FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2013, 18:03

Elegant je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:Sto me nesto sjeba Sefova prica na Zeljo tv...nekako mi ne izgleda optimisticno...ili nas zeli malo razdrmati pricom o mogucem odlasku... :(
Ako Amar ode sve ce otici u helac.
Njega pored ljubavi prema klubu i svemu sto se veze za Zeljeznicar, drzi i ta sloboda koju on ovdje ima, doslovno kao sto je Ferguson imao u Man.Utd. Ocigledno da je on od 2009 pa do sada, uz njegov strucni stab, zapravo jedino nesto i radio za ovaj klub, dok su drugi to sve pretvarali u neke bajke, koje na kraju zavrse samo razorcaenjem. 2009 su dosli kao veliki optimisti, a onda nakon kraha u evropi, polako pocinju nesuglasice, pocevsci od Nijaza Brkovica, Zuje pa do Cvike. Dakle, njegovi ljudi od povjerenja su izasli davno iz projekta zvanog "moderni FK Zeljeznicar" a Amar je ostao.

Pisao sam bio jucer, da je ovo trentuno prekretnica za nas. Po meni, pored one iz 84 ovo je druga po velicini, jer ili cemo se izdici jos stepenik iznad, pa pronaci neki balanst sa prvacima drzava ex-yuge, ili cemo jos vise potonuti.
Mi navijaci, kao jedna jedinka mozemo dosta toga uraditi, a vjerujte da sada i MORAMO, jer je dosao taj vakat.

Ja nesto jucer razmisljam. Kada su se ovi ljudi vratili, zapravo kada je poceo Amarov drugi mandat, zacrtani su mnogi ciljevi. Neke dan danas, nismo uspjeli ostvari, ali zato neke druge, koje u ono vrijeme nismo mogli ni sanjati, smo ostvari takom brzinom da ih jos ostvarujemo. U prevodu, postavljamo standard u BIH nogometu, sto opet nije mala stvar. Tako da, kada se sve opet na to pogleda, dodemo tacno na prekretnicu uspjeha, jer smo dovoljno jaki za Bh scene, a nedovoljno jaki za nesto vise. Zapravo, nalazimo se u nekom meduprostoru, gdje ti nisi ni dobar ni los, vec igras od zavisnosti stepena jacine protivka.

Ja sad opet nesto razmisljam. Te 2009 godine, uopste nikome nije padalo na pamet da mi sami gradimo stadion, vec smo nesto preko tima (ulagali smo najvise, koliko su nam okolnosti dozvoljavale, a duplo vise od prosjecnog tima u BIH) pokusavali nesto napraviti na euro-sceni, medutim svaki put dopijemo po dupetu. Dakle, za taj stepenik trebaju bas ulaganja, ali uslovi, prvenstveno. Da smo poceli graditi dio po dio od 2009, sada bi imali kakve-takve uslove za evrope. Ovako, islo smo na kartu tima, sto nam se odbilo od glavu, jer smo ulagali (koliko-toliko) a nismo nista zaradili.

Opet, mozda ce nekome zvucati smijesno, ali ono sto mi zelimo sa sicom uraditi, mozemo u BIH, ali u EVROPI ne. Sada ako cemo se po toj logici voditi, (ako cemo ovako razmisljati, treba se zapitati kako Zeljo moze najlakse do novca? ) onda bi za nas najbolje bilo, da se dovedu strucnjaci, da procjene zemljiste stadiona Grbavica, (koliko to sve kosta), da se proda, pa da idemo onda na Kosevo igrati, a imali bi ogroman budget za nase prostore, cak vise abnormalan. Kada nemas drugog nacina, zasto da ne. Kada moze Inter i Milan, kada mogu Lazio i Roma, zasto ne bi mogli Zeljo i Sarajevo igrati na istom stadionu, cak sto vise, taj isti stadion bi morao dozivjeti rekonstrukciju ako bi se vec tom politkom vodili. Jbg, ima opcija na hiljadu, sada sta je tu prava ne znam. Sa ovom bi sigurno imali budget za ono sto zapravo hocemo, a to je EVROPA. Opet da cekas nekoj jakog sponzora, moras nesto za sicom napraviti, a to prolazi svake desete godine.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 maj 2013, 18:15

dzole sve si pametno rekao osim te prodaje grbavice,pa jesi ti lud,jadan ne bio? pu pu pu,pomakni se s mjesta

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2013, 18:17

SarajlijaTM je napisao/la:dzole sve si pametno rekao osim te prodaje grbavice,pa jesi ti lud,jadan ne bio? pu pu pu,pomakni se s mjesta
Prijatelju, procitaj samo jos jednom taj zadnji paragraf o tome. Nisam ja rekao da to zelim, vec da to vidim kao nacin da dodemo do budgeta sa kojim nesto mozemo traziti u EVROPI.

Ocekivao sam da ce se neko upecati ovdje na prvu. :D

EDIT: Bice sranje ako Olimpic istupi. Nadam se da nece, mada iskreno sa strane Gracica, ne vidim neku koristi, niti zaradu. Ako, nista radi nas je dobro sto imamo jos jedan tim u Sarajevu, u suprotnom, samo nam moze biti teze.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 27 maj 2013, 18:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 maj 2013, 18:18

Ako Olimpic istupi trebali bi im "oteti" najbolje prije nego se razgrabe... :)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 maj 2013, 18:21

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ako Olimpic istupi trebali bi im "oteti" najbolje prije nego se razgrabe... :)
da nam je onaj Duljevic ... :roll:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 27 maj 2013, 18:23

ZZtop10 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Ako Olimpic istupi trebali bi im "oteti" najbolje prije nego se razgrabe... :)
Ublehari Gracic kao i do sad !Pokusava napraviti pritisak nebili dobio licencu...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 maj 2013, 18:27

@Dzole Zeljo, Kuću ne naslijeđuješ od predaka, nego posuđuješ od potomaka.

Ni mene ne raduje činjenica da je Amaru stadion u drugom planu iako je po povratku u Želju to isticao kao jedan od prioriteta. Ima jedan intervju sa Amarom (sjedi na zapadu), a intervju je radio onaj tekstopisac ćelavi (radio i kao voditelj na Hayatu) ne mogu mu se sjetiti imena.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 27 maj 2013, 18:28

" onclick="window.open(this.href);return false;

valjda mislis na ovu
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 maj 2013, 18:29

DzoleZeljo je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:dzole sve si pametno rekao osim te prodaje grbavice,pa jesi ti lud,jadan ne bio? pu pu pu,pomakni se s mjesta
Prijatelju, procitaj samo jos jednom taj zadnji paragraf o tome. Nisam ja rekao da to zelim, vec da to vidim kao nacin da dodemo do budgeta sa kojim nesto mozemo traziti u EVROPI.

EDIT: Bice sranje ako Olimpic istupi. Nadam se da nece, mada iskreno sa strane Gracica, ne vidim neku koristi, niti zaradu. Ako, nista radi nas je dobro sto imamo jos jedan tim u Sarajevu, u suprotnom, samo nam moze biti teze.
Ma znam ja sta si ti htio reci,ali gdje grbavicu,opet te pitam,nemoj to ni u sali.Grbavica je dusa i srce zelje!!!
Ne bi je dao,i to onakvu nikakvu,makr u 3 ligu ispali! A ne za evropu...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 maj 2013, 18:29

pile87 je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:
Ublehari Gracic kao i do sad !Pokusava napraviti pritisak nebili dobio licencu...
s njim uvijek ista prica :twisted:

avlami@ zaim poturic se zove novinar
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 27 maj 2013, 18:36

avlami97 je napisao/la:@Dzole Zeljo, Kuću ne naslijeđuješ od predaka, nego posuđuješ od potomaka.

Ni mene ne raduje činjenica da je Amaru stadion u drugom planu iako je po povratku u Želju to isticao kao jedan od prioriteta. Ima jedan intervju sa Amarom (sjedi na zapadu), a intervju je radio onaj tekstopisac ćelavi (radio i kao voditelj na Hayatu) ne mogu mu se sjetiti imena.
Hajd ti si stari pa se sa tobom moze o tome.Evo sve da nam neko napravi stadion najbolji u drzavi i to besplatno.MI NISMO U STANJU ODRZAVATI TAKO NESTO! Znaci klub mora narasti kao prvo da bi pratio svoje resurse, Amar je samo probao reci svojim rijecima, da je taj novi zamisljeni stadion uvijek ispunjen imalo bi smisla ovako nazalost nema.I da nama bi bolje dosao trening kamp nego stadion jer bi taj trening kamp mogao proizvoditi pare.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 27 maj 2013, 18:38

avlami97 je napisao/la:@Dzole Zeljo, Kuću ne naslijeđuješ od predaka, nego posuđuješ od potomaka.

Cuj Amaru stadion na drugom mjestu...ja,mi izgleda ocekujemo od njega da nam i stadion gradi...Sto niko ne proziva ostale pizde koje su na sva usta pricala o **** arenama i pravili tkz. Projekte koji su uzgred bili smjesni,al jok mi smo se lozili na to...ocekujemo previse od jednog covjeka...noko drugi da kurcem mrdne,od opstine,grada do samih ljudi u Zelji koji su izgleda tu da samo hlade muda,do nas navijaca kojima je izgleda dopizdilo na proslavljamo svake godine pa i ne dodzemo na proslavu "gledat cemo na tv-u"...**** takve navijace...i nije ni cudo sto je Sef razocaran i sto je od nekih stvari digao ruke,fino je rekao"zasto zbog 3000 hiljade ljudi praviti stadion za 20000 hiljada ljudi,ne isplati se..."
Amare hvala ti...

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 27 maj 2013, 18:41

Sta vam je sta slutite,Amar nece nigdje jos minimum godinu dana,a po meni ni posle toga..Bezveze se rasprava i polemika dize,mnogi ne slusaju ovdje sta on prica a kamoli da razmisljaju o onome sta govori..
SLOBODA NAVIJAČIMA

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2013, 18:43

SarajlijaTM je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:

Ma znam ja sta si ti htio reci,ali gdje grbavicu,opet te pitam,nemoj to ni u sali.Grbavica je dusa i srce zelje!!!
Ne bi je dao,i to onakvu nikakvu,makr u 3 ligu ispali! A ne za evropu...
Jbg, davno sam u zivotu naucio, "kasno" svatio da se od ljubavi ne zivi vec samo, zapravo pati ako je nemas cim izdrzavati, obnavljati, unaprijedivati na adekvatan nacin, mozda je to onda to objasnjenje zasto je na sve gledam prvenstveno sa ekonomske strane. :D

Kazem samo, to je jedan od nacina, vjerovatno sa mog aspekta gledista najsigurniji po pitanju naseg budgeta u buducnosti, jer bi imali nase pare na raspolaganju i nastupali bi na gradskom stadionu. Sto sam ja zapravo to sada spomenuo? Zato, sto je vise nego poznata cinjenica postala, da je ovaj grad doslvono 90% doseljenicki, i ti novi ljudi nemaju taj osjecao kao sto imamo mi, i oni sto su otisli. Bar dok se jos jedna generacija ne promijeni, pa mozda se opet vrati na staro. Realnost je takva, da je nama kao Zelji misaona imenica postala 5.000 ljudi na stadionu sa placenim kartama. (bez godisnjih i polugodisnjih u racunici)

Druga stvar, pazi po meni, ipak ovo nije grad te velicine tipa Beograda da sada izdrzava dva stadiona (mi izdrzavamo svoj). Kako kog, ono sto zelim istaci je, da je bolje gradu imati jedan stadion da je super sreden, neko tri od kojih jedan jos ovu godinu ima licencu za evropu. Ja znam da nas narod, obicno na sve gleda kao da je pupcano vezan za to, ali ja na ovo gledam cisto ekonomski. Zamisli samo Zelju sa budgetom od 30 mil. Sta bi Amar mogao napraviti onda sa tim parama, kada sa sicom cuda pravi?

A sada pitam tebe i avlami97,(mada ti ti mi vec dao odgovor); da li bi voljeli gledati modernog Zelju sa ovim planom gore, sa jednim evropskim budgetom, ambicijama, klubom kojeg ce morati svako ziv respektovati ili cekati narednih 5, 10, 20 godina da neko vidi interes u tebi? (neki moguci ulagac, investitor, seik, itd) Evo cekamo od prve prekretnice 84 gdje je malo falilo pa da i ovaj stadion zavrsimo, pa da ove danas prekretnice, konkretnog covjeka sa parama nije bilo? Realno, jesam li upravu?

Mozete se vi sloziti sa ovom mojom zamisli, idejom, fantazijom, ali ona je cisto pravljenja sa ekonmske strane gledista. Pa zato je i posmatraje kao takvu. Ljubav malo sada po strani ostavite.

Vidite nesto, od 2009 nekako smo isli uzlaznom putanjom, u svim segmetnima, onda 2012 ulazemo u tim, sve dajemo, plate najvece, i dozivljavamo ekonomski krah. TO je poenta price. Kako se vratiti na uzlaznu putanju? Ako neko ima ideju, bolje, realniju, neka predlozi. Nemojte se bojati biti ismijani, jer ce se neko oduseviti, neko ce to svatiti kao blam, to je normalna stvar u zivotu, priznali mi ili ne. Poetna price, kako se vratiti na uzlaznu putanju sa budgetom iz 2012 i zacrtanim ciljem a to je KAMP?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 27 maj 2013, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 27 maj 2013, 18:48

pile87 je napisao/la:

Hajd ti si stari pa se sa tobom moze o tome.Evo sve da nam neko napravi stadion najbolji u drzavi i to besplatno.MI NISMO U STANJU ODRZAVATI TAKO NESTO! Znaci klub mora narasti kao prvo da bi pratio svoje resurse, Amar je samo probao reci svojim rijecima, da je taj novi zamisljeni stadion uvijek ispunjen imalo bi smisla ovako nazalost nema.I da nama bi bolje dosao trening kamp nego stadion jer bi taj trening kamp mogao proizvoditi pare.
E moj Pile, ja se slomih govoreći da bi kamp bolje bilo uraditi, ali džaba kad mi sanjamo neke stadione...Nek stadion pričeka bolja vremena, klub se još ni stabilizovao nije kako treba (mislim na finansijski dio), i dalje imamo dugove, a oni bi stadion..ne može, nema logike

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 maj 2013, 18:56

Sanjamo stadion a na istoku imamo botanički vrt, neki dan ljudi otkrili novu biljnu vrstu.
DRUG NEBI TI PUNCA

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 27 maj 2013, 19:00

bagrcavi je napisao/la:Sanjamo stadion a na istoku imamo botanički vrt, neki dan ljudi otkrili novu biljnu vrstu.
sve dok ne otkriju neke nove vrste gustera ili zmajeva dobro je... biljka inace ne jede... 8-)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 27 maj 2013, 19:04

bagrcavi je napisao/la:Sanjamo stadion a na istoku imamo botanički vrt, neki dan ljudi otkrili novu biljnu vrstu.
:lol: :lol: :lol:
Floros Grbavicicus-istokicus

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 27 maj 2013, 19:05

tu i tamo je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:
Floros Grbavicicus-istokicus
ostaci visegodisnjeg pitarisanja gostujucih navijaca... :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 27 maj 2013, 19:05

slika
Tika taka 8-)
SLOBODA NAVIJAČIMA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 29 gostiju.