Postao/la Evil Genius II » 03 okt 2016, 07:51
na kraju ipak zasluzena 3 boda. mislim da ce se i interisti, kao i oni neutralni, sloziti sa ovom konstatacijom jer ipak smo imali vise prilika i bolje situacije za postici gol od njih. medjutim, woj i handanovic su sinoc bili fenomenalni. od ovog drugog se to i ocekivalo jerbo je uz buffona najbolji golman lige i kao takav cesto odbranama donosi bodove interu, ali prijatno sam iznenadjen wojevom predstavom koji je ipak tek najbolji golman ovog podforuma i moram priznati da sam cijelu tekmu strepio od potencijalnog kiksa. no, kapa dole za sinocnje odbrane.
sto se ostatka ekipe tice, svi su posteno oznojili dresove i nema im se sta prigovoriti. naravno, neki su pojeli svoje direktne protivnike i izdominirali utakmicu kao dzeko koji je odradio mozda i najbolju partiju u rominom dresu, strootman za kojeg cu opet ponoviti da je nas najbolji vezni igrac ili florenzi koji je konacno odigrao tamo gdje sam ga uvijek htio gledati. drugi su opet tek odigrali utakmicu u skladu sa svojim trenutnim mogucnostima kao recimo jesus ili salah. jesus je definitivno ubjedljivo najslabija karija cijelog rostera i neko koga su pokusavali eksploatisati cijelu utakmicu obzirom da se momak precesto nalazi van pozicije, dok je salah ponovo pokazao svoje limite u smislu zavrsnice i tog zadnjeg pasa. da smo imali boljeg lijevog beka i smrtonosnije krilo ispred njihovog gola pricali bi o uvjerljivijem trijumfu siguran sam.
ovako smo pokazali neki napreadak u odnosu na prethodne utakmice, pogotovo u mentalnom smislu, a s druge strane potvrdili smo i brojne nedostatke koje ova ekipa ima. obicno padnemo nakon sto primimo gol a ovaj put smo odmah krenuli po izjednacenje, i obicno nam je igra bez lopte dno dna, ali ovaj put smo barem po mom misljenju i u tom segmentu odigrali jako dobro. sve su to razlozi za optimizam i ukoliko bi uspjeli upakovati te stvari i ponijeti ih sa sobom van olimpica bilo bi odlicno. o nedostacima ne zelim ponovo pisati jer su direktno vezani za sve ono cega sam se dotakao gore iznad i o cemu smo pisali nakon skoro svake utakmice - ova sinocnja nije nista drugacija.
no, to je spallettijev problem i on neka se nervira oko toga. ja moram priznati da sam uzivao u utakmici koja je ponudila i srecu i strepnju i nerviranje i euforiju i sve ostalo sto jedna fudbalska utakmica moze ponuditi, a to je valjda i razlog sto gledam ovaj sport.