SP Kvalifikacije - Grupa H

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Šta će reprezentacija BiH napraviti u ovim kvalifikacijama?

Anketa je završila: 31 avg 2017, 17:59.

Plasirati se direktno na SP
34
30%
Plasirati se kroz baraž na SP
35
31%
Ispasti u baražu
20
18%
Neće biti među prve dvije ekipe
23
21%

Ukupno glasova: 112

Beko
Kontakt:

Re: SP Kvalifikacije - Grupa H

Post Postao/la Beko » 21 mar 2017, 06:42

Alminjo99 je napisao/la:[*]
Beko je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Za sve one koji spominju pickaste izjave u smislu ciljeva u grupi kao i spominjanje da nas koci mentalitet u kontekstu borbe za prvo mjesto:

slika
Meni su ovdje samo Hazard i Curtuios malo jaca klasa, ostali su ok. Nikakav bav bav!
Budi realan. Ko ti je onda u nas jača klasa kad je kod njih Curtuios i Hazard?
Samo Kola brat! Ostali su ok, kad imaju dobar dan je to pa hajmo reci world class, ali isto tako i okrenuto u slucaju loseg dana. Jeste belgija dobra, ali mene nervira to podizanje u nebesa pojedinaca. Pa Gdje je naingolan momentalno? Gdje je bijo Hazard prosle sezone u chelsiju? Ok su i to je to!
dobre guzove ima Belma

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 21 mar 2017, 09:19

@beko
Daj brate ba pogledaj realno. Ako tebi Lukaku, De Bruyne, Naingolan i Mertens nisu WC onda ne znam ko jeste stvarno. Svako ima pravo na svoje misljenje ali se ne slazem sa tvojim u ovom slucaju. Uz njih Kompany i Witsel kao odlicni igraci. Verthongen je rupa,Meunier nista posebno a ovog dugoimenog cba nisam gledao
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 21 mar 2017, 10:34

Jedno je voljeti svoju repku i vjerovati u njen uspjeh i podvig protiv bilo koga što svako ima pravo i sve je moguće naravno, ja također vjerujem da BiH može dobiti sviju jer imamo određen kvalitet i igrače koji to mogu pogotovo kada imaju najbolji dan. Ali treba biti realan i reći da ova reprezentacija Belgije u ovom trenutku ima boljeg igrača na svakoj poziciji bukvalno, jedino tu mogu parirati Džeko u napadu, Pjanić u sredini i Kolašinac na beku ( s obzirom na trenutnu formu) dok je ostatak neuporediv s Belgijancima. Lukaku igra strašnu sezonu i prvi je strijelac EPL-a a svaka prošla sezona mu je dobra, Hazard jedna od najboljih igrača EPL-a zadnje 3-4 sezone, Mertens igra sezonu života trenutno u Serie A kao i Nainggolan, KDB je izvrstan igrač također. Odbrana im je dobra i nikako ne bi nazvao rupama njihove bekove i stopere (dvojac iz Tottenhama je dio ponajbolje odbrane u EPL) a o golmanu klase Courtois nema potrebe pričati.

Ne mora to značiti da će oni razvaliti nekog jer su na papiru strašni, možemo ih dobiti savršenom taktikom i igrom i u slučaju dobrog dana naše ekipe ali ne može se pričati o takvoj repki kao o Zimabweu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 mar 2017, 11:13

Papir je jedno a teren drugo. To dvoje treba odvojiti. Apsolutno treba realno sagledat kvalitet protivnika ali ni pod koju cijenu reći "ovi su bolji, nemamo šanse protiv njih", ako tako misliš predaj meč prije početka. Svako se može pobjediti, nekad mora biti malo i nerealne pozitive, vjerovati u sebe da možeš jer samo tad možeš. Postaviti malo veće ciljeve nego što možeš, ne puno veće već za jednu nijansu veće. Hazard jeste WC igrač, ali nije nezaustavljiv, uz pamtnu igru može se i on zaustaviti pa i ta famozna Belgija pobjediti. Da li na papiru imaju bolju selekciju? Imaju. Da li će na terenu biti tako? Ne mora značiti. Samo ako vjeruješ u sebe da to možeš postići ćeš da i postigneš.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 mar 2017, 14:19

Bilo da smo izjavili prije pocetka kval. da idemo na prvo mjesto, ili da smo izjavili da idemo na drugo mjesto u oba slucaja je epilog isti a to je da ces zavrsiti ispod Belgije 99%.
Hoces izjaviti prije utakmice s njima da su jaci i hvaliti ih, ili ces reci da idemo na pobjedu bez puno respekta prema njima epilog je opet isti s to je da ces vjerovatno izgubiti na gostovanju, a u Zenici je sve moguce.

Ako je Mesa izjavio da idemo na drugo mjesto to ne znaci da smo se naguzili belgijancima u dvije utakmice i da smo tu vec upisali 2 poraza. Nesto sto je sasvim logicno i nije tesko shvatiti.
Nad tobom sunce najljepše sja

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 21 mar 2017, 15:12

Bobadilla je napisao/la:@beko
Daj brate ba pogledaj realno. Ako tebi Lukaku, De Bruyne, Naingolan i Mertens nisu WC onda ne znam ko jeste stvarno. Svako ima pravo na svoje misljenje ali se ne slazem sa tvojim u ovom slucaju. Uz njih Kompany i Witsel kao odlicni igraci. Verthongen je rupa,Meunier nista posebno a ovog dugoimenog cba nisam gledao
Super su to igraci, ali hajmo reci, da ne funkcionisu kao ekipa 100%. I tu je mozda nasa sansa. Ako mi izadzemo kao pravi tim, i nabrijani.

Kad smo zadnji put uzeli neku TOP10 reprezentaciju? Vakat je!
dobre guzove ima Belma

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 21 mar 2017, 16:01

Beko je napisao/la:
Bobadilla je napisao/la:@beko
Super su to igraci, ali hajmo reci, da ne funkcionisu kao ekipa 100%. I tu je mozda nasa sansa. Ako mi izadzemo kao pravi tim, i nabrijani.

Kad smo zadnji put uzeli neku TOP10 reprezentaciju? Vakat je!
Ako racunas FIFA top10 pobijedili smo Vels u oktobru 2015. Poslije toga smo igrali samo sa Spanijom i Belgijom koji su u top10.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2017, 21:08

Samo da Belgija sutra odradi posao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 24 mar 2017, 22:52

Ja imam neki osjećaj da će mrtvi Grci sutra bod izvući. :sick:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 24 mar 2017, 23:29

Ako vec belgija ne pobijedi vise bih volio pobjedu grcke nego remi:-)

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 mar 2017, 01:27

Ja imam osjecaj da ce Grci dobro fasovat.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 mar 2017, 06:35

Nek veceras Belgija pobijedi, sto je sigurno sigurno je...a ako mi savladamo Grcku u junu imat cemo kad navijati za pobjedu Grka na domacem terenu vs.Belgijanaca, u septembru.
Pu za onaj gol u 95', sve bi bilo drugacije.

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 25 mar 2017, 08:44

Ma Belgija ce večeras satrat' Grke..
Rezultat je trend, ideal je vječan!

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 25 mar 2017, 11:01

Veceras moramo da dobijemo ove amatere sa sto vise razlike.
Racunica je jasna, nakon vecerasnjeg kola najvjerovatnije idemo na drugu poziciju (pretpostavka da Grci izgube min. 0:1 a mi dobijemo sa najmanje 3 ili vise razlike).

Nakon toga imamo veoma povoljan raspored, dolaze nam Grci, idemo na Kipar i onda na Gibraltar. Dobijemo li Grke, sto je sasvim realno za ocekivati, pobjedom nad Kiprom i Gibraltarom mi smo vec obezbjedili drugo mjesto. Imali bi najmanje +3 u odnosu na Grke. Dok mi igramo na Gibraltaru, mozemo se nadati Grcima da dobiju Belgiju (onda bi bili na -2 u odnosu na Belgiju), pa onda u oktobru bitka na BP za 1 mjesto. Estonija na kraju je samo formalnost.

Belgiju ne mozemo stici kada je gol razlika u pitanju, ali u slucaju drugog mjesta moramo biti znatno bolji od Grka. Zato veceras treba ove specijalce napuniti sa najmanje 6-7 razlike.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 25 mar 2017, 12:18

Za nas je ipak najbolje da belgija dobije grcku jer ako nam grci dodju u zenicu a mi imamo imperativ pobjede tesko cemo sa njima izac na kraj, ako oni dobiju belgiju mi bi onda njih morali dobit u zenici i jos se nadat da ce izgubit drugu protiv belgije a mi pobjedit sve ostale , **** to. A sa barazom bi bio zadovoljan jer kad bi sad otisli u baraz to znacii da bi prakticki jednu citavu deceniju zaokruzili sa najmanje drugim mjestom u svim kvalifikacijama sto je za nasu drzavu sasvim respektabilno. Sto je navaznije pravi kontinuitet rezultata. Da ne pricam ako bi prosli na SP.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 mar 2017, 12:33

Sva vam prica stoji, ali mi nije jasno zasto prizeljkivat duel Belgija-Grcka "3 za 3", kad je logicnije po bod u obje utakmice ?

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 mar 2017, 12:36

jasan je napisao/la:Za nas je ipak najbolje da belgija dobije grcku jer ako nam grci dodju u zenicu a mi imamo imperativ pobjede tesko cemo sa njima izac na kraj, ako oni dobiju belgiju mi bi onda njih morali dobit u zenici i jos se nadat da ce izgubit drugu protiv belgije a mi pobjedit sve ostale , **** to. A sa barazom bi bio zadovoljan jer kad bi sad otisli u baraz to znacii da bi prakticki jednu citavu deceniju zaokruzili sa najmanje drugim mjestom u svim kvalifikacijama sto je za nasu drzavu sasvim respektabilno. Sto je navaznije pravi kontinuitet rezultata. Da ne pricam ako bi prosli na SP.
:shh:

Zadnje kvalfikacije za EP smo bili treci. Vels i Belgija bili ispred nas..

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 25 mar 2017, 12:41

FliX je napisao/la:
jasan je napisao/la:Za nas je ipak najbolje da belgija dobije grcku jer ako nam grci dodju u zenicu a mi imamo imperativ pobjede tesko cemo sa njima izac na kraj, ako oni dobiju belgiju mi bi onda njih morali dobit u zenici i jos se nadat da ce izgubit drugu protiv belgije a mi pobjedit sve ostale , **** to. A sa barazom bi bio zadovoljan jer kad bi sad otisli u baraz to znacii da bi prakticki jednu citavu deceniju zaokruzili sa najmanje drugim mjestom u svim kvalifikacijama sto je za nasu drzavu sasvim respektabilno. Sto je navaznije pravi kontinuitet rezultata. Da ne pricam ako bi prosli na SP.
:shh:

Zadnje kvalfikacije za EP smo bili treci. Vels i Belgija bili ispred nas..
:damn: dobro si, mada sam pod tim "drugo mjesto" mislio izboren baraz
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 mar 2017, 20:45

Grci imaju 5 igraca u prvih 11 kojim prijeti pauza zbog eventualnog kartona,tipujem da ce bar dva dobiti :salut:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 mar 2017, 20:51

Ajmo crveni đavoliiiiiiiii
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.