleda kao igracina naspram ovih ostalih
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 08 dec 2016, 00:28

Ma dobro ljudi ne treba pretjerivati, nije se nesto posebno ocekivalo veceras da se igra, cisto odradjivanje posla znalo se da dobijamo slabi Dinamo, nek je neke odmorio igrace.
Prvi u grupi i ja sam zadovoljan kako se grupa prosla (uvijek se sjetim Galate i snijega).

Drago mi je sto se Dybala vratio.
1946

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 08 dec 2016, 02:18

Sticajem okolnosti sam gledao Real i čitao vaše komentare te sam imao dojam da nemožemo prići golu Dinama. Nakon odgledane snimke meča može se zaključiti da je ovo bila jedna rutinska pobjeda, sa pola snage i uz odmorene igrače Gigi, Khedira, Chiella, Alex Sandro.

Pored pobjede i prvog mjesta u grupi pozitivan je i povratak Dybale koji je želio odmah da zabije pogodak, neka to uradi u sljedećoj tekmi.

Dalje, Lemina i Asa po meni uopšte nisu odigrali tako kriminalnu utakmicu čak šta više vrlo korektnu...Lemina jeste upropastio par lopti ali isto tako najmanje 6-7 ih je oduzeo, presjekao te distribuirao dalje. Rugani opet strijelac :clap: znao je ovako i u Empoliu dok je bio pogađati.

Ovo je utakmica koja se trebala odraditi sa pobjedom, bez povreda i prevelikog umora. Sve je odrađeno super jedino šteta kartona Evre i Higuaina.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 dec 2016, 08:21

Voli čo'jk masne dolme, sjeckanog bureka, teletine ispod sača i šipovog pekmeza.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 08 dec 2016, 09:09

Prosle godine Bayern, ove godine sigurno neka "losija" ekipa. Tako se to radi..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 08 dec 2016, 09:09

Dybala se vratio sto znaci gledamo ljepsi fudbal ..
Ima Torino da nastrada..
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 dec 2016, 09:20

Max mora biti lud ako planira klupirati Mandzu sada kad se Dybala vratio. Nego nek malca posadi iza dosadasnjeg napadackog dvojca.
Ne samo da je Higuaina usio golovima od kako su njih dvojica na terenu,nego je onako u globalu neuporedivo korisniji,pa lik je spic,krilo,lijevo-desno,zadnji vezni i stoper :lol:
Higuain bi i sinoc zavrsio utakmicu sa ucinkom od jos jednog promasenog zicera da mu lopta nije sama dosla do noge...

DZGZS
Kontakt:

Post Postao/la DZGZS » 08 dec 2016, 10:00

Jah bas mu je lopta dosla slucajno na 16m... nije mu se odbila na 3m pa da je ubaci u prazan gol... ono jucer je bila majstorija skoro iz okreta raslje pogoditi sa 16m, to samo majstori mogu... ono mandzukic ni za 200 zivota nece umijeti uraditi...
I je li slučajno igra juventusa mnogo gora otkako je mandza in, a dybala out.... ne bih rekao... kad je malj u igri ona je mnogo gora jer on nema sekunde fluidnosti... sa truhlom tehnikom on ne moze biti napadac juventusa, jer nema zavrsnicu npr jednog trezegueta koji je skoro 90% sansi iskoristavao iako nije bio tehnicki jak sekunde...

Malj mandzukic prvo ne zna nista lopte i samim time ometa igru... njeno razvijanje... pa je Juventus htio ili ne prinudjen igrati na milion centarsuteva... a kad su tu dybala i debeli vidi se koliko juventus igra ljepse i tecnije.... znaju ljudi kombinovati, a obojica su odlicni sa loptom, pogotovo malac... i igra se dosta vise i po zemlji i kroz sredinu...

Ovako je higuain bio prinudjen igrati nekog poluspica ili secunda puntu da bi koliko toliko neutralisao povredu malog... jer ne dao bog da je to mandzukic sa svojom tehnikom morao... čovjek drvo... kojem je ovo izvjesno zadnja sezona u Juventusu... i dao bog da nikad ovakvi tehnicki maljevi ne zaigraju za Juventus... jer je ono patnja za gledati... covjek maratonas, i zbog njega je morao trpiti 1796× bolji igrac i napadac... i nije onda ni cudo sto nam je igra u ovih mjesec i pol bila za kur.ac.... jer se podredjuje pogresnim igracima...

Sad kad se mali vratio on i debeli ce ciniti strasan tandem kao i na početku sezone kad su i igra i rezultati bili dobri...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 dec 2016, 10:08

Higuain je najpreplaceniji igrac ikad. Juventino sam,al to prvi kazem.
Sta ti gledas i kako,to je do tebe.

DZGZS
Kontakt:

Post Postao/la DZGZS » 08 dec 2016, 10:16

Pogledaj malo igru i vidi koje je najvise opstruise, i ko najvise smeta... ko upropasti najvise dodavanja, akcija itd (kad sturaro nije tu)...
I onda pogledaj kad je drastican pad igre poceo... jer je ono na pocetku sezone cak i licilo na nesto...

Higuain ne vrijedi 90mil, ali u svakom paralelnom univerzu je bolje to dati za njega nego 20mil za mandzukica jer je on igrac koji je u stanju zabiti 30 golova u sezoni ili vise, a mandzukic ne moze ni 10... i to je razlika... i onda igra juventusa trpi jer ovaj od 10 golova igra u samom spicu a ovaj od 30 mora igrati poluspica jer je u stanju nesto i iskreirati... taj drugi ne zna ni pasa uputiti... jer je u igri po zemlji jedan od beskorisnijih igraca u Italiji...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 dec 2016, 10:59

Druze,opet kazem ne znam sta ti gledas,ni cemu tolika antipatija ka Mandzukicu al da je lik apsolutno korisniji od Higuaina,te da je 4-5 puta zabio od kako su zajedno na terenu dok je prvi promasio isto toliko zicera to su cinjenica
Lik je trom,ima 6-7 kg vise nego je imao u Napoliju. Igrao spicu,poluspicu,podjednako los je bio. Da nekome ko ne zna ni jednog ni drugog pokazes tekme i kazes cijene ne bi povjerovao.
Nije normalno najskuplji napadac ikad redovno fula zicere i da ev od kako je dosao nije sam sebi prilike napravio,ne znam u kakvom univerzumu da se nalazi. Primi loptu od Pjanica,i odma je vrati nazad,do Mandza za kog se slazem da jeste drvo uspijeva da imitira krilo pa cak i da probije par puta. 70 mil jeftiniji i par godina stariji. Opet kazem, apsolutno i visestruko korisniji od Higuaina.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 dec 2016, 11:10

Gol Higuaina je plod straha odbrambenih igraca od Pjanica i pravljenja faula u zoni suta, pogotovo oko 16-erca. Pogledajte Leminu, pa frajer stoji u mjestu izmedju 4 igraca i niko ga ne smije napasti malo jace; zasto? - zato sto su dobili instrukcije da ne prave prekrsaje u zoni suta zbog Miretovih slobodnjaka te je samim tim i doslo do one greske kada se lopta odbila do preplacenog napadaca koji je postigao gol.
Mire i kada nije tu tokom akcije uliva itekakav strah u odbrambene igrace tako da bi takvo stanje itekako trebalo iskoristiti te malo vise oko 16-erca kombinovati i pokusavati iznuditi prekrsaj, pa ili ces nesto iskombinovati ili ces loptu izgubiti, a svakako ih kamaru izgube na bezvezan nacin i bezveznim pasovima...pa ili na jedan ili drugi nacin, svejedno je.
Eto malo "humora"...neki ce jesti nesto kada za koji mjesec uvide vaznost Pjanica za Juventus.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 08 dec 2016, 11:39

Nevjerovatno je da pojedini nazivaju čovjeka-malj,panj i to covjeka koji iza sebe i trenutno ima takvu karijeru. Strasno.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

DZGZS
Kontakt:

Post Postao/la DZGZS » 08 dec 2016, 11:41

Pa vecinu golova sto je dao sebi je iskreirao, ili bolje receno sam je zasluzan za te golove jer je majstor (samo protiv Napolia je bio odbijanac a ii on je sve uradio kod tog gola, znaci 100% njegov gol bez ucesca drugih saigraca).... pogotovo ce ostati u sjecanju onaj protiv Empolia gdje je povukao loptu skoro sa centra, i praska sa 20m.... Mandzukic to nije u stanju, u niti ce ikada biti u stanju uraditi, jer on bi zapeo na loptu i pao na nju da je krene voditi toliku udaljenost....
Mandzukic je igrac koji je ''najzasluzniji'' sto Juventus igra ovako bijedno.... ometa sve potencijalne akcije, a i ono sve sto se dobro odigra u polju uprska losim pasom jer ne zna...
I gledas li ti Higuainovu igru u polju, iako onako trom igra prednjeg veznog ili secunda puntu... salje duge, otvara strane bekovima, odvlaci uvijek 2 igraca veznjacima koji to ne kapitaliziraju jer nisu u stanju uputiti sut sa vise od 20m....dakle igra ono sto malac igra...
Mandzukic je igrac kojeg je sutnuo svaki moguci klub, ukljucujuci i Atletico, iako se savrseno uklapa u filozofiju ljigavca Chola... i pazi molim te zamijenio ga Torresom... moze li vece ponizenje.... svaki klub je uvidio koliko je los igrac... i koliko ometa igru jer ne zna nista, osim igre glavom, i maratonskog trcanja....

@hurem
ne ser.i.... kratko i jasno.... Pjanic je mnogo zasluzan sto Juventus igra katastrofalno u polju odbrane.... svaki protivnik stvori po nekoliko sansi jer je branjenje mnogo slabije nego li je bilo sa Pogbom.... a ko mijenja pogbu nego li nas Pjanic... istina prema naprijed je dosad odlican, iako je sve sto je dao bilo je iz slobodnjaka, bas kao i aistencije iz kornera.... dakle u igri nije nista pokazao, ne znam je li ikako osutao van 20m a da nije slobodni udarac, ali opet svejedno odlican mu je ucinak i to se ne moze osporiti...
Ali odbrambeno Juventus djeluje kriminalno ove sezone, iako nije bilo puno primljenih golova.... no to ne mijenja cinjenicu da je Juventus imao previse srece, pa nije primao golove npr kad ti protivnik stvori 4-5 odlicnih sansi... a ovome mnogo kumuje Pjanic jer je beskoristan u odbrani za razliku od Pogbe koji je cuda cinio u ovome segmentu, pa onda sam povuce loptu i vodi je skoro 50m i suta ili stvori sansu.... a to Pjanic ne umije i ne moze.... i zato mnogo fali Francuz u tom dijelu terena.... Pjanic je pokazao da zna, ali on nista nije uradio dosad osim sto je odmijenio Dybaline asistencije i golove iz prekida.... u igri u polju ni blizu Pogbu nije zamijenio...

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 08 dec 2016, 11:41

slika

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 08 dec 2016, 12:25

Sinoć smo PREpodcijenili protivnika,pogotovo u prvih 45 min, možda i s razlogom ali ipak se primjetilo, previše pokušaja onih jeftinih pasova između dva štopera koje su Dinamova djeca sve vadila osim one gužve kod prvog gola, nije bilo nekog posebnog truda da se samelje bunker, nego nešto brzinski, jeftino...
Ono što je meni zapalo za oko je kada smo u napadu 4312, Marchisio je mnogo manje zapažen nego u 352.
Mislim, nije to ništa loše, nego jednostavno sa 4312 taj deep lying midfielder ostaje manje zapažen nego taj AMC i to je to.
Protiv bikova očekujem mnogo,mnogo više presinga, to moramo uraditi, ne dati im loptu da oni nešto kombinuju.
Nisam oduševljen (još) idejom 433 sa tri napadača, ionako nam vezni red škripi još ako izbijemo još jednog igrača iz veze ne znam kako bi to izgledalo.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.