Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Roland Garros 2009

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2009, 00:05

Murray iznenadio samog sebe

Trebao je to biti ozbiljan test na podlozi na kojoj baš i ne uživa, no Andy Murray pobrinuo se da sve završi bez gotovo ikakvih komplikacija, sa samo pet izgubljenih gemova. Juan Ignacio Chela, koji se još traži nakon oporavka od neugodne ozljede leđa, nije bio velika prijetnja...

Iako je Chela breaknuo već na početku i poveo s 1:0, praktički sve ostalo otišlo je na Murrayevu stranu. Prvi britanski reket, treći na svijetu, došao je do 6:2, 6:2 i 6:1 nakon sata i 43 minute na terenu. Toliko lako da je i sam bio iznenađen.

"Nisam očekivao da ću igrati ovako dobro u prvom meču na turniru", rekao je nakon glatke pobjede: "Chela je ozbiljan protivnik, bio sam svjestan što danas moram raditi na terenu, nisam ga shvatio olako."

sportnet
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 25 maj 2009, 00:15

Murray rekao da ce vec od sljedece sedmice biti svjetski br.2 i sa te pozicije misli maknuti Feda...sta reci prepotentan ovaj mali Muarray treba imat muda pa reci ovo :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2009, 00:34

Mozda ne od slijedece sedmice, ali na kraju sezone bi to mogao ostvariti. Njegov je uvijek bio drugi dio sezone, tj. Americki beton.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 maj 2009, 00:38

Ma Roger rules, ostali neka stanu u red. Volio bih da je moguće gledati dvoboj Samprasa i kafenikova u svoje vrijeme . To su dueli bili, a i Roger-Nadal je strašan.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 25 maj 2009, 08:43

sb citizen je napisao/la:nadalu nema teškog ždrijeba........sve su to redovne mušterije, tako da do polufinala ce bit zejbancija :D dok bi roger kogao spusit koji set, recimo odmah od acasusa, il mathieua......FINALE: nadal vs. đoković.......ajmo predviđajte i vi pa cemo vidjet na kraju ko ce pogodit ;)
Evo i od mene prognoze za ovogodišnji RG.

Finale Nadal-Đoković, u finalu , naravno, peta uzastopna titula za Nadala.

Mislim da je Đoković kadar da izbaci Federera ( u zadnjim mečevima je to i pokazao) , dosta je podigao igru na zemlji, kondicija mu je sada mnogo bolja, igra sa mnogo samopouzdanja.U polufinalu Madrida, na kraju drugog seta sam bio mišljenja da će ga Rafa otresti u trećem setu ( tako bi bilo prošle godine ).

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 25 maj 2009, 10:25

Jučerašnji dan na Roland Garrosu nije donio iznenađenja.

Nositelji su prošli bez velikih problema, izuzev Simona koji je morao igrati 5 setova protiv Odesnika.

Karlović je vodio sa 2:0 i izgubio set u kojem mu je Hewitt otkinuo samo četiri poena reternirajući. Nesreća je bila u tome što su tri bila u tie-breaku. U prva tri seta Karlović je zabio 41 as i bilo je prilično izgledno da će na terenu 1 u Roland Garrosu pasti svjetski rekord.

Iako će teniski historičar Bud Collins zabilježiti 59 asova Amerikanca Eda Kaudera u 1. kolu US Opena 1955. (tada se igralo bez tie-breaka, a i on je izgubio meč), u Open eri nitko nije zabio više, a pogotovo u Roland Garrosu.

Na pariškoj zemlji prijašnji rekord je držao Andy Roddick, koji je 2001. u pobjedi nad Michaelom Changom imao 37 asova u pet setova.

Također je Div sa Šalate vlasnik još jednog rekorda , ovaj put negativnog, ima skor 0:11 na mečevima koji se igraju 5 setova.

Marin Čilić je savladao Čeha Hernych no mora poraditi na realizaciji break-lopti.

Danas izlaze na teren Rafa i Roger.Njihovi mečevi su na centralnom terenu, Rafa bi trebao početi oko 13 sati a Roger po završetku njegovog meča.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 maj 2009, 12:20

Sve je dosada prošlo bez iznenađenja. Danas na scenu stupaju Nadal i Fedderer.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2009, 23:28

Dan 2.

Favoriti rutinski, mozda bih kao iznenadjenje izdvojio poraz Schwanka od talentovanog domaceg igraca Rufina i ispadanje Oskara Hernandeza od strane "vjecitog talenta" Ive Minara.

Nadal se dosta mucio sa kvalifikantom Danielom, koji je prikazao vrhunski tenis. Nadal je pravio dosta neforsiranih gresaka, ponekad ih je imao 3-4 u nizu. Sve u svemu, izgleda da Rafi predstoji teska borba za nastavak nepobjedivosti u Parizu. Federer je savladao veterana Martina, moje misljenje je da je to bilo s' pola snage. Roger je dosta miksao, ponekad bio daleko od osnovne linije, nakon toga izlazio na mrezu, ali obzirom na kvalitet protivnika, mogao je Roger sebi dozvoliti taj luksuz.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 maj 2009, 08:34

Rafa započeo pobjedom pohod ka osvajanju 5-og uzastpnog trijumfa na RG.

Sama igra nije bila nešto posebno, standardna Nadalova igra u prvom kolu ( prošle je godine imao sličan duel sa Belluccijem ) ,te simpatični Daniel koji je odigrao najbolji tenis u životu.Početnih 80-ak minuta meča ( do rezultata 3:1 za Daniela u drugom setu ) Rafa je igrao dosta letargično, napravio je preko 20 neforsiranih grešaka i onda je konačno počeo igrati i privoditi meč kraju.

- Prvi je meč uvijek težak. Bilo je malo nervoze, ali zadovoljan sam igrom - rekao je Nadal koji je ovom pobjedom srušio prvi Borgov rekord u Roland Garrosu, onaj od 28 uzastopnih pobjeda.

Glavna tema na svim teniskim forumima je bila Rafina kombinacija u kojoj je igrao protiv Daniela. Ružičasta majica, žuta traka oko glave, žute znojnice i bijele čarape.

Modni kritičari će imati posla, a Rafa će sigurno dobiti i pokoji novi nadimak. Možda je svojim suparnicima želio uljepšati poraze odabirom kombinacije za RG.

Prošle godine je bio zeleni Hulk a ove godine ružičasta vila.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 maj 2009, 12:31

rafa to hladno dize i ovaj put,onaj mec u madridu je bio samo los dan,a kao sto je on i rekao podloga mu nije odgovarala,tesko mu iko ista moze........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 26 maj 2009, 12:35

I danas pade kisa ,prekinuse se mecevi ,nadam se da nece jos dugo trajati pauza ,do kraja sedmice najavljuju ljepse vrijeme pa nadati se da nece biti prekida .Danas ako se nastavi ,igra se nekoliko zanimljivih meceva .Ljubicic koji odlicno igra u zadnje vrijeme igra protiv Ferera (O),koji je u losoj formi ali nikad za otpisati .Duel francuza Tsonge i Benetauea ,Djokovic izlazi danas takodjer na teren ,igrat ce protiv Lapentija iz Ekvadora i mislim da nece tu biti problema .Del Potro je vec poceo svoj mec protiv Lodre i trebao bi lagano to dobit .Sto se tice zena takodjer ima nekoliko zanimljivih meceva ,ali uglavnom ove vece favoritkinje ( Jankovic ,Kuznetova,Dementieva ) imaju lagane protivnice i trebale bi lagano proci dalje .

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 26 maj 2009, 13:35

Ne voda jedino Roger svoju Mirku po Parizu, Rafa je doveo Xiscu.

Ko zna, kako je ona svake godine do sada bila s njim na RG, možda je to razlog što ih je sve osvojio :mrgreen:

slika

slika
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 27 maj 2009, 14:09

Dan 4

Andy Murray se plasirao u treće kolo RG.Danas je pobijedio Talijana Staracea sa 3:1 u setovima ( 6:3, 2:6, 7:5, 6:4)

Pored Murraya, plasaman u treće kolo su obezbjedili Almagro i Gonzalez.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 maj 2009, 16:05

U treće kolo prošao i Tipsarević.

Igra protiv Murraya.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 27 maj 2009, 22:21

rafa polako ulazi u udarce kako najbolje zna, nadam se da će još uspjet više dozirat svoju igru pred jače mečeve 8-)

crni jastreb
Kontakt:

Post Postao/la crni jastreb » 28 maj 2009, 13:46

Virtu4l je napisao/la:Da nije slucajno izjavio za B92 ?

Zaista smijesno. Zar trebam da se raspravljam oko toga ko je bolji, Roger Federer, najbolji igrac koji je ikada hodao ovom planetom ili Novak Djokovic, igrac koji je definitivno u trendu, ali nema materijal da bude najbolji, sto vi inicirate. Mislis da bi Nole osvojio Shanghai da Federer i Murray nisu igrali onaj maraton? Isto kao sto Federer nebi osvojio Madrid da Nole i Nadal nisu igrali maraton, ali to je tenis i zbog toga je poseban.

Nole je br. 4 u svijetu i tu mu je mjesto, u poslijednja tri meca protiv Škota, nije uzeo niti jedan set i ne treba biti genije da bi covjek skontao da Murray bolji.

jeste marej bio u boljoj formi, ali prije toga đoković ga je dobio 4 puta i to lako, prelako, to čak nije bilo ni razbijanje.... on đokovića i kad je u najjačoj formi nije moga tako i na taj način dobiti... e sad je li marej baš tako bolji pitanje je... đoković ima više titula, osvoji je Australian open, igrao u finalu US opena, polufinalu Wimbldona i RG... daleko bolji rezultati od mareja.... pa ako je usportu rezultat mjerilo kvaliteta nema dileme k je bolji...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 28 maj 2009, 13:50

Nadal o sinoćnjem finalu LP

NAJBOLJI tenisač svijeta i veliki navijač Real Madrida, Rafael Nadal, na svom je blogu čestitao Barceloni na osvajanju Lige prvaka. I ne samo da im je čestitao, Rafa je igru ljutog protivniku svog Kraljevskog kluba nazvao savršenstvom.

"Svi smo gledali finale u hotelskom predvorju i prije svega bih želio čestitati Barceloni. Koja fantastična momčad...sasvim su blizu savršenstvu. To kaže osoba koja je danas htjela prije svega vidjeti dobru nogometnu utakmicu."

Nadal se osvrnuo i na novinare koji su ga pitali hoće li pomaknuti meč kako bi mogao pratiti finale Lige prvaka.

"Istina je da volim gledati nogomet, ali mi je smiješno kada me novinari pitaju takva pitanja. Profesionalni sam tenisač i tenis mi je prvi na pameti. Najvažnija stvar bila mi je pobijediti svoj meč, a onda, ako bude vremena, pogledati nogomet. Na koncu sam uspio oboje: pobijediti i vratiti se na vrijeme u hotel", zaključio je kralj svjetskog tenisa.

crni jastreb
Kontakt:

Post Postao/la crni jastreb » 28 maj 2009, 17:25

mislim da bi osvajač RG mogao biti gle čuda, rafael nadal....
iskreno niko nema šanse... jedino da slomi nogu pa da mu gips bude previše težak... a i tada bi meč trajao 5 setova.... prije će ga iznenaditi davidenko nego federer, možda đoković, ali teško vrlo teško
sutra mislim da marej napušta takmičenj jer tipsarević će ga dobiti... igraju slično a tips je opasan protiv favorita.. niko ga od njih ne voli vidjeti s druge strane mreže.... inače je strašan teniser bio ko junior, ali se dugo zadržao i nije tako dobar senior...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2009, 17:55

crni jastreb je napisao/la: jeste marej bio u boljoj formi, ali prije toga đoković ga je dobio 4 puta i to lako, prelako, to čak nije bilo ni razbijanje.... on đokovića i kad je u najjačoj formi nije moga tako i na taj način dobiti... e sad je li marej baš tako bolji pitanje je... đoković ima više titula, osvoji je Australian open, igrao u finalu US opena, polufinalu Wimbldona i RG... daleko bolji rezultati od mareja.... pa ako je usportu rezultat mjerilo kvaliteta nema dileme k je bolji...
Murray i Nole ce se jos dugo dugo takmiciti na ATP touru. Nekad ce biti bolji Škot nekad Srbin, ali uvijek će oni biti tu negdje. U svakom slučaju oni se mogu upoređivati, generacija su, Nole jeste uspješniji od Škota, ali upoređivati ga sa Federerom nema smisla.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.