RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Velež se nažalost morao odlučiti za Vrapčiće, silom prilika, ali te moram ispraviti, da naselje vrapčići, nije više selo kao što neki ovdje neznalci govore, nego prigradsko naselje, koje će novim regulacionim planom Mostar - sjever biti uključen kao konurbacija tj. Vrapčići će biti ulazno naselje prije Mostara odnosno, to je danas Zalik, a uskoro Vrapčići, jer se pretpostavlja da će Mostar biti sve do Salakovca, pa zamislite, koliko će imati stanovnika u budućnosti...
..pa reko li ja, za jedno 100 godina!AlemC85 je napisao/la:Velež se nažalost morao odlučiti za Vrapčiće, silom prilika, ali te moram ispraviti, da naselje vrapčići, nije više selo kao što neki ovdje neznalci govore, nego prigradsko naselje, koje će novim regulacionim planom Mostar - sjever biti uključen kao konurbacija tj. Vrapčići će biti ulazno naselje prije Mostara odnosno, to je danas Zalik, a uskoro Vrapčići, jer se pretpostavlja da će Mostar biti sve do Salakovca, pa zamislite, koliko će imati stanovnika u budućnosti...
Pusti ti to ulazno naselje, kad moraš sa tekije uzeti avion da bi došao na utakmicu!
Sjeverni logor je daleko, a ne vrapčići!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
mozak je napisao/la:..pa reko li ja, za jedno 100 godina!AlemC85 je napisao/la:Velež se nažalost morao odlučiti za Vrapčiće, silom prilika, ali te moram ispraviti, da naselje vrapčići, nije više selo kao što neki ovdje neznalci govore, nego prigradsko naselje, koje će novim regulacionim planom Mostar - sjever biti uključen kao konurbacija tj. Vrapčići će biti ulazno naselje prije Mostara odnosno, to je danas Zalik, a uskoro Vrapčići, jer se pretpostavlja da će Mostar biti sve do Salakovca, pa zamislite, koliko će imati stanovnika u budućnosti...
Pusti ti to ulazno naselje, kad moraš sa tekije uzeti avion da bi došao na utakmicu!
Sjeverni logor je daleko, a ne vrapčići!
Cuj Vrapcici daleko... pa bolan nije Rusija - Mostar je.
Manhattan je 5 puta veci od Sarajeva a ne Mostara a samo je mali dio NYCa, pa ljudima opet nije daleko otic gledat tekmu u skroz drugom dijelu New Yorka do kojeg ti treba 2 sata da dodjes (bez pretjerivanja) i ne kazu da im je daleko. Slicna stvar je u Londonu. . Slicna stvar je u Parizu i stadion za PSG - sa jednog kraja Pariza ti treba 2 sata do stadiona - da ne govorim kad je guzva. Svugdje je stadion koji je 15-20km daleko ustvari jako blizu. Samo u Mostaru gdje mozes od Tekije do Vrapcica za 45 minuta pjeske je stadion daleko, ko sto je i Zalik daleko i Bakijina luka daleko i Tekija daleko. Ma daj majke ti. Nije bola nista u Hercegovini daleko a ne u Mostaru - nego je to lijen narod kome je mrsko disat a ne hodat s jedne strane - a nemas sta pogledat od Veleza s druge strane.
I zato su tribine prazne. Da Velez ima IKAKVU igru ove sezone - ljudi bi dolazili. Ko ce gledat onu muku? I nije bilo 100 ljudi nego 300-350 od prilike - pogledaj snimak na fkvelez live stranici. I da je Velez imao kakvu takvu igru, kakve takve prilike, da zna pokazat gledaocima ista vrijedno tih 5 maraka karte bilo bi 2-3 hiljade ljudi. Ali ljudi nemaju sta vidjet i zato nije 2000 nego 300.
Samo sto je problem to sto i kad je 5 pobjeda uzastopno i kad Velez igra odlicno za nase prilike nije vise od 2000 jer je to lijen narod kojem je "sve daleko" i "sve tesko"... Nigdje na svijetu nisam cuo "mrsko mi otic do tamo" - a "to tamo" je 2-3km daleko... Vako nam je jer ne zasluzujemo bolje. A Tanovic nije ni malo bolji ni nimalo gori - on je samo dio tog svog sivila, ko i Velez, ko i ta raja u Mostaru ko i sve oko Mostara itd... Nemoze se od ghovhana pita napravit - tako se nemoze ni od sela napravit grad a ni od Veleza Manchester City.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
E da svaki od ovih likova koji imaju sta za prigovoriti i upravi i igracima i p..ki materinoj a koji se kao navodno deklarišu kao Veležovi navijači bar jednom odu na utakmicu uvijek bi taj stadion pun bio.
Naravno svako ima šta za reći ali URADITI nešto e to je već MNOGO teže...
Dakle - sjedite u Fejićevu, Stari grad gdje li već, ispijte tu kafu, odigrajte kladionicu , pusti tikvo nek voda nosi...
Dakle - sjedite u Fejićevu, Stari grad gdje li već, ispijte tu kafu, odigrajte kladionicu , pusti tikvo nek voda nosi...
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
ra1981 je napisao/la:Šta ti pričaš,više je Bajević dao golova nego što ste utakmica odigrali.magic je napisao/la: a protiv zrinjskog ti je bilo 200 ljudi....
Vise ce ti raje otici u Rodoc, nego sto ih je bilo u Vrapcicima protiv istog protivnika, takvi smo ti mivm22 je napisao/la:Hoce ici iko u Rodoc ?
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Potpis.Borg je napisao/la:E da svaki od ovih likova koji imaju sta za prigovoriti i upravi i igracima i p..ki materinoj a koji se kao navodno deklarišu kao Veležovi navijači bar jednom odu na utakmicu uvijek bi taj stadion pun bio.
To je to majstoreBorg je napisao/la:E da svaki od ovih likova koji imaju sta za prigovoriti i upravi i igracima i p..ki materinoj a koji se kao navodno deklarišu kao Veležovi navijači bar jednom odu na utakmicu uvijek bi taj stadion pun bio.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Jos samo ako se uzme u obzir da na facebooku ima 10000 Velezovih "tifoza", na starom rodjeni-mostar forumu bilo 3000 "tifoza" a sada kad se rodjeni forum zatvorio samo za clanove i donatore FK Veleza na tom istom forumu ostalo svega 60tak ljudi.ra1981 je napisao/la:To je to majstoreBorg je napisao/la:E da svaki od ovih likova koji imaju sta za prigovoriti i upravi i igracima i p..ki materinoj a koji se kao navodno deklarišu kao Veležovi navijači bar jednom odu na utakmicu uvijek bi taj stadion pun bio.
A ukupno clanova i donatora mozda 150-200 sve zajedno.
To ti sve govori. Znaci svi se prse Velezom ali o Velezu brinu i za Velez se sekira svega 200 ljudi maksimalno i mozda plus 200-300 penzionera koji standardno dolaze na tekme i kojih nece bit za 10 godina - a sve je ostalo shantaraba.
Zato ko podrzava Velez - BUJRUM DONATORSKA KARTICA, od 15, 25, 50, 75 ili 100 maraka - pa podrzi Velez.
Ko nemoze - bujrum barem clanska kartica koja se vadi jednom godisnje - i koju SVAK moze priustit - a ako neko tvrdi da nemoze - nek se meni javi - ja cu mu uplatit clansku za Velez.
Ko nece to dvoje da uradi (iz ovog ili onog razloga: lopovi, kriminalci, Tana, Pika, ovaj, onaj) - hvala im i nek ne dolaze - daleko im svima kuca bila.
imam obojeMostaracVelezovac je napisao/la:Jos samo ako se uzme u obzir da na facebooku ima 10000 Velezovih "tifoza", na starom rodjeni-mostar forumu bilo 3000 "tifoza" a sada kad se rodjeni forum zatvorio samo za clanove i donatore FK Veleza na tom istom forumu ostalo svega 60tak ljudi.ra1981 je napisao/la:To je to majstoreBorg je napisao/la:E da svaki od ovih likova koji imaju sta za prigovoriti i upravi i igracima i p..ki materinoj a koji se kao navodno deklarišu kao Veležovi navijači bar jednom odu na utakmicu uvijek bi taj stadion pun bio.
Dakle - sjedite u Fejićevu, Stari grad gdje li već, ispijte tu kafu, odigrajte kladionicu , pusti tikvo nek voda nosi...![]()
To ti sve govori. Znaci svi se prse Velezom ali o Velezu brinu i za Velez se sekira svega 200 ljudi maksimalno i mozda plus 200-300 penzionera koji standardno dolaze na tekme i kojih nece bit za 10 godina - a sve je ostalo shantaraba.
Zato ko podrzava Velez - BUJRUM DONATORSKA KARTICA, od 15, 25, 50, 75 ili 100 maraka - pa podrzi Velez.
Ko nemoze - bujrum barem clanska kartica koja se vadi jednom godisnje - i koju SVAK moze priustit - a ako neko tvrdi da nemoze - nek se meni javi - ja cu mu uplatit clansku za Velez.
Ko nece to dvoje da uradi (iz ovog ili onog razloga: lopovi, kriminalci, Tana, Pika, ovaj, onaj) - hvala im i nek ne dolaze - daleko im svima kuca bila.
Ma ne treba ni donacija nisam za to...MostaracVelezovac je napisao/la:Jos samo ako se uzme u obzir da na facebooku ima 10000 Velezovih "tifoza", na starom rodjeni-mostar forumu bilo 3000 "tifoza" a sada kad se rodjeni forum zatvorio samo za clanove i donatore FK Veleza na tom istom forumu ostalo svega 60tak ljudi.ra1981 je napisao/la:To je to majstoreBorg je napisao/la:E da svaki od ovih likova koji imaju sta za prigovoriti i upravi i igracima i p..ki materinoj a koji se kao navodno deklarišu kao Veležovi navijači bar jednom odu na utakmicu uvijek bi taj stadion pun bio.
Dakle - sjedite u Fejićevu, Stari grad gdje li već, ispijte tu kafu, odigrajte kladionicu , pusti tikvo nek voda nosi...![]()
OK ko ima nek gurne ne kažem..
Ali hajmo se vratiti Osnovama ekonomije, od onoga od čega bilo koja sportska organizacija živi -od gledalaca!
Da se ima baza od 3000 ljudi sa godisnjom kartom, ili polugodišnjom to je onda dobra osnova za dalje , baza a onda pričati o nadogradnji, o dobrim igrama i o rezultatima na kraju krajeva. Ali jok kad da 50 KM za ili 100KM za godišnju onda je to priča - neko će to klepiti ovom i onom u džep, nisam mahnit a kad ode Ante i poloče tih istih 50 Km onda je u red!
Nego valjda se čeka da Velež uzme Ligu Prvaka pa će onda oni doći?
Znači ljudi dragi ako NEĆETE da idete na utakmicu a onda brate mili NEMOJ ni žugati po forumima ni nekakve teorije zavjere razvijati po gradu!
Dakle sve koji nemaju dobre namjere najljubaznije molim - O.D.J.E.B.I.T.E U VELIKIM SKOKOVIMA
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
Neznam kako mogu ti takvi da zugaju , a nisu na mjestu dogadanja , i pricaju onu nasu Mostarsku pricu nema napretka kako ce bit napretka 300 ljudi na stadionu , nece da ustanu za Velez da vide kako je ,da kupe clansku a znaju zugat , prvo od sebe trebaju da pogledaju pa da se nadaju da ce stanje bit bolje ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Kakav bola Velez , koliko Veleza tu ima ???
Ovo je postala javna prcvara gdje svak moze doci isfurati svoj fazon i idemo dalje ... halo treneri Varesanovic,Prljaca . igraci da ne nabrajam
gdje je tu rad sa mladima , razvoj kolektiva ... i tako dalje ... nije raja glupa . .a iza se krije 4,5 nestrucnih i moralno nezrelih osoba ...
Istjerati onakvog Durakovica malog iz tima je samo stvar koja slikovito opisuje inteligenciju vodstva Veleza. .. zar ocekuju da raja svari takve stvari ..
Eto im Varesanovica,Prljace , hinje Obada i jos par bezlicnih likova pa nekada se sada refenaju i prave taktike ..
Nek izvedu 11 Velezovih momaka na teren koji ostavljaju srce i neka bude vatre na terenu makar i izgubili eto ti raje na tribine ...
Ovo je postala javna prcvara gdje svak moze doci isfurati svoj fazon i idemo dalje ... halo treneri Varesanovic,Prljaca . igraci da ne nabrajam
Istjerati onakvog Durakovica malog iz tima je samo stvar koja slikovito opisuje inteligenciju vodstva Veleza. .. zar ocekuju da raja svari takve stvari ..
Eto im Varesanovica,Prljace , hinje Obada i jos par bezlicnih likova pa nekada se sada refenaju i prave taktike ..
Nek izvedu 11 Velezovih momaka na teren koji ostavljaju srce i neka bude vatre na terenu makar i izgubili eto ti raje na tribine ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Vodimo 1-0 na poluvremenu, Riad Demic pogodio
1-1 
Hajmo Rođeni po pobjedu , treba mi za kladionice
Hajmo Rođeni po pobjedu , treba mi za kladionice
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Opet 1000 sansi fulamo , danas je Brkovic imao ulogu koja obicno pripada Okicu , ali nebitno , vazan je prolazak .
Nekako kontam da je najbolji izbor Siroki , jer nam Zeljo ne odgovara , Borac jos manje . Jedino da Sarajevo prodje Borca onda bi oni bili bolji izbor od ŠB . Ako kontaju proci u finale ne smije biti zajeb.ancije ko danas , svaka se sansa u tim utakmicama mora iskoristiti .
Forza Velež !
Nekako kontam da je najbolji izbor Siroki , jer nam Zeljo ne odgovara , Borac jos manje . Jedino da Sarajevo prodje Borca onda bi oni bili bolji izbor od ŠB . Ako kontaju proci u finale ne smije biti zajeb.ancije ko danas , svaka se sansa u tim utakmicama mora iskoristiti .
Forza Velež !
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
kimbo je napisao/la:Kakav bola Velez , koliko Veleza tu ima ???
Ovo je postala javna prcvara gdje svak moze doci isfurati svoj fazon i idemo dalje ... halo treneri Varesanovic,Prljaca . igraci da ne nabrajamgdje je tu rad sa mladima , razvoj kolektiva ... i tako dalje ... nije raja glupa . .a iza se krije 4,5 nestrucnih i moralno nezrelih osoba ...
Durakovic u 18 utakmica koliko je igrao zabio 0 golova na poziciji sa koje je trebao zabit bar 2. On trci - tacno. On se bori - istina. Ali nije on dorastao jos da se svadja sa kapitenima ili sa trenerom kako ce se igrat. Nemozes postat "zvijezda" sa 18 godina a tek si dosao u klub. Zaimovic je 20 puta veci igrac i od njega i od Colica i od svih ostalih koji su se rano ponijeli - pa opet ne serenda nego radi svoj posao i sta mu stariji kazu.
Nebi ni ti trpio da ti neki omladinac govori sta ti trebas da radis - ja se skroz slazem sto su ga izbacili - neka su. I ja bi.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Siroki je jaci od Zelje, a Zeljo je jaci od nas. Borac ili Sarajevo nam "mozda" pruze sansu za prolaz ...Adin_BiH je napisao/la:Opet 1000 sansi fulamo , danas je Brkovic imao ulogu koja obicno pripada Okicu , ali nebitno , vazan je prolazak .
Forza Velež !
@MostaracVelezovac
Ja da sam bio na mjestu Durakovica na utakmici protiv Sarajeva ne bi pametovao nego bi hrakno direktno u celo Zalizanog i odma napustio klub. Ne spominji Zaima ni on sam ne zzna koliko je tekmi nastelio ili propustio u gostima iz jednog ili drugog razloga ...
Ja da sam bio na mjestu Durakovica na utakmici protiv Sarajeva ne bi pametovao nego bi hrakno direktno u celo Zalizanog i odma napustio klub. Ne spominji Zaima ni on sam ne zzna koliko je tekmi nastelio ili propustio u gostima iz jednog ili drugog razloga ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.