Toronto Raptors

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Pirke
Kontakt:

Re: Toronto Raptors

Post Postao/la Pirke » 17 apr 2014, 16:35

_dreamer_ je napisao/la:Protiv Netsa Raptorsi imaju 2:2, a obje utakmice koje su Netsi izgubili su bile druge utakmice u B2B, tako da te utakmice nisu toliko mjerodavne. Tu prednost u svjezini Toronto nece imati u PO-u, tako da ocekujem da Netsi prodju u drugi krug. Ne vidim odakle crpe pojedini toliki optimizam, jer je razlika u kvaliteti u korist Netsa ocigledna...

DWill ce u PO-u ubaciti u brzinu vise, u to sam siguran...
Vidjet cemo.

Bolje bi nam bilo da smo fasovali Washington, ali ni ovdje nismo bez sansi.

Lowry > Deron
DeRozan=Joe Johnson (DeRozan je bolji osim u clutchu, gdje je Joe monstrum)
Ross = Livingston (S time da Ross moze zabiti trideset poena ako ga ide)
Pierce ?? Amir
JV = KG (imat ce isti ucinak, ovaj sto je danas bolji igrac, a ovaj drugi sto ima vise iskustva)

Netsi imaju jedan problem protiv nas, a to je sto nemogu igrati small ball. Pierce nece moci igrati cetvorku protiv Raptorsa, Amir ce ga ubiti u napadu (5. FG% u ligi). A u odbrani, prebacit cemo Rossa na Pierca, koji je dobar defanzivac. Dakle nas a i njihov problem ce biti ucinak PPa.

Klupe su nam tu negdje (Patterson, Vasquez, Hansbrough, De Colo, Hayes vs Kirilenko, Plumlee, Teletovic, Blatche, Thorton)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2014, 16:41

Lijepa analiza @Pirke,za svaku poziciju. :thumbup: Medjutim,ne bih se slozio da su klupe tu negdje.Puno jaca je njihova,jer vi osim Pattersona i donekle Vasqueza ne mozete reci za jos nekog da ce biti konstantan u svojoj produkciji.S druge strane,tacno se zna sta ce raditi i koliko ce dati Kirilenko,Blatche,Thornton,Mirza....

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 apr 2014, 16:46

gdje ce biti jednake klupe :?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 apr 2014, 16:50

NEZALAGANJE je napisao/la:Lijepa analiza @Pirke,za svaku poziciju. :thumbup: Medjutim,ne bih se slozio da su klupe tu negdje.Puno jaca je njihova,jer vi osim Pattersona i donekle Vasqueza ne mozete reci za jos nekog da ce biti konstantan u svojoj produkciji.S druge strane,tacno se zna sta ce raditi i koliko ce dati Kirilenko,Blatche,Thornton,Mirza....
Kirilenko ce mozda imati znacajan ucinak u jednoj utakmici. Istina je da samo njegovo prisustvo na terenu puno znaci Netsima, ali ne moze uci sa klupe i sam preokrenuti utakmicu.

Blatche je glup ko tocak, sumnjam da ce ga Kidd ubaciti u vaznim trenutcima. Vidi se da mu ne vjeruje u vaznim trenucima... Njegov ucinak nece biti nikakav. Valjda kao Hayes. Uci ce, nesto ce fino u raditi i kad se starteri odmore, klupa.

Thorton moze eksplodirati ali i imati jako glupe poteze. Isto kao da sam opisao Vasqueza.

Patterson je isti ko Mirza, ali ne moze "poluditi".

Imamo i Novaka koji moze ubaciti dvije tri trice zaredom, nesto kao Mirza, ali ne vjerujem nikako u njega.

Dakle sto se klupa tice, sve zavisi o Mirzi i Plumleeu. :)

Nasa klupa je konstantna, svaki igrac uvijek ima isti doprinos (Vasquez je ponekad "hladan"). Dok klupa Netsa ima nesto sto mi nemamo : Visinu.

Niski smo.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 17 apr 2014, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 17 apr 2014, 16:51

@nezalaganje

Zavisno od rotacije, sumnjam da ce I Kidd koristiti vise od 3 igraca s klupe, opet zavisno I od utakmica

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2014, 16:53

Pirke je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Lijepa analiza @Pirke,za svaku poziciju. :thumbup: Medjutim,ne bih se slozio da su klupe tu negdje.Puno jaca je njihova,jer vi osim Pattersona i donekle Vasqueza ne mozete reci za jos nekog da ce biti konstantan u svojoj produkciji.S druge strane,tacno se zna sta ce raditi i koliko ce dati Kirilenko,Blatche,Thornton,Mirza....
Kirilenko ce mozda imati znacajan ucinak u jednoj utakmici. Istina je da samo njegovo prisustvo na terenu puno znaci Netsima.

Blatche je glup ko tocak, sumnjam da ce ga kid ubaciti u vaznim trenutcima. Vidi se da mu ne vjeruje...

Thorton moze eksplodirati ali i imati jako glupe poteze. Isto kao da sam opisao Vasqueza.

Dakle sto se klupa tice, sve zavisi o Mirzi. :)
Jedan igrac vise u produkciji je jako bitno u PO,to znas i sam.Nebitno o kome se radi.S druge strane,pitanje je koliko ce Casey i dati minuta rezervama,s obzirom da su glavni igraci kod vas i tokom RS-a cesto imali 40+min u bitnim utakmicama. I to smanjuje produkciju...Ovamo je Kidd najavio da nece mijenjati nista po pitanju minuta,mozda koji minut vise za glavne igrace,ali sigurno niko nece igrati svaku tekmu 40min.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 apr 2014, 16:56

NEZALAGANJE je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
Kirilenko ce mozda imati znacajan ucinak u jednoj utakmici. Istina je da samo njegovo prisustvo na terenu puno znaci Netsima.

Blatche je glup ko tocak, sumnjam da ce ga kid ubaciti u vaznim trenutcima. Vidi se da mu ne vjeruje...

Dakle sto se klupa tice, sve zavisi o Mirzi. :)
Jedan igrac vise u produkciji je jako bitno u PO,to znas i sam.Nebitno o kome se radi.S druge strane,pitanje je koliko ce Casey i dati minuta rezervama,s obzirom da su glavni igraci kod vas i tokom RS-a cesto imali 40+min u bitnim utakmicama. I to smanjuje produkciju...Ovamo je Kidd najavio da nece mijenjati nista po pitanju minuta,mozda koji minut vise za glavne igrace,ali sigurno niko nece igrati svaku tekmu 40min.
Malo sam editovao originalni post.

Ali sto se toga tice, sa klupe ce ulaziti najvise Patterson, Vasquez i Hansbrough. Cesto igramo sa dva PGa, kao i Netsi kad igraju sa Williamsom i Livingstonom.

Doduse, rekao sam "tu negdje" zato jer nema neke velike razlike izmedju nase klupe i njihove. Njihova je uistinu "nesto" bolja, najvise zbog Mirze, ali nisam uvjeren da ce u svakoj utakmici biti bolja.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2014, 17:00

Pogledao sam edit. ;) Pierce ne moze cuvati Johnsona,ako ovaj bude agresivan,ali ako bude pasivan,kako cesto zna biti,imacete velikih problema.Kako mislis prebaciti Rossa na Piercea?To kad igrate s 2 PG i Amir je izvan petorke ili mislis da Amir cuva Livingstona dok je Ross na Pierceu?? :?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 apr 2014, 17:26

Pirke je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Protiv Netsa Raptorsi imaju 2:2, a obje utakmice koje su Netsi izgubili su bile druge utakmice u B2B, tako da te utakmice nisu toliko mjerodavne. Tu prednost u svjezini Toronto nece imati u PO-u, tako da ocekujem da Netsi prodju u drugi krug. Ne vidim odakle crpe pojedini toliki optimizam, jer je razlika u kvaliteti u korist Netsa ocigledna...

Vidjet cemo.

Lowry > Deron
Pierce ?? Amir
JV = KG (imat ce isti ucinak, ovaj sto je danas bolji igrac, a ovaj drugi sto ima vise iskustva)

Netsi imaju jedan problem protiv nas, a to je sto nemogu igrati small ball. Pierce nece moci igrati cetvorku protiv Raptorsa, Amir ce ga ubiti u napadu (5. FG% u ligi). A u odbrani, prebacit cemo Rossa na Pierca, koji je dobar defanzivac. Dakle nas a i njihov problem ce biti ucinak PPa.

Klupe su nam tu negdje (Patterson, Vasquez, Hansbrough, De Colo, Hayes vs Kirilenko, Plumlee, Teletovic, Blatche, Thorton)
Amir je u 3 od 4 utakmice protiv Netsa imao smijesan ucinak, barem sto se tice poena, ne znam odakle zakljucujes da ce on dominirati protiv Netsa... Sto se tice Lowry-ja, slazem se da igra fantasticno, no DWill se stedi citavu sezonu, u doigravanju ce sigurno ici na noz, jer je ovo biti ili ne biti sezona za Netse.
alemsa je napisao/la:@nezalaganje

Zavisno od rotacije, sumnjam da ce I Kidd koristiti vise od 3 igraca s klupe, opet zavisno I od utakmica

Navodno ce koristiti, barem je tako neki dan rekao.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 apr 2014, 17:32

_dreamer_ je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Vidjet cemo.

Lowry > Deron
Pierce ?? Amir

Amir je u 3 od 4 utakmice protiv Netsa imao smijesan ucinak, barem sto se tice poena, ne znam odakle zakljucujes da ce on dominirati protiv Netsa... Sto se tice Lowry-ja, slazem se da igra fantasticno, no DWill se stedi citavu sezonu, u doigravanju ce sigurno ici na noz, jer je ovo biti ili ne biti sezona za Netse.
Nisam rekao da će dominirati protiv Netsa, rekao sam da u slučaju ako ga Pierca čuva u odbrani, dominirat će Pierca.

U dvije od te 3 utakmice je igrao sa ozljedom zgloba.

Neka DWill ide na nož, Lowry igra tako od septembra. :-)

Uglavnom, samo kažem da će ovo biti jako teška serija za obadvije ekipe! Ne mislim da ćemo ih dobiti lagano, ali većina NBA fanova ne znaju ništa o Raptorsima i misle da će ovo biti lagano za Netse.

Sent from my C6506 using Tapatalk
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 apr 2014, 17:35

NEZALAGANJE je napisao/la:Pogledao sam edit. ;) Pierce ne moze cuvati Johnsona,ako ovaj bude agresivan,ali ako bude pasivan,kako cesto zna biti,imacete velikih problema.Kako mislis prebaciti Rossa na Piercea?To kad igrate s 2 PG i Amir je izvan petorke ili mislis da Amir cuva Livingstona dok je Ross na Pierceu?? :?
Casey je igrao sa rotacijama protiv Brooklyna i kad je Pierce išao na izolaciju, Ross ga je čuvao, a Amir je čuvao Livingstona. Amit je jako mobilna 4. Ali ovi matchups su grozni za obadvije ekipe.

Ipak mislim da su se Netsi prevarili što su htjeli ići na Heat...

Sent from my C6506 using Tapatalk
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 apr 2014, 12:50

[youtube][/youtube]

:clap:

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 18 apr 2014, 19:24

slika

Ova dvojica desno ce morat odigrat na visokom nivou ako Raptorsi misle proc. Greivis je bio fantastican zadnjih mjesec dana pa ce valjda tako i nastavit. P-Pat se u pravo vrijeme vratio.

Joj jedva cekam tekmu. :beba: Ove majice ce bit sutra u ACC-u ima da bude ludnice. Uffffff :opaopa:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 19 apr 2014, 14:47

slika

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 19 apr 2014, 18:45

Kakva atmosfera i kakav pocetak Jonasa. :bow:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 apr 2014, 18:53

Mago je napisao/la:Kakva atmosfera i kakav pocetak Jonasa. :bow:
Bas!Svaka vam cast! :thumbup: :thumbup:

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 19 apr 2014, 19:11

Malo slabiji start al to je i bilo za ocekivat. Lowry 11 i Jonas sa 8 poena i 8 skokova zasad jedini igraju. DD forsira i ne izgleda bas dobro.

Ajdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :clap:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 apr 2014, 19:21

derozan i ross totalno izgubljeni

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 19 apr 2014, 20:30

Koliko ovo traje time-out- u Torontu :roll: :lol:

Stvarno kao jedna cetvrtina :roll:

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 apr 2014, 21:27

Kobe Bryant je napisao/la:Koliko ovo traje time-out- u Torontu :roll: :lol:

Stvarno kao jedna cetvrtina :roll:
Bilo je nekakvih problema sa semaforom, mijenjali ga, pa se oduzila pauza ;)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.