2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
20
26%
2) Werder
20
26%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
11%
5) Nürnberg
5
7%
6) HSV
12
16%

Ukupno glasova: 76

Amirutah1988
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Amirutah1988 » 18 maj 2025, 17:02

Neutral je napisao/la:
18 maj 2025, 16:20
Jao Braunsvajga😂
Ma zreli za ispadanje,dat ce Bog da tako i bude :pray:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 18 maj 2025, 17:05

Dakle Elversberg -Heidenheim,pa nije da Elversberg nema šansi,svakako bi njih prije nego mrtvog Heidenheima,mada mi i Elversberg nije nimalo draga ekipa .
Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2025, 17:12

Amirutah1988 je napisao/la:
18 maj 2025, 17:02
Neutral je napisao/la:
18 maj 2025, 16:20
Jao Braunsvajga😂
Ma zreli za ispadanje,dat ce Bog da tako i bude :pray:
Ma ispadaju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2025, 17:15

18 maj 2025, 17:05
Dakle Elversberg -Heidenheim,pa nije da Elversberg nema šansi,svakako bi njih prije nego mrtvog Heidenheima,mada mi i Elversberg nije nimalo draga ekipa .
Zao mi je Fortune,Hannovera i Klauterna,siguran sam da su mogli puno bolje od ovoga
Heidenheim ce ih samljeti :mrgreen:

Po meni nije fer ovo, neka ispadnu 3 ekipe i neka 3 udju, smijurija je sa ovim 16 vs 3.

Kako je tesko iz 4 lige uci u 3, uh. Zwickau jedva jednom usao a uvijek pri vrhu, zadrzao se 2-3 godine i sada opet 4. Nece nikad vise uci :D

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 18 maj 2025, 17:29

Neutral je napisao/la:
18 maj 2025, 17:15
Heidenheim ce ih samljeti :mrgreen:

Po meni nije fer ovo, neka ispadnu 3 ekipe i neka 3 udju, smijurija je sa ovim 16 vs 3.

Kako je tesko iz 4 lige uci u 3, uh. Zwickau jedva jednom usao a uvijek pri vrhu, zadrzao se 2-3 godine i sada opet 4. Nece nikad vise uci :D
ja nisam nikad volio niti sam pristalica baraza,ali ni za play off za prvaka i opstanak.
Najbolje je za BL 20 klubova 3 ispadaju,Cvajta 20 klubova,Driitta podijeliti u dvije grupe,a sadasnju Regionalligu spojiti sa amaterskom.

Tesko je i iz Dritte u Cvajtu,a Regionalliga ko tamo zavrsi,crno se pise takvim ekipama,plasio sam se za Duisburg da ce jednostavno otici u PM :lol: ali evo vratiše se.
Spominješ Zwickau,a sta tek reci za Oberhausen,Wupertaller,Jenu,Offenbach,Burghausen.
Ima tu klubova i u Oberligama koje bih volio vidjeti ne u Regionalligama,vec i u Dritti.
Kad se Oberlige zavrse ,a pri kraju su, objavit cu i klubove koji su se plasirali u regionallige ,ima i tamo baraža zamisli :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 maj 2025, 17:59

Dijelom sam pratio Zweite-u, određene utakmice, ali više ove velike klubove. Elversberga vrlo malo, ali ga hvale da igra dobar fudbal, čini se ko zanimljiva ekipa. Bit će mislim to žestok sudar sa Heidenheimom, a nekako i zbog dobrog nastupa u Evropi i svega što su uradili u ove dvije sezone, možda bi nekako volio da Heidenheim tu izađe kao pobjednik i izbori opstanak.
Supe je ove sezone što se dva velika vraćaju i što nije neko od tih totalno malih beznačajnih klubova izborio direktan ulazak. Tako da treba biti zadovoljan. A doći će red valjda uskoro i na ove nabrojane gore, kao i na Herthu, Schalke itd. Schalke je u strašnom padu, nadat se da će ovaj pad zaustaviti, da ne krene toliko po zlu pa da naredne sezone odu još jedan rang dole.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 18 maj 2025, 18:15

effe_sa je napisao/la:
18 maj 2025, 17:59
Dijelom sam pratio Zweite-u, određene utakmice, ali više ove velike klubove. Elversberga vrlo malo, ali ga hvale da igra dobar fudbal, čini se ko zanimljiva ekipa. Bit će mislim to žestok sudar sa Heidenheimom, a nekako i zbog dobrog nastupa u Evropi i svega što su uradili u ove dvije sezone, možda bi nekako volio da Heidenheim tu izađe kao pobjednik i izbori opstanak.
Supe je ove sezone što se dva velika vraćaju i što nije neko od tih totalno malih beznačajnih klubova izborio direktan ulazak. Tako da treba biti zadovoljan. A doći će red valjda uskoro i na ove nabrojane gore, kao i na Herthu, Schalke itd. Schalke je u strašnom padu, nadat se da će ovaj pad zaustaviti, da ne krene toliko po zlu pa da naredne sezone odu još jedan rang dole.
Ja npr Kiel nisam pratio usli su,Darmstadt manje više isto i oni su usli,Elversberg minimum minimuma pa mozda se dogodi da i oni uđju u BL,ali realno Heidenheim je favorit,ali ko ce znati,vidjeli smo prosle sezone Fortunu i Bochum,koje je bilo ludilo :bow: .
Ne volim male klubove ali oni u Njemackoj nesto znace,Mainz,Frajburg,Union :lol: da je po meni a nije ti klubovi ne bi bili u BL.

Ne znam kako ce izgledati Bochum u novoj sezoni ali sigurno ce oni imati zelju za brzim povratkom,Hannoveru-Fortuni-Klauternu -i zamisli cak i Nurnbergu :lol: se nadam evo par sezona da konačno udju i borbu za BL ali uvijek neka "manja ekipa" pomrsi račune,a ove sezone to nije slucaj,jednostavno vracaju se dva velikana u BL i svi koji volimo BL trebamo biti sretni.
Schalke,ne zelim da pomislim da mogu nizè od Cvajte i dat ce Bog da stanu na noge sto prije,meni ove sezone nisu bili toliko u padu,nisu imali konstantu u igri i rezultatima,ali su znali odigrati par vrlo dobrih utakmica.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2025, 00:54

Po meni bi bilo najbolje da nema baraža i da po dvije ekipe ulaze/ispadaju, to je realno obzirom na kvalitet liga. A opet, zašto ne dat mogućnost onom trećem da se nekako izbori za promociju. Heidenheim je u relegaciji u jasnoj prednosti, kao i inače ekipe iz prve, po kadru, iskustvu itd., ali Elversberg je odlična ekipa koja je igrala najbolji fussball u cvajti i nije nemoguće da se izbore.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 maj 2025, 07:04

ledar je napisao/la:
19 maj 2025, 00:54
Po meni bi bilo najbolje da nema baraža i da po dvije ekipe ulaze/ispadaju, to je realno obzirom na kvalitet liga. A opet, zašto ne dat mogućnost onom trećem da se nekako izbori za promociju. Heidenheim je u relegaciji u jasnoj prednosti, kao i inače ekipe iz prve, po kadru, iskustvu itd., ali Elversberg je odlična ekipa koja je igrala najbolji fussball u cvajti i nije nemoguće da se izbore.
Po meni 2 je malo za ulazak,nije ni realno,ali pazi molim te treba spasiti :guz: Heidenheimu,Unionima i ostalim bitnim ekipama BL koje nikad nista nece tamo značiti.
Bolja opcija je da u Cvajti godinama tabore ekipe poput Fortune,Klauterna,Hannovera,Schalkea.
Što vise ove timove demotivirati,to je bolje za ove davljenike BL

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2025, 12:01

@Amirutah

Moja logika je da u najvišem rangu moraju igrati najbolji, bez obzira na imena i povijest. Postoji veliki jaz između prve i druge lige, oni koji avansiraju iz cvajte se obično unutar par godina vraćaju natrag, a i relegacijske utakmice pokazuju da je 16-ti iz prve u pravilu jači od 3-ćeg iz druge.
Kad bi bilo obratno, da 3-ći obično prolazi 16-tog onda bi imalo smisla da uđu tri kluba, ovako meni baš i nema. Istina je da sad u cvajti tavore klubovi sa većim imenima i potencijalom, ali neka taj potencijal pokažu u cvajti i avansiraju direktno.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 maj 2025, 12:13

ledar je napisao/la:
19 maj 2025, 12:01
@Amirutah

Moja logika je da u najvišem rangu moraju igrati najbolji, bez obzira na imena i povijest. Postoji veliki jaz između prve i druge lige, oni koji avansiraju iz cvajte se obično unutar par godina vraćaju natrag, a i relegacijske utakmice pokazuju da je 16-ti iz prve u pravilu jači od 3-ćeg iz druge.
Kad bi bilo obratno, da 3-ći obično prolazi 16-tog onda bi imalo smisla da uđu tri kluba, ovako meni baš i nema. Istina je da sad u cvajti tavore klubovi sa većim imenima i potencijalom, ali neka taj potencijal pokažu u cvajti i avansiraju direktno.
Ako cemo realno,tako je u svim drugim ligama koje ja pratim a priličan broj pratim,ja bih zagovarao Engleski model za BL,što da ne,20 klubova BL,2 liga kao Championship ne sa brojem kkubova kao kod njih,ali zašto ne bi se igrao play off od 3-6 mjesta i u Cvajti,relegacijaski mecevi se pokazuje za treceplasirane ekipe u Cvajti lošom opcijom za te klubove.
Meni je s obzirom kad se pogleda lista klubova druge i trece njemačke lige skroz malo promocija po 2 kluba u visi rang.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 maj 2025, 12:44

Kao sto se i očekivalo,Fortuna nece korisziti opciju kupovinee ugovora za Dawida Kownackog koji se vraca u Werder.
Nakon 10 sezona prvedenih u ekipi iz Duseldorfa,Sobotka napusta klub kao i kapiten Hoffman.
Ovo ce biti ogromne promjene za Fortunu,i vidjet cemo kako ce kvalitetno zamijeniti ove igrače koji su znacili dosta ovom timu.

Nakon 5 godina u Hannoveru,Muroya napusta tim iz Donje Saksonije i vraca se nazad u Japan.

Funkel nakon što je "pomagao"Kelnu da izbori plasman u BL,govori da je otvoren za sve opcije,pa i da ostane na čelu tima za novu sezonu.

Magdeburg napušta 6 igrača,uz posudene Patricka Pfeiffera(Augsburg),Livan Burca(Union Berlin)Bryan Teixera(Sturm),klub je naveo da se oprasta i sa igracima Mohammed El Hankouri,Jason Cexa i Xavier Amaechi.

Paderborn je objavio da se oprašta sa trenerom Lukasom Kwasniokom
Zadnja izmjena: Amirutah1988, dana/u 19 maj 2025, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2025, 12:57

19 maj 2025, 12:44
... trener Hoffman...

Mislio si na stopera Hoffmanna, trener im je "naš" Thioune.

Kwasniok je rekao da želi malo odmora, ali mogu ga zamisliti npr. na klupi Schalkea.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 maj 2025, 13:08

ledar je napisao/la:
19 maj 2025, 12:57
19 maj 2025, 12:44
... trener Hoffman...

Mislio si na stopera Hoffmanna, trener im je "naš" Thioune.

Kwasniok je rekao da želi malo odmora, ali mogu ga zamisliti npr. na klupi Schalkea.
Lapsus,mislio sam kapiten,nzm sta mi je bilo da napisem trener🙃🙃🙃

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 20 maj 2025, 10:31

Eintracht Braunschweig rastao se s trenerom Danielom Scherningom nakon poraza od 1:4 protiv Nürnberga i prije utakmica za opstanak protiv 1. FC Saarbrückena. Njegov pomoćni trener privremeno preuzima dužnost.

Kako su u ponedjeljak ujutro objavili Lavovi Donje Saske, trener Daniel Scherning razriješen je dužnosti s trenutnim učinkom.

Uz Scherninga, s trenutnim učinkom otpušteni su i pomoćni trener Andreas Zimmermann i trener vratara Milenko Gilić.

Braunschweig je u nedjelju izgubio od 1. FC Nürnberga 4-1 nakon loše predstave pred svojim navijačima te stoga nije uspio pobjeći iz zone ispadanja. U dvije nadolazeće utakmice protiv trećeplasiranog 1. FC Saarbrückena sljedećeg petka na stadionu FCS i prekosutra na stadionu Hamburger Straße (obje u 20:30), momčad će trenirati Scherningov bivši pomoćnik Marc Pfitzner (40). Osim toga, Ken Reichel i Jasmin Fejzić pojačat će trenerski tim za utakmice ispadanja.

„Jako cijenimo Daniela i zahvaljujemo mu na protekloj godini i pol, u kojoj je pružio izvanrednu uslugu Eintrachtu velikom predanošću i odanošću“, rekao je sportski direktor Benjamin Kessel na web stranici BTSV-a. "Odluka nam nije bila laka jer smo do samog kraja bili uvjereni da ćemo ponovno zajedno ostvariti naš sezonski cilj ostanka u ligi."

Zahvalan sam na vremenu koje smo proveli zajedno – i odlazim iz Braunschweiga kao navijač Eintrachta.

Daniel Scherning

Scherning je preuzeo Eintracht u studenom 2023. i doveo ih do opstanka. Braunschweig je također ove sezone bio stalni igrač u zoni ispadanja, zbog čega je Scherning dva puta tijekom sezone bio na rubu ispadanja. Ali i neposredno prije Božića 2024. i ovog proljeća, šefovi BTSV-a izrazili su povjerenje u 41-godišnjaka . To više nije slučaj nakon debakla 1:4 protiv Nürnberga.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 21 maj 2025, 09:41

Vjerovali ili ne,Felix Magath nije dobio podrsku u kandiddaturi za predsjednika HSV-a,kakav los potez🙃.

SC Paderborn ce u novu sezonu druge lige uci s Ralfom Kattemannom(38) kao glavnim trenerom ,koji je inače ranije bio u KSC-u,i trenutno radi na svojoj prof.licenci.

Jahn Regensburg napusta cak 17 igrača uključujuci i Adamyana.

K'lautern je juče objavio oprostaj sa Daisuke Yokotom,Maximilianom Bauerom,Timom Breithauptom i Grant -Leon Ranosom.
Tim ce u novu sezonu prema najavama uci potpuno restruktuiran,smanjiti momcad sto je moguce više ,ali i istodobno dodati kvalitetu i kompentizirati odlazak vrhunskih igraca poput Achea koji je proveo dvije odlične sezone.
Koliko ce uspjeti u ovome,vidjet cemo u narednom periodu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 21 maj 2025, 12:16

21 maj 2025, 09:41
Vjerovali ili ne,Felix Magath nije dobio podrsku u kandiddaturi za predsjednika HSV-a,kakav los potez🙃.
Očekivano jer ga podržava Kühne koji nije baš u nekim odnosima sa e.V. za čije se vodstvo Magonja natječe.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 21 maj 2025, 14:38

ledar je napisao/la:
21 maj 2025, 12:16
21 maj 2025, 09:41
Očekivano jer ga podržava Kühne koji nije baš u nekim odnosima sa e.V. za čije se vodstvo Magonja natječe.
Ja sam100%bio uvjeten da Magath preuzima dužnost.
Kajat ce se HSV, Magath je kralj,šta je samo učinio za moj vfl Wolfsburg :bow:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 21 maj 2025, 16:09

Magonja je vrlo nepopularan u Hamburgu, a kad se još spomene u kontekstu KMK onda velika većina zaključuje ovako: raspikuća će se zadužit kod Kühnea, spiskat lovu na neke sumnjive akvizicije, Kühne će se domoć većinskog vlasništva i klub će na kraju završit ko sechszigeri pod Ismaikom u trećoj, ako ne i regionalnoj ligi.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 maj 2025, 09:03

Nakon 26 godina saradnje sa Nike,Hertha je objavila da prekidaju saradnju,tako da ce u novoj sezoni klub opremati Castore.
Kad vec spominjemo Herthu,treba spomenuti da se pred regionalnim sudom u Berlinu,danas nastavlja postupak tuzbe Bobica prema Herthi.
Bobic trazi da klub iz Berlina isplati 594k Eura za plate ,kao i 2.76 miliona Eura otpremnine.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.