OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Sloboda Tuzla
Vjerovatno, naši nisu htjeli učestvovati u ovakavom formatu kupa.
Moguće je da je to sve naštimano. Ova godina je generalno katastrofalna organizacija svih takmičenja u
KS BiH. pa pogledajte samo sta ženama rade i kako se tamo klubovi uključuju u pola sezone u takmičenje i slično.
Mišljenja sam da su vjerovatno naši odustali od bespotrebnih troškova i eventualnih povreda za učešćem u ovoj smijuriji od "kupa".
Moguće je da je to sve naštimano. Ova godina je generalno katastrofalna organizacija svih takmičenja u
KS BiH. pa pogledajte samo sta ženama rade i kako se tamo klubovi uključuju u pola sezone u takmičenje i slično.
Mišljenja sam da su vjerovatno naši odustali od bespotrebnih troškova i eventualnih povreda za učešćem u ovoj smijuriji od "kupa".
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
Pa onda, bi nam valjda rekli da nece ucestvovat', ne bi' pisali "Kup se treba igrati. Ceka se savez"Mortus je napisao/la:Vjerovatno, naši nisu htjeli učestvovati u ovakavom formatu kupa.
A mozda su ovo neke "kvalifikacije" za taj famozni kup
Ne znam ni kakva je korist od tog Kupa, jedino sto dobijes trofej. Nit' imas kvalifikacije za neki Cup nit' koji qrac.
Jedino da ti se povrijedi neki igrac. ( Nije sad da se ne treba igrati, al' generalno gledano bespotrebno takmicenje)
Jedino da ti se povrijedi neki igrac. ( Nije sad da se ne treba igrati, al' generalno gledano bespotrebno takmicenje)
Jedan grad, jedna ljubav!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sve si u pravu...
Ali na zalost o stvarima kakav ce biti Kup ili liga BiH odlučuje Upravni odbor KSBiH a koji je sačinjen od tri Srbina, tri Hrvata i tri Bošnjaka! Na žalost na takvim upravnim odborima je vrlo teško donositi odluke... Ali moram ti napomenuti da je ranijih godina samo nekoliko klubova zelilo i igralo Kup BiH a tada je bilo za ocekivati da se igra bar 100 utakmica dok se ne dodje do polufinala... Na zalost samo nekoliko utakmica je igrano!
A kakva je liga tj. kakvi su klubovi u njoj... to je ogledalo lokalne zajednice i Upravnih odbora klubova... Mi smo jedini savez u Evropi koji organizuje i plaća sve troškove za mlade igrače 14, 16 i 18 godina i na taj način pomažemo klubovima i razvoju igrača... Kroz reprezentativne programe takođe pomažemo razvoju igrača...
Samo još da idemo u klubove i tamo radimo posao koji bi trebali raditi direktori i upravni odbori tih klubova!
E sad kad sam ti malo pojasnio stvari reci mi sta da ja radim ili šta da radimo mi u savezu? Daj konkretan prijedlog ako misliš da se nešto može promjeniti u ovoj nakaradnoj državi kako je sastavljena BiH?
I ja bih da imam Barcelonu, Real, Valenciju, Malagu... pa da se foliram kao Španski savez
Ovo je odgovor Mahmutovica za Kup, valjda Sloboda nije igrala kup ove godine ili sta i tesko da ce se promijeniti sistem. Neki ljudi bi ga rado promijenili u savezu ali neki naravno nikada ne bi.
Ali na zalost o stvarima kakav ce biti Kup ili liga BiH odlučuje Upravni odbor KSBiH a koji je sačinjen od tri Srbina, tri Hrvata i tri Bošnjaka! Na žalost na takvim upravnim odborima je vrlo teško donositi odluke... Ali moram ti napomenuti da je ranijih godina samo nekoliko klubova zelilo i igralo Kup BiH a tada je bilo za ocekivati da se igra bar 100 utakmica dok se ne dodje do polufinala... Na zalost samo nekoliko utakmica je igrano!
A kakva je liga tj. kakvi su klubovi u njoj... to je ogledalo lokalne zajednice i Upravnih odbora klubova... Mi smo jedini savez u Evropi koji organizuje i plaća sve troškove za mlade igrače 14, 16 i 18 godina i na taj način pomažemo klubovima i razvoju igrača... Kroz reprezentativne programe takođe pomažemo razvoju igrača...
Samo još da idemo u klubove i tamo radimo posao koji bi trebali raditi direktori i upravni odbori tih klubova!
E sad kad sam ti malo pojasnio stvari reci mi sta da ja radim ili šta da radimo mi u savezu? Daj konkretan prijedlog ako misliš da se nešto može promjeniti u ovoj nakaradnoj državi kako je sastavljena BiH?
I ja bih da imam Barcelonu, Real, Valenciju, Malagu... pa da se foliram kao Španski savez
Ovo je odgovor Mahmutovica za Kup, valjda Sloboda nije igrala kup ove godine ili sta i tesko da ce se promijeniti sistem. Neki ljudi bi ga rado promijenili u savezu ali neki naravno nikada ne bi.
Koliko je provjerena ta informacija da naši čekaju savez,tj. da li je to službeni odgovor iz kluba i ko ga potpisuje ili su insajderske iformacije.ChaosX je napisao/la:Pa onda, bi nam valjda rekli da nece ucestvovat', ne bi' pisali "Kup se treba igrati. Ceka se savez"Mortus je napisao/la:Vjerovatno, naši nisu htjeli učestvovati u ovakavom formatu kupa.
A mozda su ovo neke "kvalifikacije" za taj famozni kup
Ipak i dalje mislim da nasi nisu zeljeli da ucestvuju u ovakvoj vrsti kupa, a to što nisu obaviejsili javnost o tome to je druga stvar.
Međutim pošto znamo kakav nam je savez moguće je da ni naša uprava nema pojma ko, kad i kako igra kup.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Nemoguće je da klub ne zna kako se i kad se igra kup. Tačnije mora biti obavješten o načinu igranja, a ako ne želi da učestvuje onda niko nije dužan da ih obavještava o satnicama i svemu ostalom.
Novosti, ako bi se tako moglo nazvat.
Odgovor "Nataše Bašović" (zaduzena za takmicenja KSBIH):
Ljudi sta mislite 'ocemol dobit Leotar?
Odgovor "Nataše Bašović" (zaduzena za takmicenja KSBIH):
Smiješno. Pitanje je koji klub zna da li je uopće u opticaju da postane dio tog finalnog turnira. Ova sezona je sva naopaka...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
[youtube][/youtube]
ubijaaa
ubijaaa
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
dugoo nisam ovakvog kosarkasa vidio u slobodi,neznam kakav mu je ugovor,ali playoff ili ne,treba ovo vezati ugovorom dugorocnim.ZVIJERbarca_87 je napisao/la:[youtube][/youtube]
ubijaaa
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ljudi sta mislite 'ocemol dobit Leotar?[/quote]
Uz pristup iz posljednjih par utakmica, mozemo dobiti bilo koga
Nego ljudi možemol' mi napravit kakvu ozbiljniju navijačku atmosferu, kao protiv Sparsa nprm. momci su to zaslužili, a i bio bi im pravi vjetar u ledja ???
Uz pristup iz posljednjih par utakmica, mozemo dobiti bilo koga
Nego ljudi možemol' mi napravit kakvu ozbiljniju navijačku atmosferu, kao protiv Sparsa nprm. momci su to zaslužili, a i bio bi im pravi vjetar u ledja ???
Sto se Hasandica tice, jede malu djecu, i nek nastavi
P.S.: ja sam sebi uzeo nove piste

Edit: Ona atmosfera protiv Sparsa je nista, u odnosu na proslu godinu i navijanja i posjete.
Ma samo da mi napunimo Mejdan, ostalo ide samo po sebi.Mortus je napisao/la: Uz pristup iz posljednjih par utakmica, mozemo dobiti bilo koga
P.S.: ja sam sebi uzeo nove piste
Edit: Ona atmosfera protiv Sparsa je nista, u odnosu na proslu godinu i navijanja i posjete.
Slažem se za prošlu godinu, al ove godine je osim prvog kola sa sirokim i ove sa sparsima bilo katastrofa, sve bijedno i jadno. Možda ove dvije gostujuce pobjede vrate publiku + sto dolazi drugoplasirana ekipa i pobjeda nam daje dobre sanse za plasman.
Nadam se da cemo prekosutra i mi na tribinama odradit kvalitetno svoj dio posla.
A pista nikad nije na odmet

Nadam se da cemo prekosutra i mi na tribinama odradit kvalitetno svoj dio posla.
A pista nikad nije na odmet
Opet nema NikoleVladimir Mičanović samo za Košarkaški.Info
Kakvo je stanje u ekipi pred utakmicu sa leotarom?
Vladimir Mičanović:Stanje u ekipi je odlicno pred susret koji nas ocekuje protiv Leotara. Atmosfera u ekipi je dobra i igraci su spremni za utakmicu koja nas ocekuje u subotu.
Leotar je vrlo dobra ekipa koja jedina uspjela pobjediti Sparse,šta mislite koja je njihova snaga i od kojeg igrača vam prijeti največa opasnost?
Vladimir Mičanović:Kao što ste rekli igramo protiv veoma dobrog protivnika, sama cinjenica da se nalaze na drugom mjestu u ligi nije slucajna. Mi se pripremamo kao i za svaku utakmicu do sada. Gledali smo par utakmica Leotara i glavna opasnost stiže od igraca Aleksica i Cvetkovica.Ali to je ekipa koja igra timsku košarku, tako da moramo biti oprezni i sa ostalim igracima.
Da se malo vratimo na igrački kadar...Oće li Nikola Gajić i Dejan Marković nastupiti u derbiju?
Vladimir Mičanović:Što se tice Gajica on se vraca iz povrede tako da njegov oporavak još traje, a za Markovice on je dobio udarac u mišic, ali ce se prikljuciti u trenažni proces i bice spreman za utakmicu
Šteta za Gajića, nadao sam se da ćemo imati priliku vidjeti ga na djelu već protiv Leotara, al valjda bude spreman za naredno gostovanje.
Moraju se uzeti ove 3 utakmice kod kuce i protiv Varde u gostima. Zrinjski tesko da ce uzeti i onda zadnje kolo najvjerovatnije ganjati playoff protiv Gradjanskog u gostima.
Ako se rezultati poklope, za 12-10 bi se moglo dalje. Sa 13-9 sigurno i bez poklapanja rezultata.
Ako se rezultati poklope, za 12-10 bi se moglo dalje. Sa 13-9 sigurno i bez poklapanja rezultata.
Jedan grad, jedna ljubav!
Idemo večeras hrabro i jako pobijedit taj Leotar.
ooooo volim te Slobodoo nana nana na nanaaaa
ooooo volim te Slobodoo nana nana na nanaaaa
imal ko da javi rezultat,kako stojimo
84-72

Bila je dobra tekma. Jurković sve bolje igra (3pts 5-6; 2pts 2-2) samo k'o da ga Damir štedi.
Damir dobro pogodi s' prvom petorkom(Ahmedić, Tanasilović, Sarajlić, Džambić, Hasandić).
Žao mi što se povrijedi Šakotić, al' dobro nam dođe
Hasandić u početku profula 3 šuta, zamjeni ga Damir odma, Jurković zareda 11pts, pa kad ponovo udje, k'o da se naljutio, i skoči i on na 11pts, al' nije bio njegov dan, nikako 9 suteva fulo.
Samo žao mi Tanasilovića zareda 3 faula i još tehničku, a baš ga bilo krenulo, ukr'o 2 lopte, im'o 3 skoka.
Svaka čast momcima na pobjedi.
P.S.: Ja šupa*a iz Leotara, žalili se na zviždanja, kao smeta njegovim igračima, pa smo morali i to da obustavimo, pu šup*i jedni.
Damir dobro pogodi s' prvom petorkom(Ahmedić, Tanasilović, Sarajlić, Džambić, Hasandić).
Žao mi što se povrijedi Šakotić, al' dobro nam dođe
Hasandić u početku profula 3 šuta, zamjeni ga Damir odma, Jurković zareda 11pts, pa kad ponovo udje, k'o da se naljutio, i skoči i on na 11pts, al' nije bio njegov dan, nikako 9 suteva fulo.
Samo žao mi Tanasilovića zareda 3 faula i još tehničku, a baš ga bilo krenulo, ukr'o 2 lopte, im'o 3 skoka.
Svaka čast momcima na pobjedi.
P.S.: Ja šupa*a iz Leotara, žalili se na zviždanja, kao smeta njegovim igračima, pa smo morali i to da obustavimo, pu šup*i jedni.