Mozda i nije, jer pazi, oni timovi sto su se vrtili po naslovnicama kao Napoli i B.Dortmund, sigurno ne mogu Dzeki njegovu platu izdrzati, dok Chelasea moze.Postao/la DukeOfWellington dana 05 jun 2013, 10:16
http://sportsport.ba/ino_fudbal/kladion ... dge/106488" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjerovatno je stroga šuplja, al nadamo se.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
[youtube][/youtube]
''Evo kontranapada, evo velike prilike, stopostotna šansa... 1:0 vodi Željezničar, 90. minut susreta, Željo vodi 1:0. Eksplodirao je sada Olimpijski stadion Koševo“, antologijske su riječi Sabahudina Topalbećirevića, komentatora državne televizije. Pored 40-tak hiljada ljudi na olimpijskom stadionu, stotine hiljada ljubitelja fudbala u našoj zemlju u živom je prenosu moglo pratiti trenutak za historiju.
Gledati pitare kako plaču, NEPROCJENJIVO! Nakon toga, detalj koji možda mnogi u tom trenutku nisu ni primjetili (od silne sreće i veselja). Pitari pale vatromet koji su ranije pripremili da bi proslavili "titulu Sarajeva" i tako (iako, teškog srca) uveličavaju istorijsku pobjedu F. K. Željezničar.
Plava nacijo, SRETAN ZUBANDAN! Komšije, iskrena sućut!
Gledati pitare kako plaču, NEPROCJENJIVO! Nakon toga, detalj koji možda mnogi u tom trenutku nisu ni primjetili (od silne sreće i veselja). Pitari pale vatromet koji su ranije pripremili da bi proslavili "titulu Sarajeva" i tako (iako, teškog srca) uveličavaju istorijsku pobjedu F. K. Željezničar.

Plava nacijo, SRETAN ZUBANDAN! Komšije, iskrena sućut!

Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Nevezano za danasnji dan, da li neko znas ima li kakav snimak od Newcastle - Zeljo,? 

Braćo, sretan Zubandan!
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
U današnjem Avazu ima interviju s Gredićem,stanje u klubu je zadovoljavajuće,finansijska situacija nije toliko loša s tim da ni od jednog nivoa vlasti nismo dobili niti marku.
Plate igračima isplaćene,plava nacijo opusti se.
sramota za grad,kanton i državu,al nažalost istinitoFidelito je napisao/la:U današnjem Avazu ima interviju s Gredićem,stanje u klubu je zadovoljavajuće,finansijska situacija nije toliko loša s tim da ni od jednog nivoa vlasti nismo dobili niti marku.

Einigkeit und Recht und Freiheit
dok grad kanton, ne stanu iza klubova ne ocekujte napredak ovo je plivanje po suhom,i za 10 godina se nista nece promejniti,jedino me zanima jel ovo praksa u BIH ili neke klubove finasiraju neke ne?domorocki je napisao/la:sramota za grad,kanton i državu,al nažalost istinitoFidelito je napisao/la:U današnjem Avazu ima interviju s Gredićem,stanje u klubu je zadovoljavajuće,finansijska situacija nije toliko loša s tim da ni od jednog nivoa vlasti nismo dobili niti marku.
Navodno od 100 miliona KM koliko su vladine institucije izdvojile za UG/NGO u prosloj godini cak je 40% otislo za sportske kolektive, sto je 40 miliona KM (od cega unutar FBiH 30 miliona KM). Ministarstva FBiH su za sport izdvojila 1,65 miliona KM za sportska udruzenja unutar FBiH, Kanton Sarajevo je za te potrebe izdvojio skoro 4,33 miliona KM za sportska udruzenja unutar KS, dok za opstinu Novo Sarajevo nisam uspio pronaci tacne podatke ali su sve opstine FBiH zajedno za sport ukupno izdvojile 11,85 miliona KM.
Evo para abd...
Ako je vjerovati engleskim kladionicama, Edin Džeko će naredne sezone nositi dres Chelseaja.
Naime, nakon što su jučer iz engleske kladionice Sky Bet potvrdili da su zbog mnogobrojnih uplata morali drastično siniziti kvote na Džekin, tendencija obaranja kvota na ovaj događaj nastavila se i danas.
Kvota na Džekin dolazak u Chelsea jučer je iznosila 2,38 u Sky Betu, a već danas je dodatno pala i iznosi svega 1,73.
I druge kladionice u Velikoj Britaniji su oborile kvotu na Džekin dolazak na Stamford Bridge koja se uglavnom kreće oko 2.
Iz Sky Beta su saopštili da “nemaju dodatnih informacija oko Džekinog transfera”, te da su kvote morali sniziti zbog velikog broja uplata na ovaj događaj.
Ako je vjerovati engleskim kladionicama, Edin Džeko će naredne sezone nositi dres Chelseaja.
Naime, nakon što su jučer iz engleske kladionice Sky Bet potvrdili da su zbog mnogobrojnih uplata morali drastično siniziti kvote na Džekin, tendencija obaranja kvota na ovaj događaj nastavila se i danas.
Kvota na Džekin dolazak u Chelsea jučer je iznosila 2,38 u Sky Betu, a već danas je dodatno pala i iznosi svega 1,73.
I druge kladionice u Velikoj Britaniji su oborile kvotu na Džekin dolazak na Stamford Bridge koja se uglavnom kreće oko 2.
Iz Sky Beta su saopštili da “nemaju dodatnih informacija oko Džekinog transfera”, te da su kvote morali sniziti zbog velikog broja uplata na ovaj događaj.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Ovo za Džeku možda i nije šuplja jer ove kladionice ipak znaju nešto više, sjetite se samo kako je Moyesu pala kvota kad je SAF najavio da ide u penziju.
- ŽELJO_4_life
- Kontakt:
11plavih je napisao/la:
" onclick="window.open(this.href);return false;
SEXA PIVE I HULJEVA IVE!
Jedna ispravka u tekstu koja je zapravo banalna. Nismo jedini koji smo donijeli šampionsku titulu u timskom sportu Sarajevu, to su jos uradile djevojke iz SFK 2000 za koje se suska da ce mozda vec od naredne sezone postati dio Željezničara.
Baš sam čitao u avazu danas taj tekst. Čovjek je objasnio kako se država općenito odnosi prema sportu. Zaista katastrofalno.
I da, glupost je da prvak države ne dobije nagradu za prvo osvojeno mjesto.
I da, glupost je da prvak države ne dobije nagradu za prvo osvojeno mjesto.
RAFA BENITEZ PLOTS TO HIJACK CHELSEA'S MOVE FOR EDIN DZEKO
ABOVE: Edin Dzeko could find first-team opportunities limit if Edinson Cavani arrives at Manchester City
Napoli are already planning for life without Cavani
5th June 2013
By Jack Wilson
RAFA BENITEZ is ready to stun Chelsea by hijacking their move for Manchester City striker Edin Dzeko.
And the Napoli boss could see his swoop come up trumps.
City are more willing to let the Bosnian go to a club abroad rather than risk selling to a title rival.
Jose Mourinho has a master plan to get Dzeko to Stamford Bridge, by offering to pull out the race for Edinson Cavani.
benitez, however, has other ideas.
He felt the wrath of Chelsea fans during his time in charge at Chelsea and will anger them again if his swoop for Dzeko comes off.
Napoli are already planning for life without Cavani, having signed Mario Gomez and showing interest in Sevilla ace Alvaro Negredo.
Dzeko signed for City for £27m from Wolfsburg in 2011. City are understood to be unlikely to sell for less than £20m.
ABOVE: Edin Dzeko could find first-team opportunities limit if Edinson Cavani arrives at Manchester City
Napoli are already planning for life without Cavani
5th June 2013
By Jack Wilson
RAFA BENITEZ is ready to stun Chelsea by hijacking their move for Manchester City striker Edin Dzeko.
And the Napoli boss could see his swoop come up trumps.
City are more willing to let the Bosnian go to a club abroad rather than risk selling to a title rival.
Jose Mourinho has a master plan to get Dzeko to Stamford Bridge, by offering to pull out the race for Edinson Cavani.
benitez, however, has other ideas.
He felt the wrath of Chelsea fans during his time in charge at Chelsea and will anger them again if his swoop for Dzeko comes off.
Napoli are already planning for life without Cavani, having signed Mario Gomez and showing interest in Sevilla ace Alvaro Negredo.
Dzeko signed for City for £27m from Wolfsburg in 2011. City are understood to be unlikely to sell for less than £20m.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
Iako sam skeptik njegovim postavljanjem za predsjednika, moram priznati da me impresionirao razmišljanjem u ovom razgovoru. Nadam se da u nekim obećanjima (a svašta je obećavao na izboru za predsjednika) neće ostati samo na riječima kao mnogi, ali eto... vrijeme će pokazati.
Jedna stvar iz ovog razgovora mi je posebno zapela za oko, a to je da je Želji mjesečno potrebno 200.000-250.000 KM da bi preživio. Ovo govorim zbog one Amarove priče (o prihodu 3% od navijača). Uopšte nisam upućen u prihode kluba (tako da me ne napadate odmah), ali sam mišljenja da klub ne može doći svaki mjesec do tih sredstava a da na to nemaju veći uticaj prihodi od ulaznica (recimo, lupam, bar 20-30%).
Ako ima istine u ovom mom mišljenju onda ona Amarova priča pada u vodu, ili jednostavno ja griješim...
P. S. Hvala momku za postavljanje članka!
Jedna stvar iz ovog razgovora mi je posebno zapela za oko, a to je da je Želji mjesečno potrebno 200.000-250.000 KM da bi preživio. Ovo govorim zbog one Amarove priče (o prihodu 3% od navijača). Uopšte nisam upućen u prihode kluba (tako da me ne napadate odmah), ali sam mišljenja da klub ne može doći svaki mjesec do tih sredstava a da na to nemaju veći uticaj prihodi od ulaznica (recimo, lupam, bar 20-30%).
Ako ima istine u ovom mom mišljenju onda ona Amarova priča pada u vodu, ili jednostavno ja griješim...
Jarane zavisi kako se gleda. Uzmi prosjek od nekih 4.000 puta eto reci cemo 6KM i i klub kesira hajde recimo negdje od 25 do 30.000KM po tekmi ali na to dodaj par mjeseci pauze znaci nema para pa onda dodaj 200.000KM kazni znaci nije daleko od istine to sto je rekao.Anonimac je napisao/la:Iako sam skeptik njegovim postavljanjem za predsjednika, moram priznati da me impresionirao razmišljanjem u ovom razgovoru. Nadam se da u nekim obećanjima (a svašta je obećavao na izboru za predsjednika) neće ostati samo na riječima kao mnogi, ali eto... vrijeme će pokazati.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
KAKO NEMA NAGRADE? Pa je li bila prijasnjih godina? Zar nije 300.000 KM?
A znaju ti kazne pucati.... Neka fino saberu sve kazne, pa neke iskesiraju sampionu sve...
Ma **** pleme, ovo se fakat ne isplati vise ni igrati, jer je postalo zaista smijesno...
A znaju ti kazne pucati.... Neka fino saberu sve kazne, pa neke iskesiraju sampionu sve...
Ma **** pleme, ovo se fakat ne isplati vise ni igrati, jer je postalo zaista smijesno...
Tih 300.000 sto spominjes se dobija od UEFA kao naknada za ucesce u kvalifikacijama za LP. Tacan iznos je 340.000 € (200.000 za prvaka drzave, 140.000 za ucesce u drugom pretkolu LP). Od NFSBiH se ne dobije ni pfening kao nagradu za prvaka.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 05 jun 2013, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
To znaci u sezonu s kupom oko 23 utakmice neka je prosjek 4 hiljade klub za sezonu zaradi oko 600.000 KM.zeljocity je napisao/la:Jarane zavisi kako se gleda. Uzmi prosjek od nekih 4.000 puta eto reci cemo 6KM i i klub kesira hajde recimo negdje od 25 do 30.000KM po tekmi ali na to dodaj par mjeseci pauze znaci nema para pa onda dodaj 200.000KM kazni znaci nije daleko od istine to sto je rekao.Anonimac je napisao/la:Iako sam skeptik njegovim postavljanjem za predsjednika, moram priznati da me impresionirao razmišljanjem u ovom razgovoru. Nadam se da u nekim obećanjima (a svašta je obećavao na izboru za predsjednika) neće ostati samo na riječima kao mnogi, ali eto... vrijeme će pokazati.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.