ko ovo sudi neki debitant iz Salvadora??
15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA
još malo
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Neću puno da pridikujem, samo ću reći da su uz ljiljane i zmajevi prikladan naziv za reprezentaciju. Husein-kapetan Gradašćević je bio Zmaj od Bosne, borac za bosansku državu, protiv velike i jake Otomanske imperije. Zbog toga ovi momci na terenu mogu s ponosom uz ljiljane da nosi ime i zmajevi. Bosna nije od 1992. ili 1943. Stariji smo mi od toga i Bosanci su pokazivali svoj inat stoljećima prije. Ne bih da raspravu počinjem, da kvarim ovaj dan, samo mali detalj za ljude koji ne znaju odakle taj naziv Zmajevi za naše momke na terenu.sigurnoable je napisao/la:Srce na teren!!!!!!! Samo neka se sjete napacenog naroda, bosanskih sinova koji su dali zivot za ovu drzavu i koji su ostavili svoju djecu da sami se brinu o sebi samo zbog toga da Bosna ostane prkosna i ponosna i da budemo danas kao drzava koju ce gledati nekoliko milijardi gledatelja kako mala Bosna prkosi velikoj Argentini. Neka se sjete poplava koji su ponovo po napacenom narodu istresla svoju nepotrebnu bijes i unistile i ono malo sto nam je ostalo za prezivljavanje. Naprijed LJILJANI jer uz LJILJANE ova drzava je opstala i ne trebamo dopustiti da nas dusmani filuju neznanjem i lazima kako bi zaboravili svoj znak pod kojim je na stotine hiljada Bosnjackih glava palo samo da budemo ovdje gdje sada jesmo, na Marakani!!!![]()
![]()
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- 1988risha
- Kontakt:
Direktno iz Mostara

Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Sudija yebacemo ti mater ako zase.res
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Opalice me hercika djecijeg mi doplataka.
- sigurnoable
- Kontakt:
Necemo oko toga jer nije mjesto ni vrijeme ali predlazem ti da malo bolje upoznas historiju Bosne u vrijeme Tvrtka 1 Kotromanica od 1337 do 13392 pa ces vidjeti sta je istinski znak Bosne.revan je napisao/la:Neću puno da pridikujem, samo ću reći da su uz ljiljane i zmajevi prikladan naziv za reprezentaciju. Husein-kapetan Gradašćević je bio Zmaj od Bosne, borac za bosansku državu, protiv velike i jake Otomanske imperije. Zbog toga ovi momci na terenu mogu s ponosom uz ljiljane da nosi ime i zmajevi. Bosna nije od 1992. ili 1943. Stariji smo mi od toga i Bosanci su pokazivali svoj inat stoljećima prije. Ne bih da raspravu počinjem, da kvarim ovaj dan, samo mali detalj za ljude koji ne znaju odakle taj naziv Zmajevi za naše momke na terenu.sigurnoable je napisao/la:Srce na teren!!!!!!! Samo neka se sjete napacenog naroda, bosanskih sinova koji su dali zivot za ovu drzavu i koji su ostavili svoju djecu da sami se brinu o sebi samo zbog toga da Bosna ostane prkosna i ponosna i da budemo danas kao drzava koju ce gledati nekoliko milijardi gledatelja kako mala Bosna prkosi velikoj Argentini. Neka se sjete poplava koji su ponovo po napacenom narodu istresla svoju nepotrebnu bijes i unistile i ono malo sto nam je ostalo za prezivljavanje. Naprijed LJILJANI jer uz LJILJANE ova drzava je opstala i ne trebamo dopustiti da nas dusmani filuju neznanjem i lazima kako bi zaboravili svoj znak pod kojim je na stotine hiljada Bosnjackih glava palo samo da budemo ovdje gdje sada jesmo, na Marakani!!!![]()
![]()
- Omerbavarac
- Kontakt:
Znaci bez Seje sto bi mozda u ovom momentu bilo i bolje, jer je Kolasinac puno kvalitetniji na beku nego na stoperu.
Daj Sunjica pa da ih pobijedimo iz prekida.
Daj Sunjica pa da ih pobijedimo iz prekida.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Džeko prema Ibiševiću i jedan nulaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Tako je počela, uslovno rečeno, priča o Brazilu i Bosni i Hercegovini. Eto , naša zemlja bi stala u jedan veći grad Brazila i njegovu okolicu. Ali ova zemlja ima veće srce i od Brazila i od Rusije i od AMERIKE.
Ova zemlja je preživjela i Austrougaarsku i Tursku ... prezivjela je i ovaj rat, naši ljiljani su je odbranili iako su mnogi mislili da je nakon toliko stoljeća neko uspio da je izbriše... a mi se vratili još jači i još veći.
A mi se vratili onako "izudarani" na mnogo načina. Izudarani od nekih golova Španije u 98' , od penala protiv mađarske u Zenici. Šamarali su nas gdje su stigli, klali nas protiv portugala... ali ne. Nisu nas uspjeli zaustaviti, žilava smo mi nacija, žilavija i od žabara i od nekih furija, srčaniji od švaba a volimo igrati fudbal kao Brazilci... pa čak i ljepše!
Neću preskočiti ni PLATINIJEVU Francusku i lom stopala Mujdže, presmješan penal i sve st ide uz cirkus zvani Francuska. I jedna gospodska press konferencija Safeta Sušića.
Ma džaba vam gospodo sve sto ste radili, nama je trebalo da se plasiramo više nego i jednoj drugoj reprezentaciji. Morali smo pobjediti 8 utakmica jendu remiziratii jednu samo izgubiti... postići trideset golova. I opet, za jedan bod ispred. Ali ispred!!!
Tu noć je Bosna i Hercegovina poludjela. Pred očima mi je i sada raja ispred vječne, pa sve do predsjedništva.
Kakav pogled, spektakl.
A sada, više od pola godine poslije, evo nas u Brazilu, zemlji fudbala.
Sjećam se 94' svjetsko prvenstvo u SAD. IGRAJU FINALE Brazil i Italija, onako priključio se Tv na fićin akomulator u fiću se nasulo lož ulje. Skupilo se dosta ljudi, moj stari na liniji. .. Tačno 20 godina poslije, na plazmi u HDu se gleda naša repka u BRAZILU... I KO KAŽE DA SMO MALI?
MI SMO NAJVEĆA ZEMLJA NA SVIJETU. MI SMO NAJVEĆI LJUDI NA SVIJETU. SAMO BOSANCI MOGU DA NAPUNE SLOVAČKI STADION. SAMO BOSANCI MOGU DA ZAGRME TAKO DA SE PARIZ TRESE. SAMO BOSANCI MOGU DA DIGNU KREDIT I DA ODU U BRAZL. SAMO BOSANCI MOGU DA U ZEMLJI GDJE 90% STADIONA JE NEUSLOVNO PROIZVODE IGRACE KOJI IZ ZELJEZIČARA DOĐU DO MAČESTER SITIJA I TAMO POSTIŽU GOLOVE ZA TITULU!
SAMO BOSANCI MOGU DA NAKON SVEGA PRUZE RUKU I ONIMA KOJI IH NE VOLE I BUDU PRIJATELJI.
I tako, kažu, Bog sve vidi i sve pamti. Pa tako i nas. Večeras igramo protiv ARGENTINE.
Nemojte da ako nas pobjede psujemo nasim igracima, niti da ih vrijeđamo. nemojte ni na Saafeta, čovjeka koji je najbolji igrač PSGa svih vremena. Nemojte ni na one mlade momke iz U21. Nemojte na Bosnu. Mi smo odlaskom na svjetsko prvenstvo već osvojili titulu prvaka svijeta. Mi smo vec sada najveći. Jer ono sto smo mi prezivjeli stoljecima, a posebno 20-tak godina prije, nije niko od njih prezivio, i niko se nije podigao sa dna kao mi.
I zato, večeras slavimo, uzivajmo... igraju se trri utakmice, veceras je najteza. Oni jos ne znaju kako izgleda Bosna i hercegovina kada želi da igra.. neka pitaju Grčku. Mi znamo kako oni igraju kada hoce, jer smo igrali sa njima u SAD-u. I onako bezvoljna repka ih je mogla dobiti jer smo u 10 min promasili dva zicera.
Moja zemlja, moja Bosna, moja HERCEGOVIINA, ZEMLJA od Drine do Une, od mora do Save. Zemlja koja danas žiivi fudbal. Zemlja koja danas će debitovati na svjetskom prvenstu.
SRETNO, ZEMLJO MOJA, LJILJANI MOJI! SRETNO EDINE, ZVJEZDANE, EMIRE, IZETE... SRETNO SVIMA, UZIVAJMO U FUDBALU...

Tako je počela, uslovno rečeno, priča o Brazilu i Bosni i Hercegovini. Eto , naša zemlja bi stala u jedan veći grad Brazila i njegovu okolicu. Ali ova zemlja ima veće srce i od Brazila i od Rusije i od AMERIKE.
Ova zemlja je preživjela i Austrougaarsku i Tursku ... prezivjela je i ovaj rat, naši ljiljani su je odbranili iako su mnogi mislili da je nakon toliko stoljeća neko uspio da je izbriše... a mi se vratili još jači i još veći.
A mi se vratili onako "izudarani" na mnogo načina. Izudarani od nekih golova Španije u 98' , od penala protiv mađarske u Zenici. Šamarali su nas gdje su stigli, klali nas protiv portugala... ali ne. Nisu nas uspjeli zaustaviti, žilava smo mi nacija, žilavija i od žabara i od nekih furija, srčaniji od švaba a volimo igrati fudbal kao Brazilci... pa čak i ljepše!
Neću preskočiti ni PLATINIJEVU Francusku i lom stopala Mujdže, presmješan penal i sve st ide uz cirkus zvani Francuska. I jedna gospodska press konferencija Safeta Sušića.
Ma džaba vam gospodo sve sto ste radili, nama je trebalo da se plasiramo više nego i jednoj drugoj reprezentaciji. Morali smo pobjediti 8 utakmica jendu remiziratii jednu samo izgubiti... postići trideset golova. I opet, za jedan bod ispred. Ali ispred!!!
Tu noć je Bosna i Hercegovina poludjela. Pred očima mi je i sada raja ispred vječne, pa sve do predsjedništva.
Kakav pogled, spektakl.
A sada, više od pola godine poslije, evo nas u Brazilu, zemlji fudbala.
Sjećam se 94' svjetsko prvenstvo u SAD. IGRAJU FINALE Brazil i Italija, onako priključio se Tv na fićin akomulator u fiću se nasulo lož ulje. Skupilo se dosta ljudi, moj stari na liniji. .. Tačno 20 godina poslije, na plazmi u HDu se gleda naša repka u BRAZILU... I KO KAŽE DA SMO MALI?
MI SMO NAJVEĆA ZEMLJA NA SVIJETU. MI SMO NAJVEĆI LJUDI NA SVIJETU. SAMO BOSANCI MOGU DA NAPUNE SLOVAČKI STADION. SAMO BOSANCI MOGU DA ZAGRME TAKO DA SE PARIZ TRESE. SAMO BOSANCI MOGU DA DIGNU KREDIT I DA ODU U BRAZL. SAMO BOSANCI MOGU DA U ZEMLJI GDJE 90% STADIONA JE NEUSLOVNO PROIZVODE IGRACE KOJI IZ ZELJEZIČARA DOĐU DO MAČESTER SITIJA I TAMO POSTIŽU GOLOVE ZA TITULU!
SAMO BOSANCI MOGU DA NAKON SVEGA PRUZE RUKU I ONIMA KOJI IH NE VOLE I BUDU PRIJATELJI.
I tako, kažu, Bog sve vidi i sve pamti. Pa tako i nas. Večeras igramo protiv ARGENTINE.
Nemojte da ako nas pobjede psujemo nasim igracima, niti da ih vrijeđamo. nemojte ni na Saafeta, čovjeka koji je najbolji igrač PSGa svih vremena. Nemojte ni na one mlade momke iz U21. Nemojte na Bosnu. Mi smo odlaskom na svjetsko prvenstvo već osvojili titulu prvaka svijeta. Mi smo vec sada najveći. Jer ono sto smo mi prezivjeli stoljecima, a posebno 20-tak godina prije, nije niko od njih prezivio, i niko se nije podigao sa dna kao mi.
I zato, večeras slavimo, uzivajmo... igraju se trri utakmice, veceras je najteza. Oni jos ne znaju kako izgleda Bosna i hercegovina kada želi da igra.. neka pitaju Grčku. Mi znamo kako oni igraju kada hoce, jer smo igrali sa njima u SAD-u. I onako bezvoljna repka ih je mogla dobiti jer smo u 10 min promasili dva zicera.
Moja zemlja, moja Bosna, moja HERCEGOVIINA, ZEMLJA od Drine do Une, od mora do Save. Zemlja koja danas žiivi fudbal. Zemlja koja danas će debitovati na svjetskom prvenstu.
SRETNO, ZEMLJO MOJA, LJILJANI MOJI! SRETNO EDINE, ZVJEZDANE, EMIRE, IZETE... SRETNO SVIMA, UZIVAJMO U FUDBALU...

Zadnja izmjena: rammstein, dana/u 15 jun 2014, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Zabićemo im ga 100% sam uvjeren u to.
Vamos Bosnia Vamos Herzegovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vamos Bosnia Vamos Herzegovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
- majestic24
- Kontakt:
Neznam jel ovo normalno,ali imam neki osjecaj da argentinci nece pobjediti
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Kako je isla ona reklama violeta tokom cijelih kvalfikacija? Kako se ono na portugalskom kaze "sudija lopove"... valjda nece zatrebatKaunas je napisao/la:Sudija yebacemo ti mater ako zase.res
Ne znam je li do mahmurluka, ali u zivotu nisam bio ovako nervozan. Price o tome da idemo na SP da uzivamo padaju u vodu, HOCU FINALE! 
Mislim da je apsolutno vitalno da iskoristimo svaku priliku gotovo. Ne mozemo masit zicere kao protiv Meksika i Obale, tu Dzeko ima najvecu odgovornost. Jer stvorit cemo 3-4 prilike minimum, u to sam siguran.
Mislim da je apsolutno vitalno da iskoristimo svaku priliku gotovo. Ne mozemo masit zicere kao protiv Meksika i Obale, tu Dzeko ima najvecu odgovornost. Jer stvorit cemo 3-4 prilike minimum, u to sam siguran.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
kako cemo da ih nabijemo, gazi male patuljke aaaaaa

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Imat cemo problema ako Sejo ne bude igrao. Niti ce am biti ubojiti slobodni udarci, niti ce m korneri biti nesto opasni je ne vidim nekog igraca da moze to bolje radito od njega ?? Uvijek na neki peh zadesi da covjek ne povjeruje.
Vec me sad pucaju emocije, kako ce tek veceras bit'. 
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
od kad sam ustao odmah sam usao na net, procitao sve sto se tice repke i poceo sebi pustati ove Motivation video za nas, pa ne mogu vise sebi da dodjem, nesto mi se sakupilu gotov sam puko od muke i nepravde, ali ajde necemo o tome vise, gledati nista vise do tekme necu. i ovo je previse.
za ovaj trenutak smo zivili dragi moji prijatelji. evo jos malo pa ga docekasmo abd. i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo stvarnost. ej SP, Bosna, Marakana, Argentina, sve mi se cini da sanjam. ali zasluzili smo, ako ne mi onda oni koji su se borili i dali vise od nas za ovu napacenu zemlju.
Veceras se igra srcem, ponosom, za naciju, za sve navijace bosne, za istoriju, za uspjeh, za nesto vise.
imam osjecaj da ce igraci izgoriti na terenu, a tako i treba da bude, ako veceras nece ostaviti zadnji atom snage onda nece nikada, sinovi Bosna igrajte se i na rezultat ne obracajte paznju, on je najmanje bitan vjerujte mi.
ne zaboravite i na rukometase i oni zasluzuju nasu podrsku...
za ovaj trenutak smo zivili dragi moji prijatelji. evo jos malo pa ga docekasmo abd. i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo stvarnost. ej SP, Bosna, Marakana, Argentina, sve mi se cini da sanjam. ali zasluzili smo, ako ne mi onda oni koji su se borili i dali vise od nas za ovu napacenu zemlju.
Veceras se igra srcem, ponosom, za naciju, za sve navijace bosne, za istoriju, za uspjeh, za nesto vise.
imam osjecaj da ce igraci izgoriti na terenu, a tako i treba da bude, ako veceras nece ostaviti zadnji atom snage onda nece nikada, sinovi Bosna igrajte se i na rezultat ne obracajte paznju, on je najmanje bitan vjerujte mi.
ne zaboravite i na rukometase i oni zasluzuju nasu podrsku...
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- legenda reala
- Kontakt:
dobra kvota BIH daje gol

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
meni je cak i ok sto sejo ne igra jer je jako spor...odjava je napisao/la:Imat cemo problema ako Sejo ne bude igrao. Niti ce am biti ubojiti slobodni udarci, niti ce m korneri biti nesto opasni je ne vidim nekog igraca da moze to bolje radito od njega ?? Uvijek na neki peh zadesi da covjek ne povjeruje.
kolasinac na beku i bicakcic na stoperu je dosta bolje... steta sto nemamo jos jednog lijevog beka... :/
prekidi najji proobel imas misketa i pjancia, ne moze bolje!
Jel neko ostao ravnodusan na zadje dvije minute dokumentarca? 
15.10.2013.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.