IT: Iskustva, savjeti, poslodavci, edukacije...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

meho-medo
Kontakt:

Re: IT: Iskustva, savjeti, poslodavci, edukacije...

Post Postao/la meho-medo » 02 jan 2022, 09:24

Kod mene je drug trenutno na ovom bootcampu sto organizuje virginpuls i malo je reci da je prezadovoljan.

Prosle godine je zavrsio FET (odsjek EEMS) u Tuzli i tokom studija nije imao previše dodira sa programiranjem, međutim zbog loših uslova i nemogućnosti da nadje prikladan posao u struci (radio je u jednoj firmi za 700 maraka) odlucio je krenuti na ovaj bootcamp.
Za sada je prezadovoljan i kaze da bih volio da nakon završetka bootcampa koji traje 6 mjeseci ostane u firmi.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 jan 2022, 21:14

Ko ne bi volio raditi u Virginu. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 jan 2022, 21:16

Unofficialpage je napisao/la:
02 jan 2022, 21:14
Imaju svoj produkt i čuo sam da su među boljim firmama što se tiče plata ovdje u BiH (IT sektor).

Ja na ovaj bootcamp nisam bio primljen :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jan 2022, 21:25

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 jan 2022, 21:16
Imaju svoj produkt i čuo sam da su među boljim firmama što se tiče plata ovdje u BiH (IT sektor).

To je samo za ove sa tehnickih faksova, tj ETFovce i FIT
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 jan 2022, 21:26

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 jan 2022, 21:16

I ja sam čuo da su vrh, jaran mi tu radi i on je prezadovoljan. Samo ih zeza satnica, neki timovi rade od 13h do 22h. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 02 jan 2022, 21:30

Rade oni i tokom noći, ako imaju online sastanke sa ekipom koja je u Americi onda se moraš prilagoditi njima pa makar to bilo i u 3 ujutro po našem vremenu, a to je često inače. Naravno radiš od kuće.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 02 jan 2022, 21:37

Sad bih potpisao tu satnicu

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 02 jan 2022, 21:49

Virgin je jedan od boljih poslodavaca u tom sektoru. Znam jedno 20 ljudi koji rade u TZ, a ne znam nikoga da je napustio ili da se zali.
Jedino sto od ovih koje ja znam, svi rade od 13-14h do 22, ali efektivnog rada je to mnogo, ali mnogo manje. Plate dobre, a mogucnosti za napredovanje i povecanje plate u samoj firmi su odlicne. Vrlo brzo se izadje na 2k, a zavisno od iskustva i kvalifikacije i na poprilicno vise. Online sastanke u ranim jutarnjim terminima ima par glavnih tamo, pa se prenosi "sljakerima" tokom normalnog radnog vremena.

Win-win situacija, nesto poput onih call centara ili disponenata za kamione.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 02 jan 2022, 22:19

rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 jan 2022, 21:25
Ima dosta ljudi i sa PMF-a po firmi. :)
Fantasista je napisao/la:
02 jan 2022, 21:30
Rade oni i tokom noći, ako imaju online sastanke sa ekipom koja je u Americi onda se moraš prilagoditi njima pa makar to bilo i u 3 ujutro po našem vremenu, a to je često inače. Naravno radiš od kuće.
Odakle ti to da se radi do 3 ujutro? :shock: Ja apsolutno nikog ne znam da radi tako, još manje da sastanči u ta doba. Sastanci sa američkim dijelom firme završe uglavnom do 20h, a često i ranije. Ako nekad rade neki deployment do kasno, to je isključivo što neko popusti pa nayebe, al' ga niko ne tjera na to.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 02 jan 2022, 22:51

Aerials je napisao/la:
02 jan 2022, 22:19
rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 jan 2022, 21:25
Ima dosta ljudi i sa PMF-a po firmi. :)
Fantasista je napisao/la:
02 jan 2022, 21:30
Odakle ti to da se radi do 3 ujutro? :shock: Ja apsolutno nikog ne znam da radi tako, još manje da sastanči u ta doba. Sastanci sa američkim dijelom firme završe uglavnom do 20h, a često i ranije. Ako nekad rade neki deployment do kasno, to je isključivo što neko popusti pa nayebe, al' ga niko ne tjera na to.
Pričala mi jedna osoba koja u porodici ima nekoga ko radi tu, radi od kuće i nekad ima te sastanke noću kasno, ako laže ona lažem i ja.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 02 jan 2022, 23:08

Ja iskreno sumnjam u to, osim ako ne radi kao customer support, pa možda radi nekad treću. Pa to je po njihovom nekih 9 navečer.. To bi morala biti neka užasno hitna stvar. :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 jan 2022, 23:27

Kolike su im satnice?

Radio sam slične smjene (12h-20.30h i sastanci se zalome kasno) dvije godine, i nikad više, nemaš života, za milijardu ne bih.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 02 jan 2022, 23:59

sljivo je napisao/la:
02 jan 2022, 23:27
Kolike su im satnice?

Radio sam slične smjene (12h-20.30h i sastanci se zalome kasno) dvije godine, i nikad više, nemaš života, za milijardu ne bih.
Pa eto kazem ti moj drug kao pocetnik koji tek uci ( u septembru je upao na ovaj bootcamp) ima 1000 maraka plus topli i prijevoz mjesečno. Eh sad ti razmisli koliko bi i koliko moze zaraditi neko ko vec duze radi taj posao.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 jan 2022, 00:00

Firma radi u 3 smjene i nema tih para da bi radio treću ili drugu smjenu i sjebao sebi dnevne planove ili zdravlje :urnebes:

Par prijatelja u Tuzli radi/radilo je u 4-5 firmi (Virgin, ABC, Serapion, Cape Ann) i ono što znam iz njihove priče. Početnička plata u Virginu je veća za 200 KM dok u par drugih firmi je 800KM. Isto u tim firmama 'obuka' traje tri mjesec i naravno odluka o stalnom ugovoru čime dobiješ i povišnicu ako zadovoljiš. Dok u Virginu 'obuka' traje 6 mjeseci.

Što se tiče povišnica manje više svugdje je to isto. Svake godine se vrsi review ugovora pa ovisno šta si radio u toku godine neko dobije povišnicu od 20% a neko od 40%, neko dobije bonuse od 1k a neko od 2k.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 jan 2022, 10:36

sljivo je napisao/la:
02 jan 2022, 23:27
Kolike su im satnice?

Misliš na smjenu ili cijenu satnice?
Ako je oko smjena, zavisi od tima. Ima par timova koji rade uvijek prvu, tu su svi u timu naši. Miješani timovi uglavnom rade od pola 2, s tim da opet imaš timova koji rade miješano, malo prvu, malo drugu, po dogovoru nekom. Uvijek imaš opciju da uzmeš prvu, počneš ranije i završiš ranije ako ti treba taj dan, nije baš da ćeš imati neke posljedice ako radiš van ostatka tima, samo da bitni sastanci za sprint ne ispaštaju. Meni recimo sastanci sa PM, EM, dizajnerima i tim čudima, nikad ne budu iza 6, do tad se sve bitno završi, poslije se samo radi. :)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 jan 2022, 10:55

Mislim na cijenu satnice (kad neko kaze satnica mislim da je to cijena). A sto se tice smjene tu neku divlju koju sam radio ne bih nikom preporucio, pa da je milion plata. Nema zivota. Mozes pola godine i dovidjenja. Time isto pomjeris ritam, svaki dan sjedis do 3-4 ujutru, jer ti je zao zaspat, i posto si psihicki iscrpljen ne mozes svakako, i onda spavas do 10, 11. Dodje vikend, ti mrtav.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 03 jan 2022, 12:13

sljivo je napisao/la:
03 jan 2022, 10:55
Sto se tice smjene tu neku divlju koju sam radio ne bih nikom preporucio, pa da je milion plata. Nema zivota. Mozes pola godine i dovidjenja. Time isto pomjeris ritam, svaki dan sjedis do 3-4 ujutru, jer ti je zao zaspat, i posto si psihicki iscrpljen ne mozes svakako, i onda spavas do 10, 11. Dodje vikend, ti mrtav.
slika

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 03 jan 2022, 12:20

Ima li neko da se razumije u SEO, treba mi mala pomoc. Moze mi se javiti u PP

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 jan 2022, 13:09

sljivo je napisao/la:
03 jan 2022, 10:55
Mislim na cijenu satnice (kad neko kaze satnica mislim da je to cijena). A sto se tice smjene tu neku divlju koju sam radio ne bih nikom preporucio, pa da je milion plata. Nema zivota. Mozes pola godine i dovidjenja. Time isto pomjeris ritam, svaki dan sjedis do 3-4 ujutru, jer ti je zao zaspat, i posto si psihicki iscrpljen ne mozes svakako, i onda spavas do 10, 11. Dodje vikend, ti mrtav.
Iskreno, to ne znam. Nije baš da po firmi ljudi idu i pričaju o svojoj plati, al' se niko ne žali, posebno ne mediori i seniori. :)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jan 2022, 13:50

Da li je teško naći neki mini job ako nemaš iskustva ? Konkretno mislim na baze podataka, sql…?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.