Pa to dovoljno govori o nasem veznom redu kad su nam oni bili u stanju tako sakrit loptu. Nismo napravili mi od njih Brazil nego su oni samo bili jaci u veznom redu i presingu.ErosViverosViv je napisao/la: ↑06 jun 2026, 10:04Pa i jesmo napravili brazil od austrije, ispodprosjecna evropska reprezentacija nam sakrila loptu od 15. do 90. minute, nismo 20 pasova sastavili kako treba.
Sami smo krivi jer smo poveli. Na kraju je hvala bogu dobro sve zavrsilo jer smo upali u laksu grupu ovim putem.
Kanadu mi je slicna Walesu. Mislim da to i strucni stab vjerovatno vidi. Puno igre preko brzih krila, ubacivanja iz drugog plana. Moze ih se definitivno pobijedit, bitno je na pocetku njihov pritisak izdrzat i bukvalno ih udarati (Seo je taj posao odlicno radio na Daniel Jamesu ali je nazalost eventualno pokupio zuti). Pogotovo Buchanana, mislim da ce 99% Memic bit lijevo krilo iz tog razloga. Ako uspijemo izdrzat prvo poluvrijeme kao u Walesu onda agresivnije krenut u drugom jer ce se eventualno umorit od presinga, pogotovo na 30C. Mislim da ih se isto moze u tranziciji i dugim loptama na krila i napadace uhvatit na krivoj nozi i tu cemo nac sansu. Njihova odbrana mi djeluje vrlo tanko.