1. HNL

Signore
Kontakt:

Re: 1. HNL

Post Postao/la Signore » 26 mar 2014, 15:03

Rijeka na jesen igra HNL i Europu na Kantridi. Do 11. mjeseca gotovi papiri i projekti. Pocetkom zimske stanke krece rusenje Kantride, a proljece jos nije rijeseno. Moguce opcije:

Stadion Zuknica, Kostrena, dom drugoligasa Pomorca.
Kapacitet: 3.000, Udaljenost 9km

slika

Stadion Mavrinci, Cavle, dom treceligasa Grobnicana
Kapacitet 3.500, Udaljenost 8km

slika

Stadion Branko Cavlovic-Cavlek, Karlovac, dom treceligasa Karlovca
Kapacitet 12.000, Udaljenost 110km

slika

Stadion Aldo Drosina, Pula, dom prvoligasa Istre
Kapacitet 9.000, udaljenost 110km

slika

Ova prva dva su zbog blizine glavna opcija, ali imaju problem, nemaju reflektore i ne mogu dobiti licencu. Stvar se moze rijesiti tako da s Kantride stare reflektore premjeste na jedan od ova dva. Ja mislim da ce na kraju sve zavrsiti u Kostreni, tu se spominje i gradnja kampa, a i stadion izgleda puno ljepse, vjerujem da su onda i svlacionice puno sredjenije i da je cijeli stadion adekvatniji.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 mar 2014, 22:23

Ne znam gdje bih napisao, napustio nas je i "Juris" :cry: .. Jbte, odose trojica sa Sneta u zadnjih godinu dana... Pacijenta jos ne mogu prezalit :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 01 apr 2014, 08:58

rijeka ce svoje domace utakmice igrati na drosini, jer su i pulezani igrali na kantridi svoje domace tekme dok se stadion u puli gradio

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 apr 2014, 12:12

bavariapivo je napisao/la:rijeka ce svoje domace utakmice igrati na drosini, jer su i pulezani igrali na kantridi svoje domace tekme dok se stadion u puli gradio
To jos nije sigurno, ali je Miskovic jucer rekao kako je to ipak najveca mogucnost.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 01 apr 2014, 12:21

Signore je napisao/la:
bavariapivo je napisao/la:rijeka ce svoje domace utakmice igrati na drosini, jer su i pulezani igrali na kantridi svoje domace tekme dok se stadion u puli gradio
To jos nije sigurno, ali je Miskovic jucer rekao kako je to ipak najveca mogucnost.
na kraju ce i ostati tako, jer drosina ima i licencu za medunarodna takmicenja, i to je rijeki sigurno imperativ

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 apr 2014, 13:26

Pa kakva je šansa da se u blizini igra HNL a u Puli Evropa
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 apr 2014, 13:45

bavariapivo je napisao/la:
Signore je napisao/la:
na kraju ce i ostati tako, jer drosina ima i licencu za medunarodna takmicenja, i to je rijeki sigurno imperativ
Ima za pretkola, ali ne i grupnu fazu. Za EL i LP potreban je stadion kategorije tri, a Drosina ima kategoriju dva. To je potvrdjeno i jesenas kad nisu prosli UEFA-inu inspekciju koja je dosla provjeriti stadion za utakmicu CSKA i Plzena, jer je Khimki arena na kojoj CSKA igra imala ogromne probleme s travnjakom. Na kraju su igrali u St.Petersburgu, stadionu Zenita. To znaci da ce Drosina trebati neke preinake ukoliko Rijeka udje u grupnu fazu EL, a njima je to cilj.
Heller je napisao/la:Pa kakva je šansa da se u blizini igra HNL a u Puli Evropa
Vjerojatno nikakve. Jednostavnije im je da igraju na samo jednom stadionu, pogotovo iz razloga je Drosina spremna barem za HNL dok Mavrinci i Zuknica nisu ni za to.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 03 apr 2014, 03:03

Nije to istina, Treba Category 4 licenca za grupnu fazu.
Category 3 treba za predkolo.

A Drosina nije pala na tom ''testu'' jer ona ima category 4 licencu.

CSKA je samo razmatrao opciju, mogli su igrati na Drosini da su zeljeli, ali to im je bila samo rezervna opcija.

Tijekom izgradnje stadiona napravljeno je sve sto treba za UEFA category
4 licencu. To znaci da Aldo Drosina zadovoljava sve kriterije potrebne
za igranje u skupinama UEFA natjecanja. Tu spada: dimenzije terena
105x68, rasvjeta 1400 lux sa svih strana, 150 VIP parking mjesta,
minimalno 8000 sjedalica (od čega minimalno 600 VIP, minimalno 250 za
sedmu silu), 2 TV studija, 4 mjesta za TV kamere, svlačionice za suce,
prostorija za novinske konferencije

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2014, 11:03

Pobrkao sam malo kategorije. 2-3, 3-4. I pusti sta to pise. Vidi ovo
The new stadium began construction in 2011 along with the establishment of a new shopping center in the Zaplanjska street in Voždovac. When construction finishes, the stadium will have a seating capacity of 5,200.[3] The stadium will meet all UEFA standards for matches in the UEFA Europa League and the UEFA Champions League.
I onda pogledaj ovo

slika

http://www.24sata.hr/nogomet/zauvik-pam ... om=preview

Na danasnji dan je bilo. Zar mislis da bi UEFA dala Vozdu licencu? Ti napisi se mogu objesit macku o rep, aut linija im pola metra od zida, a UEFA trazi 6 ili 8m da je udaljeno, nesto u vezi tih brojeva, ne znam napamet. Nije za licencu potrebno nabacat nekih sadrzaja i to je to. Puno je tu posla. Drosina sigurno ima nedostataka, ovo se pise samo da bi se stekao bolji dojam o stadionu.

Uostalom:
U međuvremenu se utvrdilo kako Aldo Drosina ima Uefinu licenciju, ali ne i onu za Ligu prvaka. CSKA je na koncu odabrao Sankt Peterburg, ali iz cijele priče je izašla jedna pozitivna stvar, moguća buduća suradnja klubova na nekim drugim razinama.
A koliko znamo, za LP i EL je potreban isti stadion sto se tice grupne faze. Mozda UEFA samo bude malo blaza kod nekih minimalnih nedostataka u EL. Ni Kantrida nema sve potrebno, ali je dobila licencu zato sto im je ovo prvi put da igraju grupnu fazu i sto ce graditi novi stadion. Odnosno, ove sezone bi morali uraditi neke preinake da bi dobili licencu. I Maksimir je renoviran jer im je UEFA rekla da je to posljednja sezona, da iduce mora biti puno bolje.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 apr 2014, 18:06

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 apr 2014, 02:15

Signore je napisao/la:Pobrkao sam malo kategorije. 2-3, 3-4. I pusti sta to pise. Vidi ovo
The new stadium began construction in 2011 along with the establishment of a new shopping center in the Zaplanjska street in Voždovac. When construction finishes, the stadium will have a seating capacity of 5,200.[3] The stadium will meet all UEFA standards for matches in the UEFA Europa League and the UEFA Champions League.
I onda pogledaj ovo

Na danasnji dan je bilo. Zar mislis da bi UEFA dala Vozdu licencu? Ti napisi se mogu objesit macku o rep, aut linija im pola metra od zida, a UEFA trazi 6 ili 8m da je udaljeno, nesto u vezi tih brojeva, ne znam napamet. Nije za licencu potrebno nabacat nekih sadrzaja i to je to. Puno je tu posla. Drosina sigurno ima nedostataka, ovo se pise samo da bi se stekao bolji dojam o stadionu.

Uostalom:
U međuvremenu se utvrdilo kako Aldo Drosina ima Uefinu licenciju, ali ne i onu za Ligu prvaka. CSKA je na koncu odabrao Sankt Peterburg, ali iz cijele priče je izašla jedna pozitivna stvar, moguća buduća suradnja klubova na nekim drugim razinama.
A koliko znamo, za LP i EL je potreban isti stadion sto se tice grupne faze. Mozda UEFA samo bude malo blaza kod nekih minimalnih nedostataka u EL. Ni Kantrida nema sve potrebno, ali je dobila licencu zato sto im je ovo prvi put da igraju grupnu fazu i sto ce graditi novi stadion. Odnosno, ove sezone bi morali uraditi neke preinake da bi dobili licencu. I Maksimir je renoviran jer im je UEFA rekla da je to posljednja sezona, da iduce mora biti puno bolje.

Prva stvar, Vozdovac ne moze dobiti licencu cat 4. jer ima samo 5.200 kapacitet. Minimum je 8000 od cega 500 VIP mjesta.
Aldo Drosina ima 9100 mjesta.

Zasto Drosina nema licencu? Zato jer nisu niti trazili (nije im trebala), a ne zato jer ju ne moze dobiti. Taj stadion je nov, i radilo se prema standardima danasnjeg vremena. Da su ju trazili (da im je trebala), to bi se rijesilo. Ako ce Rijeka trebati Drosinu za Ligu europa, onda ce pripremiti Drosinu za licencu i tu nece biti nikakvih problema. Drosina je SPACE SHUTTLE za Kantridu, a Kantridi su dali licencu.

slika

(slike su starije, iz faze izgradnje:)
slika

slika

VIP loza:
slika

Press loza:
slika

Tehnika:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 05 apr 2014, 09:39

kolika kvota je bila jučer na osijek?
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2014, 14:20

Vozdovac ne moze dobiti licencu ni kategorije 1, a kamol 4 dok ovi pisu kako ispunjava sve uslove. Dok ne dobiju svog Custica ni Srbi se nece spametovat. Isto tako za Drosinu pisu da ispunjava sve uslove, a ne ispunjava. To su vjerojatno neke sitnice. I nije sve u ljepoti stadiona, ima tu milijun nekih gluposti za koje vjerojatno nikad nismo ni culi.

Ovo gore gdje pises da je press loza, vidimo da je jako mala. 6x3=18 stolica. Aj nek ima jos toliko, al za cat4 potrebno je 75 stolica. Eto ti odmah ta jedna sitnica.

Takodjer na wikipediji mozemo pronaci podatak da Drosina ima 93 VIP sjedalice, a za cat4 potrebno je 500 uz to da imas 150 VIP parkinga.

Takodjer, Drosina ima 22 komentatorske kabine, a za cat4 potrebno je 25.

Moras imati na stadionu ugostiteljski objekat od 400m2 za VIP posjetitelje, a pitanje je imal to Drosina?

Mogu tri dana gledate karakteristike i usporedjivati, ali je dovoljna i jedna da mogu reci kako Drosina ne ispunjava sve uslove, ali to ne znaci da se povodom toga ne moze napraviti nesto i izganjati licenca. Evo za ovu VIP lozu. Vrlo lako mogu napraviti neku ogradu oko stolica ispod loze i taj dio preinaciti u VIP. Drosina je jako mala, nema puno prostora pod tribinama i mislim da joj treba prateci objekat ili izvlacenje zapada za nekih 5-6 metara kako bi dobili dodatne prostorije u koje bi ubacili sadrzaje koje UEFA trazi.

Kvota na Osijek je jucer bila 4,50 dok je tokom tjedna bila 6,50. Svaka cast onom tko je odigrao, ja sam jucer bar pet minuta premisljao ocel im i Lokosi pustit il je Dinamo pustio njima kako bi oni Lokosima da lakse izbore Europu. Na kraju nisam nista ni igrao.

Bile ove dvije utakmice namjeste ili ne, meni je drago da su zavrsile ovako. Poraz Dinama i ne boli, davno je sve gotovo, a bilo bi mi jako zao da Osijek ispadne, ali isto tako nebi bas volio da Lokomotiva izadje u Europu. Vidimo da su u uzasnoj formi, na kraju sezone ce im otic par igraca i iduce sezone im predvidjam grcevitu borbu za opstanak.
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 05 apr 2014, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 apr 2014, 15:50

Eto tko nije vidio ovu lakrdiju...
http://www.jutarnji.hr/mamic-i-bego-su- ... e/1177678/" onclick="window.open(this.href);return false;

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 apr 2014, 19:06

Signore je napisao/la:Vozdovac ne moze dobiti licencu ni kategorije 1, a kamol 4 dok ovi pisu kako ispunjava sve uslove. Dok ne dobiju svog Custica ni Srbi se nece spametovat. Isto tako za Drosinu pisu da ispunjava sve uslove, a ne ispunjava. To su vjerojatno neke sitnice. I nije sve u ljepoti stadiona, ima tu milijun nekih gluposti za koje vjerojatno nikad nismo ni culi.

Ovo gore gdje pises da je press loza, vidimo da je jako mala. 6x3=18 stolica. Aj nek ima jos toliko, al za cat4 potrebno je 75 stolica. Eto ti odmah ta jedna sitnica.

Takodjer na wikipediji mozemo pronaci podatak da Drosina ima 93 VIP sjedalice, a za cat4 potrebno je 500 uz to da imas 150 VIP parkinga.

Takodjer, Drosina ima 22 komentatorske kabine, a za cat4 potrebno je 25.

Moras imati na stadionu ugostiteljski objekat od 400m2 za VIP posjetitelje, a pitanje je imal to Drosina?

Mogu tri dana gledate karakteristike i usporedjivati, ali je dovoljna i jedna da mogu reci kako Drosina ne ispunjava sve uslove, ali to ne znaci da se povodom toga ne moze napraviti nesto i izganjati licenca. Evo za ovu VIP lozu. Vrlo lako mogu napraviti neku ogradu oko stolica ispod loze i taj dio preinaciti u VIP. Drosina je jako mala, nema puno prostora pod tribinama i mislim da joj treba prateci objekat ili izvlacenje zapada za nekih 5-6 metara kako bi dobili dodatne prostorije u koje bi ubacili sadrzaje koje UEFA trazi.

Kvota na Osijek je jucer bila 4,50 dok je tokom tjedna bila 6,50. Svaka cast onom tko je odigrao, ja sam jucer bar pet minuta premisljao ocel im i Lokosi pustit il je Dinamo pustio njima kako bi oni Lokosima da lakse izbore Europu. Na kraju nisam nista ni igrao.

Bile ove dvije utakmice namjeste ili ne, meni je drago da su zavrsile ovako. Poraz Dinama i ne boli, davno je sve gotovo, a bilo bi mi jako zao da Osijek ispadne, ali isto tako nebi bas volio da Lokomotiva izadje u Europu. Vidimo da su u uzasnoj formi, na kraju sezone ce im otic par igraca i iduce sezone im predvidjam grcevitu borbu za opstanak.
Apsolutno se sve moze rijesiti. VIP mjesta se jednostavno naprave na mjestu standardnih mjesta.

Bio sam unutar kompleksa, unutra je nekoliko stvarno ogromnih prostorija koje su ustvari prazne (planirano je da se dio koristi za poslovne prostore) i koje se mogu prenamjeniti u bilo sto... Ako treba bilo kakva prostorija, bilo za VIP bilo za Press, to se moze rijesiti za 5 minuta..
Stadion je rađen po standardima cat4., to sto neke stvari trenutno nisu striktno iskoristene prema standardima, je cisto jer nije bilo potrebe.. no velim, u 5 minuta se sve to moze rijesiti. Ako ce Rijeka trebati stadion, moze racunati na Pulu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2014, 19:15

Pa to ti cijelo vrijeme i objasnjavam. Stadion ne moze dobiti licencu, ali su u pitanju stvari koje se mogu rijesiti. Ako stadion trebadne Rijeci onda ce to Gradu Puli i NK Istri sjest ko budali samar, jer ce Rijeka dat te pare. Cisto sumnjam da ce Grad Pula ulozit u stadion na kojem bi igrao klub koji nije iz Pule. Mozda i oce ako ce taj drugi klub iskesirat masnu lovu za najam stadiona.

Doduse, RIjeka ce na Kantridi igrat do zime, ali ce i u tu Kantridu morat ulozit lijepu svotu novaca s obzirom da im je UEFA dala licencu pod ultimatumom da narednu sezonu moraju ispuniti sve uslove.

Mene ne zamara nista od tog, nek igraju gdje oce i rade sta oce. Meni je jedino bitno da naprave novi stadion :mrgreen:

Stadion Hrvatskih Vitezova, Aldo Drosina, Kantrida. Koji li ce nakon njih zasjati punim sjajom? Meni manje-vise nebitno, samo nek nicu novi iz temelja.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 apr 2014, 22:03

Signore je napisao/la:Pa to ti cijelo vrijeme i objasnjavam. Stadion ne moze dobiti licencu
Ali, ja bas govorim... Da oni nisu niti trazili tu licencu :lol:

Znaci, da su trazili, dosla bi inspekcija, rekla da li moze ili ne moze i ako treba nesto usklađivati..
Oni nisu trazili jer nisu igrali europu.

Upravo i ja to govorim, ako ce Rijeka trebati, stadion ce dobiti licencu. Jedna Kantrida je dobila licencu..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2014, 22:51

Pa rekoh ti vec da je Kantrida dobila licencu zbog okolnosti uz ultimatum :mrgreen:

I ne vjerujem da Istra nije trazila licencu. To mi je nekako neprofesionalno od strane kluba, jer to uglavnom traze svi prvoligasi.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 apr 2014, 16:47

Rijeka zasluženo pobijedila.
Prvo poluvrijeme je bilo odlično, visok tempo, lijep nogomet. U drugom, poslije isključenja Maloče, jednosmjerna utakmica. Šteta, jer nismo uopće bili loši do poč.2.pol.. To isključenje i penal nas je presjeklo.

Čestitke Rijeci i odličnoj atmosferi na tribinama! :clap:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 apr 2014, 19:08

:mrgreen:
slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.