SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

Metanor
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Metanor » 16 okt 2013, 14:26

VanBasten je napisao/la:
Metanor je napisao/la:Svicarska,Autralija,Alzir,grupa,koju bi prosli sa cetiri,sest,sedam ili devet bodova,to je moj pick za Brazil ! :)
ALžir još nije siguran, izgubio je prvu.
Znam,ali ce vjerovatno proci,jer su dosta kvalitetniji od Burkine Faso :)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 16 okt 2013, 14:34

Cekaj, koji smo mi trentuno na Fifinoj rang listi i koji cemo biti kada bude izvlacenje 6. Decembra? Bitno je znati dali mozemo biti nosioci na izvlacenju, to bi nam sanse za prolazak povecalo strasno, u tom slucaju bih vjerovao i u cudo. Mozda nas je ipak previse kostao onaj kiks u Zenici protiv Slovacke a vjerovatno i USA.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 okt 2013, 14:35

DonCorleone je napisao/la:Cekaj, koji smo mi trentuno na Fifinoj rang listi i koji cemo biti kada bude izvlacenje 6. Decembra? Bitno je znati dali mozemo biti nosioci na izvlacenju, to bi nam sanse za prolazak povecalo strasno, u tom slucaju bih vjerovao i u cudo. Mozda nas je ipak previse kostao onaj kiks u Zenici protiv Slovacke a vjerovatno i USA.
Ne mozemo biti nosioci.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 okt 2013, 14:37

prvo prvenstvo i odmah nosioci, ne treba pretjerivati :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2013, 14:37

DonCorleone je napisao/la:Cekaj, koji smo mi trentuno na Fifinoj rang listi i koji cemo biti kada bude izvlacenje 6. Decembra? Bitno je znati dali mozemo biti nosioci na izvlacenju, to bi nam sanse za prolazak povecalo strasno, u tom slucaju bih vjerovao i u cudo. Mozda nas je ipak previse kostao onaj kiks u Zenici protiv Slovacke a vjerovatno i USA.
16ti smo na Fifinoj listi. Nema šanse da budemo nosioci u izvlačenju za grupe.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

vendeta1921
Kontakt:

Post Postao/la vendeta1921 » 16 okt 2013, 14:39

U kojoj cemo jakosnoj skupini biti :?:
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 okt 2013, 14:39

Metanor je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Metanor je napisao/la:Svicarska,Autralija,Alzir,grupa,koju bi prosli sa cetiri,sest,sedam ili devet bodova,to je moj pick za Brazil ! :)
ALžir još nije siguran, izgubio je prvu.
Znam,ali ce vjerovatno proci,jer su dosta kvalitetniji od Burkine Faso :)
Kvalitetniji su i trebali bi proći, ali ja bih baš iz tog pota gdje budu oni njih izbjegao. Tvrd nogomet, dobar trener, mislim da nam ne bi nikako odgovarali.

Bolje bi bilo dobiti nekog od para Tunis/Kamerun (ne znaš tko je gori) ili Nigeriju.
Hayley <3

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2013, 14:41

vendeta1921 je napisao/la:U kojoj cemo jakosnoj skupini biti :?:
U evropskoj :mrgreen:

Imaš na 3-4 str teme objašnjeno kako ide izvlačenje, nema tu klasičnih jakosnih kao u našim kvalama. Imaš nosioce, i onda po kontinentima.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 16 okt 2013, 14:50

Kad se izvlače grupe? I ko su nosioci?
Čelik Zenica 1945

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 16 okt 2013, 14:51

LenBias je napisao/la:prvo prvenstvo i odmah nosioci, ne treba pretjerivati :mrgreen:
Do pocetka prvenstva cemo biti i favoriti, kod nas pretjerivanja nikad ne manjka :lol:

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 16 okt 2013, 15:03

Bosna - Fudbal bez zadnjih misli

Čak i kada izgleda da prosipa bisere po blatu, Bosna to radi sa šarmom koji kupuje okolinu. Većina ojađenih činjenicom da njihova zemlja na Mondijal u Južnu Ameriku ide samo brodom, na filmu, imaće za koga da navija narednog leta.
Pre nego što horski konstatujemo "beš Mondijal koji Bosne nema" (umotvorina hrvatskog kolege), hajde da se zapitamo zbog čega ih većina doživljava kao rođake?

Naše sopstvene mane tamo su kao uveličane lupom, podeljena zemlja koja stenje pod teretom prošlosti. Narod koji su osedlali politikanti nahranjeni strahom i nepoverenjem onih što su se gledali preko nišana. I na sve to, siromaštvo, sirovina za mržnju.

U loncu u kome dva od tri naroda gledaju ka drugim reprezentacijama glođući nacionalnu pripadnost kao temelj države u državi, Bosanci igraju odličan fudbal.

Prvi put kada sam ih gledao pre nekoliko godina, to mi je bio osnovni utisak, igraju se. Ni traga od one zamornog i budalastog balkanskog pokušaja da se bude Italijan, negde između samokontrole, strpljenja budističkog sveštenika i bacanja mamca rivalu. Ti pokušaji kopiranja Latina, svedoci ste, uvek nekako završe na nauljenoj kosi i porazu od 1:0.

Ništa od toga, Bosna igra, ume da bude beznadežno srčana, naivna, neoprezna ali sa dobrom namerom. Jeste, te dobre namere su kaldrma na putu ka paklu, ali je ovaj tim skrenuo na pravu stranu kod Albukerkija i završio u Brazilu.

Pohitaće mnogi da njihov uspeh pripišu činjenici da im je glavni rival bila Grčka u kojoj su golgeteri ređi od solventnog javnog preduzeća. Treba li da vas podsećam da smo mi ispisali najsvetliju stranicu estonskog fudbala? Balkanske procene veličine su vazda bile problematične.

Nije samo do protivnika, Bosanci igraju dobro par ciklusa, oformili su generaciju koja se ozbiljnom fudbalu učila daleko od svih onih balkanskih grbavica i livada na kojima vas brzo prođe želja za igranjem.

Kada takve okupite oko ideje, a dovoljno su mladi da još uvek nose ideale po džepovima, dobićete suštinu umesto šarene mašne i prazne kutije.

Njihovi najbolji igrači ne izgledaju nijednog trenutka kao da im je bilo čega previše, počev od para, preko ambicije, pa do odgovornosti. Ne deluju ni smoreno, ni oholo zbog činjenice da su bolji od zemlje kojoj pripadaju.

Ovaj uspeh već danas neće biti nevin, odvešće ga političari u mrak i svašta mu obećati kako bi ga zaveli i obeščastili, ali sa samom igrom to nema veze, njena emocija ostaće nedirnuta.

Mlađi se ne sećaju kako je Pape Sušić plesao fudbal, moja generacija ga je kačila u onim poznim godinama kada je dobio patinu, predstavljao skupoceni antikvitet u reprezentaciji umiruće države. Igrao je za one sa skupljim ulaznicama, ubeđivao ih da njihova novčana žrtva vredi svaku paru. Današnja gomila ošišanih i besnih sa besplatnom ulaznicom i poklonjenim sendvičom, ništa tu ne bi razumela.

Jedan takav kao Pape će oplemeniti svaki tim, makar stajao kraj klupe i emitovao šarm. Bosanci prosipaju talenat nemilice, to je fudbal bez zadnje misli.

Nisam siguran da su samo oni veliki dobitnici, nešto je tu ućarila i sama igra. Brazilci će videti tim koji nije poneo računaljku i ne mrmlja "bod od Ekvadora, tri od Australije, i da Nemačka ne zapinje u poslednjem kolu", mantru da se prođe u osminu finala i ispadne kad voz ubrza. Oni to neće raditi, što je premisa za velike stvari.

Bosanci, savet, opustiš se i uživaš, kao i oni na tribinama. Mondijal tome služi, zbog toga se i igra leti...
najbolji članak o nama koji je neko drugi napisao mislim izvan Bosne.
Semper Fidelis

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 okt 2013, 15:06

ma tako je. Idemo se ljudi igrati na SP, bez velikog opterecenja. Pa sta Bog da :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 okt 2013, 15:06

Samo je rekao BOSNA!

Inat silan bosanski. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 16 okt 2013, 15:11

Evo iz Paninija (firma koja pravi albume i samoljepljive sličice) izjavili da će sličica Avdije Vršajevića biti jedna od najrjeđih za dobiti! Eto tako...pa vi koji ćete kupovati albume i lijepiti te sličice da u startu znate da je naš Avdija upao u jako odabrano društvo među 20 igrača za koje će se mnoga djeca, omladinci i ostali boriti! :)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 okt 2013, 15:12

Alucard je napisao/la:Evo iz Paninija (firma koja pravi albume i samoljepljive sličice) izjavili da će sličica Avdije Vršajevića biti jedna od najrjeđih za dobiti! Eto tako...pa vi koji ćete kupovati albume i lijepiti te sličice da u startu znate da je naš Avdija upao u jako odabrano društvo među 20 igrača za koje će se mnoga djeca, omladinci i ostali boriti! :)
Bas on da bude taj hahaha.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 16 okt 2013, 15:19

Malo promjene u formaciji: 3-5-2, lijepo bi funkcionisala i pružala odličnu mogućnost rotacije i balans u ekipi.

slika

Inače mislim da moramo malo mijenjati formaciju i čitav pristup igri da nas budući, jači protivnici ne bi "lako čitali".

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 okt 2013, 15:23

Uh koliko ce trebat da svi skuze ovo za kontinentalne sesire.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 okt 2013, 15:25

Cartman je napisao/la:Uh koliko ce trebat da svi skuze ovo za kontinentalne sesire.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Dugo ce trebati, kao sto je mjesecima trebalo pojasniti da se broji gol razlika kod istih bodova, te da najbolji 2. samo u kvalifikacijama za EP ide dalje :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 okt 2013, 15:26

" onclick="window.open(this.href);return false; 8-) 8-)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 okt 2013, 15:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ramiral je napisao/la:
Pozdrav svim iskrenim navijačima, Bosancima i Hercegovcima!
I kako bi komšija sinoć u Bugojnu, jel se slavilo do ranih jutarnjih sati :D
Buraz, gledali smo kod kuće supruga i ja i još četvoro prijatelja.

Kad nam je onaj gol poništilo toliko smo vrištali da smo dijete od kolege (malena nešto više od godine) istraumirali i do kraja je plakala... :?
Plakali smo i mi ali su to bile suze radosnice, kasnije smo izašli u grad gdje je bila ludnica... :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.