Vrhunac cu rec filozofije je bilo kad je brat sjeo i predao seCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑04 mar 2024, 09:15Napade me par tvojih neki dan kada sam pisao da se takve stvari ne smiju izjavljivati pred gradski derbi. Evo sto je sebe opro u slucaju poraza nego i igracima dao strasan motiv da odigraju bezvoljno jer ce se kako sef strucnog staba kaze fudbal igrati i od ponedjeljka![]()
Htio brat i navijanje da povede
Zasitio sam se. Iz Željezničara me nisu zvali, mada i da jesu, ništa od toga ne bi bilo. Ne bih mogao to iz poštovanja prema Sarajevu u čijem sam dresu sakupio preko stotinu nastupa
Nema trenera u ligi koji ima plan B.Svi igraju neki svoj sistem.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:01Baš jučer čitam i komentare rođenih nakon kiksa. Kažu, Klafurić imao svu slobodu svijeta da dovede koga hoće, on samo Čaića doveo, sterilan nam vezni red, fali nam svašta nešto. "Mi ko da smo zaboravili igrati nakon pauze". Bukvalno ko da čitam našu temu, i naše probleme. Simon istu grešku napravio, svu slobodu svijeta imao na zimu, dovedu se neki potencijali dobri, ali niko konkretan za prvih 11. Pri tome otjera Mulalića i ostane na jednom beku( Dean Mahmića otjerao, a kakav god da je za Zvonića je Nesta ) pa se pati sa tom pozicijom.
Oba trenera moderna, osvajali trofej(e) u jačoj ligi, u sistemima koji su 5 puta uređeniji, znači očekuješ da dođe ovdje i zna uspostaviti sistem.
A kako vrijeme ide, igra sve lošija. Doduše, ruku na srce, Dean je u daleko boljoj situaciji u odnosu na Simona, ali morao sam napraviti usporedbu.
Samo što Velež može bez pritiska igrati, jer dok god imaju ispod sebe #NewEra klub, neće izgubiti mjesto koje vodi u Europu. Gledajući formu četvorke, mislim da će Borac glat osvojiti duplu krunu. Eventualno Zrinjski ako se riješi onog kvazi trenera.
To je to otprilike, ne moze se na oranicama igrati moderan fudbal.Espiritosanto je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:24Nema trenera u ligi koji ima plan B.Svi igraju neki svoj sistem.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:01Baš jučer čitam i komentare rođenih nakon kiksa. Kažu, Klafurić imao svu slobodu svijeta da dovede koga hoće, on samo Čaića doveo, sterilan nam vezni red, fali nam svašta nešto. "Mi ko da smo zaboravili igrati nakon pauze". Bukvalno ko da čitam našu temu, i naše probleme. Simon istu grešku napravio, svu slobodu svijeta imao na zimu, dovedu se neki potencijali dobri, ali niko konkretan za prvih 11. Pri tome otjera Mulalića i ostane na jednom beku( Dean Mahmića otjerao, a kakav god da je za Zvonića je Nesta ) pa se pati sa tom pozicijom.
Oba trenera moderna, osvajali trofej(e) u jačoj ligi, u sistemima koji su 5 puta uređeniji, znači očekuješ da dođe ovdje i zna uspostaviti sistem.
A kako vrijeme ide, igra sve lošija. Doduše, ruku na srce, Dean je u daleko boljoj situaciji u odnosu na Simona, ali morao sam napraviti usporedbu.
Samo što Velež može bez pritiska igrati, jer dok god imaju ispod sebe #NewEra klub, neće izgubiti mjesto koje vodi u Europu. Gledajući formu četvorke, mislim da će Borac glat osvojiti duplu krunu. Eventualno Zrinjski ako se riješi onog kvazi trenera.
Iste formacije guraju i na ovim terenima gdje se može igrati i gdje to i liči na nešto i na ovim gdje ti lopta po zemlji ne može ići ni pola metra a da ne odskoči.
Stvarno to ne razumijem zašto je to tako i šta je tu u pitanju.
Pa svi smo znali da će pola terena biti u užasnom stanju u ovo doba godine i da tu nema igre nego samo izbij -nabij.
Većina ekipa ima stopere od dva metra koji to lako kupe i onda dođeš u situaciju da to izgleda užasno.
Zato su u našoj ligi i najbolje uspjehe imali Amar i Husref koji su znali šta treba ekipi.
U suštini to ti je solidan golman,dva visoka stopera koji vole i malo udariti,bekovi sa dobrim ubačajima,dva ili tri trkača u sredini i da vole ukizati,baciti se na glavu za svaku loptu i jedan majstor koji će podvaliti.Visoki centrafori da skaču,spuštaju loptu i to ti je naša liga bez puno filozofije.
Za sad je tako a kad se bude igralo na svim hibridnim terenima onda se može pričati o visokom presingu,posjedu,okomitosti,tranziciji...
Samo provociraj zar nisi cuo da su 2h setali po Grbavici,a nasi se zakljucali?AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:51https://olx.ba/pretraga?attr=&attr_enco ... ry_id=1914
Ne dajete vi drug nikome ništa, nego smo vas ubili k'o Kuduz Bademu, i tu sva priča završava da se ne varamo.TurkishAirlines je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:53Drago mi je da ce ih Samir odvesti u federalnu ligu![]()
Nije nas zeljo dobio sto je kvalitetan nego sto smo mi qurcina od ekipa trenutno. I neka vala, nek ste nas nalupali jedino nas ovakav poraz mozda moze trznuti, ali ne smijem vise nista ni obecavati. Dajemo bodove ovima sto se bore za opstanak, mozda nas neko premira u pm
Vi ste nas pobjedili rezultatski, ali vise smo mi bili katastrofalni kao da smo dosli s namjerom da izgubimo nego sto ste nas vi nekim kvalitetom dobili.BetonskiMozgovi je napisao/la: ↑04 mar 2024, 12:07Ne dajete vi drug nikome ništa, nego smo vas ubili k'o Kuduz Bademu, i tu sva priča završava da se ne varamo.TurkishAirlines je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:53Drago mi je da ce ih Samir odvesti u federalnu ligu![]()
Nije nas zeljo dobio sto je kvalitetan nego sto smo mi qurcina od ekipa trenutno. I neka vala, nek ste nas nalupali jedino nas ovakav poraz mozda moze trznuti, ali ne smijem vise nista ni obecavati. Dajemo bodove ovima sto se bore za opstanak, mozda nas neko premira u pm
Ne da im Sarajevo da odu u federalnu ligu.TurkishAirlines je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:53Drago mi je da ce ih Samir odvesti u federalnu ligu![]()
Trenutno korisnika/ca: mnon46, OsmanhodzicBuco, svrakino1921, Vanja8 i 15 gostiju.