@juznjak, čudi me kako nisi rekao da Silva ne vrijedi toliko love

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
mislim da spanska liga nema ovakvih strucnjakaOva tema se treba zakljucati po svim mogucim parametrima Premiership je ispred svih a tu ide Seria A i Bundesliga i malo iza njih Spanska....
.....Real i Barcelona su ekipe u rangu Newcastla i Stoke Citya i tu bi bili oko sredine tabele, naravno kad se radi o usporedbama trenutnih tabela i timova engleski tim od 1 do zadnjeg mjesta je jaci od svakog istoplasiranog spanskog!
molim lijepo kad pricas o Barceloni da uzmes abdest..Pa to je jaca verzija skotske lige, Barcelona smijesni mali klub je nadigrana od svakog tima iz velike cetvorke to sto su neke utakmice potpomognuti sudijama i uefom prosli nece izbrisati njihovu inferiornost naspram mocnih engleskih kolonizatora!
tisu pticuBarcelonini fanovi su tipicni luzeri, jer samo se oni hvale pobjedama nad timom koji je izasao sa drugim timom u revans i jos besramno pokraden, smijesna Barcelona je oduvijek bila podanicki klub naspram dominantnih engleskih kolonizatora!
Kod: Označi sve
Wenger: Barcelona igra očaravajući nogomet
Menadžer londonskog Arsenala, Arsene Wenger, brani svoju nogometnu filozofiju uspoređujući vlastiti stil rada s umjetnošću.
Vjerujem da sve što u životu dobro radite, ako je stvarno dobro urađeno, postaje umjetnost. Kada čitate velike pisce, oni vas toliko duboko mogu dirnuti i pomoći vam da otkrijete nešto o životu. Gledajući život na svakodnevnoj bazi, pokušavate ga transformirati u nešto što je blizu umjetnosti. Tako je i u nogometu. Kada gledam Barcelonu to je za mene umjetnost. Evo, pitam vas, koja je momčad najuspješnija na svijetu? Brazil. Kakav nogomet oni igraju? Dobar nogomet. Koja je momčad prošle sezone osvojila sve što je mogla? Barcelona. Kakav nogomet igra Barcelona? Očaravajući nogomet - priča Wenger.
Ti me cesto znas iznenaditi. Sta ako toliko vrijede? Pretpostavljam da sam Rooney vrijedi 60 miliona prema tom tvom izvoru i da te pitam: Da li on zbilja toliko vrijedi? Naravno, ne vrijedi ni upola. Ja sam vec rekao, gledajte Ligu Prvaka i to prosle sezone a ne cijelu deceniju.tony-mortale je napisao/la:igrači engleske premier lige ukupno vrijede 3.212.600.000 € dok španske primere 2.602.800.000 €, a ostalih još manje.
pošto obje lige imaju po 20 klubova očito je da je igrački kvalitet ipak više koncentrisan na ostrvu, jbg ako vi znate neki mjerodavniji i objektivniji način da procjenite igrača od njegove tržišne vrijednosti bujrum, mada to što su vama draži igrači koji za loptom trče u španiji ili italiji od onih što trče u engleskoj nije nikakav argument
a nabrajanje koje su ekipe iz španije šta osvojile samo dokazuje da u španskoj ligi ima jako jako kvalitetnih timova što vjerujem niko i ne spori, ali takva su sada samo 2 kluba u španiji, nekad bilo 4-5, a u engleskoj sad ima 6-7 prejakih timova
slazem se..iako sam fan barcelone ipak smatram da je engleska liga trenutno jaca..ne zato sto su tu chelsea,manchester i slicno,jer i spanska liga ima superklubove poput barcelone i reala..al mislim da sredina tabele u manjoj mjeri,a donji dio tabele u mnogo vecoj mjeri oslikava da je EPL mnogo kvalitetnija..tony-mortale je napisao/la:al što je najgore meni je engleska totalno bezvezna liga, jednostavno je nevolim i gotovo, al opet nije mi problem reći da je najjača jer sam realan, nije uvjek bila najjača, neće zauvjek biti al sad jest i ćao đaciGunnerS je napisao/la:Tony, jarane, ma kome to objašnjavaš ?! Ko te ovdje sluša ?! Nemože bit niko upravu ako ne kaže kako oni misle, pa jarane to je tako. Vidiš da su se dočepali samo jednog, svi ih ubiše argumentima al... Svi mi znamo, a i oni ko je najbolji, tako da. Moguće je da se to promjeni, hvala Bogu, sve su to ljudska bića al sada je EPL najbolja i tačkatony-mortale je napisao/la:igrači engleske premier lige ukupno vrijede 3.212.600.000 € dok španske primere 2.602.800.000 €, a ostalih još manje.
pošto obje lige imaju po 20 klubova očito je da je igrački kvalitet ipak više koncentrisan na ostrvu, jbg ako vi znate neki mjerodavniji i objektivniji način da procjenite igrača od njegove tržišne vrijednosti bujrum, mada to što su vama draži igrači koji za loptom trče u španiji ili italiji od onih što trče u engleskoj nije nikakav argument![]()
OK buraz...ali jel misliš da su nekome interesantni Blackburn,Blackpool,Bolton,Fulham,Stoke,Sunderland,Birmingham,WBA,Wigan,Hull,Wolverhampton i slicni engleski klubovitony-mortale je napisao/la:@brnjo
pa pitao sam fino da navedete neko po vama mjerodavnije mjerilo?
al nema ga jbg.
opet ti o LP, pa niko ne kaže da španska liga nije jaka i da nema vrhunskih klubova koji mogu osvojiti LP, al ako mjeriš lige onda uzmi i 5. i 10. i 15. i 20. na tabeli, e tako je engleska jača od ama baš sve i jedne lige na svijetu i tačka.
neznam što je to nekom navijaču reala ili barse teško priznati, jer to uopšte ne umanjuje njihov kvalitet, niti to iko ovdje pokušava, al vi kad idete dokazivati da je barsa jača od engleskog kluba xy a real jači od kluba yx niste dokazali da je liga kvalitetnija,
uostalom niko od vas siguran sam ne gleda rasing-osasuna i sl. utakmice.
a lani kad je hayat prenosio primeru mislim da nijedno kolo nije bila utakmica na tv bez reala ili barse, razlog-jednostavno niko drugi u španiji nije dovoljno kvalitetan da bi bio interesantan za prosječnog gledaoca
meni nisu interesantni to sam već ranije rekao i vrlo rijetko gledam engleze, eventualno ako sam šta odigrao na kladionici, ali nekom očito jesu čim se prenose, jer da nemaju gledaoca nebi nikom bilo isplativo.Mandrak je napisao/la: OK buraz...ali jel misliš da su nekome interesantni Blackburn,Blackpool,Bolton,Fulham,Stoke,Sunderland,Birmingham,WBA,Wigan,Hull,Wolverhampton i slicni engleski klubovihajd posteno reci sad
![]()
Ono sto raju zanima su ta 4 njihova velika kluba koji imaju širu bazu navijaca i van Ostrva i to je to -kapak.
Koga ba zanima kad BHT prenosi lupam Wigan- Sunderland?? ali to je po nekima ovdje veoma jaka utakmica jer pobogu to je Premiershipnije ti šala...ma malo morgen nekog to zanima, znaš i sam to...samo što ljudi ovdje nisu iskreni sami sa sobom ako ništa...najlakse je pisati Premiership je najjaci, najljepsi, najbolji, u svemu naj.
Boldovani su upravo i dosli u Spaniju jer nisu imali mjesta u svojim dotadasnjim ekipama iz L.Peticejuznjak> je napisao/la:CRISTIANO RONALDO Real Madrid 16
Lionel MESSI FC Barcelona 15
Fernando LLORENTE Athletic Bilbao 9
NILMAR Villarreal CF 9
David VILLA FC Barcelona 8
Giuseppe ROSSI Villarreal CF 8
David TREZEGUET Hércules CF 7
Gonzalo HIGUAIN Real Madrid 7
Nelson VALDEZ Hércules CF 6
Diego FORLAN Atlético Madrid 6
Jose RONDON Málaga CF 5
Felipe CAICEDO Levante UD 5
Sergio AGUERO Atlético Madrid 5
Markus ROSENBERG Racing Santander 5
Alvaro NEGREDO Sevilla FC 5
Ovakve napadace ima samo jedna liga ,uporedite sa vasim sve je jasnokladim se da ovakvog napadaca kakvog ima slabasni Racing nema pola vase lige.
Ma vidiš da uzima stvari koje mu odgovaraju. Primera je bolja od EPL jer ima bolje napadače u svimDylan Dog je napisao/la:Boldovani su upravo i dosli u Spaniju jer nisu imali mjesta u svojim dotadasnjim ekipama iz L.Peticejuznjak> je napisao/la:CRISTIANO RONALDO Real Madrid 16
Lionel MESSI FC Barcelona 15
Fernando LLORENTE Athletic Bilbao 9
NILMAR Villarreal CF 9
David VILLA FC Barcelona 8
Giuseppe ROSSI Villarreal CF 8
David TREZEGUET Hércules CF 7
Gonzalo HIGUAIN Real Madrid 7
Nelson VALDEZ Hércules CF 6
Diego FORLAN Atlético Madrid 6
Jose RONDON Málaga CF 5
Felipe CAICEDO Levante UD 5
Sergio AGUERO Atlético Madrid 5
Markus ROSENBERG Racing Santander 5
Alvaro NEGREDO Sevilla FC 5
Ovakve napadace ima samo jedna liga ,uporedite sa vasim sve je jasnokladim se da ovakvog napadaca kakvog ima slabasni Racing nema pola vase lige.
Može i tako.reds je napisao/la:Ma nije finta u tome,nego je finta što imaju slabe odbrane pa misle da su napadači dobri.
Svako ima svoje mišljenje,ali reći da bi Bilbao ili Fiorentina bili u samom vrhu je smiješno,jer su i Schalke,Bayer04,Werder,HSV,BvB daleko kvalitetniji od tih ekipaDylan Dog je napisao/la:Ono sto je sigurno,da bundesliga nikako ne moze biti najaca.Uvjeren sam da bi ekipe poput Evertona,Fiorentine ili Athletic Bilbaoa bile u samom vrhu u Njemackoj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.