12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
72
67%
Nerijeseno
25
23%
Pobjeda Kanade
11
10%

Ukupno glasova: 108

viKK
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la viKK » 06 jun 2026, 13:09

ErosViverosViv je napisao/la:
06 jun 2026, 10:04
Pa i jesmo napravili brazil od austrije, ispodprosjecna evropska reprezentacija nam sakrila loptu od 15. do 90. minute, nismo 20 pasova sastavili kako treba.
Sami smo krivi jer smo poveli. Na kraju je hvala bogu dobro sve zavrsilo jer smo upali u laksu grupu ovim putem.
Pa to dovoljno govori o nasem veznom redu kad su nam oni bili u stanju tako sakrit loptu. Nismo napravili mi od njih Brazil nego su oni samo bili jaci u veznom redu i presingu.

Kanadu mi je slicna Walesu. Mislim da to i strucni stab vjerovatno vidi. Puno igre preko brzih krila, ubacivanja iz drugog plana. Moze ih se definitivno pobijedit, bitno je na pocetku njihov pritisak izdrzat i bukvalno ih udarati (Seo je taj posao odlicno radio na Daniel Jamesu ali je nazalost eventualno pokupio zuti). Pogotovo Buchanana, mislim da ce 99% Memic bit lijevo krilo iz tog razloga. Ako uspijemo izdrzat prvo poluvrijeme kao u Walesu onda agresivnije krenut u drugom jer ce se eventualno umorit od presinga, pogotovo na 30C. Mislim da ih se isto moze u tranziciji i dugim loptama na krila i napadace uhvatit na krivoj nozi i tu cemo nac sansu. Njihova odbrana mi djeluje vrlo tanko.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 jun 2026, 13:25

viKK je napisao/la:
06 jun 2026, 13:09
ErosViverosViv je napisao/la:
06 jun 2026, 10:04
Pa i jesmo napravili brazil od austrije, ispodprosjecna evropska reprezentacija nam sakrila loptu od 15. do 90. minute, nismo 20 pasova sastavili kako treba.
Sami smo krivi jer smo poveli. Na kraju je hvala bogu dobro sve zavrsilo jer smo upali u laksu grupu ovim putem.
Pa to dovoljno govori o nasem veznom redu kad su nam oni bili u stanju tako sakrit loptu. Nismo napravili mi od njih Brazil nego su oni samo bili jaci u veznom redu i presingu.

Kanadu mi je slicna Walesu. Mislim da to i strucni stab vjerovatno vidi. Puno igre preko brzih krila, ubacivanja iz drugog plana. Moze ih se definitivno pobijedit, bitno je na pocetku njihov pritisak izdrzat i bukvalno ih udarati (Seo je taj posao odlicno radio na Daniel Jamesu ali je nazalost eventualno pokupio zuti). Pogotovo Buchanana, mislim da ce 99% Memic bit lijevo krilo iz tog razloga. Ako uspijemo izdrzat prvo poluvrijeme kao u Walesu onda agresivnije krenut u drugom jer ce se eventualno umorit od presinga, pogotovo na 30C. Mislim da ih se isto moze u tranziciji i dugim loptama na krila i napadace uhvatit na krivoj nozi i tu cemo nac sansu. Njihova odbrana mi djeluje vrlo tanko.
Nije tajna da je ovo najlošiji vezni red u historiji BiH, a jedan od najlošijih i na SP. Na golu smo takođe jako loši. Krila i raspoloženi Muharemović nam trebaju biti 9.5/10 za pozitivan rezultat protiv Kanade. Nek nam je sretno.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 06 jun 2026, 16:09

U kojem terminu je utakmica

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 jun 2026, 16:12

dzemil je napisao/la:
06 jun 2026, 16:09
U kojem terminu je utakmica
Srednjevropskom
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 06 jun 2026, 16:50

Ne trebamo od njih praviti Brazil, ali ih ne trebamo ni podcijeniti. Činjenica je da Kanada ove 2026te godine može svakome napraviti problem u prvom poluvremenu, ne samo nama nego i mnogo jačim reprezentacijama. Idu na atletiku i čistu matematiku.. brza tranzicija, konstantno popunjavanje šesnaesterca, tako da im 5-6 igrača stoji raspoređeno na tačno određenim pozicijama čekajući odbijenu loptu.
Ne mare oni puno za tehniku, već stvaraju haos. Masa, a ne klasa, iako su imali nekih 20 šuteva, nisu svi bili baš opasni po gol. Drugo poluvrijeme je, iako su imali prilike, ipak izgledalo malo drugačije. Inače, Irci su imali konkretnije šanse, iako su ih Kanađani ubili u prvom poluvremenu. Smatram da smo tu negdje s Ircima, ne po kvalitetu, ali po stilu generalno, i njima je sredina slaba. Imamo sanse

Drugo, kao da su se Kanađani malo popravili što se tiče defanzivne tranzicije i ranjivosti na kontre u odnosu na utakmicu protiv Uzbekistana, iako im je to i dalje najveća mana. Ali s druge strane malo je Uzbekistan bolje stajao u odbrani i prgavije igrao protiv Kanade.
Uostalom, mislim da im je Kone bolji i važniji igrač od Daviesa. Valjda Tarik zna kako se nositi s njim. :D Ako uđemo čvršće u duele i malo ih udarimo po nogama, odmah će izgubiti volju.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 06 jun 2026, 17:34

Surreal je napisao/la:
06 jun 2026, 10:32
Jesmo li toliki paćenici pa nam je toliko stalo da li će xx Srbin/Hrvat navijati za nas, pa koga boli qrac više?
Moraju pavijani zaraditi klik vise, fakat ni jedan taj klip nisam odgledao jer me bukvalno ne zanima
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 jun 2026, 18:19

JohnCleese je napisao/la:
06 jun 2026, 09:54
Principatus je napisao/la:
06 jun 2026, 09:02
Nadam se da necemo sami sebe pretjerano defanzivnoj igri zeznuti. Kao sto smo od Austrije tako napravili Brazil. Na Kanadu definitivno poceti sa Bajraktarevicem, Alajbegovicem, napad Dzeko i Demirovic. Cak mozda Mahmica iza njih. Nikakve eksperimente gdje se branimo 45 minuta dok ne primimo gol, pa onda 5 napadaca naprijed.
Mi napravili Brazil od Austrije? Ne bih rekao druze.
Necemo da budemo realni i priznamo da su Austrija, Vels i slicne reprezntacije jos uvijek fizicki mocnije, spremnije i kvalitetnije ekipe od nase.
Cinjenice su da se mi moramo veci dio meca braniti protiv reprezentacija kvaliteta Austrije, Velsa... jer ce oni na terenu u svakom slucaju uzeti prevlast.
Mi smo vec zaboravili da smo prosli baraz i ostvarili dobre rezultate protiv Austrije najvise zbog naseg 100% pristupa, zelje i borbe do samog kraja.
Nismo sigurno zbog kontinuirane fizicke nadmoci, veceg kvaliteta ili dobro predviđene taktike u odnosu na protivinke.
Mislis da Barbarez i ekipa ne bi voljeli da se 70% utakmice odigra na protivnickoj polovini pleteci mrezu oko gola?
Bi, ali to je nerealno kad imas boljeg protivnika.

Poletili smo noseni euforijom ali vrijeme je spustiti se na zemlju pred prvenstvo jer realno nismo favoriti protiv domacina, niti protiv Svicarske, tek protiv Katra jesmo.
Uspjeh bi bio proci grupu a ne realnost.
Ja nisam u nikakvoj euforiji to napisao, nama je protiv Austrije jedan od najacih igraca sjedio na klupi, Alajbegovic. Kojeg Barbarez uvodi u 83 minuti. Da uradi sta? Da najzad stvori pritisak naprijed i smanji pritisak na nasu odbranu? Samo sam o tome pisao: Da ne bude protiv Kanade preuvelicavanja protivnika i sabotiranja sopstvene snage. Kanada nije neka reprezentacija, iskreno receno mi ih mozemo rasturiti, bez ikakve euforije. Ali ako budemo igrali kao protiv Austrije i ako im dopustimo da nam svakih 5 minuta opale po golu, jer ne osjecaju pritisak na sopstveni gol, jedna ce uletiti. Mi moramo poceti maksimalno snazno, Alajbegovic i Bajraktarevic od pocetka, pa cak razmisliti o Mahmicu. To je moje misljenje, vidjecemo veceras protiv Paname.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jun 2026, 18:38

Kanada je fizicki jaka ekipa, mogu trcati ko konji, ali tehnicki su ispodprosjecni. Cak su i jenkiji daleko kvalitetniji od njih po tom pitanmju. Nema tu nekih znalaca sa loptom, niti oni imaju neka akcije iz posjeda. Kao da su neka divlja africka ekipa. Sigurno ce divljati i napadati prvih 20 minuta protiv nas.

Trebali bi biti jaci od njih takticki i tehnicki. Odbrana im je slabiji dio tima i treba traziti pobjedu protiv njih. U odnosu na nas prednost im je domaci teren i publika. Samo i ta publika nije neka fudbalska. Npr. Švica ce ih raskovati.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 06 jun 2026, 18:39, ukupno mijenjano 2 puta.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 06 jun 2026, 18:38

06 jun 2026, 18:19
Nadam se da necemo sami sebe pretjerano defanzivnoj igri zeznuti. Kao sto smo od Austrije tako napravili Brazil. Na Kanadu definitivno poceti sa Bajraktarevicem, Alajbegovicem, napad Dzeko i Demirovic. Cak mozda Mahmica iza njih. Nikakve eksperimente gdje se branimo 45 minuta dok ne primimo gol, pa onda 5 napadaca naprijed.
Necemo da budemo realni i priznamo da su Austrija, Vels i slicne reprezntacije jos uvijek fizicki mocnije, spremnije i kvalitetnije ekipe od nase.
Cinjenice su da se mi moramo veci dio meca braniti protiv reprezentacija kvaliteta Austrije, Velsa... jer ce oni na terenu u svakom slucaju uzeti prevlast.
Mi smo vec zaboravili da smo prosli baraz i ostvarili dobre rezultate protiv Austrije najvise zbog naseg 100% pristupa, zelje i borbe do samog kraja.
Nismo sigurno zbog kontinuirane fizicke nadmoci, veceg kvaliteta ili dobro predviđene taktike u odnosu na protivinke.
Mislis da Barbarez i ekipa ne bi voljeli da se 70% utakmice odigra na protivnickoj polovini pleteci mrezu oko gola?

Poletili smo noseni euforijom ali vrijeme je spustiti se na zemlju pred prvenstvo jer realno nismo favoriti protiv domacina, niti protiv Svicarske, tek protiv Katra jesmo.
Ja nisam u nikakvoj euforiji to napisao, nama je protiv Austrije jedan od najacih igraca sjedio na klupi, Alajbegovic. Kojeg Barbarez uvodi u 83 minuti. Da uradi sta? Da najzad stvori pritisak naprijed i smanji pritisak na nasu odbranu? Samo sam o tome pisao: Da ne bude protiv Kanade preuvelicavanja protivnika i sabotiranja sopstvene snage. Kanada nije neka reprezentacija, iskreno receno mi ih mozemo rasturiti, bez ikakve euforije. Ali ako budemo igrali kao protiv Austrije i ako im dopustimo da nam svakih 5 minuta opale po golu, jer ne osjecaju pritisak na sopstveni gol, jedna ce uletiti. Mi moramo poceti maksimalno snazno, Alajbegovic i Bajraktarevic od pocetka, pa cak razmisliti o Mahmicu. To je moje misljenje, vidjecemo veceras protiv Paname.
ma ne radi se uopste o indivudualnim kvalitetu covjece. Mi smo protiv Austrije ovako igrali jer smo poveli rano pa kao italijani grijesili sto smo igrali na rezultat. ove dvije biti-ne-biti utakmice protiv wales i italije trebaju sluziti kao neko mjerilo. To su bile klasicne kup utakmice. A to sto ti trazis nece ici sa ovom nasom postavom sa 2 veznjaka. previse prostora bi dopustili za takve reprezentacije tipa Austrije, Kanade. morate skontati da oni ne bendaju za tehniku, vec to lici na american football. ..... opet imamo mi igrace za taj stil presinga, igraju to i njihovim klubovima vecinom.... tako argument da nismo fizicki spremni ne stoji, strucni stab je tako odlucio jednostavno

nama treba da se pobijemo sa njima na terenu kao katic rottweiler protiv walesa onda ih mozemo dobiti cak 3:0 4:1 ili sta vec... ovo sto neki traze tehniku neku, da nam igraju igraci tipa generacija 2014e dozivjeli bi potop protiv jedne kanade.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 07 jun 2026, 04:07

A čitam im danas komentare poslije Irske, nezadovoljni su haos, dosta je komentara tipa “ako ćemo ovako protiv BiH neće biti dobro”. Prozivaju Davida i još onog jednog ne mogu se evo sjetit sad imena, čak traže da se oprosti od dresa. Hoću da kažem prpa je i njima, pritisak sigurno puno veći, i oni se nas pribojavaju.

Teško je i nezahvalno bilo kome da prognozira ovu utakmicu, prvih 15 minuta može odlučit puno, moramo s mudima izaći orilo-gorilo, ‘ta će hokejaši i bit će to dobro. Poremetit im konTRAcepciju :mrgreen: odmah na početku pa nek se onda sastavljaju ako mogu.

Mada znam da od toga nema ništa, jer ćemo vjerovatno ući oprezno i čekat neku šansu, osim ako Barba nekako ne iznenadi i nas i sebe. Al pozitiva ba, kad smo pregurali onaj šprint Moise Keana za 2:0, Kanada je dičkin pim :mrgreen:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 07 jun 2026, 05:43

Evo, ni Bombito nece igrati zvanicno

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 jun 2026, 08:20

Ove prijateljske sto prije zaboraviti i vozdra.
Imamo mini bolnicu (sunjic, dzeko, tabakovic, hadziahmetovic) koji ne bi ni bili u 26 da nije svjetsko koje su zasluzili, i sad da ocekujemo da momci jucer ginu na onoj vrucini.
Ova ekipa sta fura i igra, tj. ne igra, nama su haman sunjic, memic, dedic i demirovic najbitniji igraci u prvih 11.
Demirovic npr jucer nije K mrdnuo a znamo sta mora raditi kada igra sa Dzekom u ekipi.

Bice to dobro sve, mene samo brine sto od ovakve ekipe lakse ocekujem remi protiv kanade i svice nego pobjedu protiv qatara, ali u toj zadnjoj ce vjerujem isplivati barem neka genijalnost kerima, dzeke, ili kakav uguranac tabaka sa klupe.

Bice to sve dobro kad se zatvorimo i predamo loptu protivniku, nije to za nas:-)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jun 2026, 09:46

06 jun 2026, 18:19

Protiv Austrije (kao i protiv Italije) kljucnu ulogu odigrao je Memic.
Ne moze se ocekivati rezultat ispunjavajuci zelje navijacima.
Najbolji primjeri su zazivanje u prvih 11 Kerima i Esmira pa nakon ove dvije utakmice masa istih likova bi da vrate Memica jer su oni uvidjeli na djelu da ne ide bas bez njeg, ali im se moralo pokazati jer ne vjeruje odabiru struke :crazy:
Sad se priziva i Mahmic uz ovu dvojicu, ne znam kako se ta ultraofanziva zamislja :mrgreen:

Nista se nece mijenjati na prvenstvu u smislu formacije i prvih 11 niti treba mijenjati.
Lijepu igru i domanaciju na protivnickoj polovini ne mozemo imati kad nemamo potreban kvalitet, ali mozemo imati rezultate i nastupe na Mundijalu na osnovu neceg drugog i to treba postovati ako se vec nece i ne zna uzivati u tome.

Realnost je takva da je pred utakmicu Kanada favorit taman da se igra na neutralnom terenu, a kamoli zato sto su i domacini.
To nam je pokazala Panama ( Kanada za sirotinju) a mi mozemo biti nerealni pa od sebe praviti vise nego sto jesmo.
Mi bi trebali biti favoriti protiv Katra, recimo.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 07 jun 2026, 10:02

Gledam ove highlightse, ispade da je Kanada razbila Irce

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 07 jun 2026, 10:35

Dobro je što su ove dvije utakmice priprema prošle kako su prošle. Daje dovoljnoo prostora da se digne atmosfera u ekipi i sve ostalo na viši nivo. Sa porazima bi možda izgubili na samopouzdanju, sa pobjedama previše poletjeli, što se neki vid bezrazložnog optimizma i nonšalantnosti mogao vidjeti protiv Paname, a što nije dobro.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jun 2026, 11:03

Mislim da ce protiv Kanade istrcari sastav kao i protiv paname s tim da ce Dzeko igrati umjesto Lukica i Memic umjesto vjerovatno Esmira
=\_1921_/=

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 jun 2026, 11:33

kod nas je dovoljno da napraviš dva dobra poteza i odmah te pola države zahtjeva u startnih 11

ko god bude igrao samo opušteno, bez grča, neka uživaju pa šta bude. bilo bi dobro da nas švica ne nakanta, o prolasku grupe da ne pričam, zbog samopouzdanja i budućnosti. prolaz bi nam dao krila.

poslije SP treba tražiti nekoga u zadnjem veznom ko može da trči i centarfora

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 jun 2026, 11:48

jestamaji je napisao/la:
07 jun 2026, 11:33
kod nas je dovoljno da napraviš dva dobra poteza i odmah te pola države zahtjeva u startnih 11

ko god bude igrao samo opušteno, bez grča, neka uživaju pa šta bude. bilo bi dobro da nas švica ne nakanta, o prolasku grupe da ne pričam, zbog samopouzdanja i budućnosti. prolaz bi nam dao krila.

poslije SP treba tražiti nekoga u zadnjem veznom ko može da trči i centarfora
Ma veza je nama najkritičniji dio tima, tu škripimo strašno ne možeš vidjet 2 dobra pasa u sredini.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jun 2026, 13:44

Ovo bi mogla bit jedna od gorih utakmica prvenstva haha. Ali nema veze, samo da uzmemo barem bod.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jun 2026, 14:39

Cartman je napisao/la:
07 jun 2026, 13:44
Ovo bi mogla bit jedna od gorih utakmica prvenstva haha. Ali nema veze, samo da uzmemo barem bod.
Tačno, ali što mi više ubijemo igru i napravimo negdledljiv fudbal od ovog, to bolje po nas.

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Atlanta, dena24, HariTz, stanjejepsihoticno, Wilshere10, Zeka i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []