Postao/la velez_mostar » 04 sep 2010, 14:53
Prije nego sto su pocele kvalifikacije, zapravo odmah nakon izvlacenja grupa, rekao sam da cemo imati problema sa Bjelorusijom, ne samo mi, nego svi.
Potrazicu starije postove, mislim da sam to i napisao jedanput kako ce Bjelorusi konkurisat za sami vrh nase grupe.
Gledao sam prosle kvalifikacije obadcije utakmice Bjelorusije protiv Hrvatske, izgubili su ali su pokazali da igraju moderan, lijep, i jako dobar nogomet, i izgleda da su u jos vise poradili na svojoj efikasnosti, i na odbrani, veoma su disciplinirani, tehnicki dotjerani, za moj pojam jako atraktivni.
Igraci su im jako pokretljivi, posjeduju nogometnu inteligenciju, i gledajuci sinoc drugo poluvrijeme protiv Francuza sam zaista skontao da ce pomrsiti racune svima, i predvidjam im borbu za odlazak na Euro do samog kraja, a to sam i prije napisao.
Sinoc Francuska uopce nije djelovala lose, igrali su jako brzo, dinamicno, protok lopte dobar, ali Bjelorusija je sve to neutralisala jako dobrim izlascima na igraca ,i smirivanjem lopte na sredini terena.
Sto se tice Francuske, valja spomenuti da se previse zaljecu, sto nas narod kaze "srljaju", pa se izgube u namjeri da odrade akciju kako treba, jer im fali ili zavrsni pas, ili neki dobar zavrsni udarac.
Vjerujem kako ce protiv Francuske na Kosevu biti lakse igrati sada kad su izgubili kuci, jer se moraju otvoriti, veliki je neuspjeh za njih bod iz 2 meca, tako da ce morati ici na sva 3, a to im se moze odbiti od glavu.
Mada nemamo izuzetno brzih igraca za kontru, vjerujem kako se moze uraditi dosta u ovom mecu, s tim da bi Zecu dao priliku da igra-jako brz, i prodoran igrac.
U odnosu na utakmicu protiv ovih jadnika iz Luxemburga, nasi igraci ce morati trcati 10 puta vise, jer u trkackom smislu Francuska leti, bukvalno..
U svakom slucaju vjerujem da se moze uzeti bod, a zasto ne i 3 na kraju krajeva.
Pohvale za odabir igraca od strane Susica, mada bi trebao napraviti neke izmjene za mec protiv Francuske (Nadarevic out, Ibisevic out, Mravac in, Zec in).