Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
ma neki container koji ti tv ne poznaje, mp4 je baš šugav format, meni na tvu neće titlovi, na boxu iz čista mira izgubi sync
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Uglavnom od YIFY-a skidam filmove, i svi su MP4 uglavnom. Barem ovi 1080p. Jedino me kopka zašto ove novije neće, i očigledno da veličina fajla ne igra nikakvu ulogu.
Ovaj mkv štoo sam skinuo je od DTS-JYK, ali on je prestao izbacivati filmove prošle godine.
Ovaj mkv štoo sam skinuo je od DTS-JYK, ali on je prestao izbacivati filmove prošle godine.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Kod Yifia je meni svaki radio ali nisam ih puno gledao u 1080p, alj 720p bi ti trebalo raditi sigurno. Kod mene je starija lg plazma 32 inca, nije cak ni smart tako da ne bi trebalo ni kod tebe problema biti sa 720p.
Moguće, probaću 720p. Ali radije bih gledao 1080.Shelby je napisao/la:Kod Yifia je meni svaki radio ali nisam ih puno gledao u 1080p, alj 720p bi ti trebalo raditi sigurno. Kod mene je starija lg plazma 32 inca, nije cak ni smart tako da ne bi trebalo ni kod tebe problema biti sa 720p.
I ja bi 4K ali ne moze
Jbga ako ti nije ogromna neka plazma onda i nije velika razlika izmedju 720 i 1080..
Pokusaj konvertovat u mkv 
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- Ponos Torina
- Kontakt:
A sto se mucis sa USB-om zar ne mozes gledati preko pc-a samo hdmi u tv i tako gledaj ?Osim ako ne nosi u drugu sobu usb da bi gledao..TonySosa je napisao/la:Uglavnom od YIFY-a skidam filmove, i svi su MP4 uglavnom. Barem ovi 1080p. Jedino me kopka zašto ove novije neće, i očigledno da veličina fajla ne igra nikakvu ulogu.
A to sto izbacuje i stane to je do bit rate i velicine fajla i codeka,neki citaju sve i svasta dok neki traze dlaku u jajetu da bi ga blokirao
Pogledas u video fajlu specifikacije od bit rate,fps i vidjet ces razliku..Oni svi sad konvertuju da bi radio na vlc specificno i sto manji fajl da je za upload..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Nosim u drugu sobu, za vlastite potrebe imam sasvim dobar monitor.Ponos Torina je napisao/la:A sto se mucis sa USB-om zar ne mozes gledati preko pc-a samo hdmi u tv i tako gledaj ?Osim ako ne nosi u drugu sobu usb da bi gledao..TonySosa je napisao/la:Uglavnom od YIFY-a skidam filmove, i svi su MP4 uglavnom. Barem ovi 1080p. Jedino me kopka zašto ove novije neće, i očigledno da veličina fajla ne igra nikakvu ulogu.
A to sto izbacuje i stane to je do bit rate i velicine fajla i codeka,neki citaju sve i svasta dok neki traze dlaku u jajetu da bi ga blokirao![]()
Pogledas u video fajlu specifikacije od bit rate,fps i vidjet ces razliku..Oni svi sad konvertuju da bi radio na vlc specificno i sto manji fajl da je za upload..
Ako neko zna ko je najbolji releaser 1080p filmova veličine do nekih 5-6 GB, neka napiše. Video da bude x264, pošto TV ne podržava x265 i po mogućnosti mkv da bude.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Probaj honey8ee(Hon3yHD)na tpb ali nije mkv ali provjeri 1 film pa vidi kako ce ici..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Skinuo sam FGT neki, taj je prošao.Ponos Torina je napisao/la:Probaj honey8ee(Hon3yHD)na tpb ali nije mkv ali provjeri 1 film pa vidi kako ce ici..
- adnan_nanda
- Kontakt:
Laptop mi ne prepoznaje moju wifi mrežu a od svih komšija prepoznaje. Telefon prepoznaje i konektuje se bez problema, ali laptop nikako.Googlam već desetak dana ali sve što sam našao i pokušao ništa nije upalilo, signala nema pa nema. Windows 7 je u pitanju, ako imate bilo kakvu ideju bio bih zahvalan.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
Probaj s resetom modema, ili instaliraj nove drajvere od wifija.adnan_nanda je napisao/la:Laptop mi ne prepoznaje moju wifi mrežu a od svih komšija prepoznaje. Telefon prepoznaje i konektuje se bez problema, ali laptop nikako.Googlam već desetak dana ali sve što sam našao i pokušao ništa nije upalilo, signala nema pa nema. Windows 7 je u pitanju, ako imate bilo kakvu ideju bio bih zahvalan.
- adnan_nanda
- Kontakt:
Resetovao nisam, bijim se da ću šta zeznuti pa bih se načekao da dođu da mi poprave hehe a pokušao sam drajvere nove instalirati, kaže da su najnoviji već instalirani, mijenjao neke kanale, nema šta nisam, ali bezuspješno.Federer17 je napisao/la:Probaj s resetom modema, ili instaliraj nove drajvere od wifija.
promjeni naziv wifi mreze mozda je onda nadje 
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Sve navedeno odradio, mijenjao i ime mreže i 101 k, čitao po netu, četiri dana bio na komšijinoj konekciji... na kraju promjenio modem, neš vjerovat radi.adnan_nanda je napisao/la:Resetovao nisam, bijim se da ću šta zeznuti pa bih se načekao da dođu da mi poprave hehe a pokušao sam drajvere nove instalirati, kaže da su najnoviji već instalirani, mijenjao neke kanale, nema šta nisam, ali bezuspješno.Federer17 je napisao/la:Probaj s resetom modema, ili instaliraj nove drajvere od wifija.
- adnan_nanda
- Kontakt:
Sad sam ga i resetovao ali opet ništavedoz je napisao/la: Sve navedeno odradio, mijenjao i ime mreže i 101 k, čitao po netu, četiri dana bio na komšijinoj konekciji... na kraju promjenio modem, neš vjerovat radi.
Promjeni kanal wifiaadnan_nanda je napisao/la:Sad sam ga i resetovao ali opet ništavedoz je napisao/la: Sve navedeno odradio, mijenjao i ime mreže i 101 k, čitao po netu, četiri dana bio na komšijinoj konekciji... na kraju promjenio modem, neš vjerovat radi.I meni izgleda samo to preostaje.
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Imam problem kada pokrenem neku igru, nije bitno koju nakon 15-20min monitor mi ode u sleep mode. Racunar i dalje radi, igra i dalje ide, ali monitor u sleep mode ode i ne mogu ga pokrenuti dok ne resetujem racunar. Sve sam mijenjao, od sistema novog do graficke. Citao na netu sve, niko nije napisao da je rijesio ovaj problem. Mozda neko ovdje imao taj problem?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
meni lici na problem graficke, kao da se ona ugasi, to kad se ugasi ima li na monitoru poruka nije prikopcan kabal i sl.?redbull93 je napisao/la:Imam problem kada pokrenem neku igru, nije bitno koju nakon 15-20min monitor mi ode u sleep mode. Racunar i dalje radi, igra i dalje ide, ali monitor u sleep mode ode i ne mogu ga pokrenuti dok ne resetujem racunar. Sve sam mijenjao, od sistema novog do graficke. Citao na netu sve, niko nije napisao da je rijesio ovaj problem. Mozda neko ovdje imao taj problem?
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Nista, samo.pojavi se ono kao inace sleep mode da ode i crno sve. Mijenjao graficku i nista, stvarno nisam pametan vise.Azpi je napisao/la:meni lici na problem graficke, kao da se ona ugasi, to kad se ugasi ima li na monitoru poruka nije prikopcan kabal i sl.?redbull93 je napisao/la:Imam problem kada pokrenem neku igru, nije bitno koju nakon 15-20min monitor mi ode u sleep mode. Racunar i dalje radi, igra i dalje ide, ali monitor u sleep mode ode i ne mogu ga pokrenuti dok ne resetujem racunar. Sve sam mijenjao, od sistema novog do graficke. Citao na netu sve, niko nije napisao da je rijesio ovaj problem. Mozda neko ovdje imao taj problem?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.