1/8 - Njemačka-Engleska

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko prolazi?

Njemacka
86
59%
Engleska
60
41%

Ukupno glasova: 146

Sanjin
Kontakt:

Re: 1/8 - Njemačka-Engleska

Post Postao/la Sanjin » 27 jun 2010, 12:46

Nadam se pobijedi Njemacke da zacepe usta Englezima do EM pa onda nek se opet pale i vicu da su
najbolji jer to oni jedino i znaju a onda kad dodje EM opet im treba odrzati lekciju i sve tako od VM do EM! ;)
Pozdrav za sve koji navijaju za Njemacku veceras!

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 27 jun 2010, 12:51

slika

Come on England :P
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2010, 12:53

Ja se samo nadam da cu procitati zanimljive komentare ako Njemacka dobije Englesku, jer uvijek kada se sastaju Nijemci sa nekim ko je jaci od njih (na papiru naravno), uvijek ide ma razbit ce ih Nijemci su katastrofa, a na kraju.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 jun 2010, 12:54

slika
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 27 jun 2010, 12:58

Dobijaju nemci ovo.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 jun 2010, 14:12

alan_kardec je napisao/la:Football is coming home!
Eh da hoce da dodje kuci, kao sto je dosao `96e. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 jun 2010, 14:15

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 27 jun 2010, 14:18

klasik.najjaca utakmica definitivno...drazi su mi Njemci al licno dajem malu prednost Engleskoj iskljucivo zbog Capella. samo nek bude dobra utakmica...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jun 2010, 14:21

Eh,Nemacka-Engleska,poslastica za moje oci.Kisa je pokvarila dan napolju,ali zato je tu ova tekma da ga popravi.
Ocekujem odlican mec,koji ce nadam se biti krunisan penalima.
Do sada su se ove dve repke sastajale 27 puta.10 puta slavili Nemci,5 puta nereseno,i 12 puta pobedeli Englezi.Uz gol razliku 34:47 za Engleze.
DAkle 3 gola po utakmici,nadam se da ce tako biti i danas.
Najzanimljivija tekma ove dve repke je mozda bila finale SP-a 1966 kada je bilo 4:2 za Engleze nakon ET.
Ali statistika u ovoj rundi takmicenja ide Nemcima,samo su jednom ispali pre 1/4 finala 1938,a 1978 su ispali u drugoj rundi no tada mislim nije bilo 1/4 finala.
Sto se tice dosadasnjeg dela turnira Nemci su vise pokazali.
Nemci,veoma dobro otvoreli turnir sa glatkom pobedom protiv Kengura,da bi zatim odigrali solidno ali porazeni od Srbije,i na kraju takodje solidno ali dobili Ghanu.
Englezi veoma lose igrali,bez prave ideje,bez prave igre veznog reda,bez pravog Rooneya i (polu)mrtvim Heskeyom.Jedino im je odbrana na visini zadatka.
Da li je ovo vreme da obe repke pokazu prave zube.
Kao sto sam vec rekao apsolutno mi je svejedno ko ce da pobedi danas ,bitno je samo da bude dobra tekma a neka pobedi onaj ko bude bolje izvodio penale. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jun 2010, 14:22

Uh, sve manje i manje vremena.... :mrgreen: :mrgreen:

Javljaju da ce Schweini biti spreman, iako je bio pod znakom pitanja. Vrlo vazna karika u timu Njemacke.
Sto se tice same utakmice, bice svasta. :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 jun 2010, 14:27

Da Schweinsteiger igra danas, veoma bitan faktor, iako je pitanje hoce li igrati svih 90 (ili 120+ minuta). Ipak tu je Kroos da ga zamjeni, a ne sumnjam u to da ce izgarati da se dokaze. Mislim da mi je bolje da popijem koju. :D

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 27 jun 2010, 14:27

Devil je napisao/la:Eh,Nemacka-Engleska,poslastica za moje oci.Kisa je pokvarila dan napolju,ali zato je tu ova tekma da ga popravi.
Ocekujem odlican mec,koji ce nadam se biti krunisan penalima.
Do sada su se ove dve repke sastajale 27 puta.10 puta slavili Nemci,5 puta nereseno,i 12 puta pobedeli Englezi.Uz gol razliku 34:47 za Engleze.
DAkle 3 gola po utakmici,nadam se da ce tako biti i danas.
Najzanimljivija tekma ove dve repke je mozda bila finale SP-a 1966 kada je bilo 4:2 za Engleze nakon ET.
Ali statistika u ovoj rundi takmicenja ide Nemcima,samo su jednom ispali pre 1/4 finala 1938,a 1978 su ispali u drugoj rundi no tada mislim nije bilo 1/4 finala.
Sto se tice dosadasnjeg dela turnira Nemci su vise pokazali.
Nemci,veoma dobro otvoreli turnir sa glatkom pobedom protiv Kengura,da bi zatim odigrali solidno ali porazeni od Srbije,i na kraju takodje solidno ali dobili Ghanu.
Englezi veoma lose igrali,bez prave ideje,bez prave igre veznog reda,bez pravog Rooneya i (polu)mrtvim Heskeyom.Jedino im je odbrana na visini zadatka.
Da li je ovo vreme da obe repke pokazu prave zube.
Kao sto sam vec rekao apsolutno mi je svejedno ko ce da pobedi danas ,bitno je samo da bude dobra tekma a neka pobedi onaj ko bude bolje izvodio penale. :lol:
neke statistike govore jedno a neke drugo... hmm...

na ovoj njemackoj stranici pise sljedece: njemacka i engleska su igrali 31 puta, njemacka je slavila 10 puta, engleska 15 a 6 puta igrali nerjeseno... http://www.fussballdaten.de/vereine/deu ... d/england/

medjutim sto je bitnije, njemacka je slavila na vise bitnijim susretima... samo 1966. su izgubili vazniju utakmicu protiv engleza... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jun 2010, 14:30

Zanimljivo,gledam sada vecinom su im tekme na SP isle u produzetke.

1966:4-2 za Engleze nakon ET.
1970:3-2 za Nemce nakon ET
1990:1:1 i na penale Nemci dobili

Jedino je 1982 u drugoj rundi bilo 0:0

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 27 jun 2010, 14:43

Ocekujem pobjedu Engleza (zbog svog djepa naravno :mrgreen:). Sad kakva ce biti, u to ne ulazim ... Al eto ocekujem pobjedu u stilu trenera koji trenira Englesku, na guzove, ali ipak pobjedu koja ce ih odvesti u cetvrtfinale gdje ce takticki pojest Maradonine pekinezere.
Rey de la furia española...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 jun 2010, 15:00

Principatus je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Football is coming home!
Eh da hoce da dodje kuci, kao sto je dosao `96e. :D

Rekoh, vrijeme je za naplatu starih dugova. ;)
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 jun 2010, 15:01

imam predosjecaj da ce ovo englezi rijesit u svoju korist, al' vidjet ce mo sve za sat vremena..

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 27 jun 2010, 15:13

steve-o je napisao/la:imam predosjecaj da ce ovo englezi rijesit u svoju korist, al' vidjet ce mo sve za sat vremena..
Nosi taj avatar, jednostavno me hipnotizira, ne mogu se skoncentrisat na citanje :mrgreen:
Rey de la furia española...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jun 2010, 15:19

I ako sam veliki navijac mislim da je danas kraj za nas. Jednostavno s igrom kao protiv Srbije i Gane nemamo sta traziti protiv Engleske. Mislim isto da je od sutra Sammer novi trener "Elfa". Niko sretniji od mene ukoliko pogrijesim.

Naravno sada da se vratim na onu pricu gdje ekipa Njemacke ima potencijal. Sve je to uredu, igraci su mladi imaju pred sobom buducnost, vecina njih je osvojila titulu Evropskog prvaka u mladjim kategorijama, ali Njemacka javnost je takva da se sve smatra neuspjehom ispod polufinala. Tri puta je kraj bio u 1/4 finalu pa su treneri koji su osvajali titule morali ici Herberger, Schoen i Voigts, a ovi ostali su dolazili do polufinala, eh sada zamislite sta ce javnost uraditi Loewu. Jedinu prednost kod Njemacke ovdje vidim u Ursu Siegenthaleru, on je taj koji je na EP 08 bio postavio taktiku kako zatvoriti Ronalda, no ipak mislim da ce Englezi danas slaviti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jun 2010, 15:26

Nemacka u sastavu:
Neuer,Friedrich,Khedira,Bastian,Ozil,Podolski,Klose,Muller,Lahm,Mertesacker,Boateng
Engleska:James,Johnson,Cole,Gerrard,Terry,Lampard,Rooney,Barry,Upson,Milner,Defoe

Stadion:Free State(bloemfontein)
Sudija:Jorge Larrionda(Uruguay) :evil:
Temperatura:19 C

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 27 jun 2010, 15:28

Cuj nijemci smatraju neuspjeh sve ispod polufinala. Pa nisu oni Brazil.
Ni englezi nisu nesto specijalno tako da imam osjecaj da ce utakmica biti predosadna i vise cemo gledat atletiku nego fudbal al nadam se da grijesim. Svejedno ko god da ode dalje kraj im je u cetvrtfinalu.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.