Ma zreli za ispadanje,dat ce Bog da tako i bude

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Ma ispadaju.
Heidenheim ce ih samljetiAmirutah1988 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:05Dakle Elversberg -Heidenheim,pa nije da Elversberg nema šansi,svakako bi njih prije nego mrtvog Heidenheima,mada mi i Elversberg nije nimalo draga ekipa .
Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga
ja nisam nikad volio niti sam pristalica baraza,ali ni za play off za prvaka i opstanak.Neutral je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:15Heidenheim ce ih samljetiAmirutah1988 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:05Dakle Elversberg -Heidenheim,pa nije da Elversberg nema šansi,svakako bi njih prije nego mrtvog Heidenheima,mada mi i Elversberg nije nimalo draga ekipa .
Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga![]()
Po meni nije fer ovo, neka ispadnu 3 ekipe i neka 3 udju, smijurija je sa ovim 16 vs 3.
Kako je tesko iz 4 lige uci u 3, uh. Zwickau jedva jednom usao a uvijek pri vrhu, zadrzao se 2-3 godine i sada opet 4. Nece nikad vise uci![]()
Dijelom sam pratio Zweite-u, određene utakmice, ali više ove velike klubove. Elversberga vrlo malo, ali ga hvale da igra dobar fudbal, čini se ko zanimljiva ekipa. Bit će mislim to žestok sudar sa Heidenheimom, a nekako i zbog dobrog nastupa u Evropi i svega što su uradili u ove dvije sezone, možda bi nekako volio da Heidenheim tu izađe kao pobjednik i izbori opstanak.Amirutah1988 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:05Dakle Elversberg -Heidenheim,pa nije da Elversberg nema šansi,svakako bi njih prije nego mrtvog Heidenheima,mada mi i Elversberg nije nimalo draga ekipa .
Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga
Supe je ove sezone što se dva velika vraćaju i što nije neko od tih totalno malih beznačajnih klubova izborio direktan ulazak. Tako da treba biti zadovoljan. A doći će red valjda uskoro i na ove nabrojane gore, kao i na Herthu, Schalke itd. Schalke je u strašnom padu, nadat se da će ovaj pad zaustaviti, da ne krene toliko po zlu pa da naredne sezone odu još jedan rang dole.Amirutah1988 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:05Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga
Ja npr Kiel nisam pratio usli su,Darmstadt manje više isto i oni su usli,Elversberg minimum minimuma pa mozda se dogodi da i oni uđju u BL,ali realno Heidenheim je favorit,ali ko ce znati,vidjeli smo prosle sezone Fortunu i Bochum,koje je bilo ludiloeffe_sa je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:59Dijelom sam pratio Zweite-u, određene utakmice, ali više ove velike klubove. Elversberga vrlo malo, ali ga hvale da igra dobar fudbal, čini se ko zanimljiva ekipa. Bit će mislim to žestok sudar sa Heidenheimom, a nekako i zbog dobrog nastupa u Evropi i svega što su uradili u ove dvije sezone, možda bi nekako volio da Heidenheim tu izađe kao pobjednik i izbori opstanak.Amirutah1988 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:05Dakle Elversberg -Heidenheim,pa nije da Elversberg nema šansi,svakako bi njih prije nego mrtvog Heidenheima,mada mi i Elversberg nije nimalo draga ekipa .
Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovogaSupe je ove sezone što se dva velika vraćaju i što nije neko od tih totalno malih beznačajnih klubova izborio direktan ulazak. Tako da treba biti zadovoljan. A doći će red valjda uskoro i na ove nabrojane gore, kao i na Herthu, Schalke itd. Schalke je u strašnom padu, nadat se da će ovaj pad zaustaviti, da ne krene toliko po zlu pa da naredne sezone odu još jedan rang dole.Amirutah1988 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:05Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga
Po meni 2 je malo za ulazak,nije ni realno,ali pazi molim te treba spasitiledar je napisao/la: ↑19 maj 2025, 00:54Po meni bi bilo najbolje da nema baraža i da po dvije ekipe ulaze/ispadaju, to je realno obzirom na kvalitet liga. A opet, zašto ne dat mogućnost onom trećem da se nekako izbori za promociju. Heidenheim je u relegaciji u jasnoj prednosti, kao i inače ekipe iz prve, po kadru, iskustvu itd., ali Elversberg je odlična ekipa koja je igrala najbolji fussball u cvajti i nije nemoguće da se izbore.
Ako cemo realno,tako je u svim drugim ligama koje ja pratim a priličan broj pratim,ja bih zagovarao Engleski model za BL,što da ne,20 klubova BL,2 liga kao Championship ne sa brojem kkubova kao kod njih,ali zašto ne bi se igrao play off od 3-6 mjesta i u Cvajti,relegacijaski mecevi se pokazuje za treceplasirane ekipe u Cvajti lošom opcijom za te klubove.ledar je napisao/la: ↑19 maj 2025, 12:01@Amirutah
Moja logika je da u najvišem rangu moraju igrati najbolji, bez obzira na imena i povijest. Postoji veliki jaz između prve i druge lige, oni koji avansiraju iz cvajte se obično unutar par godina vraćaju natrag, a i relegacijske utakmice pokazuju da je 16-ti iz prve u pravilu jači od 3-ćeg iz druge.
Kad bi bilo obratno, da 3-ći obično prolazi 16-tog onda bi imalo smisla da uđu tri kluba, ovako meni baš i nema. Istina je da sad u cvajti tavore klubovi sa većim imenima i potencijalom, ali neka taj potencijal pokažu u cvajti i avansiraju direktno.
Mislio si na stopera Hoffmanna, trener im je "naš" Thioune.Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 12:44... trener Hoffman...
Paderborn je objavio da se oprašta sa trenerom Lukasom Kwasniokom
Lapsus,mislio sam kapiten,nzm sta mi je bilo da napisem trenerledar je napisao/la: ↑19 maj 2025, 12:57Mislio si na stopera Hoffmanna, trener im je "naš" Thioune.Amirutah1988 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 12:44... trener Hoffman...
Paderborn je objavio da se oprašta sa trenerom Lukasom Kwasniokom
Kwasniok je rekao da želi malo odmora, ali mogu ga zamisliti npr. na klupi Schalkea.
Očekivano jer ga podržava Kühne koji nije baš u nekim odnosima sa e.V. za čije se vodstvo Magonja natječe.Amirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2025, 09:41Vjerovali ili ne,Felix Magath nije dobio podrsku u kandiddaturi za predsjednika HSV-a,kakav los potez.
Ja sam100%bio uvjeten da Magath preuzima dužnost.ledar je napisao/la: ↑21 maj 2025, 12:16Očekivano jer ga podržava Kühne koji nije baš u nekim odnosima sa e.V. za čije se vodstvo Magonja natječe.Amirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2025, 09:41Vjerovali ili ne,Felix Magath nije dobio podrsku u kandiddaturi za predsjednika HSV-a,kakav los potez.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.