KK Partizan

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

whosein
Kontakt:

Re: KK Partizan

Post Postao/la whosein » 08 feb 2010, 19:54

Svaka cast za partizan,volio bih ih ove godine vidjeti u finalu
iako mislim da je barcelona ove godine prejaka i da ce oni osvojiti naslov
svaka cast jos jednom :mrgreen:

Bily Piton
Kontakt:

Post Postao/la Bily Piton » 10 feb 2010, 15:59

Odbijena žalba Barse.. 8-) pravda je pobjedila...e sutra s Marusijem...biće zanimljivoooo
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 feb 2010, 19:34

Bice sutra zeznuta tekma s Marusijem, imaju oni onu 2-3 grckih reprezentativaca, pa Amera nekakvih. Uglavnom Partizanu ce biti uzasno tesko, a ako se ova pobijedi cetvrtfinale je zagarantovano, pa se onda moze malo i kalkulisati.
A ovo za zalbu je ocekivano, samo je Dule u pravu kad kaze:
"Nije nam učinjena nikakva usluga. Ovakvim tokom stvari samo smo oštećeni, jer nismo mogli da se radujemo zajedno sa navijačima posle pobede“ ;) ;)

Bily Piton
Kontakt:

Post Postao/la Bily Piton » 11 feb 2010, 16:31

Bijeljinac je napisao/la:Ovo atinsko predgradje je nagazna mina i za PAO i za Barsu i za Partizan. Veceras se nadam dvjema pobjedama gostiju i ocekujem da pored Partizana u dalju rundu prodje i PAO. Ipak je to veliki tim, za razliku od gubitnika iz Barselone koji decenijama na sve nacine pokusavaju da budu ono sto ne mogu da budu (i Partizan je iskusio). Derala ih Jugoplastika, drao ih Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, CSKA, sad i Partizan - vjeciti gubitnici... Jedino kad su ih predvodili Srbi i na klupi i na parketu (Pesic & BodiBond 2003.) mogli su da se popnu na evropski tron, inace talasika... Odlicna skola kosarke, odlicna baza, velika ulaganja, ali gubitnicki mentalitet, nesto poput Turaka u svijetu basketa. U Grckoj im slijede novi samari, ako se takvima mogu uopste i nazvati, jer su precijenjeni samo zato sto su igrali u smijesno slaboj grupi, Montepaski, Cibona i Zalgiris nemaju sta da traze u drugoj fazi, a nadam se da ce isti slucaj biti i sa Barsom. Jedino mislim da je od ove cetvorke Cibona imala peh, tj. nedopustivo slabu zavrsnicu zbog kojih su gubili poslednja tri meca. U (finansijskom) poredjenju sa ostalim rivalima iz prethodne faze, najmanje para, ali su najbolje 'svirali', ipak i platili danak neiskustvu (nemaju Duleta na klupi, u tome i jeste razlika izmedju Partizana i Cibosa).

potpisujem 8-)
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 feb 2010, 16:36

Ja neznam sto su se digli ovi iz Barce zbog ovog kosa,vidjelo je se da je lopta izasla iz kosa i prave se pametni,sretno Partizanu u nastavku Eurolige.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 feb 2010, 20:07

Marousi ulazi u 4 cetvrtinu sa 7 razlike...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 feb 2010, 20:09

Sada je samo 4 razlike, volio bih da crno-bijeli pobijede, ali teško.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 feb 2010, 20:11

imal gdje link da se moze pogledat...makar ovu zadnju cetvrtinu

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 feb 2010, 20:12

19TM87 je napisao/la:imal gdje link da se moze pogledat...makar ovu zadnju cetvrtinu

http://atdhe.net/10427/watch-maroussi-b ... n-belgrade

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2010, 20:33

Jeste da sam prosao Maroussia 1 na kladi,ali bi mi bilo draze da sam pao a da je Partizan dobio,ali ipak bilo bi previse da u prva tri kola dobiju i PAO i Barcu i Maroussi,sada treba pametno odigrati protiv Maroussia kuci i blizu su plasmana dalje ako Barca veceras uzme Pao kuci.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 11 feb 2010, 20:35

Izgubi Partizan....jbg ....
A C A B !

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 feb 2010, 20:40

prvi poraz medjutim jos uvjek je sve u njihovim rukama...

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 11 feb 2010, 20:46

jbg zao mi partizana...ajde valjda prodju ;)
a vi sto diskutujete za barcinu zalbu...ljudi se nisu zalili zbog toga da li je lopta presla cijelim obimom vec sto su smatrali da je onaj crnac iz partizana(Robertson ili tako nesto) na nepropisan nacin zaustavio loptu,jer kolko se ja razumijem u kosarku,iako igrac promasi lopta mora pasti ispod linije one obruca i tek tada se moze hvatati,dok to nije bio slucaj u toj utakmici,e u tome je bila kvaka !! 8-) :roll: :roll:

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 11 feb 2010, 21:09

Jako čudna utakmica. Partizan je imao 18 skokova više, a ipak je izgubio, jer je odigrao očajno u napadu. Odlična igra u odbrani mu nije bila dovoljna za trijumf. Partizan i dalje ima velike šanse za prolaz u top 8, ako Barsa dobije Pao kući, a već vodi 11 razlike u drugoj četvrtini. Partizanu trebaju dvije pobjede kući protiv grčkih klubova i to je to. Do odlučujuće utakmice sa Panatinaikosom u Pioniru vratiće se na parket Partizanov najbolji igrač Aleks Marić.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 feb 2010, 21:12

Kostali su me dosta zivaca veceras, ali su se ove dvije prethodne pobjede morale vratiti u jednoj ovako ocajnoj suterskoj veceri.
Nista, dobiti sljedecu kuci, Pao bi nas mogao pustit jer ce do tad vjerovatno vec izgubiti sve sanse i to bi bilo to

Bily Piton
Kontakt:

Post Postao/la Bily Piton » 11 feb 2010, 21:20

Hm..šta reći..kao navijač Partizana moram reći da mi je žao,jer smo imali skoro 20 skokova više,..i izgubili utakmicu,protiv Marusija koji me iskreno nije ni malo umpresionirao...mislim da je pobjeda protiv Panatinaikosa bila slučajna i da će ova ekipa na kraju imati omjer 2-4. 8-) ..nije Marusi igrao toliko dobru odbranu koliko je Partizan večeras bio "kriminalan" i bezidejan u napadu,veoma loši su bili Rašić,Kecmana a i Roberts je mogao bolje...izgleda da im nije bilo veče,jbg dešava se..stvarno loš procenat šuta..odbrana je bila na nivou..Mislim da nije bila dobra ideja da se u javnost odma saopšti odluka arbitražnog suda Evrolige,jer je to po meni uticalo na psihu igrača,te su zbog toga malo neozbiljnoi olako ušli u meč....Sve u svemu,uprkos porazu Partizan ima velike šanse za 1/4 f...Uz domaće pobjede ,sigurno idemo dalje..još kada se vrati Marić i Dule očita koju lekciju 8-) ...ma idemo dalje!!! :D
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 feb 2010, 00:17

Bijeljinac je napisao/la:Nista, sada Partizan mora da juri u narednom kolu +9 protiv Marusija. Ukoliko to ostvare (nije nemoguce, sjetimo se jos drasticnijeg slucaja protiv Lijetuvos ritasa) onda imaju veliku sansu da prodju u cetvrtfinale. PAO je pao i to me je jako iznenadilo, 3 poraza nisu vjerovatno ocekivali ni najveci pesimisti (ne volim Barsu 8-) ). Za Partizan je mozda taj ishod i povoljniji jer su zeleni najvjerovatnije vec sada van trke, tako da u sadasnjoj konstelaciji za ocekivati je da Barsa dobije u narednom kolu u gostima Panatinaikos, pa ce revans u Pioniru izmedju Partizana i Marusija dobiti na jos vecoj vaznosti. Bice to prakticno mec za cetvrtfinale (Barsa vjerovatno prolazi). Ukoliko dakle crno-bijeli dodju u narednom kolu do tih +9 imace dva kola prije kraja pobjedu vise od Marusija i bice jednom nogom vec u daljoj fazi. Da ce u poslednja dva kola Marusi da dobije zelene i blaugranu a Partizan obe izgubi (sto je realnije), cisto sumnjam. Dakle sa tih +9 Partizan sebi vjerovatno osigurava drugo mjesto, a za prvo bice isuvise tesko, dobiti Barsu i na strani, mislim da bi to bilo previse optimizma i srece (treba sacuvati malo i za sledecu rundu aBd :D ).
Iako je jos daleko sto se tice cetvrtfinala ne znam da li se opet zrijeba (molim za informaciju ko zna) ili se ukrsta sa susjednom grupom. Ukoliko je ovo drugo u pitanju mislim da je svejedno da li ce Partizan biti prvi ili drugi, jer Real, Makabi, Efes i Montepaski su podjednako jake ekipe, a ako hoces na F4 moras u takvim duelima da dobijes i na strani.
I da se vratim na utakmicu. Pribojavao sam se maltene rukometnog rezultata i to se i dogodilo. Marusi igra tvrdu odbranu i vise im odgovaraju mecevi sa malim brojem koseva. Ove sezone prvi put sam ih gledao u kvalifikacijama za EL protiv favorizovanog Arisa, i izbacili su ih glatko na isti nacin. Ovaj poraz Partizanu je mozda dosao u najbolji cas, iako ruku na srce, od kluba koji nema velike finansijske resurse (sirina sastava) i koji u ovom momentu nema uopste odmora, sve vrijeme provodi u putu i na parketu (zgusnut program), bolje se ne moze ni ocekivati. I ovo je previse, s obzirom da su ih nakon zrijeba svi otpisivali.
Ukrstavanje sa ovom Realovom grupom

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 feb 2010, 01:46

eh pravilo za robertsa kada je skinuo loptu je da kda istekne vrijeme a lopta upucena prema kosu, ne smije se dirat osim ako ocigledno ide vani, sto je i isla....partizan je morao negdje da kiksa, i ne treba njima preko osam poena razlike jer ce barsa da dobije marusija, takodjer i pao (ako ne budu imali sanse, opet ce da ih dobiju radi toga da se makar malo iskupe)...partizan nema beka sutera i to je najveci problem....rasic je 1/2, pera je neki ne znam spona izmedju trenera i igraca...kecman je opao malo u formi....ono sto je marusi sjajno odradio bilo je branjenje veselog na postu, odlicno su ga branili......robertsa nije islo, bane je premlad za ovaj nivo i ovakvu tekmu.....medjutim danas sam gledao barsa - pao snimak, jednostavno pao je van forme totalno....da ne zaboravimo onu sezonu kada je cibona imala 3 - 0, pao 0 - 3, i na kraju je pao prosao.....njima "samo" treba pobjeda protiv barselone u slijedecem kolu i oni mogu da "polude", jer je to jednostavno takva ekipa....mada njima fali puno carcaris jer je kljucni odbrmbeni igrac....robija se zeznuo sto je hejslipa uzeo, gubi se u odbrani, napad igra naravno za sebe i svoje brojke......puno fali saras jer on je taj covjek koji dva tri pasa sveze rastereti spanulisa i dijamantidisa, baci dva aleja prema majku......medjutim partizan ima sansu da prodje bez obzira na sve......jer realno nakon ovakva dva trijumfa su to i zasluzili.......POWERHOUSE FROM BELGRADE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 feb 2010, 23:25

opet rutinski setnja protiv cigana................
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 feb 2010, 00:11

Ni sami navijači Zvezde se nisu nadali danas odnosno jučer pobijedi svoje ekipe protiv jakog Partizana.

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.