EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2010, 11:35

Pa nije Platini Mamić, pobogu. :mrgreen: Da je mogao, namjestio bi im sinoć barem pogodak, no ne ide i ne ide. Ja se samo bojim da u slučaju dobrog rezultata(pobjede protiv Francuza), dobijemo neku suspenziju(bodovnu ili isključenje iz UEFA-inih takmičenja).

No, moram priznati da su me iznenadili rezultati u našoj grupi. Ne toliko remi Rumunije i Albanije koliko poraz Francuske od Bjelorusije. Izgleda da nije sve bilo u Domenechu, već da su tamo problemi znatno dublji negoli to mi mislimo. Sve u svemu, u ovom slučaju me raduje njihova nesreća(suspenzije igrača, povrede i ovakav pristup igri), tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 04 sep 2010, 13:05

effe_sa je napisao/la:za nas najbitnije da smo startali dobro a protiv francuza i pored svega bi bio i s bodom zadovoljan
Istom bi npr hrvati ili srbi bili tako skromni i rekli: "dosta nam je bod, zadovoljni smo i s bodom" :roll: Pobogu do kada ćemo se više praviti "fini" i biti "merhametli"? Kada nam na kraju kvalifikacija zafale dva boda onda ćemo udarati glavom i govoriti kolike smo budale, šta uradismo na Koševu, propustili priliku itd..

Nego treba ih zatući dok su ovako raštimani i u problemima. Kada je Srbija mogla završiti ispred njih u grupi i baciti ih u baraž onda vala možemo i mi! Još nam sada ide u prilog da je ovo sasvim neka nova repka u odnosu na kvalifikacije za SP! Ide nam u prilog da su već na startu doslovno prosuli 3 boda i već su korak unazad! Pa dokle ćete više biti skromni i pod strahom? Da će protiv francuza biti teško, biti će! No imamo i mi repku koja nije za baciti! Trebaju se i oni plašiti nas. Vrijeme je da pojedinci izbace iz glava taj neki "finjak" i te spike "dobro će biti i bod" i slično. Bod je dobar protiv njih u gostima i tu se svi možemo složiti, ali vala na Koševu, na domaćem terenu im moramo uzeti sve! Dosta smo mi bili guzeni i bili fini prema ovim jačim odnosno zvučnijim reprezentacijama. To što se odmah u startu predamo nam je se i odbijalo o glavu tokom svih ciklusa. Tako se ne ide na prvenstva. Dosta je više bilo dijeljenja na sve strane zbog prevelikog respekta i straha od "velikih"!

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 04 sep 2010, 13:10

Alucard je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:za nas najbitnije da smo startali dobro a protiv francuza i pored svega bi bio i s bodom zadovoljan
Istom bi npr hrvati ili srbi bili tako skromni i rekli: "dosta nam je bod, zadovoljni smo i s bodom" :roll: Pobogu do kada ćemo se više praviti "fini" i biti "merhametli"? Kada nam na kraju kvalifikacija zafale dva boda onda ćemo udarati glavom i govoriti kolike smo budale, šta uradismo na Koševu, propustili priliku itd..

Nego treba ih zatući dok su ovako raštimani i u problemima. Kada je Srbija mogla završiti ispred njih u grupi i baciti ih u baraž onda vala možemo i mi! Još nam sada ide u prilog da je ovo sasvim neka nova repka u odnosu na kvalifikacije za SP! Ide nam u prilog da su već na startu doslovno prosuli 3 boda i već su korak unazad! Pa dokle ćete više biti skromni i pod strahom? Da će protiv francuza biti teško, biti će! No imamo i mi repku koja nije za baciti! Trebaju se i oni plašiti nas. Vrijeme je da pojedinci izbace iz glava taj neki "finjak" i te spike "dobro će biti i bod" i slično. Bod je dobar protiv njih u gostima i tu se svi možemo složiti, ali vala na Koševu, na domaćem terenu im moramo uzeti sve! Dosta smo mi bili guzeni i bili fini prema ovim jačim odnosno zvučnijim reprezentacijama. To što se odmah u startu predamo nam je se i odbijalo o glavu tokom svih ciklusa. Tako se ne ide na prvenstva. Dosta je više bilo dijeljenja na sve strane zbog prevelikog respekta i straha od "velikih"!
Potpisujem. Ja bi bio nezadovoljan sa remijem na kosevu, sve osim pobjede je neuspjeh. Mi ako uzmemo tri boda aBd, onda Francuzi haman pa otpadaju od utrke za prvo mjesto.

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 04 sep 2010, 13:11

Vi stvarno mislite da su kvalifikacije pod jurisdikcijom NFSBIH.. Pa nije ovo Prmeijer liga da se namjestaju utakmice.. Nasi kao se budu trudili i ginuli za dres ma ne moze ih ni 10 sudija i Platinija sprijeciti da pobjede...
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 sep 2010, 13:58

A ovako to izgleda:

1. BiH
2. Bjelorusija
3. Albanija
4. Rumunija
5. Francuska
6. Luxemburg

Kako je ovo lijepo vidjeti. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 sep 2010, 14:18

slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 04 sep 2010, 14:29

zlatna prilika eliminirati najveceg suparnika za prvo mjesto vec nakon dvije utakmice

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 04 sep 2010, 14:31

sandiegochargers je napisao/la:zlatna prilika eliminirati najveceg suparnika za prvo mjesto vec nakon dvije utakmice
Oprosti, ali za mene je Belarus najveci supernik.
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 04 sep 2010, 14:41

osim hleba i nemaju nekih vrhunskih igraca mada to ne mora da znaci da nisu dobar tim. tesko ce biti igrati na njihovom terenu,ali ja ipak mislim da je ovo sinoc bilo francusko potcjenjivanje protivnika koje im se obilo o glavu.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 sep 2010, 14:49

Da dodje dan, da procitam, kako jedan francuski navijac kaze, da bih nerjeseno protiv jake BiH bio napredak. :D Mnogo ih razmislja o defenzivnoj taktici i vadjenjem jednog poena. Kako sad njihov selektor misli je druga stvar.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 04 sep 2010, 14:53

D1n0 je napisao/la:
sandiegochargers je napisao/la:zlatna prilika eliminirati najveceg suparnika za prvo mjesto vec nakon dvije utakmice
Oprosti, to ti je sada to posalo nakon njihove pobjede? :)

Heh, bilo kako bilo. BiH se moze dobro namjetiti za borbu medu prva dva mjesta u slucaju da pobjedimo Francuze.

Duge su kvalifikacije, ja sto jedino trazim je pobjeda nista drugo Safet Susicu! :)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 04 sep 2010, 14:53

Prije nego sto su pocele kvalifikacije, zapravo odmah nakon izvlacenja grupa, rekao sam da cemo imati problema sa Bjelorusijom, ne samo mi, nego svi.
Potrazicu starije postove, mislim da sam to i napisao jedanput kako ce Bjelorusi konkurisat za sami vrh nase grupe.
Gledao sam prosle kvalifikacije obadcije utakmice Bjelorusije protiv Hrvatske, izgubili su ali su pokazali da igraju moderan, lijep, i jako dobar nogomet, i izgleda da su u jos vise poradili na svojoj efikasnosti, i na odbrani, veoma su disciplinirani, tehnicki dotjerani, za moj pojam jako atraktivni.

Igraci su im jako pokretljivi, posjeduju nogometnu inteligenciju, i gledajuci sinoc drugo poluvrijeme protiv Francuza sam zaista skontao da ce pomrsiti racune svima, i predvidjam im borbu za odlazak na Euro do samog kraja, a to sam i prije napisao.
Sinoc Francuska uopce nije djelovala lose, igrali su jako brzo, dinamicno, protok lopte dobar, ali Bjelorusija je sve to neutralisala jako dobrim izlascima na igraca ,i smirivanjem lopte na sredini terena.
Sto se tice Francuske, valja spomenuti da se previse zaljecu, sto nas narod kaze "srljaju", pa se izgube u namjeri da odrade akciju kako treba, jer im fali ili zavrsni pas, ili neki dobar zavrsni udarac.

Vjerujem kako ce protiv Francuske na Kosevu biti lakse igrati sada kad su izgubili kuci, jer se moraju otvoriti, veliki je neuspjeh za njih bod iz 2 meca, tako da ce morati ici na sva 3, a to im se moze odbiti od glavu.
Mada nemamo izuzetno brzih igraca za kontru, vjerujem kako se moze uraditi dosta u ovom mecu, s tim da bi Zecu dao priliku da igra-jako brz, i prodoran igrac.
U odnosu na utakmicu protiv ovih jadnika iz Luxemburga, nasi igraci ce morati trcati 10 puta vise, jer u trkackom smislu Francuska leti, bukvalno..
U svakom slucaju vjerujem da se moze uzeti bod, a zasto ne i 3 na kraju krajeva.

Pohvale za odabir igraca od strane Susica, mada bi trebao napraviti neke izmjene za mec protiv Francuske (Nadarevic out, Ibisevic out, Mravac in, Zec in).

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 sep 2010, 14:56

Elmar je napisao/la:
Oprosti, to ti je sada to posalo nakon njihove pobjede? :)

Heh, bilo kako bilo. BiH se moze dobro namjetiti za borbu medu prva dva mjesta u slucaju da pobjedimo Francuze.

Duge su kvalifikacije, ja sto jedino trazim je pobjeda nista drugo Safet Susicu! :)
ovo je kljucno, mi smo tek odigrali jednu od deset utakmica i treba ici utakmicu po utakmicu, a o bjelorusima cemo se brinuti slijedece godine kad budemo protiv njih igrali.
moze i bjelorusija izgubiti sada od rumunije i albanije pa im dzaba pobjeda nad francuzima.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 sep 2010, 14:57

Ja mislim da će poredak izgledati ovako :

1. BiH 8-)
2. Francuska
3. Rumunija
4. Bjelorusija
5. Albanija
6. Luxemburg
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 04 sep 2010, 15:06

Mozel mi neko rec kakve su nam i imamol sanse da ne budemo suspendovani ?
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2010, 17:10

EdinTM87 je napisao/la:Mozel mi neko rec kakve su nam i imamol sanse da ne budemo suspendovani ?
ako pobjedimo Francuze i suspenziju dobijemo onda ćemo kriviti Platini-a a ako izgubimo il igramo neriješeno i suspenziju dobijemo onda cemo kriviti savez xD tako da kako god okreneš crno nam se piše ... šteta što baš sada dobijamo suspenziju kada nam je grupa za poželiti

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 sep 2010, 17:20

D1n0 je napisao/la:
Jeste nakon sinoćnje utakmice. Nismo mi odigrali protiv Francuza, a kada odigramo vidjećemo koliko su zaista jaki Bjelorusi. ;)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 sep 2010, 17:32

Upravo gledam na FTV-u,stolice na zapadnoj tribini nisu zamjenjene niti ce to biti uradjeno do nove godine!!!! znaci FSBIH je slagao kada je rekao da ce oni to finansirati uz odredjene uslove,tj da za ove kvalifikacije ne placaju stadion za igranje reprezentacije BIH..sta sada,kako stvari stoje utakmica izmedju BIH-Francuska igrat ce se pred 15 000 navijaca!!!! pa ovo je skandal nevidjeni,bolje da smo Zenicu prijavili! zamislite na Kosevu igrati pred 15 hiljada navijaca,jer nesposobni ljudi u Savezu nisu promjenili stolice sa naslonjacima na zapadnoj tribini,a to su obecali ljudima iz UEFE! ovo je skandal!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 sep 2010, 17:40

bosnas_ je napisao/la:Upravo gledam na FTV-u,stolice na zapadnoj tribini nisu zamjenjene niti ce to biti uradjeno do nove godine!!!! znaci FSBIH je slagao kada je rekao da ce oni to finansirati uz odredjene uslove,tj da za ove kvalifikacije ne placaju stadion za igranje reprezentacije BIH..sta sada,kako stvari stoje utakmica izmedju BIH-Francuska igrat ce se pred 15 000 navijaca!!!! pa ovo je skandal nevidjeni,bolje da smo Zenicu prijavili! zamislite na Kosevu igrati pred 15 hiljada navijaca,jer nesposobni ljudi u Savezu nisu promjenili stolice sa naslonjacima na zapadnoj tribini,a to su obecali ljudima iz UEFE! ovo je skandal!!!
Pa kakve to ima veze? Karte se vec prodaju, moze se sjedit i na tim starim stolicama valjda. A sto bi se mjenjale prije nove godine kad nemamo utakmica do marta na svom nakon ove? Ako se FKS-u mjenja, neka sami to plate. A koliko ja znam obecano je da ce se zavrsit veci dio radova prije tekme, ali ne sve.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

stampy

Post Postao/la stampy » 05 sep 2010, 01:49

BiH u 2011. godini

slika

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.