Super League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Super League
Vec vidim kako se ovo sve rusi kao kula od karata, cim se umjesaju EU politicari i kad Frau Merkel kaze NEIN! Mogu ga Perez i kompanija samo podudlati, nema sanse da ce ovo proci tek tako...
A jos burtalnije je to da su sa ovim konferencijskim ligama i slicnim prototipovima sami poceli da prave razlike izmedju saveza i klubova...a glume moraliste sad...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- feniksptica
- Kontakt:
Kad utakmice budu u 1h navecer mozda ce se drugacije pricat..i sta sad ovi sto su sigurni npr 6 sigurni timova budu an zadnjih 6 pozicija, a ovi sto se mijenjaju najgori bude 13ti i on sa 13og mjesta ispada ?? Je l to format takmicenja
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ti i tebi slicni ste kao one 80-godisnje zanatlije, obucari i sahadzije, na Bascarsiji, koji ce cude zasto im zanati izumiru. Svi bi da uzivaju u rezultatima i plodovima sistema (kapitalizma), ali niko ne voli proces.SoloControTutti je napisao/la: ↑19 apr 2021, 11:47Plitko razmisljas i imas prelos smisao za humor, onako seljacki mogao bi reci. Klub koji simpataiziras se prvi zakoprcao u kapitalizmu i industriji, zato ste sada predmet sprdancije i zato se popusili foru ove godine a tek cete da poduvate, promijenili grb, otjerali navijace i posvetili se prodavanju i marketingu umjestu pravom fudbalu. Sve sto je Juve nekad bio sada vise nije.Rovella je napisao/la: ↑19 apr 2021, 09:52Pozdrav i vama. Evo napokon vam se ugodilo. Imat cete fudbal sa manje para, te oslabljenu UEFA-u. Imate li jos zelja.SoloControTutti je napisao/la: ↑19 apr 2021, 09:47Pozdrav svim pravim istinskim simpatizerima i navijacima, pozdrav tradiciji i kulturi i onima koji su stvorili najljepsu igru na svijetu.Sportski pozdrav covjece koji ne vidis dalje od nosine.
Sustinu i srz niakd neces skapirati kao i jos par pojedinaca koji su takvog razmisljanja. Jako zalosno najiskrenije.
P.S. Nikakve razlike Uefe, Fife i svih tih tajkuna, isto sranje drugo pakovanje. Ufea i fifa su davno zapocelo ovo, sada samo dobili konkurenciju jos goru, sve u isti kos svodim, srz problema je poceo davno, mnogo godina ranije se moglo stati u kraj svemu ovom, uefa i fifa su i dovele i omogucile da se ove stvari desavaju, posijali sjeme i sada kolaps.
Nabrojat cu 100 razloga zasto NE svemu sto ti i slicni zagovarate, nije problem, razumijem da ne vide svi siru sliku i sustinu, za to treba busiti dublje, nemaju svi alata za to.![]()
Razumijem ja srz i sustinu, ali ne volim kritike bez nudjenja alternative.
Ili jos gore i licemjernije, nudjenje alternative uz kukanje kako nema para da se non-modern ideje ostvare. Ono kao nedamo Celik i Dinamo, necemo da nam uzmete historiju, samo nam dajte pare da mi vodimo.

Zadnja izmjena: Rovella, dana/u 19 apr 2021, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Ja koliko sam shvatio, ovih 5 što se kvalifikuje nemaju zagarantovano mjesto sve da SuperLigz osvoje. Oni će opet dogodine igrati kvalifikacijefeniksptica je napisao/la: ↑19 apr 2021, 12:25Kad utakmice budu u 1h navecer mozda ce se drugacije pricat..i sta sad ovi sto su sigurni npr 6 sigurni timova budu an zadnjih 6 pozicija, a ovi sto se mijenjaju najgori bude 13ti i on sa 13og mjesta ispada ?? Je l to format takmicenja
Poenta je jednostavno odvojiti bogate od siromasnih. Medjutim, i UEFA to ima u cilju, tako sto je osnovala Ligu Nacija i Konferencijsku ligu, kako bi jaki igrali samo i iskljucivo sa jakim, a slabi sa slabim.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nema ispadanja iz lige.feniksptica je napisao/la: ↑19 apr 2021, 12:25Kad utakmice budu u 1h navecer mozda ce se drugacije pricat..i sta sad ovi sto su sigurni npr 6 sigurni timova budu an zadnjih 6 pozicija, a ovi sto se mijenjaju najgori bude 13ti i on sa 13og mjesta ispada ?? Je l to format takmicenja
Ako zasluže novu šansu i novi poziv da se takmiče u najelitnijem sportskom takmičenju, dobit će ga. Ako ne zasluže vozdra, ha ja.
Pa u biti poenta je bogati uzmu pare koje trebaju jer ljudi većinom zbog njih gledaju sport. Niko sport ne gleda zbog UEFA-e i FIFA-e, pa opet većina novaca ide njima u džep. Hoće ljudi svoje pare.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 19 apr 2021, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
- feniksptica
- Kontakt:
Znaci ovih 15 sigurni mogu izgubit sve utakmice u superligi igrat ce je opet...ako budu igrali nacionalno prvenstvo i ispadnu u nizi rang igrat ce opet super ligu ?? Odlican sistem. Zagovarate momci nesto sto nema veze s fudbalom..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Eh da vidim ko će stisnuti pa se odmetnuti od UEFE a da nema zagarantovano mjesto u SL.
Zamislis odmetneš se, igraš kvalifikacije i ispadneš.
Zamislis odmetneš se, igraš kvalifikacije i ispadneš.
Zadnja izmjena: SF6, dana/u 19 apr 2021, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ma znam, ali izazovna situacija za njihov PR. Recimo Adidas i Nike. Moras podrzat klubove, ali moras i nekome prodavat robu. A sve to pod laznim okriljem corporate sustainability trenda. Valja u takvim uvjetima naci tacku moralnog balansa i maksimiziranja profita.

Ja se slazem da je UEFA ovo i zasluzila, jer decenijama prave slicna sranja, sa komercijalizacijom na sve strane. Ali ovo je tri puta vece sranje, bas totalna komercijalizacija.
Meni je zao svih nas, a narocito mladjih generacija (u koje dosta vas ovdje pripada), postajemo uskraceni za prave stvari.
**** konzumerizam, vjestacki zivot pa valjda uz to i vjestacki sport sa vjestackim klubovima i vjestackim "navijacima".
Sretno vam sa milionima brace Kineza, Indijaca i Afrikanaca (nije da imam ista protiv njih) u navijanju za "vase" klubove.
Ja cu da pratim svoje Sarajevo, i drugu i trecu ligu Njemacke
Meni je zao svih nas, a narocito mladjih generacija (u koje dosta vas ovdje pripada), postajemo uskraceni za prave stvari.
**** konzumerizam, vjestacki zivot pa valjda uz to i vjestacki sport sa vjestackim klubovima i vjestackim "navijacima".
Sretno vam sa milionima brace Kineza, Indijaca i Afrikanaca (nije da imam ista protiv njih) u navijanju za "vase" klubove.
Ja cu da pratim svoje Sarajevo, i drugu i trecu ligu Njemacke

Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
- JohnCleese
- Kontakt:
Jos uvijek nezvanicno
Heineken, Gasprom i Kinder su uz Uefu, dok su 中国 移动 有限公司, العربية للطيران i Microsoft skloniji Super League
Heineken, Gasprom i Kinder su uz Uefu, dok su 中国 移动 有限公司, العربية للطيران i Microsoft skloniji Super League
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- ASD
- Kontakt:
Biće zanimljivo vidjeti kada dođu SP i EP pa kad bude sukob između Superlige i FIFA-e kao u košarci. 

Sky: Jao, kako vas nije styyyd, uništavate fytbaal
Also Sky: Gary Neville and Jamie Carragher on #MNF tonight, where we will also hear from Jurgen Klopp ahead and after the Leeds game. Not to be missed.
Also Sky: Gary Neville and Jamie Carragher on #MNF tonight, where we will also hear from Jurgen Klopp ahead and after the Leeds game. Not to be missed.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Liga Nacija je zamisljena da se da druga sansa top reprezentaciji ako se slucajno oklizne u kvalifikacijama. Jer EP bez recimo jedne Njemacke, Francuske, Portugala, Rusije... dovodi do financijskih gubitaka za UEFA-u.
Cak i ovom reformom LP su uveli wild card. Opet za top timove koji se eventulano okliznu i ne upadnu u top 4.
Sve podredjeno profitu, a onda kao najjace argumente protiv SL sada koriste postulate laznog moralisanja.

- akisarajevo92
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pa sta ako je data sansa tim reprezentacijama? Ja se slazem s tim, cak su bili prosirili Ligu nacija da ne ispadnu Hrvati i valjda Nemci, sve to stoji samo treba biti pravedan i reci da ako ko daje sansu malima onda je to ista ta UEFA i za to im svaka cast. Ma dajte, prvak Andore igra kvalifikacije za LS, San Marina, da ne nabrajam dalje. To sto oni ne mogu da udju u grupe nije toliko do UEFE, ali barem imaju sansu. Ta UEFA poveca broj reprezentacija na EP bas da bi neke zemlje poput tih manjih drzava igrale na EP, imamo i tu Ligu naicja koja daje nenormalno dobre sanse tamo nekom Luksemburgu da ode na EP. A sta ovi drugi rade?
Fejk info niko od puzdanih ovo nije reko
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.