EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

Papalukas
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la Papalukas » 16 jan 2012, 16:46

Ima li ko da je pratio Hrvate u pripremnim utakmicama,zna li se ko suta penale, da li je to Cupici ili neko drugi?

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 16 jan 2012, 16:57

Papalukas je napisao/la:Ima li ko da je pratio Hrvate u pripremnim utakmicama,zna li se ko suta penale, da li je to Cupici ili neko drugi?
Horvat i Ćupić prvi izbor,pa iza njih Štrlek...bar u pripremama

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 16 jan 2012, 17:03

Horvat i Ćupić prvi izbor,pa iza njih Štrlek...bar u pripremama
Hvala,malo gatam ove igrace juce sam imao dosta uspjeha jedino me Ilic iz Srbije zavali za jedan go al proslo se nesto :)

Hemuli
Kontakt:

Post Postao/la Hemuli » 16 jan 2012, 17:12

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Pa ko će sad igrati pivota :?: Toskić :roll:
On i Beljanski...a ako povreda bzde teža,možda ubaci nekog sa rezervnog spiska za II krug.
Ogromni hendikep za nas, odmah na početku. :x Nemamo pravog pivota od R. Nikolića, a Stojković je koliko-toliko bio dobar u napadu, a pogotovo u odbrani. Samo da Toskić ne bude prvi pivot. :roll:

U koliko igramo protiv Danaca?

Inače, moram komentarisati i atmosferu u Pioniru. :oops: Stvarno loše, oni momci što se trude da bar malo dignu atmosferu su iz Niša, Smedereva, Kragujevca, Podgorice i RS, ovi ostali - pozorište. I još ne mogu napuniti dvoranu od 8 hiljada za otvor evropskog prvenstva. Beograđani, sram vas bilo! :oops: Da se igra u Nišu, gorila bi crna zemlja!

Je l' zna neko gdje igramo ako prođemo u drugu fazu?
Samo njega volem, jer sam seljak golem! FKRP 1928

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 16 jan 2012, 17:21

http://www.ehf-euro.com/Men-s-EHF-EURO-2012.2281.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 jan 2012, 17:24

nisam upratio, imal neka tv koja prenosi ovo prvenstvo, tj i druge utakmice osim Srbije i Hrvatske koje mozemo gledati na bht-u :roll:
nema potpisa

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 16 jan 2012, 17:28

Admir_Sa je napisao/la:nisam upratio, imal neka tv koja prenosi ovo prvenstvo, tj i druge utakmice osim Srbije i Hrvatske koje mozemo gledati na bht-u :roll:
RTS2 i ****
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 16 jan 2012, 17:33

Prvi dan je protekao u za samo neupucene iznenadjujucim rezultatima.
Za mene je iskreno najvece iznenadjenje relativno lagana pobjeda Srbije nad Poljskom.I nije Srbija igrala nesto extra dobro koliko su Poljaci katastrofalno izgledali.U prvom djelu u napadu igrali su bez ideje koju je maximalno napaljena odbrana Srbije stavila u dzep a sto je i proslo pokupio je Stanic.I stvarno je Poljski trener zakasnio sa Bileckim jer se vidjelo da je on itekako rjesenje za odbranu Srbije. Prevagu u napadu Srbi su napravili u igri preko krila koja im je do sada bila rak rana,te ih je bilo lako procitati.Ako nastave ovako raznovrsno mogli bi daleko dogurati.Danci su prava provjera.Imam osjecaj da su ljudi sa pola snage pobjedili Slovake sto je odlika velikih reprezentacija i da ce sutra to biti odlicna tekma mozda cak i odlucujuca za domacina .
U Nisu bi prije rekao da su Svedjani izvukli bod protiv Makedonaca koji su kako se i ocekivalo uz ogromnu podrsku kakvu ni domacin nije imao u Beogradu, srcem i velikom borbenoscu nadoknadili i nadvisili na papiru veci kvalitet Svedjana.Nisu Srbi budale sato su grupu gdje je Makedonija postavili da igra u Nisu.Ukrstaju sa njima i bodovi u duelu ako ovi prodju mogu biti i presudni za domacina.Samo naoko je glupost sto domacin ne igra u Cairu.Da ne pricamo o punoj dvorani i finansijskom interesu.Njemacka placa danak strancima u svojoj ligi ,a ja ih iskreno nikad nisam ni volio zbog onih sramotnih naguravanja titula od strane svih mogucih od sudija pa nadalje.Iako bice u ovoj grupi kako sam i rekao prije prvenstva mnogo vatre.Cesi bi mogli napraviti iznenadjenje iako smatram da ce im ovo biti jedina pobjeda ,ali mozda cak dovoljna za prolaz.
Najvise me veceras zanima kako ce krenuti Hrvati bez Balica protiv Islandjana bez Olafura Stefansona.Moje je misljenje ,mozda ce nekog i iznenaditi, da su Hrvati vise oslabljeni ali vidjet cemo.Mislim da ce Island dobiti ovu tekmu.Inace ce sve tekme danas biti veoma zanimljive i neizvjesne ,cak i Francuzi protiv Spanaca gdje ne ocekujem da ce Francuzi odmah ici bas 100 posto.Slovenci i Norvezani.Tu je to negdje ali mislim da su Slovenci nesto jaci.Dok za Ruse s Madjarima stvarno ne znam sta ce biti.
Ali najvaznije je da cemo uzivati u dobrim utakmicama...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 16 jan 2012, 17:59

Rusi će tući Mađare,Francuzi će ubjedljivo dobiti Špance..5+...Island će dobiti Hrvatsku...a očekujem i pobjedu Norvežana nad Janezima.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

NEKOJ
Kontakt:

Post Postao/la NEKOJ » 16 jan 2012, 18:11

Jucer odlicna igra Makedoniju, moglu su u taj zadnji napad zabit gol za pobjedu... Svedjani su sa pomoc sudaca izvukli jedan bod. Atmosfera u dvorani kao nigdje to je bilo pravo ludilo.
Za danas prognoza
Hrvatska 1
Norveska 1
Madjarska 1
Francuska 1

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 jan 2012, 19:25

Bez obzira kako zavrsio mec respect Spancima sto su pokazali da se moze igrati sa Francuzima.Pa i oni su ljudi a vala vec je dosadilo da budu prvi red je neko da im uzme skalp.Mada je vrlo vjerovatno da ce poboljsat formu kako takmicenje bude odmicalo.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 19:47

Prvo "veliko" iznenađenje Španci dobijaju aktuelne evropske prvake Francuze 26:29 .
Norveška je dobila Slovence 28:27 ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 16 jan 2012, 19:47

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Rusi će tući Mađare,Francuzi će ubjedljivo dobiti Špance..5+...Island će dobiti Hrvatsku...a očekujem i pobjedu Norvežana nad Janezima.
vec si promasio :D :D :D :D :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 16 jan 2012, 19:57

Ma ovako je počelo i prošlo prvenstvo. Ovi će se sad uozbiljiti, a Španci ne mogu odigrati odbranu na nivou koji je potreban za naslov. Ali s obzirom na katastrofalne Poljake, malo mlađe Dance nego inače, možda budu igrali finale.

Sviđa mi se što je svirano Karabatiću puno faula u napadu, onih koji su prije vrlo rijetko svirani. Loša forma Omeyera? :?
Također, kod Francuza danas nije igrao jedan vrlo bitan čovjek - William Accambray.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 16 jan 2012, 20:01

Ma ja Balic ipak igra....Ovo je vec cini mi se 4 to ili 5 to prvenstvo da je povrjedjen pa onda igra... :D
Ofirno ovo vise... :D
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 16 jan 2012, 20:39

AKTUALNI olimpijski, svjetski i europski prvaci, rukometaši Francuske, porazom su otvorili nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji. U dvoboju prvog kola C skupine bolji su bili Španjolci 29:26 (15:13).

U utakmici igranoj u Novom Sadu momčad Valera Rivere vodila je praktički od početka do kraja utakmice. Francuzi su poveli golom Nikole Karabatića nakon 63 sekunde igre, no nakon toga više nisu bili u vodstvu. Jedini su put u rezultatskoj ravnoteži bili još u petoj minuti, kada je Luc Abalo izjednačio na 3:3. Ostatak utakmice u vodstvu su bili Španjolci.

Sjajne je Španjolce, kolektivno podjednako raspoložene, predvodio iskusni vratar, uskoro 40-godišnji Javier Hombrados, koji je Francuzima obranio 15 od 40 lopti upućenih u okvir gola. Po četiri su gola za brončanu momčad s prošlogodišnjeg SP-a u Švedskoj postigli Alberto Entrerrios, Cristian Ugalde i Joan Cañellas.

Francuski golmani Omeyer i Karaboue obranili su samo šest lopti. Najbolji francuski strijelac bio je Jerome Fernandez sa sedam pogodaka. Luc Abalo dodao je šest.

Posljednji poraz im je u zagrebačkoj Areni nanijela Hrvatska

Bio je francuskoj rukometnoj reprezentaciji ovo prvi poraz na velikim natjecanjima od SP-a u Zagrebu prije tri godine. Tada su, u drugoj fazi natjecanja po skupinama, izgubili od Hrvatske u zagrebačkoj Areni 22:19.

Otad su bez poraza bili 20 utakmica. U trima su navratima remizirali, od čega dva puta baš protiv Španjolaca: na EP-u u Austriji prije dvije godine bilo je 24-24, a na SP-u u Švedskoj prošle 28:28. U trećoj prilici Španjolci su napokon uspjeli iznenaditi neprikosnoveni sastav Claudea Oneste, koji, važno je i to napomenuti, ima običaj lošije ulaziti u turnire.

Iznenađenjem se može nazvati i pobjeda Norvežana nad Slovencima u prvoj utakmici odigranoj u 'hrvatskoj', D-skupini. Norvežani su u Vršcu pobijedili Slovence 28-27 u vrlo neizvjesnome dvoboju.

Imali su Norvežani 13:10 vodstvo, prije no što je poluvrijeme završilo 14:14. Od 13:10 za momčad Roberta Hedina, Slovenci su na isteku 34. minute došli do 18:14 vodstva.

Uspjeli su se, međutim, Skandinavci konsolidirati te su od četiriju golova zaostatka (21:17) došli do izjednačenja (21:21), a ubrzo i preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali do kraja.

Ole Erevik briljirao je na golu pobjedničkog sastava s 20 obrana. Po šest su golova postigli Bjarte Myrhol, Erlend Mamelund i Christoffer Rambo.

Gorazd Škof na slovenskom je golu skinuo 19 lopti, a najbolji su strijelci u sastavu Borisa Deniča bili Uroš Zorman i Dragan Gajič sa pet golova.

EP rukometaša, Srbija, 1. kolo:
Skupina C
Španjolska - Francuska 29:26 (15:13)
Mađarska - Rusija (kasnije)

Skupina D
Norveška - Slovenija 28:27 (14:14)
Hrvatska - Island (kasnije) sretno komšijama ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 16 jan 2012, 22:07

Norveška očekivano pobijedila danas,iako su Slovenci pružili odličan otpor.
Island po meni bio bolji od Hrvata ,ali na kraju su pokvarili sve.Moje mišljene za Hrvatsku ako ne poprave igru i kad im dođe jači tim da će doživjeti poniženej i spuštanje na zemlju.
Francuzi su me razočarali jako,iako je Španiaj dosta jaka.Negdje sam pročitao da su se zasitili trofeja :lol: :lol: :lol:

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 16 jan 2012, 22:11

Rosas7 je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Rusi će tući Mađare,Francuzi će ubjedljivo dobiti Špance..5+...Island će dobiti Hrvatsku...a očekujem i pobjedu Norvežana nad Janezima.
vec si promasio :D :D :D :D :D
1 od 4,ima gori postotak od Kopljara :lol:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 jan 2012, 22:25

vidovitadjemila je napisao/la:Ma ja Balic ipak igra....Ovo je vec cini mi se 4 to ili 5 to prvenstvo da je povrjedjen pa onda igra... :D
Ofirno ovo vise... :D
Majstori nikad ne ostavljaju ekipu kad je teško. 8-)

A, interesantno je da uvijek tako povrijeđen, a uvijek odigra onako kako treba. Naravno, nekad je to malo slabije nego očekivano, ali kad je potrebno, rukometni Jordan je tu bio.

Danas je ovo bilo klimavo, sreća na kraju tri gola prednosti, iako ne pokazuje stvarnu sliku onog na terenu, no bodovi se pišu. Vori ipak zabi 3 komada, neki su ovdje pisali da nema od toga ništa. Štrlek sa krila odličan, Lac raspoložen. Mislim da je u igri Hrvatske često odlučujući faktor raspoloženost Blaža, danas je bilo ok.

Šta bi sa Francuzima? :o
Nisam gledala njihov meč, pa ne znam kako se igra kretala, ali, ma koliko Španjolci bili odlični, ovo me iznenadilo. No, dugo je prvenstvno, već će se oni nekako oporaviti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 jan 2012, 22:28

Alilovic Mirko. 8-)
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.