Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

Vandelanoite
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la Vandelanoite » 16 nov 2013, 22:21

http://www.youtube.com/watch?v=xtonIaw_eWw
''Messija porede sa Peleom i Maradonom, a ostale sa Messijem".
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 nov 2013, 22:36

Ozymandias je napisao/la:Ma kakvo to. Da li Ribery hoce da daje golove, davao bi 80 po sezoni, ali on je rekao da je njemu draze asistirat :lol:
Pojma ti nemas momcino sta pises :lol:

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 17 nov 2013, 08:02

Bilall je napisao/la:
Ozymandias je napisao/la:Ma kakvo to. Da li Ribery hoce da daje golove, davao bi 80 po sezoni, ali on je rekao da je njemu draze asistirat :lol:
Pojma ti nemas momcino sta pises :lol:
Reci slobodno da ti ne mozes shvatit sta pisem, pa ako hoces da ti objasnim(nacrtam) ?

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 nov 2013, 08:34

nema dileme da franck individualno nije na razini cr-a i pogotovo messija, ali ova nagrada nije samo to. ribery je svoj klub predvodio do svih trofeja, dok su ova 2 na neki način svoje klubove učinili taocima vlastite taštine.

ugl, rib je apsolutno zaslužio zlatnu loptu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 nov 2013, 08:43

neki su konfuzni i glede ranijeg dualiteta nagrada. zlatnu loptu ili ballon d'or je još tamo od 50-ih godina dodjeljivao france football temeljem glasova svojih novinara i dopisnika. to je bila nagrada za najboljeg europskog igrača, a tek od polovice 90-ih su je mogli dobiti i neeuropljani, ali samo oni koji igraju u europi. fifa player of the year je nagrada koju je fifa početkom 90-ih počela dodjeljivati za najboljeg svjetskog igrača, a na temelju glasova reprezentativnih kapetana i izbornika. prije par godina te su nagrade ujedinjene u fifa ballon d'or, pri čemu glasuju kapetani i izbornici reprezentacija, te novinari i dopisnici ff-a.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 17 nov 2013, 10:25

Koliko postova sa ogranicenim razmisljanjem moze covjek procitati na jednoj temi. :?

Pa ljudi nije tolika razlika izmedju igraca svjetske klase kao sto vi predstavljate.

Messi da je povrijedjen 365 dana navijaci Barce bi opet nasli argumente zasto da on osvoji Zlatnu Loptu te godine, jer je najbolji igrac opcenito.
Zlatna Lopta se dodjeljuje svake godine sa razlogom, jer je svaka sezona prica za sebe.

Ako igrac ima bolju godinu ( pruza bolje partije ) od dvojice drugih igraca s kojim se poredi, iako su individualno kvalitetniji ukupno gledano, ne treba uzeti ZL za tu godinu samo zato sto su Messi ili CR klasa za sebe.

Svaka cast njima dvojici sto su masine za postizanje golova ali su sve to nijanse na terenu.
Dodaj Riberyu na krilo uradit ce isto sto i ova dvojica. Daj Riberyu zadatak na terenu orat ce i u napadu i odbrani.
A jesu li inace bolji Ronaldo i Messi od ostalih, normalno da jesu.

Fudbal je to, a svi su oni ljudi.
Pogledajte Borussiju, relativno mali broj igraca koji se mogu smatrati Svjetskom klasom a ljudi lete po terenu, nijednoj ekipi na svijetu disati ne daju.
I kad tokom citave sezonu prosipaju ekipe poput Bayerna, Reala i ostalih, ne mozes ti ni Pizczeku naprimjer, niti sta ja znam, Gundoganu, reci da je tu godinu bio losiji od nekog na njegovoj poziciji. Čovjek duplu krunu uzme, obavlja svoje zadatke i igra na najvisem nivou.
Taj igrac s kojim se poredi ne osvoji nista tokom citave sezone, jednostavno ne ide ekipi u kojoj igra, ali po nekoj logici opet treba biti ispred ostalih za te neke nagrade, jer je bio najbolji sve do te sezone.

Ali eto oduzi ja, poenta je:
Ako se Zlatna Lopta dodjeljuje onom koji je najbolji kad se njegovo fudbalsko umijece opcenito gleda, neovisno o Godini / sezoni u kojoj igra, onda nema svrhe da se dodjeljuje Lopta svake godine.
Treba je dati igracu koji je najbolji u jednom vremenskom periodu, pa kad ostari nek se da nekom novom.
Jer nije bitno jel' svaka njegova godina jednako dobra, bitno je da je on najbolji ...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 nov 2013, 12:27

Ozymandias je napisao/la:Reci slobodno da ti ne mozes shvatit sta pisem, pa ako hoces da ti objasnim(nacrtam) ?
Ti meni momcino nemas sta objasnjavati, nazalost bojim se da ne mozes sebi.
Pogledaj sta pises? Ajde objasni nam ovdje gdje je to Ribery rekao da mu je draze asistirati nego zabiti gol? :D
Ti si jednostavno zanemario cinjenice da je ekipa u kojoj on igra osvojila trofeje snagom kolektiva, a jedan kolektiv funkcionise dobro samo ako individue dobro suradjuju. Ribery je suradjivao na terenu i nije imao ambicije sebe staviti ispred kolektiva u kojem je bio najbolji pojedinac.

Lahm i Ivica Olic, su nedavno dali skoro pa identicna misljenja o Riberyu, "mislim da Ribery nekada vise voli asistirati nego zabiti gol", a Ribery je rekao "nekada asistiram i kada imam bolju poziciju za sut".
Nije rekao sta vise voli ili sta mu je draze i ne izvrci stvari kako tebi odgovaraju, jer vjeruj da tako neces nikome nista ovdje dokazati.
Riberyeva izjava samo govori koliko sebe daje svoj ekipi.
Ne znam zasto uopste gubim vrijeme s tobom kada samo nebuloze pises. :?
Ozymandias je napisao/la:Priznanja koja Ribery dobija se mogu gledat kao priznanja Bayernu, Ribery nista spektakularno nije napravio (na individualnom nivou) vec je predstavnik jedne sjajne ekipe koja dominira evropskim fudbalom. Ali to ne znaci da je kvalitetniji igrac od Ronalda ili Messija.
Prestani vise lagat ovaj napaceni narod :mrgreen:
Prvo da ti kazem da me citiras gdje sam ja napisao da je Ribery kvalitetniji igrac od Ronalda i Messia :D
Drugo, Ribery je imao spektakularnu sezonu, jednu od najboljih u karijeri i samim tim je napravio nesto spektakularno.
A trece, zasto je dobio individualnu nagradu ako su to iskljucivo priznanja kolektivu? Ne sjecam se da su ostali igraci Bayerna proglaseni najboljim kao on. Nije on jedini predstavnik Bayerna kao kolektiva?? :shock:

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 17 nov 2013, 15:42

Bilall je napisao/la:
Ozymandias je napisao/la:Reci slobodno da ti ne mozes shvatit sta pisem, pa ako hoces da ti objasnim(nacrtam) ?
Ti meni momcino nemas sta objasnjavati, nazalost bojim se da ne mozes sebi.
Pogledaj sta pises? Ajde objasni nam ovdje gdje je to Ribery rekao da mu je draze asistirati nego zabiti gol? :D
Ti si jednostavno zanemario cinjenice da je ekipa u kojoj on igra osvojila trofeje snagom kolektiva, a jedan kolektiv funkcionise dobro samo ako individue dobro suradjuju. Ribery je suradjivao na terenu i nije imao ambicije sebe staviti ispred kolektiva u kojem je bio najbolji pojedinac.

Lahm i Ivica Olic, su nedavno dali skoro pa identicna misljenja o Riberyu, "mislim da Ribery nekada vise voli asistirati nego zabiti gol", a Ribery je rekao "nekada asistiram i kada imam bolju poziciju za sut".
Nije rekao sta vise voli ili sta mu je draze i ne izvrci stvari kako tebi odgovaraju, jer vjeruj da tako neces nikome nista ovdje dokazati.
Riberyeva izjava samo govori koliko sebe daje svoj ekipi.
Ne znam zasto uopste gubim vrijeme s tobom kada samo nebuloze pises. :?
Ozymandias je napisao/la:Priznanja koja Ribery dobija se mogu gledat kao priznanja Bayernu, Ribery nista spektakularno nije napravio (na individualnom nivou) vec je predstavnik jedne sjajne ekipe koja dominira evropskim fudbalom. Ali to ne znaci da je kvalitetniji igrac od Ronalda ili Messija.
Prestani vise lagat ovaj napaceni narod :mrgreen:
Prvo da ti kazem da me citiras gdje sam ja napisao da je Ribery kvalitetniji igrac od Ronalda i Messia :D
Drugo, Ribery je imao spektakularnu sezonu, jednu od najboljih u karijeri i samim tim je napravio nesto spektakularno.
A trece, zasto je dobio individualnu nagradu ako su to iskljucivo priznanja kolektivu? Ne sjecam se da su ostali igraci Bayerna proglaseni najboljim kao on. Nije on jedini predstavnik Bayerna kao kolektiva?? :shock:
Navijac Bayerna koji ima 750 postova mi kaze da pisem samo nebuloze, jel ti vidis imalo ironije u svom postu ???
Ovim postom zakljucujem raspravu jer nemam zivaca pricat sa nekim ko nema argumente nego mlati praznu slamu, toliki post si napisao a nisi rekao nista konkretno. Ne znam kako te nije sramota pisat post sa tolikom dozom podsmijavanja kad ni ti nisi rekao nista pametno ni konkretno u toku ove rasprave.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 nov 2013, 18:11

Ozymandias je napisao/la:Navijac Bayerna koji ima 750 postova mi kaze da pisem samo nebuloze, jel ti vidis imalo ironije u svom postu ???
Ovim postom zakljucujem raspravu jer nemam zivaca pricat sa nekim ko nema argumente nego mlati praznu slamu, toliki post si napisao a nisi rekao nista konkretno. Ne znam kako te nije sramota pisat post sa tolikom dozom podsmijavanja kad ni ti nisi rekao nista pametno ni konkretno u toku ove rasprave.
Dobro ajde reci cu ti da ne pises nebuloze ako mi kazes kada je to Ribery rekao da mu je drže asistirati nego zabiti gol. Izvini ali to su nebuloze, i uostalom zasto se nerviras? :)
Ozymandias je napisao/la:Ribery nije ni po cemu zasluzio Zlatnu Loptu, sto dzaba baljezgas?
Pogledaj malo svoju kulturu dijaloga pa tek onda drugima sudi. ;)

Ne znam sta je problem sa mojih skromnih 750 postova i nemam razloga da se stidim. Ne podsmijavam se ni tebi ni bilo kome iako su u odredjenoj dozi i smijesni neki postovi koje pises.
Dobio si argumente i nista osim argumenata.
Cinjenica je da je Ribery imao spektakularnu sezonu U Bayernu.
Cinjenica je da je timski igrac koji je ponajvise dao Bayernu u prosloj sezoni.
Cinjenica je da je izabran za najboljeg igraca Evrope u prosloj sezoni, a nisam ga birao ja, niti neko od navijaca Bayerna sa foruma.

Svako dobro, i cuvaj zivce ;)

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 17 nov 2013, 18:17

Činjenica je da će zlatnu loptu dobiti Ronalo da se malo zataškaju odnosi na relaciji sa Blatterom :lol: :lol:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 nov 2013, 18:20

amer991 je napisao/la:Činjenica je da će zlatnu loptu dobiti Ronalo da se malo zataškaju odnosi na relaciji sa Blatterom :lol: :lol:
O tome kao cinjenici mozemo govoriti tek ako bude bio izabran :D

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 17 nov 2013, 19:39

Bilall je napisao/la:
Ozymandias je napisao/la:Navijac Bayerna koji ima 750 postova mi kaze da pisem samo nebuloze, jel ti vidis imalo ironije u svom postu ???
Dobro ajde reci cu ti da ne pises nebuloze ako mi kazes kada je to Ribery rekao da mu je drže asistirati nego zabiti gol. Izvini ali to su nebuloze, i uostalom zasto se nerviras? :)
Ozymandias je napisao/la:Ribery nije ni po cemu zasluzio Zlatnu Loptu, sto dzaba baljezgas?
Pogledaj malo svoju kulturu dijaloga pa tek onda drugima sudi. ;)

Ne znam sta je problem sa mojih skromnih 750 postova i nemam razloga da se stidim. Ne podsmijavam se ni tebi ni bilo kome iako su u odredjenoj dozi i smijesni neki postovi koje pises.
Dobio si argumente i nista osim argumenata.
Cinjenica je da je Ribery imao spektakularnu sezonu U Bayernu.
Cinjenica je da je timski igrac koji je ponajvise dao Bayernu u prosloj sezoni.
Cinjenica je da je izabran za najboljeg igraca Evrope u prosloj sezoni, a nisam ga birao ja, niti neko od navijaca Bayerna sa foruma.

Svako dobro, i cuvaj zivce ;)
Za svaku uvredu ili sto si ti dozivio uvredom napisano od moje strane imas moje izvinjenje i nije mi bila namjera, to mi je jednostavno stil pisanja. Ne da mi se vise natezat sa tobom jer to sto ti sad u neku ruku branis Ribery-a bezrazlozno(jer nikad nisam nista lose napisao za njega) nema nikakve veze sa nasom ionako besmislenom raspravom. Iako sam te ranije citirao moj odgovor nije bio u potpunosti vezan za tvoj post nego sam iznio i svoje misljenje generalno o tome ko zasluzuje Zlatnu Loptu. Btw zar i dalje ne vidis ironiju u svojim postovima :P ?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 nov 2013, 20:02

@Ozymandias: Tvoj problem i problem nekolicine je ovde što svoje mišljenje predstavljaju kao mišljenje kompletne evropske i svjetske javnosti. Da li imate baš toliko pravo da to činite? :D Ako vam ga je neko dao onda svaka čast, samo mislim da bi onda čuo negdje nešto o tome..... :)

Poenta je u tome što vi tvrdite kako samo Bayernovi navijači uzdižu Riberyja i vide ga kao najboljeg. Ti i ostali koji misle kao ti, možete samo iznijeti svoje lično mišljenje. Hvala Bogu demokratija pa ga svako može iznijeti. A sada ako ste ispitali cijelu evropsku javnost i cjelokupnu svjetsku, onda vam svaka čast. Samo što te tvrdnje za ovo SAMO Bayernovi fanovi i slično, nema baš osnova i oborivo je time da samo pogledaš par normalnih evropskih sportkih izvora pa tamo samo vidi šta stručnjaci pričaju o Riberyju. A da ne idem dalje pa da malo progovoriš s ljudima iz drugih država šta opšte misle o Riberyju.

Ne mora svako dijelit mišljenje o tome da Ribery zaslužuje zlatnu loptu, samo je jedna velika besmislenost reći kako je Ronaldo nekoliko klasa iznad Riberyja. A ako su vam samo golovi mjerilo, onda LAKU NOĆ i ne moramo dalje diskutovati. Inače je najbesmislenije na ovoj temi diskutovati nakon toliko iznesenih besmislenih stavova.

A problem je ključni što ne iznosiš argumente, a napadaš čovjeka (Billala) koji ih iznosi......
Samo napominjem opet, o tome ko nagradu zaslužuje i koliko je ko bolji to jeste diskusija koja može imati smisla.
Ali kada se dođe do onog SAMO BAYERNOVI NAVIJAČI , te ono za nekoliko klasa, onda sve pada u vodu, jer to je apsolutno besmisleno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 nov 2013, 20:44

Na kraju će zlatnu loptu uzeti Manuel Neuer. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 nov 2013, 20:56

effe_sa je napisao/la:Inače je najbesmislenije na ovoj temi diskutovati nakon toliko iznesenih besmislenih stavova.
Bravo. Necu ni ja vise :D

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 nov 2013, 21:06

Saurman je napisao/la:Na kraju će zlatnu loptu uzeti Manuel Neuer. :D
Njemu je i trebaju dati :)

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 17 nov 2013, 21:10

effe_sa je napisao/la:@Ozymandias: Tvoj problem i problem nekolicine je ovde što svoje mišljenje predstavljaju kao mišljenje kompletne evropske i svjetske javnosti. Da li imate baš toliko pravo da to činite? :D Ako vam ga je neko dao onda svaka čast, samo mislim da bi onda čuo negdje nešto o tome..... :)

Poenta je u tome što vi tvrdite kako samo Bayernovi navijači uzdižu Riberyja i vide ga kao najboljeg. Ti i ostali koji misle kao ti, možete samo iznijeti svoje lično mišljenje. Hvala Bogu demokratija pa ga svako može iznijeti. A sada ako ste ispitali cijelu evropsku javnost i cjelokupnu svjetsku, onda vam svaka čast. Samo što te tvrdnje za ovo SAMO Bayernovi fanovi i slično, nema baš osnova i oborivo je time da samo pogledaš par normalnih evropskih sportkih izvora pa tamo samo vidi šta stručnjaci pričaju o Riberyju. A da ne idem dalje pa da malo progovoriš s ljudima iz drugih država šta opšte misle o Riberyju.

Ne mora svako dijelit mišljenje o tome da Ribery zaslužuje zlatnu loptu, samo je jedna velika besmislenost reći kako je Ronaldo nekoliko klasa iznad Riberyja. A ako su vam samo golovi mjerilo, onda LAKU NOĆ i ne moramo dalje diskutovati. Inače je najbesmislenije na ovoj temi diskutovati nakon toliko iznesenih besmislenih stavova.

A problem je ključni što ne iznosiš argumente, a napadaš čovjeka (Billala) koji ih iznosi......
Samo napominjem opet, o tome ko nagradu zaslužuje i koliko je ko bolji to jeste diskusija koja može imati smisla.
Ali kada se dođe do onog SAMO BAYERNOVI NAVIJAČI , te ono za nekoliko klasa, onda sve pada u vodu, jer to je apsolutno besmisleno.
Gdje sam to ja predstavio svoje misljenje kao misljenje kompletne svjetske javnosti ? Valjda osoba ne mora na forumu naglasavati da je to njegovo sopstveno misljenje. Kada sam rekao da Ribery ne zasluzuje Zlatnu Loptu, to se podrazumijeva da je moje misljenje jer ja nisam kompetentan da mogu sa sigurnoscu reci ko ju uistinu zasluzuje kao sto nije niko na ovom forumu. Rasprava je pokrenuta jer sam citirao Bilallov post i dao generalno misljenje o samim konkurentima za nagradu, nakon cega on meni govori da ne znam sta citiram itd. uglavnom nebitno.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 nov 2013, 21:51

Walteru, baš si pegla. :mrgreen:
Portiljo, evo anketice.
Vom Jäger zum Gejagten

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 19 nov 2013, 22:24

Jao jao igracine. Kradja velika ce biti ne dobijel portugalac zlatnu loptu. Ubjedljivo najbolji igrac ove godine. :o

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 19 nov 2013, 22:59

Friske kvote:
http://i42.tinypic.com/17vaxv.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.