Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
pricamo o filipu bilbiji, jel kontate vise ?!?
Ja pričam o Nemanji Bilbiji, (on se nadovezao na moj post) da bi kratkoročno ga ostavio još i dodao mu Koljića. I mišljenja sam da su poslije Džeke i Demirovića i dalje naši najbolji napadači, bolji od Tabakovića.
Možda pozove Filipa Bilbiju, on voli te cvajtaše, vidjećemo. Po meni, barem ne još, ne bi bio neki plus. Ali svakako neka ga, dugoročno je dobro.
Možda pozove Filipa Bilbiju, on voli te cvajtaše, vidjećemo. Po meni, barem ne još, ne bi bio neki plus. Ali svakako neka ga, dugoročno je dobro.
Glory Glory Man United
Kakav Bilbija (Nemanja), covjek povrijedjen par mjeseci. Pitanje je hoce li vratiti upola formu do kraja godine. A plus je i star. Svakako je bolje naci nekog mladjeg, pa mozda i pogodimo sa tim mladjim igracem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Cuj Bilbija hahahah
Dzeko, Demirovic, Tabakovic su tri najbolja i uz njih treba nekog mladjeg zvati tipa Huskovic, Kahvic, Djogic
Od ovih jacih od Huskovica i takvih zavisi do forme i mogucnosti tu su Kulenovic, Prevljak, Koljic, Rondic i tako ti
Dzeko, Demirovic, Tabakovic su tri najbolja i uz njih treba nekog mladjeg zvati tipa Huskovic, Kahvic, Djogic
Od ovih jacih od Huskovica i takvih zavisi do forme i mogucnosti tu su Kulenovic, Prevljak, Koljic, Rondic i tako ti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 12 avg 2024, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Sandro Kulenovic - Dinamo
Otac Almin igrao za BiH, iz Bihaca
Otac Almin igrao za BiH, iz Bihaca
Nijedan ozbiljan selektor neće odustati od pozivanja makar za prvih 23 kvalitetnih igrača bez obzira na godine. Bičakčić je npr daleko bolja varijanta sada od Barišića. Barbarez bi sigurno zvao Pjanića ali ovom ne bi ego podnio da bude na klupi i dobija minute na kapaljku pa se oprostio.
Koliko si ozbiljan govori o tome da smatraš da Dedić treba igrati krilo . Tabaković

Glory Glory Man United
Hicel biti novih imena Karic iz Sturma i onaj iz Backe Topole ??
-
- Kontakt:
Gotovo pa sigurno neće dobiti poziv? Znači misliš da ima šanse da bude pozvan? Čovječe, prati malo fudbal, lik je povrijeđen, ne vjerujem da je počeo trčati još.Daduli je napisao/la: ↑12 avg 2024, 19:56Bilbijina karijera nije upitna na klupskom nivou, zbog povrede gotovo pa sigurno neće dobiti poziv. Bolji igrač od Tabakovića svakako.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑12 avg 2024, 17:20Bilbijina je karijera i na klupskom nivou upitna, on je imao ekstremno tešku povredu koljena, pitanje je kad će uopšte ponovo zaigrati. Mislim da je njegova reprezentativna karijera gotova.
Biereth, kao što Horoz kaže, ako je imao državljanstvo prije nego je napunio 21 godinu, može igrati i igrat će. Ako nije, to je gotova priča do eventualne promjene pravila. Meni djeluje prilično izvjesno da nije imao državljanstvo, ali ko zna. Možda budemo iznenađeni.
E hvala jarane. Kakvo znanje. Pa ti si pravi kompjuter. Nađe me baš.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑12 avg 2024, 22:45Gotovo pa sigurno neće dobiti poziv? Znači misliš da ima šanse da bude pozvan? Čovječe, prati malo fudbal, lik je povrijeđen, ne vjerujem da je počeo trčati još.Daduli je napisao/la: ↑12 avg 2024, 19:56Bilbijina karijera nije upitna na klupskom nivou, zbog povrede gotovo pa sigurno neće dobiti poziv. Bolji igrač od Tabakovića svakako.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑12 avg 2024, 17:20Bilbijina je karijera i na klupskom nivou upitna, on je imao ekstremno tešku povredu koljena, pitanje je kad će uopšte ponovo zaigrati. Mislim da je njegova reprezentativna karijera gotova.
Biereth, kao što Horoz kaže, ako je imao državljanstvo prije nego je napunio 21 godinu, može igrati i igrat će. Ako nije, to je gotova priča do eventualne promjene pravila. Meni djeluje prilično izvjesno da nije imao državljanstvo, ali ko zna. Možda budemo iznenađeni.

Glory Glory Man United
Ako ti je neki igrac iz nase lige kvalitetan onda nemamo o cemu pricatiDaduli je napisao/la: ↑12 avg 2024, 22:19Nijedan ozbiljan selektor neće odustati od pozivanja makar za prvih 23 kvalitetnih igrača bez obzira na godine. Bičakčić je npr daleko bolja varijanta sada od Barišića. Barbarez bi sigurno zvao Pjanića ali ovom ne bi ego podnio da bude na klupi i dobija minute na kapaljku pa se oprostio.
Koliko si ozbiljan govori o tome da smatraš da Dedić treba igrati krilo . Tabaković![]()
Normalno Dedic ce i igrati krilo jer je najbolji
Bicakcic je trenutno samo puno iskusniji od Barisica nit je brzi, nit je agilniji
Gledao sam ga 8 golova primili zadnje dvije utakmice, a Barisic evo dvije utakmice pokido 9 zabili 0 primili
Dzeko i Kolasinac su jedini koji su sto posto sigurni od starijih igraca
Kakav Bilbija pored toliko napadaca Dzeko, Demirovic, Tabakovic, L Kulenovic, F Bilbija, Huskovic, Kahvic, Djokic…
Bilbija je dobar za nase lige i u Zrinjskom gdje je navikao igrati u njihovom sistemu
Sad kad bi otisao u Poljsku imao bi manje golova od onog Rondica
Pojeli bi ga Poljaci ko sto su ga pojeli igraci Islanda i Slovacke
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Beduin
- Kontakt:
Napokon bismo mogli imati jaku i stabilnu odbranu kao i pokretnu sredinu uz potentne bekove.
Jedini je upitnik napad sta mozemo napraviti, jer ne mozes se samo braniti.
Jedini je upitnik napad sta mozemo napraviti, jer ne mozes se samo braniti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Kako je napad upitnik?
Imaš Džeku, Demirovića, Tabakovića, koji su u prošloj sezoni dali preko 60 golova i bili nosioci igre svojih klubova.
Napad i dalje naš najbolji dio rekipe, a to što su u reprezentaciji neefikasni je drugi problem.
Problem prije svega ispodprosječnog veznog reda, sa nestandardnim i lošim igračima čak i za naše standarde.
Taj problem je još daleko od rješavanja. Gigović treba da se izbori za prvih 11 u ekipi, Tahirović da nađe klub u kom će konačno igrati, ostali da dokažu da su uopšte na nivou ozbiljnog profesionalnog fudbala. Burnići, Šarići, Hadžiahmetovići su drugoligaški kalivar bez šanse da se to promijeni.
Naravno problem svih problema je struka i organizacija. Najbitnije je kako će ekipa biti vođena, ali o tome još malo znamo.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- Goalgetter
- Kontakt:
Sredina nam je najlosiji adut, nije problem napad kad ne dobivaju lopte, Demirovic u prosle dvije utakmice nije dobio skoro nijednu loptu u prostor kako treba. Vidim mnogi su dosta optimisticni po pitanju veznog reda, dok meni je to najveca briga. Vezni red jeste agilniji, ali na lopti i ne bas nesto kvalitetan.
Sad kad se jos vrati Krunic koji loptu tretira kao vruc krompir, to nam je samo slag na tortu u veznom redu a bice sigurno u prvih 11.
U odbarni smo ojačali. Pored Ahmedhodžića i Kolašinca koji su klasa bez obzira na kritike, dobili smo kvalitnog Katića, Barišić dolazi na svoje, Hadžikadunić igra dobro, stiže i Husić koji ima šta ponuditi.
Bekovi su već poznati, Dedić klasa, Gazibegović stadardan u finoj ekipi, dolaze Jašić i Karić.
Bekovi su već poznati, Dedić klasa, Gazibegović stadardan u finoj ekipi, dolaze Jašić i Karić.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 13 avg 2024, 09:16, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- Beduin
- Kontakt:
Napisao sam "pokretnu sredinu" jer napokon imamo trkace, radilice, okretne veznjake od kojih mnogo ocekujemo. Naravno, ne mozemo znati kako ce sve to izaci na kraju, ali za pocetak ne bismo trebaoi biti previse staticni uz Gigovica i Huseinbasica, samo je pitanje ko ce biti taj treci veznjak, da li Tahirovic/Krunic/Hajradinovic, sto ce vjerovatno zavisiti i od protivnika i hocemo li pokusati vise napasti ili stati na loptu.
Govorim za napad da mi je upitnik ne zbog individualne kvalitete napadaca, nego zbog cinjenice da napad nije samo centarfor. Ne igramo sa krilima pa ce napad dosta zavisiti od nasih bekova i ceznih igraca, prije sve od tog AMF iz la 2 napadaca.
Govorim za napad da mi je upitnik ne zbog individualne kvalitete napadaca, nego zbog cinjenice da napad nije samo centarfor. Ne igramo sa krilima pa ce napad dosta zavisiti od nasih bekova i ceznih igraca, prije sve od tog AMF iz la 2 napadaca.
075 ❤
075 ❤
To o čemu ti pričaš je tim, timska igra koja daje ili ne daje rezultate. To ćemo tek vidjeti i može više ovisiti o selektoru i taktici, nego o individualnom kvalitetu.Beduin je napisao/la: ↑13 avg 2024, 09:16Napisao sam "pokretnu sredinu" jer napokon imamo trkace, radilice, okretne veznjake od kojih mnogo ocekujemo. Naravno, ne mozemo znati kako ce sve to izaci na kraju, ali za pocetak ne bismo trebaoi biti previse staticni uz Gigovica i Huseinbasica, samo je pitanje ko ce biti taj treci veznjak, da li Tahirovic/Krunic/Hajradinovic, sto ce vjerovatno zavisiti i od protivnika i hocemo li pokusati vise napasti ili stati na loptu.
Što se veznog reda tiče, sve su to nepoznanice. Ne može se tvrditi da smo pokretljiviji, da imamo radilice itd. Gigović je većinu drugog dijela sezone bio klupiran, Tahirović u slobodnom padu, kao i Krunić, Huseinbašić ispao u cvajtu.
To nam je daleko najslabiji dio ekipe, ako ćemo gledati bez ružičastih naočala. Mi ne možemo sklepat trojicu koji su standardni, a da nisu neki drugoligaši.
- Beduin
- Kontakt:
Covjece dragi, govorim o karakteristikama igraca i ako si gledao, a gledao si Gigovica i Huseinbasica onda znas da su daleko okretniji i aktivniji igraci od onoga sto smo imali i igrali ranije (Pjanic, Krunic, Cimirot, Amir i ostali). Pravim komparaciju sa njihovom prethodnicima, a ne sa Francuskom ili Spanijom.Horoz je napisao/la: ↑13 avg 2024, 09:23To o čemu ti pričaš je tim, timska igra koja daje ili ne daje rezultate. To ćemo tek vidjeti i može više ovisiti o selektoru i taktici, nego o individualnom kvalitetu.Beduin je napisao/la: ↑13 avg 2024, 09:16Napisao sam "pokretnu sredinu" jer napokon imamo trkace, radilice, okretne veznjake od kojih mnogo ocekujemo. Naravno, ne mozemo znati kako ce sve to izaci na kraju, ali za pocetak ne bismo trebaoi biti previse staticni uz Gigovica i Huseinbasica, samo je pitanje ko ce biti taj treci veznjak, da li Tahirovic/Krunic/Hajradinovic, sto ce vjerovatno zavisiti i od protivnika i hocemo li pokusati vise napasti ili stati na loptu.
Što se veznog reda tiče, sve su to nepoznanice. Ne može se tvrditi da smo pokretljiviji, da imamo radilice itd. Gigović je većinu drugog dijela sezone bio klupiran, Tahirović u slobodnom padu, kao i Krunić, Huseinbašić ispao u cvajtu.
To nam je daleko najslabiji dio ekipe, ako ćemo gledati bez ružičastih naočala. Mi ne možemo sklepat trojicu koji su standardni, a da nisu neki drugoligaši.
De malo citaj. Igraci koje sad imamo su po karakteristikama znatno agilniji i pokretljiviji na terenu na osnovu onog sto smo mogli vidjeti. Hoce li to trener iskoristiti, hoce li oni uhvatiti formu, odigrati dobro ili lose, stagnirati ili napredovati, to ne znamo. Kao sto ne znas hoce li nasi napadaci imali statistiku kao prosle sezone, a govoris da nam je to najjaci dio ekipe.
Uostalom, vidjet cemo uskoro.
075 ❤
075 ❤
Ima i u kantonalnoj ligi agilnih i pokretljivih igrača, šta nam to vrijedi? Ovi još nisu došli ni do nivoa Cimirota, nadam se da hoće.
Tahirović i Gigović još uvijek imaju potencijal, pitanje je da li će ga ostvariti. Huseinbašić je drugoligaš i to je limit.
Nema tu puno mjesta za teoretisanje, stvari su egzaktne. Gdje igrači igraju, koliko igraju, koliko su stari. Trenutno nijedan naš veznjak ne igra na nivou recimo Katića.
A ako ćemo secirati karakteristike, onda svaki igrač ima ponešto dobro i loše.
Tahirović i Gigović još uvijek imaju potencijal, pitanje je da li će ga ostvariti. Huseinbašić je drugoligaš i to je limit.
Nema tu puno mjesta za teoretisanje, stvari su egzaktne. Gdje igrači igraju, koliko igraju, koliko su stari. Trenutno nijedan naš veznjak ne igra na nivou recimo Katića.
A ako ćemo secirati karakteristike, onda svaki igrač ima ponešto dobro i loše.
Normalno da je sredina slaba kad igramo bez krila evo par godina izmisljaju se neke formacije poceli su i Mujakica na krilo stavljati
Na kojem to Katic levelu igra Horozeee cvajtas Madgeburg ih 5-0 razbio s prvim timom
Svicarska liga i jest na nivou cvajte
Evo i u Europi Victoria ih uzela 0:3 mogli su 0:6
Zolotic istu tu Victoriu strpa svaku utakmicu u dzep
Na kojem to Katic levelu igra Horozeee cvajtas Madgeburg ih 5-0 razbio s prvim timom
Svicarska liga i jest na nivou cvajte
Evo i u Europi Victoria ih uzela 0:3 mogli su 0:6
Zolotic istu tu Victoriu strpa svaku utakmicu u dzep
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 13 avg 2024, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14, Fudbalmozak2 i 12 gostiju.