Dobro izgleda u 2025
Gledao sam utakmice i bas lijepe je golove je zabio Admiri i Sturmu
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Dobro izgleda u 2025
humor ti je na nivou 10 godisnjaka, ne brukaj se
Zanimljiv ugao posmatranja stvari, nisam o tome prije razmisljao, podrska za nase profesionalne perace u dijaspori, nek ima jedan posao da ga kako treba radimo pa makar.
Pa valjda nam i treba biti prioritet Janelt koji će nam biti uvjerljivo najbolji veznjak.Imajednabrigada je napisao/la: ↑25 apr 2025, 10:21Dobro šta je sa Košpom, dokumentacija bila pri kraju, a evo čeka se 6 mjeseci skoro.
Izgleda da ce prije dobiti onaj kazahstanac koji nema nikakve veze sa BIH nego momak koji ima velike neraskidive veze sa BIH.
Odvadi malo. Ne može da igra za B tim Barcelone još. Svi se nadamo da će zaigrati i za prvi tim, ali realnost je da će mu za 20ak dana 18 godina i da i dalje nema minute profesionalnog fudbala.fanatik19 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 19:58Kospo odlican stvarno, izuzetno jak fizicki za svoje godine i jako dobro tehnicki potkovan. Rekao bih slican profil stopera kao Ahmedhodzic, s tim da mislim kako se moze razviti u jos boljeg igraca. Kakav klizeci start samo napravi u 93. Minuti u svojih 16, respekt stvarno.![]()
Vec sada moze bez ikakvih problema da igra seniorski fudbal za neki od top5 klubova razvojnih liga kao Austrijska, Svicarska, Belgija i sl.
Ne shvacaj doslovno ovo sto sam napisao, ako sam rekao za neki od top5 klubova to ne znaci da mislim da to nuzno mora biti Salzburg ili Basel(iako je konkretno neki dan izasla vijest da ga zele dovest i da mu nude cetverogodisnji ugovor) ali npr. Mislim kako vec bez problema moze u Wolfsbergeru, Gentu, Zurichu i slicno igrat. Naravno, problem jeste cinjenica da nema seniorsko iskustvo i da mu treba neka prilagodba ali na ovu fiziku i evidentan IQ koji ima vec sada posjeduje za stopera na izuzetno visokom nivou, ista bi trebala biti jako kratka.jasmin10 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 20:05Odvadi malo. Ne može da igra za B tim Barcelone još. Svi se nadamo da će zaigrati i za prvi tim, ali realnost je da će mu za 20ak dana 18 godina i da i dalje nema minute profesionalnog fudbala.fanatik19 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 19:58Kospo odlican stvarno, izuzetno jak fizicki za svoje godine i jako dobro tehnicki potkovan. Rekao bih slican profil stopera kao Ahmedhodzic, s tim da mislim kako se moze razviti u jos boljeg igraca. Kakav klizeci start samo napravi u 93. Minuti u svojih 16, respekt stvarno.![]()
Vec sada moze bez ikakvih problema da igra seniorski fudbal za neki od top5 klubova razvojnih liga kao Austrijska, Svicarska, Belgija i sl.
Nadam se da će i otići u Švicarsku, Austriju pa da igra profesionalan fudbal. Da ne pravi grešku kao Muharemovic koji je predugo ostao u Juventusu.
Pa ne igra trenutno za Barcelonu B, a nisu jaci od nabrojanih. Nadam se iskreno da ima istine u tome i da će otići čim prije. To sto je pored njegovog imena Barcelona je lijepo za vidjeti, ali nemamo koristi od toga ako bude samo u juniorima.fanatik19 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 20:11Ne shvacaj doslovno ovo sto sam napisao, ako sam rekao za neki od top5 klubova to ne znaci da mislim da to nuzno mora biti Salzburg ili Basel(iako je konkretno neki dan izasla vijest da ga zele dovest i da mu nude cetverogodisnji ugovor) ali npr. Mislim kako vec bez problema moze u Wolfsbergeru, Gentu, Zurichu i slicno igrat. Naravno, problem jeste cinjenica da nema seniorsko iskustvo i da mu treba neka prilagodba ali na ovu fiziku i evidentan IQ koji ima vec sada ima za stopera na visokom nivou, ista bi trebala biti jako kratka.jasmin10 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 20:05Odvadi malo. Ne može da igra za B tim Barcelone još. Svi se nadamo da će zaigrati i za prvi tim, ali realnost je da će mu za 20ak dana 18 godina i da i dalje nema minute profesionalnog fudbala.fanatik19 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 19:58Kospo odlican stvarno, izuzetno jak fizicki za svoje godine i jako dobro tehnicki potkovan. Rekao bih slican profil stopera kao Ahmedhodzic, s tim da mislim kako se moze razviti u jos boljeg igraca. Kakav klizeci start samo napravi u 93. Minuti u svojih 16, respekt stvarno.![]()
Nadam se da će i otići u Švicarsku, Austriju pa da igra profesionalan fudbal. Da ne pravi grešku kao Muharemovic koji je predugo ostao u Juventusu.
A za poredjenje s Muharemovicem se slazem, pisao sam i sam o tome nekoliko puta i da je sve poslije 19te godine u B i u23 ekipama gubljenje vremena.
Ma ne mora to nikakav parametar da bude, Cubarsi je imao mizeran broj utakmica za Barcelonu B kada je poceo igrat za 1. Ekipu dok je npr Casado od 2022. Do ove sezone konstantno igrao za Barcelonu B i ima kamaru utakmica. Sve se to preko noci okrene. Evo uzmes npr Licinu u Bayernu kao primjer, prosle sezone kao mladji junior svaku tekmu starter u Ligi prvaka i starter za Bayern 2 a ove godine klupiran i tu i tu.jasmin10 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 20:13Pa ne igra trenutno za Barcelonu B, a nisu jaci od nabrojanih. Nadam se iskreno da ima istine u tome i da će otići čim prije. To sto je pored njegovog imena Barcelona je lijepo za vidjeti, ali nemamo koristi od toga ako bude samo u juniorima.fanatik19 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 20:11Ne shvacaj doslovno ovo sto sam napisao, ako sam rekao za neki od top5 klubova to ne znaci da mislim da to nuzno mora biti Salzburg ili Basel(iako je konkretno neki dan izasla vijest da ga zele dovest i da mu nude cetverogodisnji ugovor) ali npr. Mislim kako vec bez problema moze u Wolfsbergeru, Gentu, Zurichu i slicno igrat. Naravno, problem jeste cinjenica da nema seniorsko iskustvo i da mu treba neka prilagodba ali na ovu fiziku i evidentan IQ koji ima vec sada ima za stopera na visokom nivou, ista bi trebala biti jako kratka.jasmin10 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 20:05
Odvadi malo. Ne može da igra za B tim Barcelone još. Svi se nadamo da će zaigrati i za prvi tim, ali realnost je da će mu za 20ak dana 18 godina i da i dalje nema minute profesionalnog fudbala.
A za poredjenje s Muharemovicem se slazem, pisao sam i sam o tome nekoliko puta i da je sve poslije 19te godine u B i u23 ekipama gubljenje vremena.