Njega pored ljubavi prema klubu i svemu sto se veze za Zeljeznicar, drzi i ta sloboda koju on ovdje ima, doslovno kao sto je Ferguson imao u Man.Utd. Ocigledno da je on od 2009 pa do sada, uz njegov strucni stab, zapravo jedino nesto i radio za ovaj klub, dok su drugi to sve pretvarali u neke bajke, koje na kraju zavrse samo razorcaenjem. 2009 su dosli kao veliki optimisti, a onda nakon kraha u evropi, polako pocinju nesuglasice, pocevsci od Nijaza Brkovica, Zuje pa do Cvike. Dakle, njegovi ljudi od povjerenja su izasli davno iz projekta zvanog "moderni FK Zeljeznicar" a Amar je ostao.Elegant je napisao/la:Ako Amar ode sve ce otici u helac.zeljo4life je napisao/la:Sto me nesto sjeba Sefova prica na Zeljo tv...nekako mi ne izgleda optimisticno...ili nas zeli malo razdrmati pricom o mogucem odlasku...
Pisao sam bio jucer, da je ovo trentuno prekretnica za nas. Po meni, pored one iz 84 ovo je druga po velicini, jer ili cemo se izdici jos stepenik iznad, pa pronaci neki balanst sa prvacima drzava ex-yuge, ili cemo jos vise potonuti.
Mi navijaci, kao jedna jedinka mozemo dosta toga uraditi, a vjerujte da sada i MORAMO, jer je dosao taj vakat.
Ja nesto jucer razmisljam. Kada su se ovi ljudi vratili, zapravo kada je poceo Amarov drugi mandat, zacrtani su mnogi ciljevi. Neke dan danas, nismo uspjeli ostvari, ali zato neke druge, koje u ono vrijeme nismo mogli ni sanjati, smo ostvari takom brzinom da ih jos ostvarujemo. U prevodu, postavljamo standard u BIH nogometu, sto opet nije mala stvar. Tako da, kada se sve opet na to pogleda, dodemo tacno na prekretnicu uspjeha, jer smo dovoljno jaki za Bh scene, a nedovoljno jaki za nesto vise. Zapravo, nalazimo se u nekom meduprostoru, gdje ti nisi ni dobar ni los, vec igras od zavisnosti stepena jacine protivka.
Ja sad opet nesto razmisljam. Te 2009 godine, uopste nikome nije padalo na pamet da mi sami gradimo stadion, vec smo nesto preko tima (ulagali smo najvise, koliko su nam okolnosti dozvoljavale, a duplo vise od prosjecnog tima u BIH) pokusavali nesto napraviti na euro-sceni, medutim svaki put dopijemo po dupetu. Dakle, za taj stepenik trebaju bas ulaganja, ali uslovi, prvenstveno. Da smo poceli graditi dio po dio od 2009, sada bi imali kakve-takve uslove za evrope. Ovako, islo smo na kartu tima, sto nam se odbilo od glavu, jer smo ulagali (koliko-toliko) a nismo nista zaradili.
Opet, mozda ce nekome zvucati smijesno, ali ono sto mi zelimo sa sicom uraditi, mozemo u BIH, ali u EVROPI ne. Sada ako cemo se po toj logici voditi, (ako cemo ovako razmisljati, treba se zapitati kako Zeljo moze najlakse do novca? ) onda bi za nas najbolje bilo, da se dovedu strucnjaci, da procjene zemljiste stadiona Grbavica, (koliko to sve kosta), da se proda, pa da idemo onda na Kosevo igrati, a imali bi ogroman budget za nase prostore, cak vise abnormalan. Kada nemas drugog nacina, zasto da ne. Kada moze Inter i Milan, kada mogu Lazio i Roma, zasto ne bi mogli Zeljo i Sarajevo igrati na istom stadionu, cak sto vise, taj isti stadion bi morao dozivjeti rekonstrukciju ako bi se vec tom politkom vodili. Jbg, ima opcija na hiljadu, sada sta je tu prava ne znam. Sa ovom bi sigurno imali budget za ono sto zapravo hocemo, a to je EVROPA. Opet da cekas nekoj jakog sponzora, moras nesto za sicom napraviti, a to prolazi svake desete godine.