Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

GunnerS
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la GunnerS » 07 dec 2010, 01:37

Upravo tako @tony, nemoraš je volit al' treba bit realan i reči kako jest. Nažalost, ne misle svi kao ti i ja, al opet 100 ljudi 100 čudi.

@juznjak, čudi me kako nisi rekao da Silva ne vrijedi toliko love :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 07 dec 2010, 02:02

Ova tema se treba zakljucati po svim mogucim parametrima Premiership je ispred svih a tu ide Seria A i Bundesliga i malo iza njih Spanska....
.....Real i Barcelona su ekipe u rangu Newcastla i Stoke Citya i tu bi bili oko sredine tabele, naravno kad se radi o usporedbama trenutnih tabela i timova engleski tim od 1 do zadnjeg mjesta je jaci od svakog istoplasiranog spanskog!
mislim da spanska liga nema ovakvih strucnjaka :D moram priznat puno se vise prava ima u engleskoj ligi..:D u spanskoj bi ovakvi kvazi-mesarski strucnjaci vec bili svezani carsafom i odvedeni u adekvatnu ustanovu :D
Pa to je jaca verzija skotske lige, Barcelona smijesni mali klub je nadigrana od svakog tima iz velike cetvorke to sto su neke utakmice potpomognuti sudijama i uefom prosli nece izbrisati njihovu inferiornost naspram mocnih engleskih kolonizatora!
molim lijepo kad pricas o Barceloni da uzmes abdest..:D i dobro operi zube iz svakakvih usta ne smije izaci ova sveta rijec :D
Barcelonini fanovi su tipicni luzeri, jer samo se oni hvale pobjedama nad timom koji je izasao sa drugim timom u revans i jos besramno pokraden, smijesna Barcelona je oduvijek bila podanicki klub naspram dominantnih engleskih kolonizatora!
tisu pticu :D znam ja sta tebe boli samo sabur :D ev nek te malo vodja utjesi :D

Kod: Označi sve

Wenger: Barcelona igra očaravajući nogomet

Menadžer londonskog Arsenala, Arsene Wenger, brani svoju nogometnu filozofiju uspoređujući vlastiti stil rada s umjetnošću.
Vjerujem da sve što u životu dobro radite, ako je stvarno dobro urađeno, postaje umjetnost. Kada čitate velike pisce, oni vas toliko duboko mogu dirnuti i pomoći vam da otkrijete nešto o životu. Gledajući život na svakodnevnoj bazi, pokušavate ga transformirati u nešto što je blizu umjetnosti. Tako je i u nogometu. Kada gledam Barcelonu to je za mene umjetnost. Evo, pitam vas, koja je momčad najuspješnija na svijetu? Brazil. Kakav nogomet oni igraju? Dobar nogomet. Koja je momčad prošle sezone osvojila sve što je mogla? Barcelona. Kakav nogomet igra Barcelona? Očaravajući nogomet - priča Wenger.
nego sjedi u hladovinu u moli boga da tvoj pedo-kvazi-mesarski tim ne naleti na barcelonu jer ovaj put necemo imati milosti :D zadnji put je messi sam igrao i dao 4 gola :D ovaj put ce i jos pokoji igrac popunit statistiku na racun kvazi-kraljicinim-mesarima :D
http://www.youtube.com/watch?v=lQrxrf5GI1A
-PAJA Fan Club!!

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 07 dec 2010, 02:02

tony-mortale je napisao/la:igrači engleske premier lige ukupno vrijede 3.212.600.000 € dok španske primere 2.602.800.000 €, a ostalih još manje.
pošto obje lige imaju po 20 klubova očito je da je igrački kvalitet ipak više koncentrisan na ostrvu, jbg ako vi znate neki mjerodavniji i objektivniji način da procjenite igrača od njegove tržišne vrijednosti bujrum, mada to što su vama draži igrači koji za loptom trče u španiji ili italiji od onih što trče u engleskoj nije nikakav argument

a nabrajanje koje su ekipe iz španije šta osvojile samo dokazuje da u španskoj ligi ima jako jako kvalitetnih timova što vjerujem niko i ne spori, ali takva su sada samo 2 kluba u španiji, nekad bilo 4-5, a u engleskoj sad ima 6-7 prejakih timova
Ti me cesto znas iznenaditi. Sta ako toliko vrijede? Pretpostavljam da sam Rooney vrijedi 60 miliona prema tom tvom izvoru i da te pitam: Da li on zbilja toliko vrijedi? Naravno, ne vrijedi ni upola. Ja sam vec rekao, gledajte Ligu Prvaka i to prosle sezone a ne cijelu deceniju.

Ljudi Bozji nema veze sto je Real osvojio 2002. ili dvije godine ranije. Pogledajte proslu sezonu Lige Prvaka. Polufinale a mi imamo cetiri momcadi iz cetiri razlicite zemlje.

Svaka liga koja spada u "Petice" je najbolja. Svako je u stanju pobjediti svaku ekipu. Chelsea dobije Barcu, Sunderland dobije Real, Lyon ubije Manchester i tako u krug - ne kazem da se ovo desava nego da se sve moze dogoditi.

Nema najbolje lige na svijetu! Zasto niko nije pomislio da je mozda Premiership pun slabih klubova u vrhu koji muku muce da odbrane prve tri pozicije od ekipa kao sto je Manchester City? To nikome nije palo napamet. E pa meni jes, i opet odgovorno tvrdim da je Liga Prvaka mjerilo i to samo prosla sezona a ne neke iz 2005., 1995. 1945....

Zar Inter nije izbacio Barcu - sto ne kazete da je Serie A jaka liga i ima jake klubove? Zar nije Njemacka imala finalistu Lige Prvaka koji je ranije izbusio Manchester United? Pricate o nogometu, ne o baletu **** vas bog

Lockajte temu, meni dodje slabo kad vidim sta pojedinci pisu.
Zadnja izmjena: Brnjoo, dana/u 07 dec 2010, 02:09, ukupno mijenjano 1 put.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 07 dec 2010, 02:06

tony-mortale je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:igrači engleske premier lige ukupno vrijede 3.212.600.000 € dok španske primere 2.602.800.000 €, a ostalih još manje.
pošto obje lige imaju po 20 klubova očito je da je igrački kvalitet ipak više koncentrisan na ostrvu, jbg ako vi znate neki mjerodavniji i objektivniji način da procjenite igrača od njegove tržišne vrijednosti bujrum, mada to što su vama draži igrači koji za loptom trče u španiji ili italiji od onih što trče u engleskoj nije nikakav argument
Tony, jarane, ma kome to objašnjavaš ?! Ko te ovdje sluša ?! Nemože bit niko upravu ako ne kaže kako oni misle, pa jarane to je tako. Vidiš da su se dočepali samo jednog, svi ih ubiše argumentima al... Svi mi znamo, a i oni ko je najbolji, tako da. Moguće je da se to promjeni, hvala Bogu, sve su to ljudska bića al sada je EPL najbolja i tačka ;)
al što je najgore meni je engleska totalno bezvezna liga, jednostavno je nevolim i gotovo, al opet nije mi problem reći da je najjača jer sam realan, nije uvjek bila najjača, neće zauvjek biti al sad jest i ćao đaci
slazem se..iako sam fan barcelone ipak smatram da je engleska liga trenutno jaca..ne zato sto su tu chelsea,manchester i slicno,jer i spanska liga ima superklubove poput barcelone i reala..al mislim da sredina tabele u manjoj mjeri,a donji dio tabele u mnogo vecoj mjeri oslikava da je EPL mnogo kvalitetnija..

sto se tice tv prava sto je neko spominjao..mislim da 60 % otpada na barcelonu i real u primeri..ostali dijele 40% :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 02:37

@brnjo
pa pitao sam fino da navedete neko po vama mjerodavnije mjerilo?
al nema ga jbg.
opet ti o LP, pa niko ne kaže da španska liga nije jaka i da nema vrhunskih klubova koji mogu osvojiti LP, al ako mjeriš lige onda uzmi i 5. i 10. i 15. i 20. na tabeli, e tako je engleska jača od ama baš sve i jedne lige na svijetu i tačka.
neznam što je to nekom navijaču reala ili barse teško priznati, jer to uopšte ne umanjuje njihov kvalitet, niti to iko ovdje pokušava, al vi kad idete dokazivati da je barsa jača od engleskog kluba xy a real jači od kluba yx niste dokazali da je liga kvalitetnija,
uostalom niko od vas siguran sam ne gleda rasing-osasuna i sl. utakmice.
a lani kad je hayat prenosio primeru mislim da nijedno kolo nije bila utakmica na tv bez reala ili barse, razlog-jednostavno niko drugi u španiji nije dovoljno kvalitetan da bi bio interesantan za prosječnog gledaoca
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 dec 2010, 03:21

tony-mortale je napisao/la:@brnjo
pa pitao sam fino da navedete neko po vama mjerodavnije mjerilo?
al nema ga jbg.
opet ti o LP, pa niko ne kaže da španska liga nije jaka i da nema vrhunskih klubova koji mogu osvojiti LP, al ako mjeriš lige onda uzmi i 5. i 10. i 15. i 20. na tabeli, e tako je engleska jača od ama baš sve i jedne lige na svijetu i tačka.
neznam što je to nekom navijaču reala ili barse teško priznati, jer to uopšte ne umanjuje njihov kvalitet, niti to iko ovdje pokušava, al vi kad idete dokazivati da je barsa jača od engleskog kluba xy a real jači od kluba yx niste dokazali da je liga kvalitetnija,
uostalom niko od vas siguran sam ne gleda rasing-osasuna i sl. utakmice.
a lani kad je hayat prenosio primeru mislim da nijedno kolo nije bila utakmica na tv bez reala ili barse, razlog-jednostavno niko drugi u španiji nije dovoljno kvalitetan da bi bio interesantan za prosječnog gledaoca
OK buraz...ali jel misliš da su nekome interesantni Blackburn,Blackpool,Bolton,Fulham,Stoke,Sunderland,Birmingham,WBA,Wigan,Hull,Wolverhampton i slicni engleski klubovi :?: hajd posteno reci sad ;)
Ono sto raju zanima su ta 4 njihova velika kluba koji imaju širu bazu navijaca i van Ostrva i to je to -kapak.
Koga ba zanima kad BHT prenosi lupam Wigan- Sunderland?? ali to je po nekima ovdje veoma jaka utakmica jer pobogu to je Premiership :!: nije ti šala...ma malo morgen nekog to zanima, znaš i sam to...samo što ljudi ovdje nisu iskreni sami sa sobom ako ništa...najlakse je pisati Premiership je najjaci, najljepsi, najbolji, u svemu naj.

Facasplaca
Kontakt:

Post Postao/la Facasplaca » 07 dec 2010, 08:30

jos jedna cinjenica koja ide u prilog jacini epl-a je i liga prvaka, primeru godinama vadi barca i da nje nema po onm koeficijencima bi se borili sa švabama za trece mjesto. . .dok recimo englezi nerijetko imaju i po 4 kluba u zavrsnicama ;)

mada ja samo mislim da nas mandrak loži :mrgreen:

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 08:54

Mandrak je napisao/la: OK buraz...ali jel misliš da su nekome interesantni Blackburn,Blackpool,Bolton,Fulham,Stoke,Sunderland,Birmingham,WBA,Wigan,Hull,Wolverhampton i slicni engleski klubovi :?: hajd posteno reci sad ;)
Ono sto raju zanima su ta 4 njihova velika kluba koji imaju širu bazu navijaca i van Ostrva i to je to -kapak.
Koga ba zanima kad BHT prenosi lupam Wigan- Sunderland?? ali to je po nekima ovdje veoma jaka utakmica jer pobogu to je Premiership :!: nije ti šala...ma malo morgen nekog to zanima, znaš i sam to...samo što ljudi ovdje nisu iskreni sami sa sobom ako ništa...najlakse je pisati Premiership je najjaci, najljepsi, najbolji, u svemu naj.
meni nisu interesantni to sam već ranije rekao i vrlo rijetko gledam engleze, eventualno ako sam šta odigrao na kladionici, ali nekom očito jesu čim se prenose, jer da nemaju gledaoca nebi nikom bilo isplativo.
eto i sam si rekao 4 kvalitetna kluba, opet je i 4>2, a bogami su i totenham i manchester city itekako kvalitetni klubovi (na stranu to što se meni gadi način da po sezoni trošiš 200-300 miliona, al opet ostaje činjenica da su doveli vrhunske igrače i da polako postaju novi chelsea)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 07 dec 2010, 10:07

Dok Fifa nije pogurala Spaniju ta nacija nikad u svojoj historiji nije ni blizu bila osvajanja svjetskog dakle toliko o njima kakvi su bili u proslosti, inace poznati pod nadimkom svjetski prvaci kvalifikacija :mrgreen: Najsmijesnije mi je ono talentovani spanci haha covjek bi reko o Brazilcima prica :mrgreen:

Cuj kaze medijski eksponirana hahahaha ako je iko medijski eksponiran to je jadna Primera cija gledanost ovisi od dvije utakmice u sezoni, doveli Cristiana Ronalda i kazu Premiership medijski eksponiran, ne mozes ti nesto eksponirati ako ne valja zato je Primera slabije gledana od Premiershipa i zato ovi milijarde zaradjuju od tv prava a Primera je jos i iza Bundeslige.

Premiership=Fudbalski NBA!
Dio Arsenala

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 dec 2010, 10:30

Premiership ima kvalitetnije igrače,stadioni su ispunjeni u 90% ekipa u potpunosti,bogatiji su klubovi,zarađuju više novca od TV prava,klubovi iz Premiershipa imaju velike kolonije navijača,imaju veći broj kvalitetnih ekipa,liga koja stalno ima po 4 predstavnika u LP i još mnogo toga...
FK Pjetlovi

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 dec 2010, 10:32

juznjak> je napisao/la:CRISTIANO RONALDO Real Madrid 16
Lionel MESSI FC Barcelona 15
Fernando LLORENTE Athletic Bilbao 9
NILMAR Villarreal CF 9
David VILLA FC Barcelona 8
Giuseppe ROSSI Villarreal CF 8
David TREZEGUET Hércules CF 7
Gonzalo HIGUAIN Real Madrid 7
Nelson VALDEZ Hércules CF 6
Diego FORLAN Atlético Madrid 6
Jose RONDON Málaga CF 5
Felipe CAICEDO Levante UD 5
Sergio AGUERO Atlético Madrid 5
Markus ROSENBERG Racing Santander 5
Alvaro NEGREDO Sevilla FC 5

Ovakve napadace ima samo jedna liga ,uporedite sa vasim sve je jasno 8-) kladim se da ovakvog napadaca kakvog ima slabasni Racing nema pola vase lige.
Boldovani su upravo i dosli u Spaniju jer nisu imali mjesta u svojim dotadasnjim ekipama iz L.Petice :P
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 10:32

Po meni je Bundesliga najača po tome što su sve momčadi skoro pa podjednake,to se i najbolje dokaziva ove sezone na kako lošem su mjestu HSV,Bayern,Stuttgart,Schalke,a baš suprotno otkriće ove sezone su K´lautern,Hannover i momčad Dortmunda koja igra prekrasan nogomet i zaslužuje da bude prvak ove sezone.Premiership nikada nisam gotivio zbog toga što skoro svake sezone ligu osvaja ili United ili Chelsea.Seria A je davno bila dosta jaka,ali ove sezone opada i mislim da će Bundesliga dobiti to četvrto mjesto u LP.Liga Primera kao i u Premiershipu Barcelona i Real Madrid večinom osvajaju trofeje,dok se za treće mjesto bore momčadi kao što su Villarreal,Sevilla,Atletico i Valencia.Znam da svako ima različito mišljenje,ali kome je stalo da gleda meč između Levantea i Gijona(lupam) :?.
OK svako ima svoje mišljenje,a evo i ja sam ostavio svoje :D.
“Game after game after game, I realize now what’s most important in my life: Football."

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 dec 2010, 10:41

Dylan Dog je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:CRISTIANO RONALDO Real Madrid 16
Lionel MESSI FC Barcelona 15
Fernando LLORENTE Athletic Bilbao 9
NILMAR Villarreal CF 9
David VILLA FC Barcelona 8
Giuseppe ROSSI Villarreal CF 8
David TREZEGUET Hércules CF 7
Gonzalo HIGUAIN Real Madrid 7
Nelson VALDEZ Hércules CF 6
Diego FORLAN Atlético Madrid 6
Jose RONDON Málaga CF 5
Felipe CAICEDO Levante UD 5
Sergio AGUERO Atlético Madrid 5
Markus ROSENBERG Racing Santander 5
Alvaro NEGREDO Sevilla FC 5

Ovakve napadace ima samo jedna liga ,uporedite sa vasim sve je jasno 8-) kladim se da ovakvog napadaca kakvog ima slabasni Racing nema pola vase lige.
Boldovani su upravo i dosli u Spaniju jer nisu imali mjesta u svojim dotadasnjim ekipama iz L.Petice :P
Ma vidiš da uzima stvari koje mu odgovaraju. Primera je bolja od EPL jer ima bolje napadače u svim
timovima. :| a to što su Engleski timovi jači kolektiv ... 8-)
I da, Drogba, Van Persie, Chamakh, Rooney, Berbatov, Torres, Tevez, Adebayor, Caroll, Saha, Crouch,
Pavlychenko, Zamora, Carlton Cole, Bent, Jones, Elmander. Sve su to odlični napadači.
Ne znam ja zašto Real dugi niz godina bali za igračima Manchestera. :roll:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 dec 2010, 10:44

Ma nije finta u tome,nego je finta što imaju slabe odbrane pa misle da su napadači dobri. :mrgreen:
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 dec 2010, 10:47

reds je napisao/la:Ma nije finta u tome,nego je finta što imaju slabe odbrane pa misle da su napadači dobri. :mrgreen:
Može i tako. :mrgreen:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 dec 2010, 10:50

Ono sto je sigurno,da bundesliga nikako ne moze biti najaca.Uvjeren sam da bi ekipe poput Evertona,Fiorentine ili Athletic Bilbaoa bile u samom vrhu u Njemackoj.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 10:56

Dylan Dog je napisao/la:Ono sto je sigurno,da bundesliga nikako ne moze biti najaca.Uvjeren sam da bi ekipe poput Evertona,Fiorentine ili Athletic Bilbaoa bile u samom vrhu u Njemackoj.
Svako ima svoje mišljenje,ali reći da bi Bilbao ili Fiorentina bili u samom vrhu je smiješno,jer su i Schalke,Bayer04,Werder,HSV,BvB daleko kvalitetniji od tih ekipa ;).
“Game after game after game, I realize now what’s most important in my life: Football."

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 07 dec 2010, 10:59

Interesantno za ove gore spomenute napadače po španskoj ligi, tri su odpatka iz EPL. Forlan i Rossi kada nisu uspjeli u Unitedu onda su otišli u špansku ligu. Potom Caisedo, one je Cityijev igrač koji nikad nije dobio prilike u tom klubu, pa je na kraju posuđivan u više španskih ekipa.
Razlika između svih liga i EPL je ta što ako misliš igrati u EPL moraš igrati za reprezentaciju prethodne godine u 75% utakmica. Tako da je skoro svaki igrač u EPL reprezentativac, dok u ostalim ligama nemaš 50 igrača koji igraju za reprezentaciju ;-)
Dalje, pare se ravnomjerno dijele, odnosno po uspjehu. Tako da u EPL ima najviše žara i borbe i zato je prošle sezone EPL gledalo 4,8 milijardi ljudi na planeti Zemlji ;-)
Treće u EPL nema da FA gura ekipe kao što to radi Španski savez sa Realom, ali i Barcelonom ali u znatno manjem slučaju. Nikad se ne treba sikirati hoće li Real pobjediti, uvijek je tu sudija da svira penal. Valencija je zajedno sa Viljarealom htjela istupiti iz lige 2001 nakon dosuđenog nepostojećeg penala za Real ;-)
Četvrto ako želite vidjeti kakva je neka liga pogledajte ko u kojoj ligi traži pojačanja, španci uvijek kupuju igrače iz EPL, vrlo rijetko obratno ;-)
Porediti EPL i špansku ligu je kao porediti EPL i Škotku ligu :-D
There got to be something for Liverpool big number nine ...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 dec 2010, 11:00

@Rizah, nemoj tako brutalno ih. Pa pomalo, c c c, a tebe :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 dec 2010, 11:02

Nekada i oni ( 1 od 10 ) znaju prodati u Englesku odličnog napadača ( Torres ). :D

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.