FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AVNOJ » 06 nov 2023, 18:32

GalileoGalilei je napisao/la:
06 nov 2023, 16:35
Mene niko ne može ubjediti da je Rogić lošiji, ali momak mora dobiti par utakmica u kontinuitetu da brani. Problem je što stavljanjem Rogića, Julardžija gubi mjesto, a Rožmanu je Edin važna karika.

Ko kritikuje Mustafića, taj blage veze nema. Normalno da će probati s udarcima, jer ima strašan šut, a jučer ništa drugo nije prolazilo.
Baš to. Sinoc onaj pas prema Penerandi, frajer ga pogodi u glavu skora sa našeg šesnesterca. Mene je kupio narednih 5 utakmica.
Mislim da smo.dolaskom Rožmana dobili jednog od trenutno najboljih/korisnijih igrača.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 nov 2023, 18:37

AVNOJ je napisao/la:
06 nov 2023, 18:32
Mene niko ne može ubjediti da je Rogić lošiji, ali momak mora dobiti par utakmica u kontinuitetu da brani. Problem je što stavljanjem Rogića, Julardžija gubi mjesto, a Rožmanu je Edin važna karika.

Ko kritikuje Mustafića, taj blage veze nema. Normalno da će probati s udarcima, jer ima strašan šut, a jučer ništa drugo nije prolazilo.
Baš to. Sinoc onaj pas prema Penerandi, frajer ga pogodi u glavu skora sa našeg šesnesterca. Mene je kupio narednih 5 utakmica.
Mislim da smo.dolaskom Rožmana dobili jednog od trenutno najboljih/korisnijih igrača.
Ma vala mene je onim pasom kod gola kupio dvije min pred kraj, neko bi u onoj situaciji samo dodao nekom do sebe.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 nov 2023, 18:44

06 nov 2023, 17:22
miky_hz je napisao/la:
06 nov 2023, 16:53

Kad je pokazao taj stašan šut ako imas neki primjer? Il misliš strašan u smislu strašno loš onda ok

Premotaj na 2:15.

Momak ima top u desnoj nozi i treba šutati kad god mu se ukaže prilika.
Buraz može on imati atomsku u nozi a ne top kad taj top nije prijetnja nikome i nišani prema nebu. 1 od 20 ide u okvir gola kako se to moze nazvati dobrim? Mozes reci ima jak šut ili tako nešto,da bi bio dobar mora bii precizan a ovaj je daleko od toga.

Za jednog ofanzivnog veznjaka generalno nema nikakav ucinak kroz brojke .Mislim da je ove sezone na 0 svega
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 06 nov 2023, 19:20

Jel prop’o onaj mali Karamoko Dembele, Senijade reaguj :kafa:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 06 nov 2023, 19:31

Onako pomalo pregledavam utakmicu i upratim ovu situaciju kad je Peneranda uzeo loptu na našem šesneastercu i pretrčao pola terena i ovaj Ziljkić umjesto da proigra dupli pas i gurne u prostor čovjeku gdke bi bio 1 na 1 , on uze i bezveze opali loptu.

slika
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 06 nov 2023, 19:36

Hajduk zainteresovan a nama nije u prvih 11, bruka mora momak da svaku. Rogić na gol.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 06 nov 2023, 19:48

Chony533 je napisao/la:
06 nov 2023, 19:20
Jel prop’o onaj mali Karamoko Dembele, Senijade reaguj :kafa:
20godina Blackpoll 81 min odigrao i 1 gol.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 nov 2023, 19:52

AVNOJ je napisao/la:
06 nov 2023, 19:31
Onako pomalo pregledavam utakmicu i upratim ovu situaciju kad je Peneranda uzeo loptu na našem šesneastercu i pretrčao pola terena i ovaj Ziljkić umjesto da proigra dupli pas i gurne u prostor čovjeku gdke bi bio 1 na 1 , on uze i bezveze opali loptu.

slika
Na klupu ga da se dohaviza, ovo je bila tako dobra situacija

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 nov 2023, 19:55

Gledam sada ovaj pregled PL, na Areni.
I vise puta se ponavlja gol Borca.

Svaki put kada vidim "kapitena" kako pusta svog igraca da ulazi sam u sesnesterac, i prestaje ga pratiti i startu.

Znaci bio bih u stanju "kapitenu" opaliti 20 samara za ovakvo ponasanje. I nije prvi put. ON TO STALNO RADI..

FUJ!!!!!!!
- FKS -

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 06 nov 2023, 19:56

boki86 je napisao/la:
06 nov 2023, 19:52
AVNOJ je napisao/la:

slika
Na klupu ga da se dohaviza, ovo je bila tako dobra situacija
Daleko najlošiji igrač uz Šahu. Još lik kapiten.
🇵🇸

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 nov 2023, 20:00

Što se tiče igre, i sinoć tanko realno, tek smo nešto konkretnije uspjeli napraviti poslije crvenog.
Već tri kola smo bez one stare, prepoznatljive igre.
Valja sad u Posušje, težak protivnik, loš teren, samo da nas ne posuširaju :|
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 nov 2023, 20:06

"Naime, odavna je mali Muhamed zapisan u poljudskim bilježnicama da bi mogao biti prorok baluna. Hajduk je već prije nekoliko ljeta znao za 19-godišnjeg Buljubašića, znao i zvao ga, ali tada nije bio dostupan, Sarajevo ga nije puštalo. To je recimo doba kad je Madžid Šošić, vrlo zanimljiv sad na kaljenju u Radomlju, došao u Hajduk iz Željezničara", piše u tekstu i dodaje se:

"U doba kad je Vicko Ševelj odlazio u Sarajevo (sjetit ćete ga se, bio je desni bek Bijelih na pripremama s trenerom Borom Primorcem u Postirama u zimu 2021. i nije produžio ugovor), zaživjela je ideja da se prelomi transfer, Ševelj za Buljubašića, uz određene međusobne obaveze. Tada je Ivan Kepčija bio u Sarajevu na funkciji savjetnika za sport vlasnika Ismira Mirvića. Spominjalo se, ali dogovor nije realiziran, Ševelj je otišao u Sarajevo, Buljubašić je ostao na Koševu".

Hajduk je očigledno odlučio intenzivirati pregovore sa mladim veznjakom Bordo kluba i nada se da će uskoro privoljeti mladog reprezentativca BiH da dođe na Poljud.

Oni Buljubasica prate vec koju sezonu unazad,vec su dobijali odbijenicu ranije.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 06 nov 2023, 20:12

AVNOJ je napisao/la:

slika
Ziljkić je baš loš zadnjih par tekmi, ali baš. Doduše nije ni prije nešto donosio u polju, ali se nalazio u šansama i zabijao, a i tad sam govorio da ga samo to treba držati na terenu, kada izlapi efikasnost, klupa. Evo izlapilo, vakat. Pena polako ulazi u ekipu i treba njemu dati to mjesto pored lijeve aut linije, dribling, vic ima sve, zabijao bi sigurno. Ziljkić sinoć, par loših odluka u predaji lopte, odbranu ne igra, pa je propuha na toj strani bila, plus Radović ispadao sinoć, i jedini krivci za gol sinoć su njih dvojica, ni jedan nije na svom mjestu, niti kasnije pokazuje neku želju da ispravi grešku, a 2 minut utakmice.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 06 nov 2023, 20:12

Ispod 1 Mio ne smije on ici. jedino ako Hajduk da neki 20+%. nadam se da ca mali dobiti jos minuta da mu mogu staviti dobru cijenu. :D

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 nov 2023, 20:14

Hajdeee je napisao/la:
06 nov 2023, 19:55

Svaki put kada vidim "kapitena" kako pusta svog igraca da ulazi sam u sesnesterac, i prestaje ga pratiti i startu.

Znaci bio bih u stanju "kapitenu" opaliti 20 samara za ovakvo ponasanje. I nije prvi put. ON TO STALNO RADI..

FUJ!!!!!!!
Njega i Suljica ko da je isti qrac pravio. Mlitavi, peljatori s loptom, hinje, ne trude se, traka se 3 put zamota oko ruke dok je nakaci... Ovako je Suljic protiv Zrinjskog izgubio duel i nonsalantno pustio Corluku, koji uputi centarsut i Bilbija zabije gol. Gdje su kapiteni poput Tatomirovica, Trivunovica..? U ovoj ekipi jedinog kao takvog lidera vidim Anicica, za njim Djurickovic i Renan. A ovaj slino je na samom dnu ljestvice.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 nov 2023, 20:27

06 nov 2023, 17:22
miky_hz je napisao/la:
06 nov 2023, 16:53

Kad je pokazao taj stašan šut ako imas neki primjer? Il misliš strašan u smislu strašno loš onda ok

Premotaj na 2:15.

Momak ima top u desnoj nozi i treba šutati kad god mu se ukaže prilika.
A jesmo vezli kad je Mirza bio trener :mrgreen: :rol:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 nov 2023, 20:30

napoleon72 je napisao/la:
06 nov 2023, 20:14
Hajdeee je napisao/la:

FUJ!!!!!!!
Njega i Suljica ko da je isti qrac pravio. Mlitavi, peljatori s loptom, hinje, ne trude se, traka se 3 put zamota oko ruke dok je nakaci... Ovako je Suljic protiv Zrinjskog izgubio duel i nonsalantno pustio Corluku, koji uputi centarsut i Bilbija zabije gol. Gdje su kapiteni poput Tatomirovica, Trivunovica..? U ovoj ekipi jedinog kao takvog lidera vidim Anicica, za njim Djurickovic i Renan. A ovaj slino je na samom dnu ljestvice.
Doslovno isti igrac po svemu hahaha.Ne razlikujem ih
I onaj isto u prvoj polusezoni pokidao,u novoj sezoni promjenom trenera nije se vidio.Kurcobolja teska

Ziljkicu bi dao jos neke prilike u ovi 5 utakmica,ako ne dadne nikakve naznake zivota na zimu hvala i dovidjenja.Kojeg ce mi qurca.Jos nesto buni se Rozmanu sto ga je izbacio jucer.Raja u 20.minuti trazila da sam izadje sa terena.
U svakoj utakmici ce dobiti neku sansu,do njega je.Ne moras ti odma zabiti ili asistirati i nije problem pad forme nego je problem kad mozes stici loptu komotno a ti je pustis da izadje aut,kad te igrac predje i ti umjesto da se iskupis i zaganjas ga da vratis posjed kazes "Ma ajd uhvatit ce ga neko valjda,sta se imam ja trositi".To je problem
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 nov 2023, 20:32

Zukanovic je napisao/la:
06 nov 2023, 20:12
Ispod 1 Mio ne smije on ici. jedino ako Hajduk da neki 20+%. nadam se da ca mali dobiti jos minuta da mu mogu staviti dobru cijenu. :D
Da ga trampimo za onu budalu livaju, nek se odmah prvu tekmu popickara sa istokom :bow:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 20:36

NajvecaRadosti je napisao/la:
06 nov 2023, 20:30
napoleon72 je napisao/la:
06 nov 2023, 20:14
Hajdeee je napisao/la:

FUJ!!!!!!!
Doslovno isti igrac po svemu hahaha.Ne razlikujem ih
I onaj isto u prvoj polusezoni pokidao,u novoj sezoni promjenom trenera nije se vidio.Kurcobolja teska

Ziljkicu bi dao jos neke prilike u ovi 5 utakmica,ako ne dadne nikakve naznake zivota na zimu hvala i dovidjenja.Kojeg ce mi qurca.Jos nesto buni se Rozmanu sto ga je izbacio jucer.Raja u 20.minuti trazila da sam izadje sa terena.
U svakoj utakmici ce dobiti neku sansu,do njega je.Ne moras ti odma zabiti ili asistirati i nije problem pad forme nego je problem kad mozes stici loptu komotno a ti je pustis da izadje aut,kad te igrac predje i ti umjesto da se iskupis i zaganjas ga da vratis posjed kazes "Ma ajd uhvatit ce ga neko valjda,sta se imam ja trositi".To je problem
Nemamo sta sumnjati u trenera. Moze samo sebi nastetiti ako kapiten u ovakvoj formi bude igrao. Nema tu dileme, a Ziljkic ako je kapiten dokazat ce velicinu i podnijeti to sto je na klupi trenutno. Ali da sam na njegovom mjestu bilo bi i mene prpa Penerande da me izgura s krila.

Trebamo vise koristiti dokazanu i vec provjerenu vezu Renan-Francis i pri tom dodaj jos Penerandu. To bi moglo skroz drugacije djelovati naprijed. Francis malo vise defanzivnih zadataka nego Pena i vozi.
I manje sujetan trojac kad gledas i medjuljudske odnose
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 nov 2023, 20:40

Evo kad vam ne odgovaraju Julardžija i Mustafić, koga da Rožman stavi tu da vama odgovara? Jedina dvojica iz prve postave, uz Avrama, koji imaju muda da prime loptu u nezgodnim situacijama, razigraju i iznesu je. Uz to, strašno borbeni i dosta pretrče.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: laznokrilo, TarpiTarpi i 19 gostiju.