Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Zašto tolika polemika oko mule.
Nije ni na širem spisku kandidata, tako da..
Ja mislim da će Neno preuzeti i to dugoročno. Ovisno o sastavu mozda i prvih godina bez rezultatskog imperativa..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja mislim da će Neno preuzeti i to dugoročno. Ovisno o sastavu mozda i prvih godina bez rezultatskog imperativa..
Upravo suprotno.Sapce je napisao/la:Zašto tolika polemika oko mule.
Potom, Begović je, ipak, odlučio donekle “otkriti karte”:
– Ono što vam sigurno mogu reći, vidim neki licitiraju sa njegovim imenom, je da Nenad Marković sada neće biti selektor BiH. Razgovarao sam sa njim i u ovom momentu na njega ne možemo računati, jer ima druge profesionalne i privatne obaveze. Razgovarat ćemo još sa nekim trenerima. No, zašto ne reći da nam je Dragan Bajić interesantan. On je trofejni trener Igokee, radi odličan posao. Interesantni su nam i Adis Bećiragić, Željko Lukajić, Damir Mulaomerović… Ima još nekih sa kojima mislimo obaviti razgovor, ali neka za sada to bude to što se javnosti tiče. Uglavnom, suzit ćemo krug u što skorijem roku i predati imena kandidata UO KS BiH.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ko je objavio?Ethel je napisao/la:Upravo suprotno.Sapce je napisao/la:Zašto tolika polemika oko mule.
– Ono što vam sigurno mogu reći, vidim neki licitiraju sa njegovim imenom, je da Nenad Marković sada neće biti selektor BiH. Razgovarao sam sa njim i u ovom momentu na njega ne možemo računati, jer ima druge profesionalne i privatne obaveze. Razgovarat ćemo još sa nekim trenerima. No, zašto ne reći da nam je Dragan Bajić interesantan. On je trofejni trener Igokee, radi odličan posao. Interesantni su nam i Adis Bećiragić, Željko Lukajić, Damir Mulaomerović… Ima još nekih sa kojima mislimo obaviti razgovor, ali neka za sada to bude to što se javnosti tiče. Uglavnom, suzit ćemo krug u što skorijem roku i predati imena kandidata UO KS BiH.
https://www.aa.com.tr/ba/sport/begovi%C ... %87/526026Sapce je napisao/la:Ko je objavio?Ethel je napisao/la:Upravo suprotno.Sapce je napisao/la:Zašto tolika polemika oko mule.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
OK.
Svejedno. Nista od tiga ništa nece biti.
Svejedno. Nista od tiga ništa nece biti.
Mulaomerovic se jednom pokazao i dovoljno mu je to za citav zivot (te 96.god)...puna kapa mi je vise tih ''patriota'' Mulaomerovic, Rizvic, Begic, Omic, Pascanovic itd. Ta prica nisu me htjeli ne pije vode, ko god je cekao da se stvari stabiliziraju u drzavi taj je i docekao svoj poziv, pa makar i u 30.godini. Da je bar otisao igrati za Njemacku, ali gdje ces odmah nakon rata otici igrati za Hrvatsku, pa gore bi bilo samo da je otisao igrati za Srbiju.
niko ko ima posao vani nece doci da vodi bih. beciragic supljira kako je vezan ugovorom, mutapcic godinama sere, a niakd nije ni pomislio da ostavi hladovinu njemacke...neno je isto odbijao dok je vodio klub. sad kad je bez kluba, sigurno bi dosao, preko repke se moze vinut do puno boljeg ugovora u nekom klubu, jer zaista imamo potencijal...
ostaje nam bajic kao najjeftinija opcija. mislim da je kao pripadnik VRS ranjavan, pa mozemo samo zamislit koliko mu je stalo do uspjeha BiH....nema od nas nista. propustili smo sansu s ivanovicem kad nam tri glavna igraca nisu igrala....
mula je nedokazan, osim hipoteke gdje si bio kad je bilo najteze
... u ciboni je forsirao veterane, dok ga nisu pritisli da da minutazu i mladjima, kao slavici...zbog njega je npr zubac otisao, mada je tu aco najvise kumovao
dzikic bi bio najbolje rijesenje od ponudjenih (neki tromjesecni ugovor za kvalifikacije pa onda i za euro slican ako se palsiramo) ali ne vjerujem da ce ga srpska i hrvatska struja podrzat...njima nije u interesu da napredujemo..a ima i bosnjaka kojim to nije u interesu
ostaje nam bajic kao najjeftinija opcija. mislim da je kao pripadnik VRS ranjavan, pa mozemo samo zamislit koliko mu je stalo do uspjeha BiH....nema od nas nista. propustili smo sansu s ivanovicem kad nam tri glavna igraca nisu igrala....
mula je nedokazan, osim hipoteke gdje si bio kad je bilo najteze

dzikic bi bio najbolje rijesenje od ponudjenih (neki tromjesecni ugovor za kvalifikacije pa onda i za euro slican ako se palsiramo) ali ne vjerujem da ce ga srpska i hrvatska struja podrzat...njima nije u interesu da napredujemo..a ima i bosnjaka kojim to nije u interesu
Ovo je dno. Ja neću pratiti reprezentaciju dok ijedan od ovih bude trener. A nadam se da im se neće odazvati famozni trojac...
Šta je sad,otiš'o je Harun!Gdje je taj napredak,otišao je čovjek koji je bio "krivac" za loše stanje u košarci,zaslužujemo barem Obradovića sad kad nema glavnog "krivca"!Šta će Harun doveo nam Ivkovića za selektora,vidi sad što se otimaju "vrhunski" treneri za klupu reprezentacije!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Ivkovića?
Sapce je napisao/la:Ivkovića?
DO MENE JE iVANOVIĆ!Ali je poenta jasna,živi bili pa vidjeli!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Đedović: Povrijedili su me ljudi za koje bih stavio ruku u vatruemil02in je napisao/la:Šta je sad,otiš'o je Harun!Gdje je taj napredak,otišao je čovjek koji je bio "krivac" za loše stanje u košarci,zaslužujemo barem Obradovića sad kad nema glavnog "krivca"!Šta će Harun doveo nam Ivkovića za selektora,vidi sad što se otimaju "vrhunski" treneri za klupu reprezentacije!
25.02.2016 u 18:13
Đedović: Povrijedili su me ljudi za koje bih stavio ruku u vatru REPREZENTACIJA 0
Nihada Đedovića nije bilo u finalu Kupa Njemačke, u kojem je njegov Bajern izgubio prvi trofej u sezoni (65:67). Jedan od najboljih košarkaša bavarskog giganta propustio je obračun s velikim rivalom Albom. Razlog je povreda lista zbog koje nekadašnjeg beka sarajevske Bosne očekuje nekoliko sedmica pauze.
– Povredu sam zadobio prije desetak dana, pokušao sam se vratiti za Kup, igrao sam u polufinalu protiv Bamberga, ali ne i u finale. Sada me očekuje pauza, ali se nadam što bržem povratku na parket – ističe Đedović (26) za “Dnevni avaz”.
Lažna priča Nihad je, naravno, znao koje će biti naše naredno pitanje, a to je hoćemo li ga više ikada gledati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je prošlog aprila dobio njemačko državljanstvo zbog kojeg se morao odreći našeg te zbog toga već propustio Evropsko prvenstvo u Francuskoj? – Iskreno, nisam ni razmišljao o tome, desilo se ono što se desilo. Oko mene je napravljena totalno lažna priča, na koju nisam mogao utjecati. Na kraju krajeva, ljudi će misliti što hoće, a ja nisam htio ispravljati krive drine. Vidim da su ljudi svašta izmišljali. Pasoš nisam uzeo ni zbog para ni zbog ugovora, jer mi to ne treba, već sam stvorio ime u Evropi. Razlog je bio čisto privatne prirode – kaže Nihad, koji je živio u Njemačkoj i u redovnoj proceduri dobio tamošnje državljanstvo.
Đedović ponavlja da je imao uvjeravanja da uzimanje njemačkog pasoša neće utjecati na njegov reprezentativni status. On se, zaista, i dalje vodi kao bh. košarkaš, ali je problem u tome što je ostao bez dokumenta koji svaki igrač mora imati uoči reprezentativne utakmice, a to je pasoš države za koju nastupa. – Jedina je istina da nisam imao dovoljno informacija. Kad sam saznao da je to problem, želio sam i sve bih učinio da što prije ponovo dobijem bosanski pasoš. No, kad su mi ljudi za koje bih stavio ruku u vatru, odmah okrenuli leđa, u meni je, najiskrenije, spasnula želja i odlučio sam na sve to staviti tačku – tvrdi Đedović.
Šta je to tako povrijedilo 26-godišnjeg momka koji je prije tri godine na Evropskom prvenstvu posuđivao novac našem Savezu da bi reprezentacija mogla finansirati troškove boravka i takmičenja u Sloveniji, a kojeg danas mnogi nazivaju i “izdajnikom”, koji se odrekao bh. dresa? Igrao srcem – Uvijek sam igrao srcem za reprezentaciju, čak i kad je moja klupska karijera trpjela zbog toga. No, razočarale su me reakcije nakon moje povrede šake prije dvije godine, kada nisam mogao igrati kvalifikacije, pa i ono na šta sam naišao prošlog ljeta nakon ovoga sa pasošem. U detalje ne želim ići niti praviti još jednu sapunicu oko svega toga. Živjet ću s tim svim pričama, ali znam da sam u duši čist. Svi oko mene, moji najbliži, znaju šta je istina, kao što i ljudi koji su me povrijedili, znaju šta je istina – rekao je Đedović.
Hmmmmm koji su to ljudi da nije nurkić
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
jede ****,da izvinite na izrazu
pusi qrac smece jedno, ili si nevidjeni debil, ili ocajno lazes
- JohnCleese
- Kontakt:
On ce prije ili kasnije zaigrati za reprezentaciju Njemackenerminh74 je napisao/la:Đedović: Povrijedili su me ljudi za koje bih stavio ruku u vatruemil02in je napisao/la:Šta je sad,otiš'o je Harun!Gdje je taj napredak,otišao je čovjek koji je bio "krivac" za loše stanje u košarci,zaslužujemo barem Obradovića sad kad nema glavnog "krivca"!Šta će Harun doveo nam Ivkovića za selektora,vidi sad što se otimaju "vrhunski" treneri za klupu reprezentacije!
25.02.2016 u 18:13
Đedović: Povrijedili su me ljudi za koje bih stavio ruku u vatru REPREZENTACIJA 0
Nihada Đedovića nije bilo u finalu Kupa Njemačke, u kojem je njegov Bajern izgubio prvi trofej u sezoni (65:67). Jedan od najboljih košarkaša bavarskog giganta propustio je obračun s velikim rivalom Albom. Razlog je povreda lista zbog koje nekadašnjeg beka sarajevske Bosne očekuje nekoliko sedmica pauze.
– Povredu sam zadobio prije desetak dana, pokušao sam se vratiti za Kup, igrao sam u polufinalu protiv Bamberga, ali ne i u finale. Sada me očekuje pauza, ali se nadam što bržem povratku na parket – ističe Đedović (26) za “Dnevni avaz”.
Lažna priča Nihad je, naravno, znao koje će biti naše naredno pitanje, a to je hoćemo li ga više ikada gledati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je prošlog aprila dobio njemačko državljanstvo zbog kojeg se morao odreći našeg te zbog toga već propustio Evropsko prvenstvo u Francuskoj? – Iskreno, nisam ni razmišljao o tome, desilo se ono što se desilo. Oko mene je napravljena totalno lažna priča, na koju nisam mogao utjecati. Na kraju krajeva, ljudi će misliti što hoće, a ja nisam htio ispravljati krive drine. Vidim da su ljudi svašta izmišljali. Pasoš nisam uzeo ni zbog para ni zbog ugovora, jer mi to ne treba, već sam stvorio ime u Evropi. Razlog je bio čisto privatne prirode – kaže Nihad, koji je živio u Njemačkoj i u redovnoj proceduri dobio tamošnje državljanstvo.
Đedović ponavlja da je imao uvjeravanja da uzimanje njemačkog pasoša neće utjecati na njegov reprezentativni status. On se, zaista, i dalje vodi kao bh. košarkaš, ali je problem u tome što je ostao bez dokumenta koji svaki igrač mora imati uoči reprezentativne utakmice, a to je pasoš države za koju nastupa. – Jedina je istina da nisam imao dovoljno informacija. Kad sam saznao da je to problem, želio sam i sve bih učinio da što prije ponovo dobijem bosanski pasoš. No, kad su mi ljudi za koje bih stavio ruku u vatru, odmah okrenuli leđa, u meni je, najiskrenije, spasnula želja i odlučio sam na sve to staviti tačku – tvrdi Đedović.
Šta je to tako povrijedilo 26-godišnjeg momka koji je prije tri godine na Evropskom prvenstvu posuđivao novac našem Savezu da bi reprezentacija mogla finansirati troškove boravka i takmičenja u Sloveniji, a kojeg danas mnogi nazivaju i “izdajnikom”, koji se odrekao bh. dresa? Igrao srcem – Uvijek sam igrao srcem za reprezentaciju, čak i kad je moja klupska karijera trpjela zbog toga. No, razočarale su me reakcije nakon moje povrede šake prije dvije godine, kada nisam mogao igrati kvalifikacije, pa i ono na šta sam naišao prošlog ljeta nakon ovoga sa pasošem. U detalje ne želim ići niti praviti još jednu sapunicu oko svega toga. Živjet ću s tim svim pričama, ali znam da sam u duši čist. Svi oko mene, moji najbliži, znaju šta je istina, kao što i ljudi koji su me povrijedili, znaju šta je istina – rekao je Đedović.
Hmmmmm koji su to ljudi da nije nurkić
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
"Trenutno smo u kontaktu sa četiri kandidata. To su Aleksandar Džikić, Damir Mulaomerović, Željko Lukajić i Dragan Bajić", kaže Begović za Klix.ba.
"Džikić je izjavio da želi postati selektor BiH, no razgovore je preusmjerio na svog menadžera. Također, on je pod ugovorom sa Partizanom i oni će se tu pitati. Do ponedjeljka ćemo definitivno znati njegov odgovor".
"Mulaomerović mi je rekao da niko ne bi bio sretniji od njega da preuzme reprezentaciju, no sve će zavisiti od Cibone i od njihovog dopuštenja. Utakmice reprezentacije završavaju 17. septembra, dok ABA liga starta 1. oktobra i to bi praktički značilo da bi propustio vođenje pripreme zagrebačkog kluba. Od njega konačan odgovor očekujem u nedjelju, kada on obavi razgovore sa čelnicima Cibone".
"Bajić i Lukajić također su zainteresovani za vođenje bh. selekcije. Bajić je pod ugovorom sa Igokeom, dok je Lukajić trenutno slobodan i njegov odgovor bismo trebali znati sutra", kaže Begović, koji dodaje kako će u utorak ili srijedu i zvanično predložiti dva ili tri kandidata Upravnom odboru KS BiH, koji je trenutno nekompletan nakon što su sva tri člana iz reda hrvatskog naroda podnijela ostavke.
Čovječe koja šarada, vjerujem i namjerno izazvana kako bi neki ispali ne zamjenjivi
Uglavnom duboko se nadam Đikiću, a poslje njega najmanje loša opcija je struja
"Džikić je izjavio da želi postati selektor BiH, no razgovore je preusmjerio na svog menadžera. Također, on je pod ugovorom sa Partizanom i oni će se tu pitati. Do ponedjeljka ćemo definitivno znati njegov odgovor".
"Mulaomerović mi je rekao da niko ne bi bio sretniji od njega da preuzme reprezentaciju, no sve će zavisiti od Cibone i od njihovog dopuštenja. Utakmice reprezentacije završavaju 17. septembra, dok ABA liga starta 1. oktobra i to bi praktički značilo da bi propustio vođenje pripreme zagrebačkog kluba. Od njega konačan odgovor očekujem u nedjelju, kada on obavi razgovore sa čelnicima Cibone".
"Bajić i Lukajić također su zainteresovani za vođenje bh. selekcije. Bajić je pod ugovorom sa Igokeom, dok je Lukajić trenutno slobodan i njegov odgovor bismo trebali znati sutra", kaže Begović, koji dodaje kako će u utorak ili srijedu i zvanično predložiti dva ili tri kandidata Upravnom odboru KS BiH, koji je trenutno nekompletan nakon što su sva tri člana iz reda hrvatskog naroda podnijela ostavke.
Čovječe koja šarada, vjerujem i namjerno izazvana kako bi neki ispali ne zamjenjivi
Uglavnom duboko se nadam Đikiću, a poslje njega najmanje loša opcija je struja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Hajde ba malo odvadi.Ljudi su otisli iz poznatog razloga,ali vam ni to nije dovoljno,pa eto sad namjerno koce nas napredak.
Do kad vise tih teorija za malu djecu?'I da koce,nema frke,sad ce Juka jedan dopis da ih se odstrani iz drzave.Nema da brines. 

Samo neke zavjere. Svasta.
Tesko mi pada da povjerujem u autenticnost ovog intervjua... Ipak ga je avaz objavio
Treba opet sanelu poslat u minhen, pa da njoj ispriča. [WINKING FACE]
Tesko mi pada da povjerujem u autenticnost ovog intervjua... Ipak ga je avaz objavio
Treba opet sanelu poslat u minhen, pa da njoj ispriča. [WINKING FACE]
Da baš je Jusuf taj koji je pokrenuo stvari, ali eto to nije teorija zavjereNEZALAGANJE je napisao/la:Hajde ba malo odvadi.Ljudi su otisli iz poznatog razloga,ali vam ni to nije dovoljno,pa eto sad namjerno koce nas napredak.Do kad vise tih teorija za malu djecu?'I da koce,nema frke,sad ce Juka jedan dopis da ih se odstrani iz drzave.Nema da brines.
Mislim nije da sam nešto ovako vidio kada je Konakovic kada je otišao iz bosne kasnije istoj bacao balvane pod kotače
A eto nije razlog što su otišli taj da je dini istekao mandat, a da se harunu nije sviđao posao generalnog sekretara koji obavlja upravo taj posao, a ne da nastavi da vedri i oblači, a također je nestalo primarnog motivatora novca
I po hiljaditi put kažem da su isto uradili puno pozitivnih stvari, ali to je sve bilo horuk metod i iza sebe nisu ostavili nikakav sistem pa da kažemo uradili su nešto
I bilo je košarke u BiH prije njih i biće poslje a ja ću za nju navijati bilo gdje igrala, što nisam siguran za ove
Mene zanima kako su ta dvojica otisli zbog Juke a mandat im istekao prije par mjeseci? Znaci da je sve u redu sa Jukom i da niceg nije bilo ranije, oni bi nastavili raditi normalno unatoc tome sto im je mandat istekao?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.