Harrison je napisao/la:REAL MADRID - Rosenborg 4:0
Benzema 12'
L. Diarra 26'
Benzema 27'
Raul 55'
Kraljevski klub je jos jednom demonstrirao snagu i ubitacnost, ovaj put nastradao je nesretni klub iz Norveske koji je pruzio dosta slabu partiju. Dominacija svih 90 minuta, 4 gola, sijaset propustenih prilika, ne primljen gol i moze se slobodno reci da nije moglo bolje.
Odbrana je sigurna, (cini mi se iz razloga sto nema Ramosa ), nova pojacanja Garay, Albiol, Arbeloa su se odlicno uklopili u tim i Real konacno ima odbranu na zavidnom nivou i ne mora strahovati ako se kojim sluajem neki igrac povrijedi.
Vezni red je i mozda najjaci na svijetu, pored toga sto obavljaju svoje zadatke u vezi strasno su opasni u napadu, a i defanzivi se bore i nema izgubljene lopte. Najbolji gol na utakmici dao je Lass Diarra sa nekih 25m kada je zakucao loptu pod precku i mislim da mu je to prvi gol za Real Madrid. Xabi i Kaka su odigrali odlicno, ali je zakazao najveca zvijezda tima C.Ronaldo koji nikako da se pronadje i da zaigra kako umije. Ali nadoci ce u hodu. A pogledajte samo vezne igrace koji su rezerva: Robben, Granero, Sneider, Van der Vaart, M.Diarra, Guti i Gago igraci koji bi u svakom drugom klubu igrali u prvih 11 osim mozda Gage i to je snaga Reala ove godine, klupa. Raduje me sto se na teren nakon dugo vremena vratio Mahamadu Diarra, odigrao je 15-tak minuta i vidi se na njemu da jos nije spreman 100% nekako je izgledao lijen, ali vratice se on sigurno u formu.
Napad kao i vezni red je najjaci na svijetu. Ne zna se od koga prijeti veca opasnost za protivnicke golmane, da li od Raula, Benzeme, Higuaina, ali i od Ruuda koji se vratio na teren i bice on ponovo onaj stari gol-masina. Beznema se mozda pokazao kao najbolje pojacanje, stvarno covjek cijepa protivnicke mreze i moze se sada sasvim slobodno reci da je jedan od 3 najbolja napadaca na svijetu. Raul Goznales, kapiten ekipe, legenda kluba jos je jednom pokazao kakav je napadac i ako ga je Pelegrini mislio uvoditi s klupe sad ce morati ponovo dobro razmisliti. Cini mi se kako vrijeme odmice da je Raul sve bolji i bolji i na njemu se ne osjeti breme godina koje nosi. Svaka mu cast! Higuain ce mozda vise ulaziti s klupe isto kao i Ruud, i davat ce sve od sebe ne bi li se nametnuli treneru i izborili mjesto medju prvih 11. Vjerujem da je Ruud u stanju zabiti preko 15 golova u sezoni i da ce takodjer biti vazna karika u timu.
Ove godine Real je favorit u svim takmicenjima, golman medju 3 najbolja na svijetu, odbrana sigurna, vezni red i napad po imenima, a i po prikazanom do sada su najjaci n svijetu i zaista ne vidim tim koji bi ove godine mogao stati na put Realu.
NAPRIJED REAL!
najviše mi je drago što je benzema postigao dva gola, da hoće vako biti i u primeri i ligi prvaka
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"