NK Vitez

FanVitez
Kontakt:

Re: NK Vitez

Post Postao/la FanVitez » 18 sep 2013, 23:20

vatreni je napisao/la:Pozdrav.Kada vam kazem da je drugi tim Zvijezde igrao nadopunjen juniorima koji su upisali prve minute igranja sa drugim timom onda mozete znati kolika je vaznost pobjede.Želim vam sto dalje da dospijete u kupu,ali i u prvenastvu.Realno,mi smo tanki ove godine a i vi ste jos gori. :( pozzzzzzzzzzz...........u prvenstvu će se vidjeti drugo lice Zvijezde uskoro sa vama ;)

i mi smo igrali s drugom ekipom,tako da cete i vi vidjeti novo lice viteza ;) nama je bitnija utakmica u trebinju nego ovo,al eto dobro je sto smo prosli :) pozdrav ;)
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 18 sep 2013, 23:52

FanVitez je napisao/la:
vatreni je napisao/la:Pozdrav.Kada vam kazem da je drugi tim Zvijezde igrao nadopunjen juniorima koji su upisali prve minute igranja sa drugim timom onda mozete znati kolika je vaznost pobjede.Želim vam sto dalje da dospijete u kupu,ali i u prvenastvu.Realno,mi smo tanki ove godine a i vi ste jos gori. :( pozzzzzzzzzzz...........u prvenstvu će se vidjeti drugo lice Zvijezde uskoro sa vama ;)

i mi smo igrali s drugom ekipom,tako da cete i vi vidjeti novo lice viteza ;) nama je bitnija utakmica u trebinju nego ovo,al eto dobro je sto smo prosli :) pozdrav ;)
vidjeli smo u prijateljskoj gdje nam je ponajbolji igrač izbačen iz stroja cijelu polusezonu pa i vise, dok Diata jos vuče povredu. :?

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 19 sep 2013, 08:34

vatreni je napisao/la:
FanVitez je napisao/la:

vidjeli smo u prijateljskoj gdje nam je ponajbolji igrač izbačen iz stroja cijelu polusezonu pa i vise, dok Diata jos vuče povredu. :?

A boze moj,jedini se vi zalite dok nas drugi hvale za hrabru i otvorenu igru,imali smo i mi dosta ozlijedenih nakon te utakmice,neki su se oporavili tek do susreta sa Širokim tako da ,vidimo se u Premijer ligi! :D
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 19 sep 2013, 09:21

Android je napisao/la:Ima li slucajno nekih slika sa danasnje utakmice?

evo ti slike: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 187&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako te zanimaju Kozulj i Brekalo,nisu igrali :)
TH 1950

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 19 sep 2013, 22:06

serim je napisao/la:
white1950 je napisao/la:Svaka čast momci..rutinska pobjeda!Za mene osobno igrač utakmice M.Mišić!!Ja stvarno ne vidim razloga zašto
ne bismo osvojili kup ove godine?! :idea:
čuj rutinska pobjeda a gubili od Zvijezde. Zvijezda izvela 13 kornera a vitez 3 kornera. Još Vitez dao gol u 89 minut i rutinska pobjeda. E svašta. Jadan ne bio znaš li ti uopšte šta znači rutinska pobjeda :oops:
Rutinska pobjeda znači kad ekipa pobjedi protivnika sa 50%-60% snage od svojih 100% mogućnosti.
Gol jest pao pred kraj utakmice ali to je bilo samo pitanje vremena kada će se desiti.
Godine prolaze jubav ostaje...

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 20 sep 2013, 12:17

white1950 je napisao/la:
serim je napisao/la:
white1950 je napisao/la:Svaka čast momci..rutinska pobjeda!Za mene osobno igrač utakmice M.Mišić!!Ja stvarno ne vidim razloga zašto
čuj rutinska pobjeda a gubili od Zvijezde. Zvijezda izvela 13 kornera a vitez 3 kornera. Još Vitez dao gol u 89 minut i rutinska pobjeda. E svašta. Jadan ne bio znaš li ti uopšte šta znači rutinska pobjeda :oops:
Rutinska pobjeda znači kad ekipa pobjedi protivnika sa 50%-60% snage od svojih 100% mogućnosti.
Gol jest pao pred kraj utakmice ali to je bilo samo pitanje vremena kada će se desiti.
Protivnika koji je igra sa drugom postavom i juniorima ako vam je to rutinska pobjeda, vi ispadate iz PL.

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 20 sep 2013, 14:20

Kapetan je napisao/la:
white1950 je napisao/la:
Protivnika koji je igra sa drugom postavom i juniorima ako vam je to rutinska pobjeda, vi ispadate iz PL.[/quote]

Aj ne smarajte vise ;) obje ekipe su igrale sa rezervnim sastavima,bitnije su sutrasnje utakmice :)
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 20 sep 2013, 23:18

Nogometaši Viteza s optimizmom putuju u Trebinje

Pobjeda nad Širokim Brijegom i plasman u osminu finala KUP-a BiH nakon pobjede nad Zvijezdom, unijeli su mir, raspoloženje i samopouzdanje u momčad. To potvrđuje i optimizam jednog od najboljih i najstandardnijih igrača Viteza, zadnjeg veznog, a nerijetko i „bombardera" protivničkog gola, Gorana Jurića.

„Znamo što Leotar „ima a što nema", vjerujemo u svoje snage i u osvajanje bar jednog boda", kaže Jurić.

Prvi put od početka prvenstva trener Valentin Plavčić ima na raspolaganju sve igrače. Nema kažnjenih niti povrijeđenih, kup susretu sa Zvijezdom dao je priliku osmorici pričuvnih igrača, vidio je koliko i što mogu, a pred put u Trebinje kaže: „Leotar je s dugom i bogatom tradicijom, trenutno je u rezultatskoj krizi, što nas nikako ne smije zavarati. Put do Trebinja je dug i naporan, a mi ćemo se maksimalno založiti da na povratku u Vitez budemo raspoloženi i zadovoljni".

Kada je u pitanju prva jedanaestorica za susret s Leotarom, Plavčić ima određenih dilema a po svemu sudeći to će biti: Živković – Jurčević, Hasanović, Imamović, Brekalo (Alić) – Jurić, Kapetan, Šišić (Dedić), Dilaver (Livančić) – Smriko, Vidović.

U konkurenciji za nastup u Trebinju konkuriraju i: Perković, Mišić, J. Šantić, Badrov, Ćubrilo.
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 21 sep 2013, 10:10

Mislim da danas imam pravo da se nadam bodovima iz Trebinja,mada bit ce tesko dole.jedno od najtezih gostovanja sasvim sigurno.al po prvi put imamo kompletnu ekipu,i kad vidim danasnju obranu koja dugo bolja nije bila,vjerujem u neki dobar rezultat dole. Jos su jucer dole otisli,da bi sto odmorniji docekali utakmicu.Momci sretno,iznenadite sve dole! :twisted:
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 21 sep 2013, 17:54

Leotar 0-0 Vitez

Svaki bod sa strane je dobar,cestitam momcima! :)
TH 1950

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 23 sep 2013, 20:24

Rutinski sa Leotarom neriješeno :lol:

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 23 sep 2013, 20:43

U četvrtak promocija monografije Nogometnog kluba "Vitez"

U četvrtak, 26. rujna, u Franšiznom centru BiH, bit će promovirana monografija Nogometnog kluba „Vitez" iz Viteza. Knjiga riječju i s velikim brojem fotografija, s brojnim detaljima, podacima i zanimljivostima, dijelom nepoznatih široj javnosti, čak i nogometnoj, bilježi i govori o šezdesetšestogodišnjoj povijesti najstarijeg i najpopularnijeg sportskog kolektiva u Vitez, NK Viteza.

„I ovim putem pozivamo bivše nogometaše našega kluba, stručne i pomoćne radnike, članove rukovodećih struktura, donatore, pomažuće članove, navijače, simpatizere..., predstavnike drugih nogometnih i sportskih kolektiva iz drugih sportova, kao i ljubitelje sporta uopće, da dođu na ovu svečanost, koja tematikom i značajem nadilazi nogometne okvire i povijest NK Vitez. Naša monografija će potvrditi da je nogomet daleko više od igre, jer u njoj je sažeta velika količina emocija, sjećanja, ljubavi", rekao je u izjavi za medije glasnogovornik NK „Vitez", Ivan Sajević.

Svečana promocija će se održati u Kongresnoj dvorani hotela „Central" u Franšiznom centru BiH u Vitezu, s početkom u 19 sati, a Monografiju će promovirati ministar srednjobosanskog županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Jozo Jurina, te autori Zvonimir Čilić i Željko Kocaj.
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 24 sep 2013, 09:28

Jurčević i Hasanović vjeruju u pobjedu nad Čelikom

U prostorijama Nogometnog kluba Vitez održana je press konferencija na kojoj je najavljen susret devetog kola BHT Premijer lige, u kojoj Vitežani na stadionu Kamberovića polje dočekuju sastav Čelika.

Novinarima su se obratili trener Valantin Plavčić, te nekadašnji igrači Čelika, a danas Viteza, Mladen Jurčević i Almir Hasanović.

"Utakmica sa Zeničanima je od velikog značaja, prvenstveno zbog tri boda koja su u igri. Bod iz Trebinja bi dobio na težini ukoliko uspijemo pobijediti u utakmici s Čelikom. Siguran sam da će na samoj utakmici biti lijep ambijent, te da će na utakmici biti velik broj navijača", izjavio je Valentin Plavčić, trener Viteza.

Nekadašnji igrač Čelika Almir Hasanović pred ovu utakmicu ne osjeća poseban pritisak, doživljava je kao i svaku drugu prvenstvenu.

"Utakmica ima svoju draž, jer je u sastavu Viteza i velik broj igrača iz Zenice. Ipak, mi se polako dižemo i sigurno da mirne i čiste glave možemo ostvariti željeni cilj, osvojiti tri boda i približiti se sredini tabele. Bez obzira tri boda su tri boda iz svake utakmice, a svakako da bi nam tri boda u ovom susretu dala mir za nastavak sezone", kazao je Hasanović.

Još jedan igrač koji je igrao za Čelik i Vitez je i desni bočni Mladen Jurčević.

"Očekujem tvrdu utakmicu i psihički tešku, jer u ovom susretu će, ako se ne varam, biti devet igrača koji su nosili dresove ova dva kluba. Jedno od najljepših razdoblja u mojoj karijeri bilo je igranje za Čelik, ipak očekujem pobjedu Viteza. Pozivam sve navijače da dođu i na ovu utakmicu i bodre svoj klub kako su to činili i do sada", rekao je Jurčević.
TH 1950

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 24 sep 2013, 18:44

Ko bi rekao do prije par godina otpisani igrači Čelika(danas igrači Viteza) sutra će odlučivati o sudbini
trenera Čelika i samog kluba i uprave?!Motiva im neće ne nedostajati čak što više,vjerujem da će se
prikazati u najboljem svjetlu zeničkoj publici(jer mi već znamo da su to odlični igrači) kao i ostali koji
budu igrali sutra!
Iskreno se nadam lijepoj utakmici i pobjedi Viteza.

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 24 sep 2013, 20:47

Dilaver: Čelik je veliki klub, ali Vitez može do iznenađenja

Pred sutrašnji komšijski derbi u Zenici između Viteza i Čelika osjeti se pozitivna klima kako u crno-crvenom taboru, tako i u redovima Vitežana koji su sutra formalni domaćini.

Većina igrača iz ova dva kluba se dobro poznaju, a mnogi se u slobodno vrijeme i druže pa su ovih dana aktuelne provokacije ko će biti bolji.

Nekada velika nada Čelika, igrač koji je prije pet-šest godina bio najperspektivniji mladi igrač u državi, ali slijedom nesretnih okolnosti, brojnih povreda, slabe minutaže i neforsiranjem određenih trenera u Čeliku, Haris Dilaver 23-godišnji Zeničanin drugu godinu je član Viteza i jedan od najboljih igrača kluba.

Uoči sutrašnje utakmice u kojoj će sigurno biti mnogo emocija kazao je sljedeće:

"Malo sam nervozan uoči sutrašnje utakmice, jer prvi puta igram protiv kluba u kojem sam počeo karijeru, postao juniorski prvak, debitovao za seniorsku ekipu, igrao za omladinske reprezentativne selekcije. Biće svakako mnogo emocija, ali sam motiviran i spreman ako dobijem šansu da pokažem kvalitete onima koji su me osporavali. Svi mi koji igramo za Vitez, a nosili smo dres Čelika volimo taj klub, ali sutra igramo protiv njega i učinit ćemo sve da pokušamo iznenaditi. Čelik je veliki klub, ali Vitez može do iznenađenja.", nada se 23-godišnji napadač.

Vitez je u posljednje tri utakmice ostvario pozitivne rezultate.

"Nakon pobjede protiv Širokog i Zvijezde u okviru kupa, osvojili smo vrijedan bod u Trebinju na tradicionalno teškom terenu za sve klubove. Atmosfera u ekipi je odlična, popravili smo i stanje na tabeli, te svakako želimo u narednim kolima približiti se sredini tabele, gdje po kvaliteti sigurno i pripadamo. Klub je stvarno dobro organizovan, malo nam je nezgodno što igramo u Zenici, a ne na svom stadionu u Vitezu, ali bez obzira na sve imamo veliki broj navijača i na Kamberovića polju. Nadam se sutra jednoj dobroj utakmici protiv Čelika i neka pobijedi bolji.", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver koji bi sutra uz Jasmina Smriku trebao biti najveća opasnost za gol Zeničana.
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 25 sep 2013, 09:39

Najava utakmice Vitez-Čelik [youtube][/youtube]
TH 1950

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 sep 2013, 16:51

vitez je pravo dobra ekipa i sigurno cete i sljedece godine igrat premijer ligu Bosne . Pozitivno sam iznenadjenj,svaka cast.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 25 sep 2013, 17:30

Čestitke Vitezu. Čelik vam je nezasluženo uzeo 2 boda. Čelik je totalni odron od ekipe. Grčevita borba za opstanak sljedi ako ovako nastave.
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 25 sep 2013, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Aragorn98
Kontakt:

Post Postao/la Aragorn98 » 25 sep 2013, 17:35

Koji ste vi baksuzi,ne mogu vjerovat. :(
Promašili ste 4 čiste prilike i onda,kao i obično,stiže kazna. :roll:
Baš mi je žao jer ste mogli uploviti u relativno sigurne vode.
Sreća da je Travnik primio gol u zadnjim sekundama. :twisted:

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 25 sep 2013, 19:24

Hvala na cestitkama,mislim da je se vidjelo tko je bolja ekipa trenutno,nevjerovatno da promasimo 4 zicera pri 1-0 i onda u 90' primamo za 1-1 iz nikakve sanse :evil: ali bit ce bolje,ako ovako budemo igrali,msm da se ne trebamo bojati oko ostanka u ligi.ovo je najbolja utakmica koju je Vitez odigrao u premijer ligi,svaka cast momcima.baksuzi smo,al vratit ce se i nama sreca kad bude najpotrebnije :mrgreen:
TH 1950

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.