BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: BiH Tenis
Rastavi ga čovjek na proste faktore, bit' će ovo 0-6.
EDIT: Poraz Damira, i to ubjedljiv. 6-3 / 3-6 / 0-6. Ne znam šta je razlog ovakog laganog poraza. Ali ovo je slabo. Ovo se ne smije dešavat igraču koji hoće u TOP 100.
EDIT: Poraz Damira, i to ubjedljiv. 6-3 / 3-6 / 0-6. Ne znam šta je razlog ovakog laganog poraza. Ali ovo je slabo. Ovo se ne smije dešavat igraču koji hoće u TOP 100.
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 16 jun 2014, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Cudo je bilo da je uzeo i set. Nije on za trave.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Strašno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Mirza na najboljem putu da mu se pridruzi. Gubi 3-6 i zijanio servu u drugom setu.
Kada ide servis igra i Mirza, ako nema servisa nema ni tenisa, jer udara ko kakva tetka.
Kada ide servis igra i Mirza, ako nema servisa nema ni tenisa, jer udara ko kakva tetka.
Dešava se baš ono što sam rekao nakon poraza na Roland Garrosu, opusti se, treninge svede na minimum, pa tako nema ni kontinuiteta dobrih igara, previše oscilacija, motivacija nula bodova, zadovoljio se samo ovim što je do sada postigao.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Nagledo sam se svakakvog tenisa ali ovo sto sam danas vidio od Mirze, do sada nisam.
Trenutno nasi teniseri izgledaju ovako po formi:
1: Dzumhur
2: Setkic
3: Brkic
4: Basic
Dzumhur moze igrati CH ravnopravno, a ostalo su futures igraci koji NIKAD nece biti nista vise jer su limitirani.
Posebno ovaj Basic, lik igra ko dedo od 65 godina brat bratu. Pa ne mogu da vjerujem da ne moze winner napraviti u cijelom setu.
Trenutno nasi teniseri izgledaju ovako po formi:
1: Dzumhur
2: Setkic
3: Brkic
4: Basic
Dzumhur moze igrati CH ravnopravno, a ostalo su futures igraci koji NIKAD nece biti nista vise jer su limitirani.
Posebno ovaj Basic, lik igra ko dedo od 65 godina brat bratu. Pa ne mogu da vjerujem da ne moze winner napraviti u cijelom setu.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
E moj Mirza. Od tebe nikad tenisera.
Damir nije mogao na travi ništa, slijede ch do američke turneje.
Damir nije mogao na travi ništa, slijede ch do američke turneje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
zar nije osvojio turnir poslije RGa?UltraSA je napisao/la:Dešava se baš ono što sam rekao nakon poraza na Roland Garrosu, opusti se, treninge svede na minimum, pa tako nema ni kontinuiteta dobrih igara, previše oscilacija, motivacija nula bodova, zadovoljio se samo ovim što je do sada postigao.
Šteta za loš žrijeb, a Pavić na travi to zaista jeste...idemo nazad na šljaku i u top 100 do kraja godine
Govorim o oscilacijama, dođe dobar period, a onda naleti los period, ne smije mu se to desavati. Vidim da me nisi bas najbolje razumio.shminka je napisao/la:zar nije osvojio turnir poslije RGa?UltraSA je napisao/la:Dešava se baš ono što sam rekao nakon poraza na Roland Garrosu, opusti se, treninge svede na minimum, pa tako nema ni kontinuiteta dobrih igara, previše oscilacija, motivacija nula bodova, zadovoljio se samo ovim što je do sada postigao.![]()
![]()
![]()
Šteta za loš žrijeb, a Pavić na travi to zaista jeste...idemo nazad na šljaku i u top 100 do kraja godine![]()
![]()
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Ma Basic je cisti hype produkt sarajevske raje.Ja kad god sam ga gledao gasio sam meceve prije kraja,jer momak uopste ne djeluje kao cak ni prosjecan teniser.Tacno kao sto neko iznad napisa Futures igrac i to je to.
Ne može se bez oscilacija, pogotovo ne igrač sa takvim fizičkim predispozicijama. Zijan od Smirnova je "napravljen" da bi se bolje spremilo za travu, a na travi te dočeka momak od 2 metra sa serviščinom...nemaš tu previše šansi...UltraSA je napisao/la:Govorim o oscilacijama, dođe dobar period, a onda naleti los period, ne smije mu se to desavati. Vidim da me nisi bas najbolje razumio.shminka je napisao/la:zar nije osvojio turnir poslije RGa?UltraSA je napisao/la:Dešava se baš ono što sam rekao nakon poraza na Roland Garrosu, opusti se, treninge svede na minimum, pa tako nema ni kontinuiteta dobrih igara, previše oscilacija, motivacija nula bodova, zadovoljio se samo ovim što je do sada postigao.![]()
![]()
![]()
Šteta za loš žrijeb, a Pavić na travi to zaista jeste...idemo nazad na šljaku i u top 100 do kraja godine![]()
![]()
Idemo nazad na šljaku
Nerman izgubio u finalu Futuresa
Veoma dobar rezultat za njega
Sljedeće sedmice Mirza nastupa na Challengeru u Padovi (42.500$).
Protivnik u 1. kolu je Renzo Olivo. Nadam se da će Mirza napokon doci do neke pobjede i nekih bodova. Turnir nije uopšte jak, samo ostaje da vidimo hoce li to Mirza moći iskoristiti.
Veoma dobar rezultat za njega
Sljedeće sedmice Mirza nastupa na Challengeru u Padovi (42.500$).
Protivnik u 1. kolu je Renzo Olivo. Nadam se da će Mirza napokon doci do neke pobjede i nekih bodova. Turnir nije uopšte jak, samo ostaje da vidimo hoce li to Mirza moći iskoristiti.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Mirza je imao najveći potencijal, visinu, snagu ali na kraju je ispao katastrofalno. Ako bude ovako nastavio moći će sa Gorčićem (bez uvrede na račun Ismara). Već sada možemo reći da je Bašić još jedan u nizu fail-ova.
Damir je ipak najviše napredovao uz mnogo manji potencijal od Mirze. Igra svugdje solidno osim na travi i kao takav bi trebao nekad ući u top 100 ako nastavi ovim tempom (milion manjih turnira). Neka momak zaradi još više novca, tako da obezbjedi sebi, sinovima i unucima egzistenciju.
Treba biti realan i reći da mi djeluje kao igrač koji će se zasititi brzo tenisa. I dalje mu se dešavaju kiksevi protiv anonimnih igrača. Progres je vidljiv, top 100 moguć ali više od toga, teško, zaista teško.
Damir je ipak najviše napredovao uz mnogo manji potencijal od Mirze. Igra svugdje solidno osim na travi i kao takav bi trebao nekad ući u top 100 ako nastavi ovim tempom (milion manjih turnira). Neka momak zaradi još više novca, tako da obezbjedi sebi, sinovima i unucima egzistenciju.
Treba biti realan i reći da mi djeluje kao igrač koji će se zasititi brzo tenisa. I dalje mu se dešavaju kiksevi protiv anonimnih igrača. Progres je vidljiv, top 100 moguć ali više od toga, teško, zaista teško.
Što bi mu tenis dojadio? Nidje veze...
Svoj najbolji tenis bi trebao igrati za 4-5 godina, ako sve bude ok...ako bude bez nekih većih povreda...
Do tad će bruku igrača iz samog vrha u penziju...tako da sigurno može barem do 50 najboljih u nekom trenutku svoje karijere
Već sada ima fenomenalnu karijeru, koja može samo uzlaznom putanjom
Svoj najbolji tenis bi trebao igrati za 4-5 godina, ako sve bude ok...ako bude bez nekih većih povreda...
Do tad će bruku igrača iz samog vrha u penziju...tako da sigurno može barem do 50 najboljih u nekom trenutku svoje karijere
Već sada ima fenomenalnu karijeru, koja može samo uzlaznom putanjom
Vidim niko ne spominje da je Dea danas izgubila svoje prvo prof. singl finale. protiv grkinje, inace prve nositeljice turnira. I ako je povela 1-0 u setovima nasa mlada teniserka je izgubila mec. Idemo dalje!!
Ema Burgic nakon mnogo godina ponovo zaigrala u Evropi. Sutra trece kolo kvalifikacije za mjesto u MD turnira u Madjarskoj. Sretno Ema!
Ema Burgic nakon mnogo godina ponovo zaigrala u Evropi. Sutra trece kolo kvalifikacije za mjesto u MD turnira u Madjarskoj. Sretno Ema!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Što je Deliću dosadilo sa 31 godinom? Radi stalnih povreda? Malo morgen.
Ljudi se zasite tenise i kome ne bi dosadilo da igra svoju maksimum a on nije dovoljan za neki značajniji rezultat tipa polufinale, finale nekog grand slama.
Ako se tipični Bošnjo Ibričić zasiti sa 25 godina fudbala nakon masno zarađenih para, što to ne bi i Damir.
Uostalom, Bože zdravlja pa ćemo vidjeti.
Ljudi se zasite tenise i kome ne bi dosadilo da igra svoju maksimum a on nije dovoljan za neki značajniji rezultat tipa polufinale, finale nekog grand slama.
Ako se tipični Bošnjo Ibričić zasiti sa 25 godina fudbala nakon masno zarađenih para, što to ne bi i Damir.
Uostalom, Bože zdravlja pa ćemo vidjeti.
Ko kaže da mu je dojadilo? Imao hronične probleme sa ledjima...
Da mu je dojadio ne bi sad radio kao trener na koledžu i bio Davis Cup selektor...
Poredjenje sa Senijadom ne razumijem...kakav je on faktor da na osnovu njega zaključiš da će Damiru dojaditi tenis...
Želja za vrhunskim tenisom mu može samo rasti uz dobre rezultate
Da mu je dojadio ne bi sad radio kao trener na koledžu i bio Davis Cup selektor...
Poredjenje sa Senijadom ne razumijem...kakav je on faktor da na osnovu njega zaključiš da će Damiru dojaditi tenis...
Želja za vrhunskim tenisom mu može samo rasti uz dobre rezultate
Naš mentalitet, ti kao da si iz dijaspore.
Rekoh, Bože zdravlja pa ćemo vidjeti. Rekao sam da ne vjerujem da će i Damir u top 100 a evo blizu je, možda me i demantuje pa dođe nekad do polufinala nekog grand slama. Napisao sam mnogo puta do sada, ali da ponovim, limitiranost u visini i snazi servisa je velika prepreka da bi ostvario neki veliki rezulat. Upravo radi toga sam uvijek govorio da Mirza ima najveći potencijal.
Rekoh, Bože zdravlja pa ćemo vidjeti. Rekao sam da ne vjerujem da će i Damir u top 100 a evo blizu je, možda me i demantuje pa dođe nekad do polufinala nekog grand slama. Napisao sam mnogo puta do sada, ali da ponovim, limitiranost u visini i snazi servisa je velika prepreka da bi ostvario neki veliki rezulat. Upravo radi toga sam uvijek govorio da Mirza ima najveći potencijal.
Delicu dojadio tenisNeutral je napisao/la:Naš mentalitet, ti kao da si iz dijaspore.
Povrede su ga uništile i zbog njih se i povukao. Da mu je dojadio tenis, ne bi trazio neku ulogu kao trener, selektor. Volio je i on jos koju godinu igrati, uzimati pare, ali kad ne moze ne vrijedi ni probati.
Damir sigurno može u TOP 50, turniri na njegovoj najjačoj podlozi zemlji su tu cijelu godinu, uz rad i trening, i naravno profesionalnog trenera može puno toga.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Inače je teško biti trener, znojiš se svake druge sedmice na suncu i trčakaraš.
Igrač koji je preuveličan od naše javnosti. Pa Damir Džumhur ima već jedno treće kolo na grand slamu
Igrao je mnogo za BiH i predstavljao nas je uveliko pa da ga slavimo sada kao heroja.
Igrač koji je preuveličan od naše javnosti. Pa Damir Džumhur ima već jedno treće kolo na grand slamu
Igrao je mnogo za BiH i predstavljao nas je uveliko pa da ga slavimo sada kao heroja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.