Turkcell Süper Lig

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Turkcell Süper Lig ove sezone osvaja:

Anketa je završila: 12 jun 2011, 02:33.

Trabzonspor
16
36%
Besiktas
5
11%
Kayserispor
1
2%
Galatasaray
6
14%
Fenerbahçe
14
32%
Gaziantepspor
0
Nema glasova.
Bursaspor
2
5%

Ukupno glasova: 44

Coalmanyx
Kontakt:

Re: Turkcell Süper Lig

Post Postao/la Coalmanyx » 04 jan 2012, 20:29

Bianconeri1988 je napisao/la:Novi kiks Fenerbahcea, Galatasaray se lagano izdvaja na vrhu...

Ali ne znam kakva je ova fora sa play offom, je li finalisti igraju za prvaka Turske, a usput i za direktni plasman u CL ili je prvak ona ekipa koja završi regularni dio sezone na prvom mjestu. :mrgreen:
Mogao bi i Bešiktaš kiksnuti kao i Fenerbahce.

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 04 jan 2012, 21:24

Ipak Bešiktaš dolazi do sigurne pobjede od 2-0 kojom se približio Fenerbahceu na samo bod zaostatka.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 05 jan 2012, 09:34

Znao sam da će ovo biti sigurna pobjeda domaćina, pa sam i na kladionici odigrao keca. Bešiktašu je trebala pobjeda i približavanje vrhu, a gosti su došli bez pola tima (još kada su to važni igrači) i nisu se imali čemu nadati, uprkos svojoj poziciji.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 05 jan 2012, 13:03

slika

slika

Strijelci:
slika

Parovi 19. kola:

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 07 jan 2012, 18:36

Dva puta Ehiosun izlazi sam ispred Muslere i zabija golove.
2:0 35minut.
kakva losa procjena Sabrija kod drugog gola, nevjerovatnoslika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 07 jan 2012, 19:47

Odlicno drugo poluvrijeme za Galatasaray :D .
Nakon sto je prvo zavrsilo sa zaostatkom od dva gola, u drugom se ekipa sabrala i ozbiljnije zaigrala, te tako ostvarila veliki rezultatski come back.
Cetiri gola za nesto vise od 30 minuta. slika
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 jan 2012, 12:40

T. Gekas presao u Tursku :mrgreen:
Iz Frankfurta za 500 000 eura u Samsunspor, ugovor na 2,5 godine.

slika

slika
silver & black

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 jan 2012, 13:13

Imal ove godine šanse 'moj' Bešiktaš da osvoji šampionat ???

RQ7 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Mamba
Kontakt:

Post Postao/la Mamba » 09 jan 2012, 18:25

IlPrincipe je napisao/la:Imal ove godine šanse 'moj' Bešiktaš da osvoji šampionat ???

RQ7 8-)
Galata ovo uzima :)
You talkin' to me ?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 10 jan 2012, 13:41

Rezultati i tabela:
slika

slika

Strijelci:
slika

20. kolo,
slika
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 jan 2012, 22:30

slika
slika

Tesko, ali svaka cast za izbor :)
slika
silver & black

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 14 jan 2012, 15:33

Jel iko zna kako stoji Fener financijski ove sezone?? Jel manje kesa u odnosu na proslu (99% da jeste)? I eto nebi bilo lose da neko ko zna spomene prosjecna primanja u Galati, Feneru, Beskitasu i njihove budzete.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 jan 2012, 19:13

zeljocity je napisao/la:Jel iko zna kako stoji Fener financijski ove sezone?? Jel manje kesa u odnosu na proslu (99% da jeste)? I eto nebi bilo lose da neko ko zna spomene prosjecna primanja u Galati, Feneru, Beskitasu i njihove budzete.
Što se Fenerbahcea tiče, evidentno je da su u finansijskoj krizi; kolikih razmjera - nije mi poznato. :D Neigranje u CL je ostavilo traga na klupski budžet. Mislim da ih je šteta od korupcijskog skandala ukupno koštala više od 60 miliona eura. To se dakako moralo odraziti i na primanja igrača, struke i zaposlenika.

A što se tiče plata igrača, tu baš nisam najbolje upoznat. Vjerujem da je uveliko u zavisnosti od igrača do igrača, a te pojedinosti možeš naći koristeći Google.

O budžetima nisam uspio naći provjerene informacije, tako da ne namjeravam objavljivati potencijalno netačne podatke. :roll:

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 jan 2012, 20:28

slika

Tabela nakon odigranog 21 kola:
slika

U utorak i srijedu su na programu ut. 22 kola:

slika
silver & black

LS7
Kontakt:

Post Postao/la LS7 » 22 jan 2012, 23:11

U sledecem kolu nadam se da ce Visca bit' dobar i dati 2 golla Feneru,a Galata ima da pocijepa Ankaragucu..
Fener se ozbiljno priblizio,red je da se malo spuste.Ipak ove sezone Galata uzima Superligu,mnogo smo jakii..
Ocekujem na kraju sezone barem 5 bodova prednosti nad Fenerbahceom ... :D
"Neki ljudi misle da je fudbal pitanje života i smrti. Vjerujte mi, fudbal je puno ozbiljniji od toga." - Bill Shankly

RnR
Kontakt:

Post Postao/la RnR » 22 jan 2012, 23:23

LS7 je napisao/la:U sledecem kolu nadam se da ce Visca bit' dobar i dati 2 golla Feneru,a Galata ima da pocijepa Ankaragucu..
Fener se ozbiljno priblizio,red je da se malo spuste.Ipak ove sezone Galata uzima Superligu,mnogo smo jakii..
Ocekujem na kraju sezone barem 5 bodova prednosti nad Fenerbahceom ... :D
Ova sezona se završava sa playoff-om zbog frke oko namještanja utakmica. U playoffu će učestvovati prve 4 ekipe. Osim toga izvjesno je da će Fenerbahce biti izbačeno iz lige ili biti kažnjeno oduzimanjem velikog broja bodova, suđenje počinje u februaru. Za Bešiktaš i Trabzon još se ništa ne zna ali moguće je da i oni budu kažnjeni.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jan 2012, 18:23

Fener se fino pojacao.
Doveli su Musa-u Sowa iz Lille-a a vrijednost transfera ce iznositi 10 miliona + bonusi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 25 jan 2012, 17:09

Omerbavarac je napisao/la:Fener se fino pojacao.
Doveli su Musa-u Sowa iz Lille-a a vrijednost transfera ce iznositi 10 miliona + bonusi.
Još nije sigurno da će preći u Fenerbahce. Malo je komplikvanije sve to oko transfera, nakon svega što se desilo. Ali se nadam njegovom dolasku do kraja prelaznog roka, mada sam mišljenja da je potrebniji novi štoper nego napadač, ali kada su u pitanju Turci, to je izgleda normala. Praktički, novca nema za trošenje i ovaj, mogući, transfer Senegalca će pokriti prodaja onog drugog (Nianga), tako da ne vjerujem da će biti još neko zvučnije ime. Do sada je u klub jedino došao mladi turski reprezentativac Ozgur Cek iz Ankaragucua, koji se pomirio sa ispadanjem, pa tako redom otpuštaju igrače sa većim platama. Iz kluba je, bar za sada, otišao turski reprezentativac Ugur Boral i to u Samsunspor, koji je i najaktivniji u ovom prelaznom roku. Oni se još nisu pomirili sa ispadanjem i ulažu sve moguće napore kako bi izbjegli expresan povratak u drugu ligu. Najveća 'zvijezda' ovog prelaznog roka, Teofanis Gekas, se na početku pokazuje kao dobar odabir, jer je već nadomjestio odlazak na afrički kup Aristidea Bancea. Dobro će taj napadački duo izgledati kada se ovaj vrati iz Afrike, ali da li će to biti malo kasno i za sami klub, teško je prognozirati.

Evo još nekih zanimljivih informacija...
Bursaspor je doveo čileanskog napadača Sebastiana Pinta iz O'Higinsa (danas je već zabijo pogodak na debiju), ali je i ostala bez argentinskog veznjaka Federica Insue, koji se, ponovno, vratio u domovinu. Ne vjerujem da će više, inače ovaj sjajan majstor s loptom, pokušavati na europskom tlu, ali vidjet ćemo :)
Kayseriespor je, navodno, dogovorio dolazak Diega Biseswara iz Feyenorda...Biti će zanimljiv taj tandem Biseswar-Amrabat, kada se ovaj drugi vrati sa afričkog kupa nacija.
Još da spomenem povratak turskog reprezentativca Hasana Kabzea u turski fudbal, nakon avantura u Rusiji i Francuskoj. Njegov novi klub je Orduspor...
Joint_fc

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 jan 2012, 18:59

Je li se ovo meni čini ili su na utakmici Bursa - Galata pristune samo djevojke i djeca!? :mrgreen:

Najluđa mi je ona jedna kad poče baklju paliti. :mrgreen: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 29 jan 2012, 03:32

Ma bilo je takvih slučajeva još gdje su na utakmicama bili samo djeca i žene. ;) To dođe kao neka "kazna" za huligane.

Neočekivan poraz Galatasaraya koji će vjerujem Fener iskoristiti i donijeti bar malu nadu svojim navijačima da bi mogli prestići Galatu. Fener igra protiv Mersina koji u zadnje vrijeme igra katastrofalno, nanizali su 5 uzastopnih poraza tako da se očekuje pobjeda Fenera.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.