iako mislim da je barcelona ove godine prejaka i da ce oni osvojiti naslov
svaka cast jos jednom

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Bijeljinac je napisao/la:Ovo atinsko predgradje je nagazna mina i za PAO i za Barsu i za Partizan. Veceras se nadam dvjema pobjedama gostiju i ocekujem da pored Partizana u dalju rundu prodje i PAO. Ipak je to veliki tim, za razliku od gubitnika iz Barselone koji decenijama na sve nacine pokusavaju da budu ono sto ne mogu da budu (i Partizan je iskusio). Derala ih Jugoplastika, drao ih Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, CSKA, sad i Partizan - vjeciti gubitnici... Jedino kad su ih predvodili Srbi i na klupi i na parketu (Pesic & BodiBond 2003.) mogli su da se popnu na evropski tron, inace talasika... Odlicna skola kosarke, odlicna baza, velika ulaganja, ali gubitnicki mentalitet, nesto poput Turaka u svijetu basketa. U Grckoj im slijede novi samari, ako se takvima mogu uopste i nazvati, jer su precijenjeni samo zato sto su igrali u smijesno slaboj grupi, Montepaski, Cibona i Zalgiris nemaju sta da traze u drugoj fazi, a nadam se da ce isti slucaj biti i sa Barsom. Jedino mislim da je od ove cetvorke Cibona imala peh, tj. nedopustivo slabu zavrsnicu zbog kojih su gubili poslednja tri meca. U (finansijskom) poredjenju sa ostalim rivalima iz prethodne faze, najmanje para, ali su najbolje 'svirali', ipak i platili danak neiskustvu (nemaju Duleta na klupi, u tome i jeste razlika izmedju Partizana i Cibosa).
19TM87 je napisao/la:imal gdje link da se moze pogledat...makar ovu zadnju cetvrtinu
Ukrstavanje sa ovom Realovom grupomBijeljinac je napisao/la:Nista, sada Partizan mora da juri u narednom kolu +9 protiv Marusija. Ukoliko to ostvare (nije nemoguce, sjetimo se jos drasticnijeg slucaja protiv Lijetuvos ritasa) onda imaju veliku sansu da prodju u cetvrtfinale. PAO je pao i to me je jako iznenadilo, 3 poraza nisu vjerovatno ocekivali ni najveci pesimisti (ne volim Barsu). Za Partizan je mozda taj ishod i povoljniji jer su zeleni najvjerovatnije vec sada van trke, tako da u sadasnjoj konstelaciji za ocekivati je da Barsa dobije u narednom kolu u gostima Panatinaikos, pa ce revans u Pioniru izmedju Partizana i Marusija dobiti na jos vecoj vaznosti. Bice to prakticno mec za cetvrtfinale (Barsa vjerovatno prolazi). Ukoliko dakle crno-bijeli dodju u narednom kolu do tih +9 imace dva kola prije kraja pobjedu vise od Marusija i bice jednom nogom vec u daljoj fazi. Da ce u poslednja dva kola Marusi da dobije zelene i blaugranu a Partizan obe izgubi (sto je realnije), cisto sumnjam. Dakle sa tih +9 Partizan sebi vjerovatno osigurava drugo mjesto, a za prvo bice isuvise tesko, dobiti Barsu i na strani, mislim da bi to bilo previse optimizma i srece (treba sacuvati malo i za sledecu rundu aBd
).
Iako je jos daleko sto se tice cetvrtfinala ne znam da li se opet zrijeba (molim za informaciju ko zna) ili se ukrsta sa susjednom grupom. Ukoliko je ovo drugo u pitanju mislim da je svejedno da li ce Partizan biti prvi ili drugi, jer Real, Makabi, Efes i Montepaski su podjednako jake ekipe, a ako hoces na F4 moras u takvim duelima da dobijes i na strani.
I da se vratim na utakmicu. Pribojavao sam se maltene rukometnog rezultata i to se i dogodilo. Marusi igra tvrdu odbranu i vise im odgovaraju mecevi sa malim brojem koseva. Ove sezone prvi put sam ih gledao u kvalifikacijama za EL protiv favorizovanog Arisa, i izbacili su ih glatko na isti nacin. Ovaj poraz Partizanu je mozda dosao u najbolji cas, iako ruku na srce, od kluba koji nema velike finansijske resurse (sirina sastava) i koji u ovom momentu nema uopste odmora, sve vrijeme provodi u putu i na parketu (zgusnut program), bolje se ne moze ni ocekivati. I ovo je previse, s obzirom da su ih nakon zrijeba svi otpisivali.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.