Rekonstrukcija stadiona u BiH

adnanhz
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la adnanhz » 16 dec 2011, 18:58

BolanBolan je napisao/la:Iz današnjeg Oslobođenja:
slika
:lol:
Mislim stvarno da nije smijesno bilo bi tuzno al et,gotov isti scenarij kao za grbavicu,prvo trzni centar pa stadion ,ja mislim da grad Sarajevo je u rangu velikih metropola sa brojem trznih centara ko da sjedimo na parama pa nam se moze "shopingovat" ,drugo ceka se zakon neki :roll: et za grbavicu je donesen (privatno-javni sektor) pa sta bi na kraju lafo treba se prvo dat 10 miliona da bi ovi pravili...mislim bas providno i glupo ko da je narod toliko blesav pa da se ovako zabavlja,ja sam za to da brate idemo korak po korak ako treba stolicu po stolicu mijenjat,pravit tribnu po tribinu nego ovako neke izjave davat i lupat da bi se prikrio javasluk i nerad ljudi koji bi trebali nesto radit
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 16 dec 2011, 19:47

Pa ljudi su napravili jasnu racunicu da s njima isplati finansirati stadion do 16 hiljki kapaciteta,a sve preko toga im je preveliki trosak. Sad,sto Zelji nije dovoljan taj kapacitet to je drugi par opanaka. Ljudi su im ponudili da Zeljo,grad,kanton ili neko treci finansira razliku,al nema para. Po tvom rezonu ljudi ce radi par dunuma zemljista finansirati i stadion kapaciteta po zelji,25,30,50 hiljada...
Elem,danas sam prolazio pored tusanjskog sjevera i prijatno se iznenadio intenzitetom radova. Danas je bilo prisutno minimum 20-ak radnika (prije je bilo po 5-6) i rade unutrasnjost tribine,zidanje pregrada,izljevanje onog platoa ispred tribine,gdje ce vjerovatno biti kapije za ulaz i stepenice,s tim da su malo usporili sa produzavanjem tribine u cjelini. Izliven je stub otprilike kod reflektora. Naravno,ovo je za one koji znaju o cemu pricam.
Jos jedan detalj,svi radnici su bili u uniformama "Tom-cat"-a,iako je izvodjac sve do sad bio "Tehnograd company."
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 18 dec 2011, 14:51

adnanhz je napisao/la:
black071 je napisao/la:jel zna neko sta je sa Igmanovim stadionom na Ilidzi koji je kao prodan univerzitetu Sarajevo, a cuo sam da Igman dobiva stadion negdje blizu, al sta je s tim, pojma nemam?
Kako sam ja cuo napravice im slican na drugoj strani i nije univerzitetu Sarajevo prodan vec turskom koledju
Koledz ?

U dvoristu je IUS-a, a znam da treba da se gradi na strani gdje je ragbi klub Sarajevo radilo trening i tekme, al samo neznam dokle su u tim projektima posto cini mi se nidokle sa prakticnim dijelom :)
Wir sind Borussia!

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 22 dec 2011, 16:50

Sutra u 13:30 h u Zenici ce se odrzati 3d prezentacija buduceg izgleda Bilinog Polja.
Nema vise :P

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 22 dec 2011, 16:57

:mrgreen:
YNWA!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 22 dec 2011, 17:11

flash je napisao/la:Sutra u 13:30 h u Zenici ce se odrzati 3d prezentacija buduceg izgleda Bilinog Polja.
Izgleda da će od ovog ipak biti nešto :)
Čelik Zenica 1945

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 22 dec 2011, 17:19

Nimla_RZ je napisao/la:
flash je napisao/la:Sutra u 13:30 h u Zenici ce se odrzati 3d prezentacija buduceg izgleda Bilinog Polja.
Ma bice sigurno samo ako gradjani Zenice iskazu zelju za ovim.Uz ovo ide sutra i 3d prezentacija GGM-a tako da ne moram na posao otisao bih tacno da vidim kako ce to izgledati.

Samo da napomenem da je prezentacija u zgradi BNP-a.
Nema vise :P

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 dec 2011, 00:38

haj da vidimo i to,na sta ce izgledati..nacelnik Smajlovic je rekao da je prvo predvidjena izgradnja juzne i sjeverne tribine i da bi tada kapacitet stadiona bio oko 22 000 sjedecih mjesta..to bi bilo extra!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 dec 2011, 02:11

Hoce li se raditi ista na Gradskom dok su snegovi,ili ce se sacekati lepse vreme ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 23 dec 2011, 08:56

Devil je napisao/la:Hoce li se raditi ista na Gradskom dok su snegovi,ili ce se sacekati lepse vreme ? :?
ceka se iole ljepse vrijeme, dok se radi po ovakvom vremenu trosi se mnogo vise novca i truda, a mnogo manje se uradi, trust me, i am građevinar :mrgreen:
Wir sind Borussia!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 dec 2011, 09:14

flash je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Ma bice sigurno samo ako gradjani Zenice iskazu zelju za ovim.Uz ovo ide sutra i 3d prezentacija GGM-a tako da ne moram na posao otisao bih tacno da vidim kako ce to izgledati.

Samo da napomenem da je prezentacija u zgradi BNP-a.
Šta da ti pričam :mrgreen: Stadion, pa ta velika saobraćajnica, eno hoće i Muzej moderne umjetnosti graditi... Nema dalje!
Čelik Zenica 1945

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 23 dec 2011, 10:08

jeli prezentacija za siroe narodne mase ili samo za guzonje? trebal kakva pozivnica il tako sto?
Republika Zenica

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 dec 2011, 10:10

dubioza je napisao/la:jeli prezentacija za siroe narodne mase ili samo za guzonje? trebal kakva pozivnica il tako sto?
Mislim da svi mogu doći, prezentacija je u pozorištu.
Čelik Zenica 1945

stampy

Post Postao/la stampy » 23 dec 2011, 15:50

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 dec 2011, 15:58

Dva strašna stadiona, prvi je dvosparatni, meni se lično više sviđa od ovog drugog... Sve u svemu, ako Bog da, da se krene s ovim...

Uskoro će i video...
Čelik Zenica 1945

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 23 dec 2011, 16:09

Šta reći?

Proper grad. Ovako ozbiljno to sve raditi, i dati građanima da uvelike odluče koji stadion... skidam kapu. 8-)

Bolji mi je drugi projekt, jednodijelna tribina, kao Karaiskakis u Pireju. Kakav se pakao može složiti gostima. 8-)

Oduševljen sam.
Hayley <3

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 dec 2011, 16:18

Ja stvarno nemam riječi... Iako neki blate Smajlovića (mada ni ja nisam neki veliki ljubitelj) ovaj čovjek je izdigao Zenicu u svakom smislu te riječi... Izgrađena moderna Arena, Atletski stadion, Centar za reprezentaciju pri kraju, danas je trebala biti prikazana i maketa izgradnje Glavne gradske magistrale... Još lik hoće ukrast Sarajevu Muzej moderne umjetnosti ako ga oni ne bi željeli :lol:

Ne znam samo šta je sa obnovom centra grada...

Hvala!
Čelik Zenica 1945

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 dec 2011, 16:30

Ocekivao sam nesto pristojno od ove price za BP ali ove graficke slike su smijurija. Stadion od dvije etaze, krov, 30.000 sjedecih mjesta. :lol:

Ako presade onaj travnjak bit ce super ... ali ovo ostalo je pisanje u vjetar.

Za jos 10 godina mi necemo moci sami da ovo izgradimo, a kamoli grad Zenica koji vazi za jedan od gradova gdje je zaposljenje ispod nule. Ovo je samo vrjedjanje gradjanja Zenice a i gradjanja cijele BiH.

Graditi mega stadione u vrijeme kada se jedva prezivljava.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 23 dec 2011, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 dec 2011, 16:32

Dušmanima trn u oku.
Čelik Zenica 1945

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.